Mustien autojen matkassa

Toivola keksi ruudin uudelleen

Koskahan Jani Toivola ehtii varsinaisiin valtiopäivätoimiin?

Vihreiden tuoreella kansanedustajalla Jani Toivolalla ei ole viime aikoina ollut pulaa julkisuudesta. Televisiohaastattelussa hän paljasti, ettei tiedä valtion ensi vuoden budjettiesityksen loppusummaa. Talousasioita kun puolueessa hoitavat Toivolan mukaan muut tahot...

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Toivola pääsi Iltalehdessä esille koko sivun leveydeltä kertomalla pystyttävänsä eduskuntaan tanssijaoksen. Olisikohan otsikkokoko jäänyt pienemmäksi, jos Toivola olisi paljastanut, että Arkadianmäellä on jo vuosikausia toiminut tanssijaos?

Pohjoismaiden neuvoston tärkeys on kutistunut Suomen EU-jäsenyyden myötä. Sen merkitys ei ole kuitenkaan niin pieni, etteikö kunnon riitaa saataisi aikaan siitä, kuka johtaa presidenttinä PN:n juhlaistuntoa ensi vuonna Helsingissä.

Luontevaa olisi, että paikan saisi Suomen valtuuskuntaa johtava, eduskuntaan palannut Simo Rundgren (kesk). Taitaa kuitenkin toiseksi suurimmalta oppositiopuolueelta mennä tämäkin tuoli ohi, sillä silmänsä siihen on iskenyt myös Kimmo Sasi (kok).

Sasilla ei olisi valtuuskunnan varajäsenenä ollut asiaa tälle paikalle, mutta Kalevi Hemmilä (kok) joutui tekemään tilaa.

Keskusta odotti Rundgrenille turhaan tukea suurimmalta oppositiopuolueelta perussuomalaisilta. Sitä ei tullut, kun perussuomalaisia ei hyväksytty PN:n keskustaryhmän jäseneksi. Puolue joutuu toimimaan omana villinä joukkonaan.

Ei sen puoleen, jo neljä vuotta sitten Erkki Tuomioja (sd) nousi PN:n presidentiksi syrjäyttämällä valtuuskuntaa johtaneen Claes Anderssonin (vas).

Keskinäisen nahistelun lisäksi neuvostossa riittäisi muitakin hommia Suomen aseman kohentamiseksi. Kööpenhaminan sihteeristössä ei ole enää yhtään suomenkielistä tiedottajaa. Siksi neuvoston nettisivuilta saa usein turhaan hakea suomenkielistä tekstiä tanskan-, norjan- ja ruotsinkielisten versioiden joukosta.

Suomalaista ei huolittu edes työryhmään, joka pohtii neuvoston työjärjestyksen rukkaamista. Esityksen mukaan työkielinä olisivat ruotsi, tanska ja norja, muttei islanti eikä suomi. Ei, vaikka Suomi maksaa 17 prosenttia neuvoston kuluista ja PN:n johtajana toimii Suomen Jan-Erik Enestam.

Perussuomalaisten edeltäjäpuolueen Smp:n johtaja Veikko Vennamo paheksui eduskunnan saunan ja uima-altaan rakentamista rötöstelynä.

Vaan ovat ajat muuttuneet. Saunavaliokunnan vallanneiden innokkaimpien perussuomalaisten valtiopäivämiesten on nähty pistäytyvän löylyssä kolmekin kertaa päivässä.

Näin on, vaikka lauteet ovat kiukaan toimintahäiriön takia välillä niin kuumana, että persu meinaa palaa.

Kari Valtonen

[email protected]

 

Vastine Kari Valtosen kolumniin ”Toivola keksi ruudin uudelleen”, 20.10.2011

Suomi on myös työkieli

Kari Valtosen kolumnissa ”Toivola keksi ruudin uudelleen” on Pohjoismaista yhteistyötä koskevia täysin virheellisiä väitteitä.

Ensinnäkin sihteeristössämme on suomalainen tiedottaja. Toiseksi nettisivuilla on runsaasti suomenkielistä tekstiä.

Pahin virhe liittyy Valtosen väitteeseen, ettei suomea ja islantia olisi kelpuutettu neuvoston työkieliksi, ”vaikka Suomi maksaa 17 prosenttia neuvoston kuluista ja PN:n johtajana toimii Suomen Jan-Erik Enestam”.

On totta, että Kööpenhaminan sihteeristön työkielet ovat norja, ruotsi ja tanska, koska ei voida ajatella, että virkamiehet keskustelisivat toistensa kanssa tulkkien välityksellä.

Sen sijaan sekä suomi että islanti toimivat Pohjoismaiden neuvoston työkielinä.

Suomenkieliset parlamentaarikot voivat siis puhua ja kuunnella äidinkieltään neuvoston kokouksissa, koska suomenkielinen tulkkaus järjestetään aina.

Kokousten niin sanottu kommentoitu päiväjärjestys käännetään myös aina suomeksi, samoin neuvoston kokouksissa käsiteltäviin virallisiin asioihin liittyvät mietinnöt ja jäsenehdotukset.

Tosiasia on se, ettei Suomen maksuosuus riitä kattamaan tulkkaus- ja käännöskustannuksia, vaan muut maat ”subventoivat” Suomea tältä osin.


Jan-Erik Enestam
Rådsdirektør

Mustien autojen matkassa

Kommentit (12)

Kommentit

Niinpä olen samaa ihmetellyt,

Niinpä olen samaa ihmetellyt, että on suorastaan veronmaksajien rahan haaskausta, että tälläinen Toivola istuu edeskunnassa. Joku kyvykäs asioihin paneutuva ehdokas jäi rannelle, Toivola, valittiin, Toivolalla ei todellakaan näytä olevan mitään käsitystä, miksi hänet on eduskuntaan valittu. En voi muuta sanoa pelle mikä pelle. Olisi vaan pysynyt tanssian ym. pyörteissä, se on hänelle parasta jalat irti maasta. Ensinnä ihmettelen eikö Toivola ole harrastanut mitään liikuntoa, vyöröllä makkarat, perä iso, miehellä ei saa olla iso perä, sekä liian paksut reidet, mars mars lenkkipolulle, että salille kroppa toiseen kuntoon.

Eikö "pellejä" ole

Eikö "pellejä" ole eduskunnassa viljalti? Vaikkapa herra Hakkarainen (ps), tai Halla-Aho (ps) tai entinen bodari, nykyinen kurppa... mikäs sen nimi olikaan...Kike Elomaa (ps)... Aika köyhää ja alentavaa ryhtyä rökittämään henkilökohtaisesti yhtä edustajaa. Sanokaa vaan suoraa, että rasisminne syynä on se, että Toivola on tummaihoinen ja homo!

Aika köyhää ja alentavaa

Aika köyhää ja alentavaa ryhtyä rökittämään henkilökohtaisesti..... älkää tehkö niikuin minä, vaan niikuin minä sanon.

Kun Jani Toivolaa

Kun Jani Toivolaa arvosteltiin pakinassa (muitten henkilöitten ohella), niin sen jälkeen isketään pöytään yksi tummaihoisuuskortti, yksi homomieskortti ja kolme ps -korttia.

Pirkko-pietari, miksi sinä

Pirkko-pietari, miksi sinä olet niin katkera, ilmeisesti olet demari, ja sinua ottaa niin kovasti päähän, kun demarit vievät Suomen kokoomuksen ohella syvään kuiluun, mistä ei ole paluuta. Aivan totta on, että Toivola ei ole ymmärtänyt miksi hänet on valittu eduskuntaan, olisi syytä Ville Niinistön selitää hänelle, että siellä ei olla vain hyvän palkan vuoksi istuta, tai ei ainakaan pitäisi. Pirkko-pietarilla on valtava patouma vihaa Perussuomalaisia kohtaan, ainoa puolue, joka ajaa suomalaisten parasta ei ole viemässä meitä liittovaltioon, ihmettelen mistä moinen viha. Olen samaa mieltä Toivolan on syytä lähteä lenkkipolulle, että salille, rytmitajua on, mutta kroppa kuntoon.

Toi Jani on ainakin mun

Toi Jani on ainakin mun suosikki, kun se ei millään tavalla peittele osaamistaan - siinä Vantaalle oiva kunnanjohtaja.

Miten politiikan hoito voisi

Miten politiikan hoito voisi onnistua kun esillä ei vielä ole mitään oikeaa asiaa ja henkilö on niin katkera kuin näillä palstoilla esiityvä P-P on.

Katkera ja demari? Hölökytä

Katkera ja demari? Hölökytä hömppää teidän kanssanne. Ei kaikki ole poliittista, kaikki ei myöskään riipu rahasta (joo, ihan tosi!). Minusta Jani Toivola on aivan ihana, valoisa, persoonallinen, valovoimainen, luova, opiskeleva ihminen eduskuntaan. Kyllä siellä näitä pönöttäjäukkoja on ollut hissit täynnä tähän asti, hyvä että yksi edes osaa tanssia ja on rytmitajuinen. Juu. Inhoan suuresti persuja ja kaikkea mitä he valehtelevat ja "edustavat". Ajatelkaapa vaikkapa Timo Soinia tungettuna liian pieniin housuihin ja paitaan, leveä vyö ex-vyötärön yli... Ehkä on ihan kiva, että Toivola tanssii, Soini ei. Persut ovat kuin syksyn muuttohanhiaura. Jos joku kaislikosta tussauttaa johtajalinnun, hajaantuvat muut kaakattaen lentämään kuka mihinkin suuntaan. Ilman Soinia ei persut ole yhtään mitään ja Soinillakin suurta on vain ääni, ei sanoma sanojen takana. Ja mikä olikaan se persu-hanhien muuttomatkan päämäärä ja tavoite?

Vaikka olisit poliittisesti

Vaikka olisit poliittisesti mitä mieltä vain , aina vähintäin 80 % on eri mieltä kanssasi.

siis WTF! Suomi maksaa 17%

siis WTF! Suomi maksaa 17% PN:n kuluista, eikä edes suomenkieltä tunnista koko systeemi!? No onneksii suomalaiset osaa hyvin ruotsinkieltä vielä nykyään. . .

Kaksineuvonen pirkko-pietari

Kaksineuvonen pirkko-pietari miten keksit taas vetää Soinin tähän lanteitten heilutus kisaan. Soini on mies ja politikko, että silleen. Toivola on show mies, eikä hänessä ole vähimmässäkään määrin politiikon ainesta., siinä ero.

Suomenruotsalainen Enestam

Suomenruotsalainen Enestam puolustelee Pohjoismaidenen Neuvostoa, vaikka Suomen ja Islannin kieliä ei hyväksytty virallisiksi kieliksi. Enestam on yksi syypää monien suomen kieltä syrjivien joukossa. Tämä varoja syöpä järjestö juhlii ja se on kallista veronmaksajille ja siitä nauttivat vain nämä virkamiehet. Milloin Suomi tulee järkiinsä ja eroaa tästä Suomea syrjivästä klubista. Ensi vaaleissa Perussuomalaisista on saatava niin suuri puolue että päästään eroon korruptiosta.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet