Matti Putkonen

Epäonnistutaan kaikki

Me ollaan kaikki epäonnistujia -yhteislaulu kaikuu senaatintorilla pääministeri Jyrki Kataisen ja ministeri Jutta Urpilaisen toimiessa esilaulajina. Suomen liput liehuvat. Todellinen hurmos vallitsee suuressa kansanjuhlassa.

Vietetään ensimäistä kansallista epäonnistumisen päivää. Tästä 13.10. vuosittain vietettävästä päivästä tulee – totta kai – myös kansallinen liputuspäivä ja jatkossa palkallinen vapaapäivä.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki paljastavat punasinivihreän verhon alta kansallisen itkumuurin. Fanfaarien jälkeen hallituspuolueiden puheenjohtajat polvistuvat käsi kädessä vuodattamaan krokotiilinkyyneleitä.

Me ollaan kaikki epäonnistujia, kun oikein kansan silmiin katsotaan. Me ollaan vaalien hävinneitä ihan jokainen.

Kyyneleet kuivataan ja noustaan puhujalavalle. Seuraa epäonnistumisten manifestin julistaminen: – Jatkamme epäonnistumisten sarjaa. Tulemme varmasti epäonnistumaan ainakin euron pelastusoperaatiossa, valtion talouden tasapainottamisessa ja seuraavissa kunnallisvaaleissa. Tämän me lupaamme, vannovat ministerit yhteen ääneen sormet hallitusohjelman päällä.

Seuraavaksi siirtyvät kansallisen epäonnistumisen itkumuurin juurelle UPM:n, Stora Enson ja Nokian nykyiset ja edelliset pääjohtajat. Tuhannet irtisanotut kerääntyvät heidän ympärilleen kannustustaputuksiin. Tosin näiden suuryritysten pois potkittujen katseet ovat nauliutuneet johtajien takataskusta pullottaviin viime irtosanomiskierroksenkin lihottamiin optiotilipusseihin.

Hurmoksen keskellä jää huomaamatta vaatimattoman yksinäisen hahmon kojunpystytystoimet. Väyrys- Paavohan siinä virittelee kansalaisnimenkeräystään, jossa vaaditaan kautta aikojen suomalaisista eniten epäonnistuneimman patsasta.

Kuka sen ansaitsee? Väyrysen Paavon näkemys on tässäkin projektissa selvä. Aamulla kylpyhuoneen kokovartalopeilihän sen Paavolle kertoi.

Asiaa ilman ilkikurisuutta tarkasteltaessa siinä voi olla järkeäkin. Kunhan siitä ei tehdä rippituolia, jossa käynnin jälkeen voidaan jatkaa epäonnistumisten sarjaa maksattamalla kansalaisille niistä koituvat laskut.

Tarvitsemme asenteen ja ilmapiirin, jotka tukevat kansakuntamme riskinottajia, päivän manifestissa sanotaan. Toivottavasti tämän ymmärtävät jatkossa paremmin pörssiyhtiöiden johtajat. Silloin ei joka pörssinotkahdusta korjattaisi työväen irtisanomisilla.

Toivottavasti epäonnistumisen päivä -teemasta ei tule myöskään uutta poliittista mantraa, jota hoetaan päivät pääksytysten. Jos näin kävisi, niin löytyisi ainakin kansalaisten hyvin tuntema yksi henkilö, joka toteaisi:

– Minä kerran luulin… Sivistyneet arvaukset tästä henkilöstä voi lähettää tämän lehden toimitukseen.

Matti PutkonenTyömies

Matti Putkonen

Kommentit (27)

Kommentit

http://epaonnistumisenpaiva.f

http://epaonnistumisenpaiva.fi/tapahtumat/ päivän tapahtumat

Täällä lisää

Täällä lisää epäonnistumisista: http://keskustelu.suomi24.fi/node/8209308#comment-38286173

Onpa älykästä.

Onpa älykästä.

Epäonnistumiseen ei tarvitse

Epäonnistumiseen ei tarvitse kannustaa. Ne tulee luonnonlain lailla.

todella epäonnistunut blogi

todella epäonnistunut blogi :(

Putkosen blokit menee aivan

Putkosen blokit menee aivan tolkuttomiksi. Oliskohan työmies loman tarpeessa.

Hyvä Matti. Osuva kirjoitus

Hyvä Matti. Osuva kirjoitus ! Toivottavasti ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan tulevissa kuntavaaleissa. Kokoomuksen "laillista" kähmintää on katseltu jo liian pitkään. Espoon ja Espoolaisten edun pitää ajaa puolueen edun edelle. Suomi nousuun !

Todella toivottavasti ihmiset

Todella toivottavasti ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan myös vantaalla tulevissa kuntavaaleissa.Kokoomus ja demarit ovat samoin vantaalla päässeet "kähmimään"liian pitkään kaavoituksissa esim kivi louhosko riipilään asuin alueelle luonnonsuojelu alueitten tuho ja asutuksen,täytyypä olla tosi mielen vikainen ketä ajattelee että ihmiset voisi asua avolouhoksen vieressä lähimmät talot noin150-250 metriä,kyllä nykyisiä kaavoja pitää kunnioittaa missä asukkaiden oikeudet ei tämä ole louhos alueeksi koskaan kaavoitettu.

Jep rötösherrat kuriin.

Jep rötösherrat kuriin.

Ei tullut pukua vaan

Ei tullut pukua vaan tuluskukkaro vakuusneuvotteluissa. Ei tullut tupoa eikä enää koskaan tule. Ei tullut teknologiateollisuuteen työrauhaa loppuvuodeksi. Minkä puolueen sakki epäonnistui näissä?

Soini pääministeriksi niin

Soini pääministeriksi niin kyllä saadaan kuntoon vakuudet, tupot ja työrauhat... kreikkalaiset ja homot kuriin, somalit kotiin ja ilmaista viinaa kaikille kunnon suomalaisille.

Kreikan paneminen

Kreikan paneminen velkasaneeraukseen keväällä 2010 ei olisi ollut iso ongelma Euroopan taloudelle, sillä Kreikan kansantalous on vain vähän Suomea isompi. - Saksan, Ranskan ja Englannin taloudet ovat niin isoja, että nämä valtiot olisivat voineet antaa pääomaa osakkeita vastaan maittensa pankeille, jos Kreikan roskalainojen nimellisarvoista olisi leikattu iso osa pois. - Varmuuden vuoksi olisi pitänyt perustaa kriisirahasto, joka olisi tarvittaessa olisi tukenut kriisipankkeja ja saanut vastineeksi osakkeita. - Irlanti ei luultavasti olisi kyennyt pääomittamaan pankkejansa. Sen sijaan Katainen ja Urpilainen veivät Suomen mukaan valtiojoukkoon, joka yritti panna Kreikan velkakriisin kuriin antamalla Kreikalle lainaa. - Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä, että Kreikan roskalainat siirtyvät pankeilta Suomelle ja muille tukijavaltioille. Näin pankinomistajille ei tule tappioita typeristä lainoista.

Urpilainen ei kyllä kevällä

Urpilainen ei kyllä kevällä 2010 vienyt mihinkään, vaan oli oppositiossa. Kokoomus ja kepu veivät, nyt Jutta siivoaa niitä sotkuja. Ja persut vastustavat.

Kokoomus ja SDP on oikea

Kokoomus ja SDP on oikea vastaus.

Kokoomus on onnistunut

Kokoomus on onnistunut ajamaan eurooppalaisten pankkiirien asiaa todella hyvin. Kokoomus on myös onnistunut ajamaan keinottelijoiden etuja todella hyvin. Eurooppalaiset pankkiirit ovat hyvin tyytyväisiä kun hölmölä nimeltä suomi osallistuu heidän bonuksiensa maksamiseen. Keinottelijat ovat hyvin tyytyväisiä kun saavat korkean tuoton ostettuaan markkinoilta kreikan lainapapereita halvalla ja myydessään ne kohta vakuusrahastolle kovalla voitolla melkein täydellä nimellisarvolla. Kokoomus on onnistujien puolue! Jos olet eurooppalainen pankkiiri tai keinottelija niin äänestä kokoomusta.

Ei kai viime aikoina muut ole

Ei kai viime aikoina muut ole epäonnistuneet kuin persut? Persut eivät saaneet poikki vakuudetonta rahan lapioimista Euroopan velkamaille, SDP sai. Ai niin, eiväthän persut edes yrittäneet. Eipä tule mieleen, missä asiassa persu olisi onnistunut.

oppositiossa on vaikea

oppositiossa on vaikea onnistua .. hallitusneuvottelut tässä maassa tulivat erittäin kalliiksi siitä syystä että kokoomuksen oli pakko pitää vaalivoittaja puolue hallituksen ulkopuolella. Mutta uskokaa pois,,, kyllä Perussuomalaiset vielä joutuvat korjailemana kokkareiden ja demarien virheitä..

Ai SDP sai hyvät vakuudet ???

Ai SDP sai hyvät vakuudet ??? Eurooppa nauraa meille !! Kreikka menee selvitystilaan ja velat annetaan joko anteeksi tai puolitetaan... mitä niillä vakuuksilla sen jälkeen tehdään ? Ja älyvapaata maksaa koko 14 miljrdia kerralla kun olisi ollut mahdollisuus maksaa erissa viidessä vuodessa !! Paljonkohan korkotappiota kertyy...Lisää rahaa pumpataan pohjattomaan kaivoon - uusi lainaerä ei riitä edes kattamaan Kreikan kassavajetta... eli lisää tarvitaan / heti. Ei se ole hullu joka pyytää vaan....

Mikä ihmeen 14 miljardia?

Mikä ihmeen 14 miljardia? Sulla taitaa olla pilkkuvirhe. Korkotappiota ei kerry, vaan korkotuottoa. Suomi saa lainapääomalleen parempaa korkoa kuin mitä itse joutuu maksamaan. Se on sikäli riskitöntä tuottoa, että pääoman menettämisen vaaraa ei ole vakuuksien takia.

Kirjoitus sisältää ihan

Kirjoitus sisältää ihan oikeaa asiaa, mutta kirjoitus- ja esitystapaan tulee paneutua kirjoittajan aseman mukaisesti. Asiallinen esitystapa ei ehkä ole vaikeampaa. Perussuomalaisten poliittinen voittokulku tulee joka tapauksessa jatkumaan lokakuun 28. 2012 järjestettävissä kunnallisvaaleissa. Vaaleissa saattavat Perussuomalaiset saavuttaa jopa kolmanneksen kaikista valtuustopaikoista. Sen seurauksena tulevat vaalien jälkeiset valtuustojen kokoonpanot muuttumaan radikaalisti. Valtuustoihin tulee oppineita edustajia, uutta voimaa ja uudet tuulet alkavat puhaltaa. Perussuomalaisten puolueen johtohenkilöiden on siis alettava ennakoidusti kehittämään kaikkien esiintymistensä tasoa. Perussuomalaisten johtohenkilöillä ei siis ole aikaa tuhlattavaksi.

Suomen hallitus

Suomen hallitus ohjelma. Hallitusohjelmaan on kirjattu,että autetaan rikkaidenmaiden pankkeja maksoi mitä maksoi. Nyt on autettu,tai käydään avustuskeskusteluja valtion / valtioiden kanssa. Islanti. Latvia. Irlanti. Portugali. Kreikka. Espanja. Jonossa seuraavat konkurssivaltiot ja niiden pankit. Italia Kroatia Kypros Unkari Suomen valtion budjetti v2012 N 53 miljardia € Ulkomaan velka N 85 miljardia € joka lisääntyy jatkuvasti. http://www.velkakello.fi Hallitusohjelman mukaisia lupauksia / maksusitoumuksia on jo avokätisesti jaeltu N 30 -40 miljardia € Arvio,koska oikeat luvut ovat salattu kansalaisilta. Suomen pankki jakanut N12 miljardia € Tämäkin on salattu kansalaisilta,luku voi olla suurempikin. EU vie Urpilaista ja Kataista,kun vierasta pässiä. Ja he uskovat kaikki,mitä heille valehdellaan. Näin maan hallitus ryöstää ja kavaltaa valtionvaroja. Kaikki tehdään siinä hyvässä uskossa,että jos vahingossa saataisiin jotakin takaisin. Mutta mitään ei saada koskaan. Eihän persaukiset pysty maksamaan mitään. Nämähän jäävät Suomen veronmaksajien maksettaviksi. Ja niitä maksetaan vielä seuraavalla vuosituhannella. Että näin meitä kusetetaan

http://i9.aijaa.com/b/00454/1

http://i9.aijaa.com/b/00454/10544468.jpg

Espanja

Espanja pelastettu. Tervetuloa. Itaia.Kypros.Kroatia.Unkari. Tervetuloa kaikki rikkaat ja köyhät,tulkaa luoksemme. Autamme kaikkia heikkoja ja sorrettuja. Terv: Jutta & Jyrki.

Hetkonen, siis MITÄ??? "Näin

Hetkonen, siis MITÄ??? "Näin maan hallitus ryöstää ja kavaltaa valtionvaroja." Suomella ei ole mitään valtionvaroja, Jenkeillä ei ole mitään valtionvaroja, kaikki me "hyvinvointivaltiot" olemme korviamme myöten veloissa, velka ei ole varallisuutta eikä velalla tehdä varallisuutta enää tässä vaiheessa. Kannattaa muistella niitä vaaleja kun äänestettiin liitytäänkö EU:hun, itse äänestin ei. Turha se on itkeä kun maito on jo maassa, jokaisen kannattaa nyt vaan pelata omaan pussiin ja pelastaa oma talous, raha on merkityksetön asia, hankkikaa sellaista millä on arvoa kun euroa ei enää ole.

Hallitus antaa huomenna

Hallitus antaa huomenna selonteon valtiontalouden kehityksestä.

buy strattera - cheap generic

<a href=http://trustdrugsshop.com/strattera/>buy strattera</a> - <a href=http://trustdrugsshop.com/strattera/>cheap generic strattera</a> , http://trustdrugsshop.com/strattera/ strattera online without prescription

Huonoina aikoina on

Huonoina aikoina on aiemminkin tapahtunut suuria poliittisia muutoksia...... Kansallissosialistit Saksanmaassa ennen viimeisintä sotaa........ Äärioikeisto ja kansallisuusate on ollut nousussa monessa Euroopan maassa viime aikoina......

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet