Kunkulle olisi nyt tarvetta

Joko presidentinvaalit kyllästyttävät? Missä on ehdokkaiden glamour ja mediaseksikkyys?

Niinpä. Ja syvällä siellä.

Nyt onkin oiva hetki leikkiä ajatuksella, että Suomi olisi kuningaskunta. Ottaisimme kerrankin mallia Ruotsista, vaikka se muuten onkin turha valtio maailmankartalla.

Suomea johtaisi pääministeri, joku nobody, joka voitaisiin suurin piirtein hakea kadulta hommiin. Demokratian nimissä olisi tietysti järjestettävä vaalit, mutta hallitusta voisi oikeasti johtaa kuka tahansa kylähullusta seuraava.

Nobody hoitaisi raskaan työn eli höpöttäisi suu vaahdoten EU:n vakauttamispolitiikasta ja muista käsittämättömistä asioista, mutta maan todellinen keulakuva olisi kuningas. Kansan kielellä tuttavallisesti kunkku.

Kunkulla pitäisi tietysti olla puoliso, joka – mitenkään vähemmistöjä väheksymättä – saisi mielellään olla nainen. Jonkin verran biologiaa opiskelleena uskon että se lisäisi kuningasparin mahdollisuuksia saada niin sanotusti pulla uuniin.

Jos linnassa temmeltäisi prinssejä tai tanssahtelisi prinsessoja, ei kansa miettisi turhia asioita – kuten työttömyyttä, köyhyyttä tai syrjäytymistä.

Kansa rakastaisi kuninkaallisia rakkauden hedelmiä vielä enemmän kuin itse kuningasparia – tai piiritason hiihtäjiä, jotka nykyään ovat Suomessa mediasuosikkeja.

Mikä tärkeintä, kuninkaallinen perhe täyttäisi huomattavan ison tyhjiön suomalaisnaisten elämässä. Heille kun ei ole naistenlehdissä nyt muuta tarjontaa kuin laihdutusvinkkejä ja oletko hyvä sängyssä -testejä.

Jo loppuisi naisilta masennuslääkkeiden syöminen ja turha nillitys, kun kaiken energian voisi käyttää kuninkaallisen perheen ihanan elämän seuraamiseen.

Hovia suomalaisten tulisi tietysti kunnioittaa ja opetella etiketit viimeisen päälle. Junttisuomalaisilla siinä riittäisikin työsarkaa.

Ajatellaan nyt esimerkiksi Ruotsin kruununprinsessa Victoriaa. Hänen nimensä lausutaan Suomessa jotenkin rahvaanomaisesti Vittuuria...

Kommentit (16)

Kommentit

"Vittu uria? " Saisko tämän

"Vittu uria? " Saisko tämän Ö-tason kolumnistin viimein pois Vantaan Sanomista. Laskee tasoa jo aikatavalla... Ja niinsanotusti pitäisi olla vain heteropareja, jotta niinsanotusti voisi saada paremmin pullat uuniin? Pullat saa uuniin, kun niitä ensin leipoo ja omilla hennoilla kätösillä herrasmies sitten kolauttaa pellin uuniin. Kas näin, kätevää. Sitten jos ruokaohjelmista palaa reaalimaailmaan, niin homo- ja lesbopareilla pitää ehdottomasti olla oikeus adoptoida lapsi. Maailma on täynnä lapsia jotka tarvitsevat aikuista, hoitoa ja hellyyttä päästäkseen hyvän elämän alkuun. Tuntemani homot ovat hyvin lämminsydämisiä ihmisiä, paljon parempia vanhempia, kuin joku toiselle sukupuolelle katkeroitunut ns herrasmies!

Juu, pois vain kaikki

Juu, pois vain kaikki kolumnistit jotka eivät eläydy täysillä päälä olevaan hegemoniaan. Ei mitään toisin ajattelijoita suvaita -siinäpä vasta suvaitsevaisuutta. Mun mielestäni tämä herrasmies osaa hauskalla ja osuvalla tavalla nostaa ajankohtaisia epäkohtia esille, joskin joskus vähän tökerösti -ei mitään verrattuna iltapäivän roskajournalismiin. Lisäksi lapsi tarvitsee ennen kaikkea isän ja äidin, eikä vain jonkun aikuisen. Mies kasvaa mieheksi miesten seurassa ja nainen tarvitsee naisen malliksi. Tulevaisuudessa suvun jatko voi olla vähissä jos kaikki on jotain neutriinosuihkuja.

Pullat saa niinsanotusti

Pullat saa niinsanotusti uuniin todennöisimmin silloin jos sekä kunkku, että kuningatar ovat naisia.

Nyky - Suomessa miehet eivät

Nyky - Suomessa miehet eivät saa osallistua ruoanlaittoon. Poikkeuksena hienot ravintolat, joissa pitää olla ehdottomasti mieskokki. - Tämä oli kärjistys Hannu Kokon kirjoituksesta.

Höpö höpö. "Mies kasvaa

Höpö höpö. "Mies kasvaa mieheksi miesten.... ja blaa blaa". Mites nää kaikki perheet, joista sota vei isät? Entäs avioeroperheet, jossa lapset jää isälle? Mites perhe, jossa äiti kuolee syöpään ja isä jää tyttären kanssa? Mites...? Kato vähän ympärillesi, niin huomaat maailman olevan täynnä kaikenlaisia perheitä. Yksi turvallinen aikuinen riittää lapselle. Yksi. Ihan sama onko mies, nainen tai jotain sinnepäin. Pääasia, että on omistautunut lapselle ja kiinnostunut hänestä ihmisenä.

Maailma muuttuu mutta kaikki

Maailma muuttuu mutta kaikki eivät sitä huomaa tai haraavat vastaan (vaikkei siitä mitään hyötyä ole....)

OLEN SINUN ENOSI,valintani

OLEN SINUN ENOSI,valintani oli PEKKA HAAVISTO.Olen hetero ,yhdeksän lapsen vaari. Niinöstä edustaa rahamaailmaa.Olen köyhä karaokelaulaja.

Mitäpä jois ottaisimme sen

Mitäpä jois ottaisimme sen Carl Philipin sieltä Ruotsista. Siellä se on aika turhake, mutta täällä olisi töitä ja naiset olisivat ihan lääpällään. Pitäähän naisilla nyt joku unelma olla? Siinä todellakin unohtuisivat ikävät asiat, työttömyys, sairaudet jne ja sitten valtakunnassamme olisi kaikki aina hyvin.

Eiköhän meille riitä

Eiköhän meille riitä fanitettavaksi Tuksu ja Teukka kun Nykäsen Matti alkaa ilmeisesti tulla liian kypsään ikään ettei meno eikä menovesi näytä enää maittavan. Tosin heidän tekemisissään ei ole niin paljon hörhöilyä kuin n.s. oikeiden kuninkaallisten mutta selitykset on yhtä hyviä. Tuksun ja Teukan voisi kruunata koska tahansa ja Matista tehdä, jollei hovimarsakkaa niin ainakin saunamajurin.

Muuten sitä tavanomaista

Muuten sitä tavanomaista höttöä A-P. Pietilän jalanjäljissä, mutta paras kohta oli heti alussa: "Suomea johtaisi pääministeri, joku nobody, joka voitaisiin suurin piirtein hakea kadulta hommiin. Demokratian nimissä olisi tietysti järjestettävä vaalit, mutta hallitusta voisi oikeasti johtaa kuka tahansa kylähullusta seuraava." ...siis miten niin "johtaisi" ja "voisi johtaa", eikös tämä meillä mene suurin piirtein näin nyt jo?

Presidentti on Suomen

Presidentti on Suomen käyntikortti ulkomaille. Presidenttiä tarvitaan ja juuri sopiva henkilö tähän virkaan on Pekka Haavisto. Positiivinen, rauhallinen, diplomaattinen, rauhan mies. Kytkyt ulkomaille on jo olemassa ja Haavisto on tunnettu rauhan- neuvottelija. Iso suomikuvan paraneminen tapahtuu, jos Haavistosta tulee meille pressa! Niinistö ajaa Suomen hölkkävauhti NATOon ja myy loputkin kotimaiset firmat globaalitaloudelle. Raha ja vain raha on tärkeä asia ja sitä on saatava lisää niille, joilla sitä jo reippaasti on.

Eikö Pekka Haaviston

Eikö Pekka Haaviston presidentin vaalien kampanjaväelle ole opetettu nettietikettiä? Länsiväylä -lehdessä on jo monta keskustelupalstaa, jotka on tarkoitettu presidentinvaalikeskustelua varten. Me äänestäjät voimme lukea kunkin presidenttiehdokkaan vaalimainoksia heidän vaalikampanjansa nettisivustoilta ja muilta vastaavilta paikoilta, joten niitä ei tarvita keskustelupalstoilla. Tosin vaalimainoksia on ollut jo aiemmin keskustelupalstoilla. PS Nimimerkki 'Rahan lisäksi on muitakin arvoja!' onko pääkaupunkiseudun vihreillä raha tärkeintä?! - Helsingissä Pekka Sauri on rakennus- ja ympäristötoimesta vastaava Helsingin apulaiskaupunginjohtaja. Mutta häneltä puuttuu koulutus ja työkokemus sekä rakennus- että ympäristöalalta. Lisäksi hänellä ei ollut hallintotyökokemusta ennenkuin hänestä tuli apulaiskaupunginjohtaja. - Espoossa on vihreitten valtuutettuna Nina Knaapila, jonka työnä on Client Manager ulkomaalaisessa yhtiössä. Sellainen työ on lähinnä asiakassuhteitten hoitamista. Tietysti on tavanomainen käytäntö, että isoilla yhtiöillä on asiakkuuspäällikkönsä. - Mutta yhtiösuhteittensa takia vihreillä ei ole syytä rehvastella, että he olisivat rahamaailman vastapuolella.

Satunnainen herrasmies on

Satunnainen herrasmies on satunnaisesti monissa kuningaskunta-asioissa satunnaisesti oikeassa. Meille olisi pitänyt valita jo vahvanpresidentin aikakaudella kuningas - Urho Kaleva Kekkonen jonka perimysjärjestykseen kuuluva poliittinen poika Paavo Väyrynen olisi jatkanut maamme vaikutusvaltaisena kuninkaana Kekkosen valtaoikeuksilla. Tänään emme kuuluisi euron rahaliittoon vaan olisimme muodostaneet pohjoismaitten kesken kruununjalokiviliiton emmekä joutuisi maksamaan Kreikan ylivarojen elämistä. Vahvanmarkan katastrofi olisi tuntematon asia Suomen historiassa kuten liian korkealla kurssilla ERM:iin menokin. Kuudestoista Kustaa ja Paavo I:nen keskustelivat uskonasioista. Kuningas Paavo I:nen sanoi ruotsin kuninkaalle: - Teidän majesteettinne ymmärtänee, että minä en kepulaisena usko EU:hun ja euroon. - Hyvä Paavo I:nen, vastasi kuningas. Se ei merkitse yhtään mitään. Ei EU:kaan liioin usko sinuun.

Olihan se "kunkku" jo tulolla

Olihan se "kunkku" jo tulolla Suomeen sen itsenäistyessä. Harmi vain että saksalaiset menivät häviämään sen silloisen sodan ja homma meni "persiilleen" ja hanke täytyi perua. Kunkun nimen piti olla Väinö I. Alenevassa polvessa se olisi kaiketi nykyisin jotain tyyliinVilho II tai ajan hengen mukaan naisperillinen tyyliin "Lissu" I tai Justiina I. Tai mitäpä olisikaan seurannut jos se silloinen Saksan sotainen ja valloitushaluinen keisari Vilhelm II voittanut ne sotakarkelot. Nykyisellään presidentinvaalit ovat melkoista sirkusta. Ehdokkaat keskustelevat asioista joihin heidän valtaoikeutensa eivät anna mitään päätösvaltaa. Länsimaisissa kuningaskunnissa "kunkuilta" ovat poliittiset kannanotot sen sijaan nykyisin kiellettyjä. Aamulehden toimittaja Matti Mörttinen kutsui kolumnissaan Suomen presidentinvaaleja ja sen ympärillä olevaa tohinaa "aikuisviihteeksi."

Jos kuninkaalla olisi

Jos kuninkaalla olisi riittävästi päätösvaltaa ja hänellä olisi käytössään viisaita neuvonanatajiakin, niin vahva ja viisas kuningas toimii hallitsijana jopa varmemmin kuin heikko presidentti. Onhan se ennenkin toiminut.Kuninkaan onnistuminen tehtävässään edellyttää vain sen, että kuningas ja neuvonantajat ovat viisaita ja hyviä ihmisiä johtaen kansansa asioita aina kansansa parhaaksi säilyttäen kansan sisäinen mieli mahdollisimman yksimielisenä.

Anne Kilpeläinen: "Kuninkaan

Anne Kilpeläinen: "Kuninkaan onnistuminen tehtävässään edellyttää vain sen, että kuningas ja neuvonantajat ovat viisaita ja hyviä ihmisiä johtaen kansansa asioita aina kansansa." Ainoa mahdollinen tälläinen "kuningas" ja hallitsija on Raamatussa kerrottu Jeesus Kristus, kun hän taivaassa saa Isältään hallitusvallan ja ulottaa toimensa myöskin maahan ja ihmisyhteisöön. Jesajan kirjan 11. luku (Uusi Kirkkor.): " 1 Iisain kannosta nousee verso, vesa puhkeaa sen juuresta ja kantaa hedelmää. 2 Hänen ylleen laskeutuu Herran henki, viisauden ja ymmärryksen henki, taidon ja voiman henki, totuuden tuntemisen ja Herran pelon henki: 3 hänen ilonsa on totella Herraa. Hän ei tuomitse silmämitalla eikä jaa oikeutta korvakuulolta 4 vaan antaa heikoille oikean tuomion ja ajaa vakaasti maan köyhien asiaa. Hän lyö väkivaltaista sanansa sauvalla ja surmaa huultensa henkäyksellä väärintekijän. 5 Vanhurskaus on hänellä varustuksena ja uskollisuus vyönä hänen uumillaan." 1. Korinttolaiskirje 15. luku (Uusi Kirkkor.): "24 Sitten seuraa kaiken päätös, kun hän luovuttaa kuninkuuden Jumalalle, Isälle, kukistettuaan kaiken vallan, mahdin ja voiman. 25 Kristuksen on näet määrä hallita, kunnes hän on saattanut kaikki vihollisensa jalkojensa alle. 26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema."

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet