Paikalliset

Nuorisotrendi: Jos ei pössyttele, on outo

Kannabiksen käyttö on arkea yhä useammalle pääkaupunkiseutulaiselle teinille ja nuorelle aikuiselle. Kotiviljely on yleistynyt ja asenneilmapiiri kannabista kohtaan on höllentynyt. Kannabista eli marihuanaa kokeilevat myös yhä nuoremmat, jopa 13-vuotiaat lapset.

– Nuorison maailmassa on vallalla sellaista ilmapiiriä, että nuorta pidetään kummallisena, jos hän ei kokeile kannabista. Käyttämällä kannabista voi saada myös statusta, sanoo espoolainen Tarja Surakka, toinen Ruohojumala-kirjan toimittajista.

Yhä useampi ihannoi kannabista.”

Surakka ja kauniaislainen Mia Heiskanen avaavat tositapahtumiin perustuvassa uutuuskirjassaan erään perheen kannabisarkea äidin ja teinityttären päiväkirjamerkintöjen välityksellä.

He haluavat kirjallaan tarjota kättä pidempää kannabiksen käytöstä huolestuneille vanhemmille ja opettajille.

Monen aikuisen tiedoissa on puutteita ja ne vaativat päivitystä: moni elää laput silmillä eikä näe ympärillään olevien nuorten pössyttelyä.

Ruohojumalaa kootessaan tekijöille tuli selväksi, että pilvenpoltto on nykyään nuorille tuiki tavallista. Se on monelle elämäntapa.

– Minulle tuli yllätyksenä etenkin se, kuinka helppoa kannabista on saada, Heiskanen hämmästelee.

Kaksikko havahtui siihen, miten jyrkästi nuorten ja vanhempien suhtautuminen kannabikseen eroaa toisistaan: nuoriso pitää ainetta yleisesti vaarattomana, vanhemmat vaarallisena.

– Mielenkiintoinen ilmiö on myös se, että samalla kun yhä useampi nuori ihannoi kannabista, yhä useampi heistä halveksii humalajuomista, Surakka toteaa.

Moni nuori suhtautuu pössyttelyyn hövelisti, ja kirjoittajat uskovatkin, että jo kouluissa saatetaan olla pöllyssä.

– Pilvessä oleminen on helpompi piilottaa kuin humalatila. Monen opettajan voi olla vaikea tunnistaa käyttöä, Heiskanen sanoo.

Nimimerkkiä käyttävä 4LO vahvistaa, että koulujen ympäristöissä on pössytelty jo pitempään. Helsinkiläismies aloitti polton nuorena.

– Kasiluokalla menin kouluun ja kaveri kysyi, haluatko kokeilla. Sitten mentiin koulun taakse.

Kannabiskoukkuun voi kirjailijoista ajautua kuka tahansa nuori taustasta riippumatta.

– Kirjamme keississä tytöllä oli kaikki hyvin, kun hän aloitti pössyttelyn 15-vuotiaana: hän opiskeli ja kävi töissä, ja hänellä oli ehjä perhe ja hyvä keskusteluyhteys vanhempiinsa, Heiskanen kertoo.

Tytön kaverit olivat niin sanottuja tavallisia nuoria, mutta he halusivat kokeilla pilveä. Tyttö lähti kokeiluihin mukaan.

– Hänet pelasti koukusta lopulta rakkaus, parisuhde, Surakka sanoo.

Kirjan tekijöistä kannabista ei tarvita Suomeen, jossa on jo muutenkin tarpeeksi ongelmia viinan takia.

– Kannabiksen pitkäaikainen käyttö passivoi, tuottaa oppimisvaikeuksia, aiheuttaa masennusta, Heiskanen listaa.

– Kannabiksesta lipsahtaa ainakin kirjamme tarinan perusteella helpommin muihin aineisiin, Surakka huomauttaa.

Poliisi oudoksuu viljelijöiden selityksiä

Käyttäjien mielestä kannabiksen käyttö pitäisi ehdottomasti laillistaa Suomessa.

– Menee yksityisyyden loukkaamisen puolelle, mikäli ihmisiä vainotaan siitä, jos he haluavat polttaa eivätkä aiheuta muille haittaa. Kannatan kannabista tiettyihin kahviloihin ja kauppoihin myytäväksi yli 18-vuotiaille sekä 7–8 kasvin kotikasvatuksen sallimista, Jani sanoo.

– Suomessa pitäisi dekriminalisoida kannabiksen käyttö. Eli sitä ei saisi myydä, mutta käytöstä ei rangaista, toteaa puolestaan Ville.

USA:n osavaltioissa Coloradossa ja Washingtonissa marihuanan viihdekäyttö laillistettiin vuodenvaihteessa. Lainsäätäjien mukaan aineen laillistaminen lisää verotuloja, vapauttaa poliisin voimavaroja sekä pienentää kuluja ja rikollisten ansioita.

Janin mukaan USA:n viitoittamalla tiellä kulkevat muutkin maat, joissa ”alkoholiin verrattuna harmiton vaihtoehtopäihde” on vielä laitonta tai näennäisesti sitä.

Poliisilla on selkeä kanta kannabiksen käytön laillistamiseen.

– En puolla. Huumausaineet aiheuttavat paljon sosiaalisia haittoja, kuten rikollisuutta, onnettomuuksia, terveyshaittoja sekä poissaoloja koulusta ja työstä, tyrmää Helsingin poliisin rikoskomisario Juha Laaksonen.

Helsingin poliisin tietoon tuli viime vuonna edellisvuosien tapaan noin sata juttua, joissa alaikäinen oli käyttänyt huumeita, useimmiten kannabista. Laittomia kannabiskasvattamoja tulee Helsingissä ilmi noin sata vuosittain. Viljelmässä on tyypillisesti yli kymmenen kasvia.

Laaksonen toteaa, että kiinnijääneiden viljelijöiden selitykset ovat usein ”yhtä pehmeitä kuin Yyterin hiekka”.

– Jotkut ovat olleet sitä mieltä, että useita kymmeniä kasveja on kasvatettu koriste- tai sisustusmielessä.

Monen esitutkinnan perusteella osa kasvattamojen tuotteista on suunnattu myyntiin. Markkinoilla on myös Suomeen salakuljetettua kannabista.

Yläkoulupoikien ja ammattikoulutyttöjen kokeilut yleistyvät

Vuonna 2008 alkanut huumekokeilujen kasvu on taittumassa, kertoo viimevuotinen THL:n kouluterveyskysely. Peruskoulun yläluokkien poikien ja ammattiin opiskelevien tyttöjen kokeilut kuitenkin yleistyivät edelleen.

Pk-seudun 8. ja 9. luokan oppilaista 13 prosenttia ilmoitti kokeilleensa kannabista tai muita huumeita ainakin kerran. Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista vastaava osuus oli 22 prosenttia. Ammattioppilaitosten 1. ja 2. vuoden opiskelijoista osuus oli 34 prosenttia. Kokeilut ovat yleisimpiä Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (72)

Kommentit

Mielestäni kannabiksessa

Mielestäni kannabiksessa oleva ei-päihdyttävä kannabidioli (CBD) on se johon huomio kannattaa kiinnittää. Se on mm. antipsykoottinen, ja soluja suojaava kannabinoidi. http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol "Lääkekannabis" http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis#Sy.C3.B6p.C3.A4 "Espanjalaiset tutkijat totesivat Nature medicine -nimisessä lehdessä, että THC toimisi keuhko- ja aivosyöpälääkkeenä.[52] Useissa tutkimuksissa on saatu näyttöä kannabinoidien syöpäsoluja tuhoavasta vaikutuksesta ja mahdollisesti normaaleja soluja tervehdyttävästä vaikutuksesta.[53][54][55][56] On tutkittu, että tetrahydrokannabinoli (THC) ja jopa itse kannabissavu estävät keuhkosyövän synnylle tärkeän entsyymin toimintaa. THC:n on myös osoitettu edistävän apoptoosia (ohjelmoitu solukuolema) sekä verisuonten kasvua syöpäsairauksissa kuten leukemia (CB2-reseptorin stimulaation kautta), gliooma ja melanooma. Lisäksi THC esti kahden rintakasvainsolulinjan kasvua ilmeisesti prolaktiinireseptorin vaikutuksien kautta.[23] CBD:n on havaittu laboratorio- ja eläinkokeissa sammuttavan monien syöpälajien etenemisestä vastuussa olevan ID1-geenin.[57]" Kerro toki lisää mitä kummaa se "lääkehasis" sitten oikein on ja miten se eroaa kotona kasvatetusta kannabiksesta? Huh kun naurataa :')

Tässä vaiheessa argumenttisi

Tässä vaiheessa argumenttisi perustelut alkavat vaikuttaa heppoisilta, mutta hätäkeinona perustelet argumenttisi vielä minun tyhmyydelläni ja omalla elämänkokemuksellasi, eli yleisemmin sanottuna oman persoonasi arvovallalla. Älä tee niin. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Jos pistät oman persoonasi arvovallan panokseksi, kerjäät samalla minua yrittämään saada sinut menettämään sen. Silloin emme voisi enää kunnioittaa toisiamme, jolloin me molemmat häviäisimme. Mutta jos et pistä oman persoonasi arvovaltaa panokseksi, en minäkään silloin kohtele sitä sellaisena. Sinun olisi ollut viisaampaa vaieta kuin mennä henkilökohtaisuuksiin. t: Jim ps. kannattaa opetella kunnioittamaan niitäkin ihmisiä, joiden kanssa olet erimieltä asioista.

Olen 20 vuoden aikana nähnyt

Olen 20 vuoden aikana nähnyt että cannabiksesta siirrytään, sääntö kuin poikkeus kovempiin aineisiin. Toistuvat psykoosit syö päätä, laskee toimintakykyä, taannuttaa, jakuinka ollakaan jonkun ajan päästä diagnosoidaan skitsofrenia. Mikä on niin itselle kuin omaisille karmiva tauti. Laajemmin meidän tulisi pohti suhdetta nuoriin. Nykypäivänä jotenkin pelätään nuoria, yhteiskunnan paineet ovat kovat ja vanhempien ote ommiin lapsiin kadoksissa. Rehellinen kiinnostus mitä nuorelle kuuluu ja miten oikeesti menee sekä kannustavuuden kulttuuri on unohtunut jonnekin. Jokainen meistä on ollut lapsi ja nuori. Näitä puuttuvia "riippusiltojs" täytetää usein päiheillä, että päästään eteenpäin.

Villi veikkaus ettei

Villi veikkaus ettei sinullakaan omakohtaisia kokemuksia ole ?

Ei muuta heppatyttö anna

Ei muuta heppatyttö anna palaa ja semperille että yritä ymmärtää skeidaa Sä kirjoita. ei rentotumiseen tarvitse mömmö, jos tarvii syytä mennä pohtii ja rakentaa itteesä uudestaan.

Heppatyttö cannabis on huume.

Heppatyttö cannabis on huume.

Heppatyttö cannabis on huume.

Heppatyttö cannabis on huume.

Kyllä on? Olenko kiistänyt ?

Kyllä on? Olenko kiistänyt ?

Monelle olis hyvä nähä

Monelle olis hyvä nähä mielisairaalan sulj. os.lla ihan cannaniksen Ym.huumeiden aiheuttama raju psykoosi. Voisi laittaa miettii. ja heppatyttö kun et kerran kiistä, mitä jamkutat ja ihannoit sitten?

Ja avaa arkkuasi kun Se

Ja avaa arkkuasi kun Se kokeilu on ollut niin ilmeisen laajentava elämys.

Sen kun Semperi vedät, mutta

Sen kun Semperi vedät, mutta kun pää hajoaa hoida itse itsesi kun pää hajoaa Miksi sinun pitää käyttää huumetta. Eikö lanttu kestä todellista arkea.

Kannattaa lukea tekstini

Kannattaa lukea tekstini tarkasti uudelleen. En väitä missään käyttäväni huumeita ja oma "lanttuni" kestää kyllä hyvin arjenkin. Miksi suhtaudut tähän asiaan niin kiivaasti? Ystävällisin terveisin Jim Sember

Ja jos joillain tulee

Ja jos joillain tulee terveysongelmia kannabiksesta, niin eikö valtion olisi järkevämpää kerätä veroja niiden haittojen kustannuksiin, kuin jättää ne verorahat rikollisille?

"Suomessa palaa joka päivä

"Suomessa palaa joka päivä 252 000 kannabisjointtia - Tässä laskelma verotuloista" http://wespa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162227-suomessa-palaa-joka-paiva-252-000-kannabisjointtia-tassa-laskelma-verotuloista "Myynnin laillistamisen myötä koko kannabiskaupan todelliset verotulot (alkoholiverotuksen kaltainen prosentti yms.) tulisivat arvioni mukaan asettumaan jonnekin 50-100 miljoonan välimaastoon. Samaan aikaan muodostuisi valtava määrä uusia työpaikkoja." Joku laittoi hyvän kommentin kieltolain kannattajalle: "Yksilönvapausnäkökulmasta varmasti muutkin sinulle vastaavat, toiset myöskin siitä mikä on verorahojen järkevää käyttöä ja mikä ei. Joku saattaa myös kertoa siitä kuinka olisi toivottavaa että voisivat lauantaisin valita kannabiksen alkoholituotteiden sijaan. Itse haluaisin huomauttaa, että kannabispropaganda, millä on saatu kaksi sukupolvea unohtamaan suomenkin alueella tuhansia vuosia käytetyn hampun käyttötavat, lääke- ja viihdekäytön - on myös onnistuttu estämään hyötyhampun tuotantoverkoston kehittyminen muun teknologian tahdissa. Tämän vuoksi saksalaisille autotehtaille ei ole käytettävissä kustannustehokasta hamppumuovia riittävästi - vaikka sitä voitaisiin tuottaa myös suomessa. Ja tämä on vain yksi esimerkki lukuisista." Siis aika paljon tulisi valtiolle lisärahaa esim. mielenterveyspotilaiden hoitamiseen! Kannabiksen käyttö näyttäisi olevan tänä päivänä jo niin yleistä, etten usko laillistamisen enään edes merkittävästi lisäävän käyttöä. Ehkä osa alkoholin vakiokäyttäjistä, siirtyisi lopulta käyttämään vähemmän haitallista vaihtoehtoa. Tälläkin hetkellä kaikki halukkaat sitä jo tekevätkin, mutta poliisilta piilossa, siis aivan kuten kahvinkieltolain aikanakin tapahtui. Coloradossa odotetaan saavan ensimmäisten 18kk aikana 184 miljoonaa dollaria verotuloina. Niistä iso osa käytetään ehkäisevään päihdetyöhön: "Colorado stash: $184M in marijuana taxes" http://money.cnn.com/2014/02/20/news/economy/marijuana-taxes-colorado/ "Colorado expects to take in about $184 million in tax revenue from marijuana in the first 18 months after legislation -- and much of that money will be funneled into teaching kids to stay away from pot." Kirja joka kannattaa ehdottomasti lukea: http://emperor.wikidot.com Puolueettomia faktoja kannabinoidien vaikutuksista syövänhoidossa: http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/cannabis/healthprofessional/page4 Sitten vielä muutama hyvä kommentti Ylen A2 teemaillan chatista: "Päihteiden kriminalisointi johtaa ammattimaisen rikolisuuden kukoistukseen ja yhteiskunnallisen kärsimyksen kasvuun. Ensimmäiset varsinaiset mafiapomot syntyivät kun alkoholi kriminalisoitiin. Huumekauppa on kansainvälisesti miljardibisnes." "Kieltolaki ei koskaan tuota hyviä lopputuloksia: se tuottaa rikollisuutta, korruptiota ja väkivaltaa." "Tehokkain ja kustannustehokkain tapa suhtautua päihteisiin on järjestäytyneen rikollisuuden kitkeminen, myynnin monopolisointi ja tulojen ohjaus haittojen minimointiin sekä ennaltaehkäisevä realistinen valistus ilman propagandaa/pelottelua." "Kieltolain edustajat tekeytyvät kuurosokeiksi ihmisten kärsimysten kustannuksella ja tukevat toiminnallaan järjestäytynyttä rikollisuutta. Yleensä taustalla ovat kristilliset arvot sekä tietämättömyys yhdistettynä tuomitsevuuteen."

Kun lukee kannabistien

Kun lukee kannabistien hulvattoman hurmoksellisia kirjoituksia niin yksi ihmeitätekevä juju ihmeaineessa saattaa piillä. Kovin pysyvät nuorekkaina, etten sanoisi ihan lapsellisia. Esim. 1960-1970 vaihteen ikäluokasta kukaan vakavasti otettava ihminen ei nimeä itseään "Heppatytö 69" eikä työssä käyvä THC-vapaa ihminen ittiään Jim Semperiksi. Kannabismi nuorentaa - tai pysäyttää henkisen kehityksen jossain vaiheessa, ihan miten vain.

Vieläkin se

Vieläkin se jatkuu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem Voin antaa tarvittaessa puhelinnumeroni, jos haluat keskustella asiasta kasvotusten?

Mites minun nimimerkki tähän

Mites minun nimimerkki tähän nyt liittyy ?? Nimimerkistäkö katsot kuka on vakavasti otettava . Ja se että olen mielestänne "narkkari" niin se tekee minusta entistä vihatumman teidän päässänne joten ette voi edes lukea kommenttejani ilman vihaa mikä on huumeita vastaan. Herätkää on vuosi 2014 ei 1960

Cannabis sekoamiset yleensä

Cannabis sekoamiset yleensä hoidetaan pykälien mukaan vielä ilmaiseksi. Ja en ymmärrä mitä nuo Sempperin linkin ym.t ajaa takaa, tutkittu tieto on että cannabis lisää skitsofreniaan sairastumista huomattavasti.

Laita ihmeessä lähde, jossa

Laita ihmeessä lähde, jossa näin todetaan, koska asia on hyvin vakava! Minä olen laittanut tuonne ylemmäksi lähteitä joissa todetaan juurikin päinvastaista. Se, että kannabis _aiheuttaisi_ skitsofreniaa on valhe sieltä 1950-luvun propaganda filmeistä. Tässä asiaan ottaa kantaa Professori David Nutt: Katso kohdasta 3:25 eteenpäin -> http://www.youtube.com/watch?v=Z3A13AhC7mU Hän on perehtynyt päihteisiin ja niiden vaikutuksiin erittäin syvällisesti: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Nutt "Honours: He is a Fellow of the Royal College of Physicians, Royal College of Psychiatrists and the Academy of Medical Sciences. He holds visiting professorships in Australia, New Zealand and the Netherlands. He is a past president of the British Association of Psychopharmacology and of the European College of Neuropsychopharmacology.[9] He is currently the president of the British Neuroscience Association and vice-president of the European Brain Council. He was the recipient of the 2013 John Maddox Prize [42] for promoting sound science and evidence on a matter of public interest, whilst facing difficulty or hostility in doing so."

Sitten siitä porttiteoriasta

Sitten siitä porttiteoriasta kun sen nostit jo aikaisemmin esiin: Kannabiksessa (tai muissakaan päihteissä) ei ole mitään biologista ominaisuutta, joka saisi käyttäjät haluamaan jotain erillaisempaa tai vahvempaa päihdettä. Tämä "porttiteoria" käydään hyvin läpi tässä suomennetussa dokumentissa "The Union: Business Behind Getting High" (katsokaa kohdasta 16:35) -> http://vimeo.com/14693765#t=995s Ainoa portti näyttäisi olevan se kieltolaki ja siitä johtuva valvonnan puute, jolloinka sama diileri jolta ostetaan kannabista voi myydä myös muita huumeita, joka taas voi ajaa jotkut kannabiksenkin käyttäjät kokeilemaan muita päihteitä. Ongelma on siis lainsäädännöllinen. Tosin alkoholipäihtymyksen aikana ihmiset tekevät usein asioita, joihin he eivät välttämättä sortuisi selvinpäin ollessaan esim. pettämiseen, järjettömään impulsiiviseen väkivaltaan ja myös erillaisten huumeiden kokeiluun. Se johtuu lähinnä alkoholin ajatuksia sumentavasta ja tyhmentävästä vaikutuksesta. Alkoholi lamaannuttaa aivojen eri osa-alueita. Suosittelen katsomaan muutenkin koko dokumentin, koska siinä käydään lävitse useimmat väittämät kannabiksen vaaroista sekä kieltolain tehokkuudesta. Antaa perspektiiviä asiaan. Suosittelisin dokumenttia myös noille "Ruohojumala" kirjan kirjoittaneille henkilöille. Kannabismyytin taustoista enemmän: "Vieraskirjoittaja dosentti, valtiotieteiden tohtori Mikko Salasuo: Liian ahdistava totuus?" http://suviko.blogspot.fi/2013/09/vieraskirjoittaja-dosentti-mikko.html "On äärimmäisen kiinnostavaa, että Yhdysvalloissa 1930-luvulla keksityt sadut huumeiden käytön seurauksista elävät vielä 2010-luvulla huumeisiin liittyvissä käsityksissä. Voidaankin ykskantaan todeta, että 1930-luvulla aloitettu kannabismyytin luominen jatkumoineen on sitkein satu (uskontojen jälkeen), jota sadat miljoonat länsimaiset ihmiset pitävät totuutena. Suhtautuminen kannabikseen on nykyaikana niitä harvoja asioita, joissa mielikuvituksen tuottama fiktio voittaa tieteen, rationaalisuuden ja pragmatismin kansalaisten ajatuksissa" "Tutkija tyrmää kannabismyytit – ”Kauhukertomuksia 1930-luvulta”" http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62440-tutkija-tyrmaa-kannabismyytit-kauhukertomuksia-1930-luvulta "– Tutkijat eivät uskaltaneet esittää vaihtoehtoisia näkökulmia mediassa, koska he olisivat saman tien joutuneet erittäin raskaan kritiikin kohteiksi, Salasuo sanoo." Tämä kritiikki kohdistuu kaikkiin kieltolain vastustajiin edelleenkin, kuten olen sen täällä hyvin todennut. Siitä olen Salasuon kanssa erimieltä, etteikö kannabis voisi korvata alkoholia. Näin se on jo tehnytkin esim. nuorison keskuudessa. Jos kannabis olisi laillista ja yhtä hyväksyttyä kuin alkoholi ja jos valtio vielä valistaisi ihmisiä aineiden todellisista haitoista ja järkevämmästä käyttötavasta sekä myös niistä hyödyistä, niin uskon, että hyvin moni alkoholin ja tupakan käyttäjä voisi ainakin vähentää niiden käyttöä kannabiksella. Hyvin moni myös jättäisi alkoholin kokonaan pois, koska monille riittää se kannabiksen aikaansaama stressiä lievittävä mukava olotila. Se miksei näin ole vielä laajemmin tapahtunut johtuu pelkästään siitä, että ihmiset joutuvat salailemaan kannabiksen käyttöään sen tuomitsettavuuden takia. "Docventures - YLE Puhe - Hamppu" http://www.youtube.com/watch?v=TnuJ_0yfWPA "Rikun ja Tunnan aiheena on tällä viikolla hamppu. Yleispätevän viljelyskasvin herättämä tunnekuohu on jatkunut länsimaissa melkein vuosisadan verran." "Docventures: Yllätysvieras: Ruoho - Grass" http://www.youtube.com/watch?v=AMZ4z8HjAOw "Docventures: Live: Ruoho - Grass" http://www.youtube.com/watch?v=8DrFLDFcFy8 "Docventures: Live. Riku Rantala ja Tuomas Milonoff asiantuntijavieraineen pyrkivät kiihkottomaan ja tasapuoliseen päihdekeskusteluun suorassa lähetyksessä." Kannattaa kuunnella tarkkaan mitä Salasuo kertoo kannabiksen lääkekäytön ongelmallisuudesta: Kohdasta 32:40 -> http://youtu.be/8DrFLDFcFy8?t=32m40s Juuri tuon takia sitä virallista tietoa kannabiksen syöpää parantavista ominaisuuksista saadaan todennäköisesti odottaa vielä useita vuosikymmeniä. "Huumetutkijalta tiukat terveiset päättäjille" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014012517974293_uu.shtml "- Ihmettelen, eivätkö päättäjät ymmärrä, että kannabis on täällä jo. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun nuorille se on ihan tavallinen juttu. Toivoisin, että nykykeskustelussa päästäisiin viimein irti näistä psykooseista ja muista 1930- ja 1950-luvun propagandajutuista. Perälä pitäisi kannabiksen laillistamista "fiksuimpana vaihtoehtona". - Kieltolait eivät ole koskaan pystyneet kitkemään pois kieltämäänsä toimintaa. Laillistaminen mahdollistaisi selkeät prosenttirajat ja se toisi mukanaan terveyspalveluita ja valtiolle myynti- ja verotuloja. Samalla suurin osa harmaista markkinoista katoaisi ja käyttäjällä olisi suurempi varmuus siitä, mitä hän ostaa." "Tätä et tiennyt kannabiksesta" "Huumekeskustelu kiihtyy - IL kokosi 10 faktaa." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014030618100517_uu.shtml Tarkennetaan nyt vielä. Minä en halua kannustaa ihmisiä, enkä etenkään nuoria, käyttämään yhtään mitään päihteitä, en edes kofeiinia. Etenkin nuorena aloitetusta ja opitusta päihteiden käytöstä voi tulla huono tapa, josta voi sitten myöhemmin olla vaikeampi päästä eroon. Ja kun tiedetään, että aivot kehittyvät vielä n. 25 vuotiaaksi saakka, niin monien olisi syytä välttää ainakin päivittäistä tai säännöllistä päihteiden käyttöä, koska se voi vaikuttaa epäedullisesti mm. aivojen kehitykseen. Haluan vain, että jos ihmiset ja varsinkin aikuiset niitä kuitenkin käyttävät, niin heitä ei pitäisi yhteiskunnan toimesta rangaista ja syrjäyttää elämästä! Ongelmakäyttäjille pitäisi antaa tukea ja hoitoa, ei pamppua ja sakkoja. Nuorena aloitetulle päihteiden käytölle on yleensä aina jokin painava syy, kuten lapsuudessa koettu trauma. Ne ongelmakäyttäjät mitä monet tuntuvat niin kovin vihaavan, ovat todellisuudessa juuri niitä huumesodan ja epätasa-arvoisen yhteiskunnan uhreja. Haluaisin omalta osaltani vähentää päihteistä koituvia haittoja, niin yksilölle kuin yhteiskunnaltakin ja haluaisin lisäksi, että sairaat ihmiset saisivat kaiken tarpeellisen avun sairautensa hoitoon ja kipujensa lievittämiseksi. Se miksi minä olen intohimoinen kieltolain vastustaja johtuu juuri siitä, että näen etenkin kannabiksessa hyvin suuren hoidollisen potentiaalin mm. se syöpähoito. Oikeudenmukaisuus, ihmisten- ja eläintenoikeudet sekä totuus ovat minulle niitä tärkeimpiä asioita maailmassa. Yritetään kaikki olla vähän inhimillisempiä ja empaattisempia toisiamme kohtaan. t: Jim Sember

Kannabis huumena aiheuttaa

Kannabis huumena aiheuttaa syrjäytymistä kaikkine lieveilmiöinenä. Miksi pitää käyttää kannabista ja ym huumeita.

Perustelin sen useampaankin

Perustelin sen useampaankin otteeseen ylemmissä viesteissäni, eli vielä kerran: mikä on se syrjäyttävä tekijä? Se on nykyinen laki (kieltopolitiikka) eikä suinkaa kannabis kasvi. Kahvikin syrjäyttisi paljon ihmisiä, jos sen käyttäjät saisivat rikosoikeudellisia seuraamuksia. Se miksi ihmiset käyttävät päihteitä kuuluu varmasti osaksi ihmisluontoon. Ihmiset haluavat muuttaa tajuntaansa. Jotkut tekee sen uppoutumalla esim. hyvään kirjaan tai musiikkiin, jotkut käy kirkossa ja osa käyttää erillaisia päihteitä. Useat toki tekee niitä kaikkia. Kannattaa lukea viestini ja katsoa linkkini läpi, en haluaisi turhan takia kouluttaa täällä muita. Riippuvuuksista: "Gabor Mate: Riippuvuuden valta ja riippuvuus valtaan (TEDxRio+20)" http://www.youtube.com/watch?v=WMVLVykdhdE Minun osaltani tämä keskustelu oli nyt tässä. Kommentoin sitten ehkä lisää, jos tänne tulee oikeasti jotain uusia kysymyksiä. Illan jakot! t: Jim

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu