Paikalliset

Lentokentän päästöt huolestuttavat – glykolijäämät valuvat vesistöihin

Vantaan ympäristölautakunta on huolissaan Helsinki-Vantaan lentokentän glykolipäästöistä, jotka kulkeutuvat lentokentän ympäristön vesistöihin.

Erityistä huolta herättää Pakkalan vieressä kulkevaan Veromiehenkylänpuroon eli Krakanojaan valuva glykoli, sillä taimenet lisääntyvät kyseisessä purossa. Krakanojan ympäristöstä suunnitellaan luonnonsuojelualuetta.

Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoteiden 1 ja 2 alueilla muodostuvat valumavedet johdetaan ympäri vuoden ilman käsittelyä Veromiehenkylänpuroon, Kirkonkylänojaan ja Kylmäojaan.

Salaojissa vesien oletetaan puhdistuvan merkittävästi ennen vesistöihin päätymistä, vaikka valumavesille ei tehdäkään varsinaista käsittelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Tähän on saatava

Tähän on saatava selvyys. Glykoolilasku on kallis suomalaisille ja vantaalaisille. Sesevaan on sillälailla ettei asioihin ja niiden vakavuuteen oteta kunnolla kantaa. Vantaa ei yksin pysty siihen tarvitaan myös muita. Ajatelkaa mikä katastrofi oli jo lentokentän alla olevat myrkyt. Niiden löytyminen ja kehäradan viivästyminen johtui ehkä tietämättömyydestä,välinpitämättömyydestä tai vai;ei sillä nyt väliä mentaliteetista? Myrkyistä ja suojelevasta ympäristöstä ovat onneksi huolissaan koko suomalainen yhteiskunta,lippuun katsomatta. Hyvä niin ja uskallusta puuttua epäkohtiin,joista kukaan ei tiedota vaan toteaa jälkeenpäin;hups se nyt vain "vahingossa" tapahtui.

Tahallaan ne sinne

Tahallaan ne sinne valutetaan!

Vantaan ympäristökeskuksen

Vantaan ympäristökeskuksen tehtäviin kuuluu valvoa vesistön tilaa. Ympäristökeskus on jo useamman vuoden ajan tietoinen näistä glykolivalumista - sieltä saa lisätietoa mitä Vantaan kaupunki aikoo tehdä asian korjaamiseksi. Lisätieto olisikin kiinnostavaa koska toistaiseksi ympäristökeskus ei ole tehnyt mitään, vaikka on jo vuosia ollut tietoinen.

Jos ko. keskuksessa asia

Jos ko. keskuksessa asia otetaan esille saadaan useinmiten vastaus, joka on yhtäpyöreä kuin pallo,täyteen pumpattu.Selvä.Ja sitten työryhmät töihin!!!

Pitää muistaa, että

Pitää muistaa, että ympäristölupa on korkeimmassa oikeudessa ja lentokenttä joutunee laittamaan kohta päästöjä kuriin entistä enemmän. ps. Kylmäoja on vähintäänkin yhtä tärkeä taimenen kannalta.

Tuomas,hienoa ja myös hienoa

Tuomas,hienoa ja myös hienoa ottaa kantaa asioihin,joista osalla vantaalaisia ei tunnu olevan tietoa tuon taivaallista.

Mitä mahtaa valua

Mitä mahtaa valua Päijänne-tunneliin, joka on kolmoskiitoradan alla. Todellista ympäristösuunnittelua vetää tunneli lentokentän alueelle.

Toivottavasti Islannin

Toivottavasti Islannin tulivuoret purkautuisivat uudestaan jotta ilmakehä tulisi täyteen tuhkaa. Tai törmäisi edes meteoriitti maahan joka aiheuttaisi pitkän pimeyden. Eivät lentäisi suihkukoneet sen jälkeen. Saisi olla rauhassa lentokoneiden melulta.

Tuota en toivo vaan

Tuota en toivo vaan järkeä,jos sitä jostain löytyy. Välttyisimme monelta huonoltakin asialta kun sitä haluaisimme. Kuten jotkut viisaat ovat sanoneet,kannattaa olla edellä,ei oikealla eikä vasemmalla vaan oikeassa. Ihmiskuntaa kunnioittaen,lapsia ja vanhukis arvostaen ja ennenkaikkea omaan napaan katsominen tässä asiassa on parempi ratkaisu meille kaikille.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu