Vanhaan aikaan maailma oli helppo

Vanhaan hyvään aikaa maailma oli helppo. Television dokumenteissa kerrottiin lähinnä valaista ja mannerlaatoista.

Nykyään tv-dokumenteissa on kaikenlaisia kummajaisia – kaksipäisiä lehmiä, yhteen kasvaneita kaksosia ja ihmisiä, jotka ovat syntyneet väärään kehoon.

Hyväntuuliseen ja vapaasti seilaavaan valaaseen on varsinkin isokokoisen katsojan helppo samaistua, mutta miten samaistua mieheen, joka luulee olevansa nainen.

Ei siinä mitään, jos kyse on vain roolileikistä. Olen minäkin aikoinaan leikkinyt siskoni kanssa nukeilla, mutta palannut sen jälkeen luontoäidin rakentamaan ruotuun ja jatkanut miehekkäästi inkkarileikkejä, ikkunoiden kivittämistä ja metsäpalojen sytyttämistä.

Dokumenteista olen kuitenkin oppinut, että nykyaikana pojasta, joka haluaa olla tyttö, voidaan kehittyneen lääketieteen – ja kirurgin veitsen – avulla tehdä nainen, joka ennen oli mies.

Kuulostaako monimutkaiselta? Niin minustakin, koska aikoinaan koulun terveysopin tunneilla tätä teemaa ei käsitelty edes kuvitteellisella tasolla.

Siihen aikaan pojat olivat poikia ja tytöt tyttöjä. Kukaan ei syntynyt väärään kehoon. Haikara toimitti vain kahdenlaisia tilauksia kotiin vailla palautus- tai vaihto-oikeutta.

Avarakatseisena ihmisenä minulle on yhdentekevää, jos mies haluaa kulkea korkokengissä ja saumasukissa, mutta hankalaa se varmasti on. Raavaan miehen lättäjalat ja naisille tehdyt kapeat puikulat kun ovat huono yhdistelmä.

Käytännön ongelmia on muitakin. Varpaankynsien lakkaaminen on vaikeaa, jos kroppa on jäykkä kuin rautakanki ja keskivartalossa on niin sanotusti reippaanpuoleisia vuosirenkaita.

Eteen voi tulla kovasti hämmentäviä tilanteita, esimerkiksi tarve puuteroida naama kesken kauppareissun.

Kumpaan vessaan koroissa horjuvan honkkelin pitää mennä? Miesten vai naisten?

Kommentit (23)

Kommentit

Tämmöisellä

Tämmöisellä blogikirjoituksella "soisi heitettämän kuikkalintua heikkona esityksenä ja sen välittömänä vesityksenä". Kyllä ihmiset osaavat laittaa "puurot ja vellit sekaisin" vielä nykyäänkin ja ettäs vielä kehtaavatkin.

Katos blogisti

Katos blogisti tätä: http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2011121614957869_ma.shtml

Lainattu nettiviite kertoo,

Lainattu nettiviite kertoo, että joillekin jopa lisääntymisbiologian alkeet ovat vieraita. Lisääntymisessä siittiö- ja munasolu yhtyy muodostaen uuden yksilön alun. Varsin monen lajin kohdalla (mm. ihminen) lisääntymisessä on eri sukupuolet eli yksilö voi tuottaa joko siittiösoluja tai munasoluja. Kun lajilla on eri sukupuolet, niin lisääntymisen onnistumisen kannalta on tärkeätä, että lajin jäsenet tunnistavat luotettavasti ja helposti eri sukupuolet. - Näissä olosuhteissa lisääntymisen kannalta on edullista, että kehittyy inho yksilöitä kohtaan, joita ei ole helppo luokitella jompaan kumpaan sukupuoleen kuuluvaksi. Homoseksuaalisuuden rooli on erilainen. Susiklaanin lisääntymiskäyttäytyminen riippuu reviirin koosta. Jos reviiri on laaja, usea klaanin pariskunnista voi lisääntyä. Jos reviiri on pieni, vain alfapariskunta lisääntyy. Jälkimmäisessä tapauksessa koko susiklaani hoitaa ja ruokkii alfapariskunnan pentuja. (Ks. Wikipedia/Susi). Jo metsästäjä- ja keräilijäkaudella ihmislaji ilmeisesti kehittyi niin menestyväksi, että tarvittiin lisääntymiskäyttäytymisessä syntyvyyden säännöstelyä. - Silloin susimainen klaanikäyttäytyminen oli hyvä vaihtoehto. - Jos lapsia hoitavat tädit ja sedät olisivat homoseksuaalisia, niin vaadittava syntyvyyden rajoittaminen olisi helpompaa.

Sanos muuta, jossain

Sanos muuta, jossain laulussakin kerrotaan "ettei aika palaa enää koskaan" Nykyään tv-dokumenteissä on valaan kokoisia ihmisiä, jotka vollottavat ja ähkivät kuntosalilla saadakseen mahtumaan normaalikokoiset vaatteet ylleen. Inkkari ja coobari leikit metsissä ovat muuttuneet olohuoneen sohvaperunoiden kaukosäätimestä riitelyyn tai sota-, roolipelejen pelaamiseen, joissa ei vahinkoa satu tai ammukset lopu. Lähes virtuaalitodellisuuden tasolla olevat pelit tuovat eteemme Lara Croftin kaltasia hahmoja ja roolimalleja, josta parhaatkin kirurgit kalpenevat. Ennen lähdettiin merille, kun haluttiin seikkailla. Nykyään pyritään BB-taloon tai jos halutaan oikein extreamia, käydään laitoksissa vanhuksia katsomassa. Minäkin olen avarakatseinen, jos transvesiitti ei ole sukulainen, naapuri, työkaveri, kristitty, pelikaveri, rikas, kaunis, älykäs tai yleensäkään suomalainen. Ajan henki integroituvassa ja globaalissa maailmassa on yhdistää tasa-arvoisesti toiletit naisille,miehille ja sukupuolettomille honkkeleille maassamme. Olemme kohta yhtä suurta perhettä ja harvalla perheellä kotonakaan on toiletit korvamerkitty.

Nykyään on vähemmän eläimiä

Nykyään on vähemmän eläimiä kuvattavina, ehkäpä siksi http://www.youtube.com/watch?v=NNmTLLmhxFQ

Tämä puuttui

Tämä puuttui listalta. http://www.hs.fi/ulkomaat/Salamets%C3%A4st%C3%A4j%C3%A4t+tappoivat+Vietnamin+viimeisen+sarvikuonon/a1305547926575

Ei tarvitse olla mikään

Ei tarvitse olla mikään "treehugger" jos haluaa ajatella että näin ei voi jatkua... Aivan käsittämätöntä että ihminen on kyennyt 2 tiikerilajia (+puolitiikerin) hävittämään 5 vuodessa 20. aikakaudella... Pitääkö ihmisen paskoa kaikki ja rakentaa kaupunkia/asutusta tilalle? Maapallolla ei ole enään tietääkseni yhtään ihmisen koskematonta aluetta, vielä 20. aikakauden alussa oli paljonkin näitä. Intian väkimäärä menee Kiinan ohi vuonna 2020 ja maapalolla onkin kohta 10 miljardia ihmistä. Eli kohta enemmän kuin resurssit riittää

En nyt jaksa muistaa kuka

En nyt jaksa muistaa kuka hemmo antoi ohjeet "lisääntykää ja täyttäkää maa"(;>. Tuskinpa ihan tätä tarkoitti, että kaikkien muiden lajien kustannuksella. Uskon kuitenkin luonnon pitävän huolen tasapainosta puhtaan veden, nälän, katastrofien, sairauksien ja sotien muodossa. Ihminen on ylivertainen tappamaan kaikki muut lajit maapallolta, mutta lajitovereissaan sillä menee vähän pidempään.

"...maapalolla onkin kohta 10

"...maapalolla onkin kohta 10 miljardia ihmistä. Eli kohta enemmän kuin resurssit riittää" Resursseja on käytetty yli varojen jo pitkään! http://en.wikipedia.org/wiki/Ecological_Debt_Day Tuosta linkistä voi katsoa miten päivämäärät ovat menneet edellisinä vuosina. 1987 se oli joulukuun 19. päivä ja viime vuonna 2011 jo syyskuun 27. päivä. Mitäs sitä tulevista sukupolvista ja maapallosta kun ajatuksena on että minulle heti kaikki tänne nyt... :-/

Juu.., "vanhaan aikaan

Juu.., "vanhaan aikaan maailma oli helppo".... -Lohjalla kauppiaana Anttalainen, Malin, KEKO sekä Sumppeen leipomo. Ei osteltu "sitä sun tätä" lohdutukseksi, tarpeeseen hankittiin.Kaupungin päällikkyyttä hoiteli Peltonen ja valtakunnan asioita Kekkonen.... Nyt on "valinnanvaraa" (?), käytpä sitten ostoksilla H:gissä tai Lohjalla, samat liikkeet "erikoistarjouksineen" siellä sekä täällä. Olikohan se sittenkään "helpompaa" menneillä vuosilla.....?? Vempeleet senkun lisääntyvät ja ihmiset turhautuvat...

"vanhaan aikaan maailma oli

"vanhaan aikaan maailma oli helppo". Allekirj. jäi eläkkeelle. 60-luvun talo odottaa. Vesi kannetaan lähteestä. Kesällä veden saa sähkölläkin nostettua. Saunaveden saa usein sadevedestä. Pyykinpesu voi tuottaa vähän ongelmia talvella, mutta kesällä siinä ei ole mitään ongelmaa. Lähimpään kauppaan on n. 10 km matka, joka taittuu autolla. Posti tuodaan n. puolen kilometrin päähän. Talossani on puulämmitys ja osaksi käytetään pellettiä. Kovilla pakkasilla myös sähkölämmitykseen pitänee turvautua. Ruokaa on kiva laittaa puuhellalla, tosin sähköhellakin on. Puusee on pihan perällä sinne pääsee niin kauan kuin jalat toimii. Suihkua ei ole. Lähin uimahalli on parinkymmenen kilometrin päässä. On kuitenkin oma talo ja oma lupa asua miten haluaa, ihanaa. Haluan palata eläkepäiviksi takaisin 60-luvun tunnelmaan. Radiota kuunnellaan ei kiirettä mihinkään. Tätä voi itse kukin kokeilla, jos pystyy. Ps. paikallisen viljelijän kanssa täytyy olla lisäksi hyvät välit, että saa tien aurattua yms. apua jota aina tarvitaan.

Olipas järkyttävä kolumni.

Olipas järkyttävä kolumni. Näinkin voi vielä vuonna 2012 riistää ihmisiltä oikeuden omaan sukupuoli-identiteettiin. Lukijat ottanevat huomioon, että transsukupuolisuuden normaaliuden kieltävä luonnollisesti kieltää myös homoseksuaalisuuden normaaliuden. Vantaan Sanomien päätoimittaja on tekstin hyväksyessään näyttänyt vihreätä valoa sukupuoleen kohdistuvalle syrjinnälle / häirinnälle. Tässä ovat eväät. Näillä mennään. Jouko Kämäräinen Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti

Kyllähän näitä "kummajaisia"

Kyllähän näitä "kummajaisia" on aina ollut mutta nykyajan tietoyhteiskunnassa ne tulevat helpommin esiin ja siksi olemme myös oppineet hyväksymään ne.Ennen oli ennen nyt on nyt, vauhti sen kuin kovenee saa nähdä pysyykö ihminen kohta enää mukana tässä kovassa vauhdissa huomaan ainakin itse lähipiirissä että moni putoaa kelkasta kesken kaiken se näkyy masennuksena ja "Burn aut...tina" eli ennen ( kaveria ei jätetä) nyt (kaverille ei jätetä.)

Luoja loi miehen ja naisen ja

Luoja loi miehen ja naisen ja sanoi: " täyttäkää maa". Ehkäpä Luoja katsoo maan täyttyneen ja loi homot ja lesbot. Jos kaikki ryhtyisivät homoiksi ja lesboiksi ja olisivat aatteilleen uskollisia, niin liikakansoitus ongelma olisi tuotapikaa poissa.

Jospa Pähkäilijä vilkaisee

Jospa Pähkäilijä vilkaisee Luojan tekstejä tarkemmin, niin voi löytää sieltä melkoista totuutta aiheesta. Raamatun mukaan ihminen jopa sairastuu, jos siirtyy normaalista parisuhdekuviosta epäluonnolliseen. Sodat , nälkä , taudit ja luonnonkatastrofit verottavat maapallon väkilukua myös säännöllisesti.lapsia kuloee. Afganistanissa esimerkiksi perheissä on tehty varalapsia siltävaralta jos osa perheen lapsista kuolee. Lasten tehtävä on huolehtia vanhemmistaan vanhuudenpäivillä. Vanhainkoteja ei nääs ole esim.Aasian maissa länsimaiseen tyyliin.

Ihan höpsö ;-) . Luoja loi

Ihan höpsö ;-) . Luoja loi ensiksi miehen, mutta huomasi pari ihan pientä valuvikaa ja teki uuden, ehomman version, eli naisen. Mutta ei nuo pienet valuviat meitä naisia haittaa. Ootte kuitenkin nii-iin ihania!

Mikähän tämäkin blogin

Mikähän tämäkin blogin tarkoitus oli? Omien ennakkoluulojen esiintuomista? Väärään kehoon syntyminen ei ole asia, josta kannattaa laskea leikkiä, niin vaikea asia se on. Ja ehkä ne entisten aikojen ns. kylähullut kamppaili esimerkiksi tämän asian kanssa

Blogin voi käsittää näköjään

Blogin voi käsittää näköjään monella tavalla. Transvestiitistä kirjoittamalla, se muuttuu päätoimittajan suussa transsukupuoliseksi kannan otoksi, joka on täysin eri asia. Enpä kyllä usko blogistin, joka hyvin satunnaisesti on herrasmies jutuissaaan, että ketään työnnettäisi uudelleen kaappiin. Näin voisi ajatella vanhan kansan mies, joka ei enää tajua missä mennään ja ihmettelee onko oikea aika päästää irti.

Laitahan vaari telkkari

Laitahan vaari telkkari kiinni ja lue vaikka Pertsaa ja Kilua, jos et kestä nykyaikaista elämää.

Ennen vanhaan oli elämä

Ennen vanhaan oli elämä helppoa kun ei kuka tahansa päässyt lehdissä ölisemään asioista joista ei mitään ymmärrä. Vai oliko tämä olevinaan satiiria tyyliin "ennen oli pulutkin lihavempii"? Keskusteluohjeissa näyttää muuten olevan toisena kohtana: "Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia." Saman ohjeen toivoisi koskevan myös kolumnisteja. Tämäkin aihe on sellainen että ne, joita asia henkilökohtaisesti koskee, ovat pitkin historiaa tehneet itsemurhia ratkaisemattomassa sukupuoliristiriidassaan. Nykyään on onneksi tarjolla hoitoa niin että elämänikäinen kärsimys tai narun jatkoksi laittautuminen eivät ole ainoita vaihtoehtoja.

Tekstisi ydinväite ei pidä

Tekstisi ydinväite ei pidä paikkaansa. Tosiasiassa "ennen" oli yhtä paljon transsukupuolisia ja homoseksuaaleja kuin nytkin. Näin se vain on, vaikka sinulla tämän totuuden hyväksyminen kanssa onkin ongelmia.

Nyt alkoi minuakin

Nyt alkoi minuakin kiinnostaa. Voisiko Satunnainen Herrasmies kertoa missä dokumentissä näitä itseään pojista tytöiksi leikkeleviä ihmisiä näytettiin?

Jo 40 vuotta sitten ennenkuin

Jo 40 vuotta sitten ennenkuin nimim Satunnainen Herrasmies lienee edes syntynyt, satuin lukemaan eräästä (ruotsalaisesta) viikkolehdestä artikkelin eräästä miehestä, joka oli vaihtanut sukupuoltaan naiseksi. Hyvin oli kuulemma kaikki mennyt. Tarina ei järkyttänyt millään lailla vaikka itse olin vasta n kymmenvuotias pojankloppi silloin.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet