Rahan Perässä

Guggenheimista on aloitettava rikostutkinta

Virkamies ystävystyy neuvottelujen vastapuolen kanssa kesken hankkeen, jonka arvo useita satoja miljoonia euroja. Vastapuoli tarjoaa neuvottelijalle paikan yrityksensä hallituksessa ja palkallisen työpaikan tämän vaimolle. Näin Helsingissä. Espoossa virkamies matkusti vastapuolen neuvottelijan kustannuksella Lappiin ja myös virkamiehen vaimon matka maksettiin. Espoolainen virkamies tuomittiin lahjusrikkomuksesta sakkoihin. Helsingissä kyse on taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirenistä, joka neuvottelee ainakin 300 miljoonan euron Guggenheim-museon rakentamisesta. Espoossa on kyse apulaiskaupunginjohtaja Olavi Loukosta. Onko rikosilmoituksen tekokynnys erilainen Helsingissä kuin Espoossa? Saako Helsingin taidepiireissä olla naivimpi kuin Espoon rakennusbisneksessä? Missä viipyy tutkintapyyntö?

Helsinkiin suunnitellun Guggenheim-museon suomalaisena pääneuvottelijana  toimii suursijoittaja ja taiteenkeräilijä Carl Gustaf Ehrnrooth . Hän avasi ovet koko museohankkeelle Suomessa .

Ehrnrooth kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa (15.1.2012) ystävystyneensä Gallen-Kallela-Sirenin kanssa Guggenheim-neuvottelujen kuluessa eli viimeisen vuoden aikana. Ehrnrooth on alleviivannut, että Gallen-Kallela-Siren on museohankkeen tärkein tekijä. Tästä huolimatta Ehrnrooth kutsui Helsingin kaupungin virkamiehenä toimivan taidemuseon johtajan Ekoport Turku Oy-nimisen osakkuusyhtiönsä hallituksen  jäseneksi. Yhtiö valmistaa polttoainetta laivojen öljyisistä pilssivesistä. Ehrnrooth on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Gallen-Kalllela-Sirenillä ei ole, ainakaan julkisen ansioluettelon perusteella, mitään koulutusta, osaamista tai kokemusta laivamoottoreista tai likaisista pilssivesistä. Tämän lisäksi Kallen-Gallela-Sirenin puoliso sai työpaikan tiedottajana Ekoportin pääkonttorista Espoosta. Janne Gallen-Kallela-Sirenin erikoisaloina ovat egyptologia, taidehistoria, moderni taide, nykytaide sekä estetiikka ja museologia.

Espoossa tuomitaan,Helsingissä hymistellään

Espoon apulaiskaupunginjohtajan Olavi Loukon saadessa syytteen lahjuksen ottamisesta, syyttäjä ei väittänyt rakennusyritysten maksamien matkojen vaikuttaneen Loukon päätöksiin virkamiehenä.

Sen sijaan syyttäjä kysyi, olivatko Loukon matkat perusteltuja viranhoidon kannalta ja miltä ne näyttävät ulospäin.

Louko kiisti syytteet ja katsoi osallistuneensa matkoille mielessään Espoon kaupungin etu. "Jos joku on etua saanut, niin se on Espoon kaupunki", Louko sanoi puolustuspuheessaan.

Syyttäjä syytti myös Loukon esimiestä kaupunginjohtaja Marketta Kokkosta, joka oli aikoinaan hyväksynyt Loukon matkat. Tämä syyte kuitenkin hylättiin.

Hesari tuomitsi espoolaisen virkamiehen

Helsingin Sanomat totesi pääkirjoituksessaan (25.5.2011), että Espoon käräjäoikeus veti Loukon tapauksessa rajat sille, kuinka paljon vieraanvaraisuutta voi ottaa vastaan.

Ulkopuolisen tahon tarjoamien syömisten ja juomisten katsottiin käräjäoikeuden mukaan kuuluvan normaaliin vieraanvaraisuuteen. Sen sijaan puolison matkojen maksattaminen ulkopuolisella taholla täytti lahjusrikkomuksen tunnusmerkit.

Helsingin Sanomat totesi edelleen pääkirjoituksessaan, ”ettei kyse kuitenkaan ole vain siitä, miten virkamies itse asian kokee vaan miten toimet vaikuttavat virkamiesten toimia kohtaan tunnettuun luottamukseen. Tässäkin suhteessa eletään uutta aikaa”.

Ei mitään moitittavaa?

Museon johtaja Gallen-Kallela-Sirenin mielestä hänen jäsenyytensä Guggenheim-neuvottelijan omistaman yrityksen hallituksessa tai hänen vaimonsa tuore työsuhde samaan yhtiöön eivät vaikuta hänen virkatoimiinsa.

Hän toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että ”minun ainoa etuni ja asiani, jota olen ajanut, on Helsingin kaupungin etu. Ja laajemmin Suomen etu” (HS 16.1.).

Helsingin kaupungin lakimies laati pikavauhdilla selvityksen, jonka perusteella Gallen-Kallela-Siren ei ole esteellinen Guggenheim-hankkeessa. Lisäksi Gallen-Kallela-Siren kertoo tehneensä hallituspaikastaan sivutoimi-ilmoituksen, jonka hänen esimiehensä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen on hyväksynyt.

Helsingin oman lakimiehen tekemä selvitys ei kuitenkaan ole sama asia kuin riippumattoman tahon tekemä arvio tai poliisitutkinta mahdollisesta lahjoman vastaanotosta.

Hallinto-oikeuden professori Olavi Mäenpään mukaan hallituspaikka ja vaimon työsuhde Ehrnroothin yritykseen ovat vain yksi viite likeisistä henkilösuhteista, joilla voi olla merkitystä jääviyttä arvioitaessa ( HS 17.1.).

Louko ja museonjohtaja

Olavi Loukon ja Janne Gallen-Kallela-Sirenin tapauksissa on runsaasti yhtäläisyyksiä, jotka pitäisi punnita ensin poliisin esitutkinnassa, saattaa syyteharkintaan ja sen jälkeen mahdolliseen käräjäoikeuden käsittelyyn.

Rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan olisi täysin perusteltua selvittää, onko Ehrnrooth syyllistynyt lahjoman antamiseen ja Gallen-Kallela-Siren lahjoman vastaanottamiseen.

Guggenheimin-museohanke vastaa suuruutensa vuoksi yksinään useaa sellaista hanketta, joiden neuvotteluista Olavi Louko sai sakkotuomion.

Vai päädytäänkö siihen, että taidebisnekseen sekaantuva Helsingin kaupungin virkamies voi toimia sinisilmäisesti ja Guggenheimin hallituksen jäsen naivisti? Virkamies toimii virkavastuulla myös silloin kun hän hallinnoi taidetta ja kulttuuria. Yritysjohtaja ei voi vaikuttaa virkamieheen etuja jakamalla ilman, että syntyisi epäilyä

Rahan Perässä

Kommentit (45)

Kommentit

Eihän Suomessa ole

Eihän Suomessa ole korruptiota tai hyvä veli järestöjä,näin mainostetaan ja uskotaan vaikka totuus on karumpi.Nimittäin Suomessa ei pääse eteenpäin ollenkaan ilman hyvä veli järjestelmiä ja sitten kun jää kiinni niin rangaistukset mittättömät ja virkatehtävä jatkuu koska eihän edes tuomio istuimeenkaan voi luottaa kun rangaistukset ovat yleensäkin kun lottoarvonnat.

Nyt on saatavilla Hyvä veli

Nyt on saatavilla Hyvä veli 1.0 ohjelmisto, jossa on seuraavia ominaisuuksia. - voit kerätä kaikki hyvien veljien tiedot yhteen paikkaan täysin suojatusti - voit myös tallentaa tiedon mitä lehmänkauppoja olet tehnyt ja kenen kanssa - ohjelma muistuttaa vanhenevista lehmänkaupoista automaattisesti lähettämällä toiselle osapuolelle sähköpostin asiasta. Mikäli asiaan ei reagoida ohjelma lähettää automaattisesti lopussa lehtikirjoituksen sopimusta rikkovasta osapuolesta - ohjelmassa voit testata erilaisia lehmäkauppoja ja niistä saatavia hyötyjä Osta siis nyt! Hinta vain 99,99 euroa.

Syyskuun 2012

Syyskuun 2012 kunnallisvaaleihin ja mahdolliseen jytkyilmiöön aiotaan varautua (http://www.hs.fi/kulttuuri/Guggenheim-sopimuksesta+vet%C3%A4ytyminen+maksaisi+miljoonia/a1305553512459): Pajunen myönsi, että sopimukseen on tulossa miljoonien korvaus Guggenheim -säätiölle, jos Helsinki peruu sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Helsingin

Helsingin kaupunginvaltuustossa ei ole yhtään Bymania, joka ottaisi esille virkamiesten toiminnan epäkohtia. Vai onko?

Tulisiko Lemminkäinen oy

Tulisiko Lemminkäinen oy tekemään alueelle asfaltin jep jep siihen tyyliin.

Kuntien ja valtion rahoja

Kuntien ja valtion rahoja saavat virkamiehet ja poliitikot hävittää miljoonia, ilman mitään seuraamuksia.

Niinpä, esimerkiksi

Niinpä, esimerkiksi länsimetroon.

Mitäs huonoa länsimetrossa

Mitäs huonoa länsimetrossa on? Pääsevät espoolaiset kätevämmin Helsinkiin duuniin.

No, tunneli. Tunneli on

No, tunneli. Tunneli on kallis. Tunneli nopeuttaa kulkemista, vain jos on pitkä pysäkkiväli. Mutta silloin tunnelimetro tarvitsisi vierellensä bussilinjat tai pikaratikan.

Näköjään Helsingissä ei ole

Näköjään Helsingissä ei ole sama lain tulkinta kuin naapuri kunnissa. Mitä isot edellä sitä pienemmät kunnat perässä. Vai oliko se mitä pienet edellä SUURET perässä.....

Tai HUS:n atk-ohjelmiin.

Tai HUS:n atk-ohjelmiin.

Ja taas kerran; ETIIKKA JA

Ja taas kerran; ETIIKKA JA MORAALI ? Ihmetyttää, jopa Ällöttää ! Hyvä että kansa näkee ja ottaa kantaa. Kuntavaalit lähestyy, "Jytkyt tulossa".

Olette kaikki nähneet JGKS:n

Olette kaikki nähneet JGKS:n "Gutenbergin galaksit räjähtää" -uutisvideon? Lapsikin ymmärtää, että kyseiseistä henkilöä ei voida pitää vastuullisena mistään teoistaan. Hän tarvitsee apua.

Kyseessähän on Jussi Pajusen

Kyseessähän on Jussi Pajusen halu saada itselleen muistomerkki. Koska hänestä ei tullut valtiomiestä monista yrityksistään huolimatta.

Tarja Halosen mukaan Suomi on

Tarja Halosen mukaan Suomi on korruption suhteen esimerkkimaa maailmassa eli täällä ei muka ole korruptiota ja siitä Hän on ylpeä. Totuus on vähän toinen. Kaasuputkibussinessmies Lipponen pyrkimässä presidentiksi, Suomen Pankki demarien käsikassara, Onneksi Junger sai lähteä YLE:sta vaikka talo jäikin takinkääntäjiä täyteen (taloon sisään maan tavan mukaan puolueuskollisena ja nyttemmin sitten on muutettu mielipiteitä eikä erään palvonta DDR:ää ja Neuvostoliittoa Hannu Taanila ja Esko Seppänen ainoat ei-takinkääntäjät). Kun oman edun nimiin tehdään mitä vain edessä on pitkän päälle alle 5 % kannatus demareille niin Suomessa kuin Persson-Juholt-Ruotsissa.

Otsikon aiheesta, jos

Otsikon aiheesta, jos helsinkiläiset haluat museon, niin annetaan se heidän rakentaa, vai onko Nurmijärvi yhdistymisessä Helsinkkin, kun tämä Nurmijäveläisiä niin kiinnostaa. Ehkä yhdistyminen Helsinkiin voisi olla tien paratiisiin nurmijäveläisille.

jos helsinkiläiset haluat

jos helsinkiläiset haluat museon, niin annetaan se heidän rakentaa, oikein ja ihan omilla rahoilla.

Voi kun Rane se asia

Voi kun Rane se asia ehdotuksesi mukaisesti kävisikin, mutta kun ei toteudu? On nimittäin olemassa tahoja, joilla on aivan palava halu mennä sihen hulluuteen mukaan, ja se taho ei käytä siihen riivatun "mafia museoon" omiaaan, saletti on näin. Siinä vaiheessa kun ne "salatahot" on saaneet määrätyt muut pöhköt riittävästi lahjottua, että se "härvelin näköinen" pytinki tehdään, niin vasta siinä vaiheessa "naapurit herää", ja silloin koko soppa on valmis. Silloin vaarassa on meidän tavallisten kansalaisten verovarojen mukaan tulo. No, antaahan niille joskus tulevaisuudessa tulevien avajaisten kutsuvieraslipun saaminen Itellan tuomana heidän postiluukkunsa kautta eteisen lattialle kyseisille "sankareille" vaimoineen mitä suurimman tyydytyksen. Mutta toivottavasti tulevaisuudessa arki heille on mitä yllättävimmän karu?

1700

1700 Työpaikkaa,kenelle,varmaankin hommat saa hoitaakseen,ne urakoitsijat kuka antaa halvimman tarjouksen.Joka loppumetreillä tuleekin kalliimmaksi,kun oli suunniteltu,ainahan näin käy,kun halvin tarjous voittaa. Hyöty helsingille 100 miljoonaa € vuosittain,kukahan nekin rahat pistää liiveihinsä. 525 000 kävijää vuosittain,mistähän nekin sinne saadaan.?? Ammattitaidottomat työntekijät haalitaan sitten halpatyövoimana Baltianmaista.Itäeuroopasta. Mallia varmaankin otetaan 5,dennen ydinvoimalatyömaan toiminnasta. Kuinka gallellaan on Gallen-Kallela-Siren guggenheimiin. Janne Gallen-Kallela-Siren saa Guggenheimsäätiöltä varmaankin hyvät sponsoriprovikat. Guggenheim --> Eko-Port Turku --> C.G Ehrnrooth --> G.K.Siren. Gallen-Kallela-Siren Helsingin taidemuseossa aloitetaan YT neuvottelut tammikuun lopulla. http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/rautava_guggenheim_tuo_helsinkiin_tyota_ja_rahaa/

Skandaali

Skandaali Guggenheim-säätiössä: Guggenheim-säätiön Euroopan ja Venäjän koordinaattori sai puolen miljoonan dollarin lahjuksen venäläisen mafiajärjestön johtajan puolisolta "The Guggenheim Foundation’s board found out that Nick Il’in, the former foundation’s project coordinator in Europe and Russia, had received a large bribe (half million US dollars) from Janna Bullock (the wife of Alexey Kuznetsov, the head of one of Russian mobs) to include her in the Board of Trustees of Guggenheim Foundation" (http://rumafia.com/material.php?id=10). ['työsuomennos': Guggenheim-säätiön hallitus havaitsi, että Nick Il'in {Nicholas Iljin}, säätiön entinen projektikoordinaattori Euroopassa ja Venäjällä, oli saanut suuren lahjuksen {puoli miljoonaa USA:n dollaria} Janna Bullockilta {= erään venäläisen mafiajärjestön johtajan Aleksei Kuznetsovin vaimo}, jotta Bullock otettaisiin Guggenheim-säätiön hallituksen jäseneksi.] * http://rumafia.com/material.php?id=10 2010-03-08 Janna Bullock, Owner of the group of companies RIGroup The scandal in the Guggenheim Foundation [Skandaali Guggenheim-säätiössä] The Guggenheim Foundation’s board found out that Nick Il’in, the former foundation’s project coordinator in Europe and Russia, had received a large bribe (half million US dollars) from Janna Bullock (the wife of Alexey Kuznetsov, the head of one of Russian mobs) to include her in the Board of Trustees of Guggenheim Foundation. Under the pretense of charity and contemporary art projects’ support Russian mob launders its money in the USA. It had also appeared that Nick Il’in had repeatedly taken Russian mafia’s money from Janna Bullock to help her to participate in different exhibitions like Miami Basel, Biennale in Venice and others. In order to avoid a scandal Janna Bullock was excluded from the Board of Trustees. Nick Il’in was not fired immediately – from Europe he was moved to the Middle East in the UAE to watch the construction of a contemporary art museum of the Guggenheim Foundation in Saadiyat island, which is situated 500 meters to the East from Abu Dhabi. * [Nicolas Iljine, European representative for the Solomon Guggenheim Foundation, has over 30 years experience in cultural exchange with Russia.] [Nicolas V. ILJINE (France). European Representative of the Solomon R. Guggenheim Foundation which operates Museums in New York, Bilbao, Venice and Berlin. Until 1997 he was responsible for Public Affairs and sponsorship programmes at Lufthansa German Airlines. Editor of Semyon Ansky (1994), Nikoloi Suetin (1997), Odessa Memories (1999). Mr Nicolas V. ILJINE (France) European Representative for Development and Public Affairs Solom R. Guggenheim Foundation Eppsteiner Strasse 5 D-60323 Frankfurt/Main, Germany]

Guggenheim-museota vastustava

Guggenheim-museota vastustava mielenosoitus su 29.1. klo 14.00 Havis Amandan aukiolla "mielenosoituksen ohjelmaksi suunniteltu lumiukkojen rakentaminen onnistunee"

"Rikollis-säätiöiden"

"Rikollis-säätiöiden" rantautuminen on alkanut kaikessa hiljaisuudessa myös Suomeen (ex-kommunisti ideologian mukaisesti). Onneksi Suomalaiset on alkaneet vastustaa demari terrorismia myös suomessa. Viittaus demareiden toimintaan Ruotsissa, josta sdp on mallia hakenut myös, DDR:n ja Neuvostoliiton jälkeen kun ne kaatuivat 1989-1991. YK on suurin terroristi järjästö ja se ei edistä demokratiaa "viittaus G.W.Bushin sanoihin ja se pitäisi lakkauttaa". Siinä Bush oli oikeassa. EU on joka tapauksessa joutunut "tulilinjalle niin taloudellisesti kuin poliittisesti" ja on epäluotettavan maineen ansainnut laajentumis politiikan takia suurissa vaikeuksissa ex-neuvostovaltojen takia (Bulgaria,Romania,ym.) sekä etelä euroopan Kreikan, Italian ym. takia jossa sosialistista toimintaa on johdettu oikeisto puolueiden johdolla "diktaattorimaisesti" esim. Kreikkalaiset kuolleetkin saivat eläkettä valtiolta vuosia kuolemansa jälkeen, rahat käytti vainajan perhe.(Maassa oli sosialistit johdossa).

Jos Espoo liitettäisiin

Jos Espoo liitettäisiin Helsinkiin, hoitatis Kurt Byman varmaan paremmalla menestyksellä myös Helsingin herrojen rikostutkinnat.

Helsingin

Helsingin monumenttikulttuurin pohdintaa Tarkastellaanpa kylmän sodan päättymisen (1980/1990 –lukujen vaihde) jälkeen Helsingin niemen eteläosaan rakennettuja monumentteja. (Ks. Wikipediasta kyseisen rakennuksen wikiartikkeli) Suomen Kansallisooppera Helsingissä on Suomen ainoa ammattimainen oopperatalo. Kansallisoopperassa esitetään oopperoita ja baletteja sekä konsertteja. Kansallisooppera toimii vuonna 1993 valmistuneessa oopperatalossa, joka sijaitsee Hesperian puiston pohjoisreunassa, Mannerheimintien ja Helsinginkadun risteyksessä lähellä Töölönlahtea. (Osoite Helsinginkatu 58) Kiasma on Helsingin Mannerheimintiellä sijaitseva nykytaiteen museo. (Käyntiosoite: Mannerheiminaukio 2.)Rakennuksen valmistusvuosi on 1998. – Kiasmassa on käynyt vuosina 2007-2011 noin 165 000 – 194 000 kävijää vuodessa. Rakennusbudjetti oli 38 miljoonaa euroa, sen ajan rahassa 227 miljoonaa Suomen markkaa. Helsingin Musiikkitalo on Töölönlahden rannalla sijaitseva musiikkikeskus. Rakennus sijaitsee VR:n entisten makasiinien paikalla. Musiikkitalon avajaiset olivat 31.8.2011. Rakennuksen pääkäyttäjiä ovat Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri, joista kukin pitää siellä vuosittain 40–50 konserttia. – Talon kustannusarvio vuoden 2005 kustannustasossa oli 98 miljoonaa euroa, mutta se nousi myöhemmin. Kokonaiskustannusarvioksi vakiintui 140 miljoonaa euroa. Päärahoittajia olivat Helsingin kaupunki, Yleisradio Oy ja Senaatti –kiinteistöt. Musiikkitalossa järjestettävien konserttien kuluista 90 prosenttia kustannetaan verovaroin. Musiikkitalon historiaa. Sibelius-Akatemia käynnisti musiikkitalohankkeen jo vuonna 1992. Vuosina 1999–2000 Musiikkitalon suunnittelusta järjestettiin kaksivaiheinen arkkitehtuurikilpailu. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Töölönlahden asemakaavan muutoksen vuonna 2002. Musiikkitalon pohjatyöt aloitettiin kesäkuussa 2006. Lopullinen päätös talon rakentamisesta tehtiin vuonna 2008. Helsingin kaupunginjohtajat kylmän sodan jälkeen (ks. Wikipedia/Helsinki/Kaupunginjohtajat): Kari Rahkamo 1991- 1996 Eva – Riitta Siitonen 1996 – 2005 Jussi Pajunen 2005 -

Helsingin

Helsingin monumenttikulttuurin pohdintaa (jatkoa). Monumenttikulttuuria arvioidessa on tärkeää selvittää, onko Helsingin johto ollut helsinkiläisten edustajia vai politiikassa oman edun tavoittelijoita. Helsingin apulaiskaupunginjohtajia ovat Hannu Penttilä (kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimi, SDP:n jäsen), Tuula Haatainen (sivistys- ja henkilöstötoimi, SDP:n jäsen), Pekka Sauri (rakennus- ja ympäristötoimi, Vihreän Liiton jäsen) sekä Paula Kokkonen (2004 – 2011 sosiaali- ja terveystoimi, kokoomuksen jäsen) ja Laura Räty (2011 – . sosiaali- ja terveystoimi, kokoomuksen jäsen). Tarkemmin apulaiskaupunginjohtajista (ks. Wikipediasta kunkin henkilön wikiartikkeli): - Hallinto-osaamisen kohdalta tarkastellaan tilannetta ennen kuin kyseisestä henkilöstä tuli apulaiskaupunginjohtaja. Hannu Olli Ilmari Penttilä (20. maaliskuuta 1954 Suonenjoki) on Helsingin kaupunkisuunnittelun ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja tammikuun puolivälistä 2008. 1970-luvulla Penttilä toimi Suomen luonnonsuojeluliitossa ja ympäristöministeriössä. Ennen apulaiskaupunginjohtajuuttaan hän oli muun muassa Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja (1993–1995), Hämeen liiton maakuntajohtaja (1998–2003) ja YTV:n yhteistyöjohtaja (2004–2008). Penttilän curriculum vitae Helsingin nettisivustolta(http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Kaupunginjohtajat/Apulaiskaupunginjohtaja+Hannu+Penttil_/Curriculum+vit_): Ennen nykyistä tointaan Penttilä työskenteli monissa valtakunnallisissa ja alueellisissa tehtävissä. Hän toimi Pääkaupunkiseudun Yhteistyövaltuuskunnan YTV:n yhteistyöjohtajana vuosina 2004–2008. Vuosina 1998–2003 Penttilä toimi maakuntajohtajana Hämeen Liitossa ja sitä ennen ympäristöministeriön yli-insinöörinä kolmentoista vuoden ajan. Penttilällä on kokemusta myös muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliiton toimistopäällikön tehtävästä Suomen ympäristöministeriö on hallintoelin, joka vastaa valtioneuvoston ja eduskunnan käsittelyyn tulevien ympäristö- ja asuntoasioiden valmistelusta. CV:n arviointia: Ympäristöministeriön yli-insinöörivuosina Penttilä ilmeisesti tuli tutuksi asuntoasiat ja kaupunkisuunnittelu. Luonto- ja luonnonsuojelun näkökulma taajamiin (rakennukset, puistot ym. sekä liikenne) tuli ilmeisesti omaksuttua, kun Penttilä oli Luonnonsuojeluliiton toimistopäällikkönä. Hallinto-osaamista on kertynyt, kun hän toimi pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n yhteistyöjohtajana ja maakuntajohtajana Hämeen Liitossa. – Mutta virastopäällikkö tarvitsee vähän erilaista hallinto-osaamista. Mutta tuskin hallinto-osaamisten ero on liian suuri, joten ilmeisesti hän kohtuullisessa ajassa pätevöityi virastopäälliköksi. Tuula Irmeli Haatainen (s. 11. helmikuuta 1960 Tuusniemi) on Helsingin kaupungin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtaja. Haatainen vastaa Helsingin kaupungilla opetustoimesta, tutkimuspolitiikasta, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoasioista sekä henkilöstöasioista. Haatainen toimi Jäätteenmäen ja Vanhasen I hallituksessa opetusministerinä kaksi ja puoli vuotta ja viimeisimmäksi Vanhasen hallituksessa sosiaali- ja terveysministerinä Sinikka Mönkäreen jälkeen. Haatainen toimi kansanedustajana 1996 – 2007. Lukion jälkeen Haatainen suoritti ensin sairaanhoitajan tutkinnon. Hän on työskennellyt muun muassa Invalidisäätiön sairaalassa leikkaussalissa ja Ahvenanmaan keskussairaalassa. Myöhemmin Haatainen valmistui valtiotieteen maisteriksi. Valtiotieteellisessä tiedekunnassa opiskellessaan hän työskenteli Kansaneläkelaitoksen tutkimuslaitoksen tutkimusapulaisena, jonka tutkimusaineistosta teki gradunsa työterveyshuollosta. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen hän oli 1989–2007. Hän on toiminut useissa kunnallisissa luottamustehtävissä valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, terveyslautakunnassa ja HUS:n hallituksessa CV:n arviointia: Haataisen koulutus ja työkokemus sopii terveysalalle ja ehkä jopa sosiaalialalle. – Haataisen pitäisi olla sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan sijasta sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja. Haataisen hallintokokemus rajoittuu ministerinä toimimiseen. – Tästä on aikamoinen kynnys ylitettävänä, jotta voisi pätevöityä virastopäälliköksi. Paula Tellervo Kokkonen (s. 14. tammikuuta 1946 Turku) on Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja. Hän oli sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja 16. elokuuta 2004 lähtien, kunnes jäi eläkkeelle 15. elokuuta 2011. Kokkonen oli kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä vuosina 1995–2003 ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuosina 1993–1996 sekä 2000–2004. Ennen apulaiskaupunginjohtajuutta Kokkonen työskenteli ylijohtajana sosiaali- ja terveyshallituksessa vuosina 1991–1992 ja terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa vuodesta 1992. Hän oli virkavapaalla TEO:n ylijohtajan tehtävästä toimiessaan kansanedustajana. Koulutukseltaan Kokkonen on oikeustieteen kandidaatti. Hän sai varatuomarin arvon vuonna 1974. Eduskunnan nettisivuston tiedot Kokkosesta: Oikeusalalla: Turun raastuvanoikeuden vs. oikeusneuvosmies 1971, Kemijärven tuomiokunnan päätoiminen apulainen 1972, Kemijärven tuomiokunnan tp. notaari 1972-1973, Kemijärven tuomiokunnan vs. käräjätuomari 1973. Korkeimman hallinto-oikeuden ylimääräinen hallintoneuvos 1986. Sosiaali- ja terveysalalla: Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntasihteeri 1973-1975, Helsingin yliopistollisen keskussairaalan sairaalahallituksen sihteeri 1975-1978, lääkintöhallituksen toimistopäällikkö 1978-1980, lääkintöhallituksen osastopäällikkö 1980-1991, lääkintöhallituksen ylijohtaja 1984, 1990. Sosiaali- ja terveyshallituksen ylijohtaja 1991-1992, Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen johtaja 1992-1998, Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ylijohtaja 1999- CV:n arviointia: Kokkosella ei ole kokemusta käytännön työntekijänä toimimisesta sosiaali- ja terveysalalla. – Toisaalta Kokkosella on monipuolinen hallintokokemus sosiaali- ja terveysalalta. Laura Kaarina Räty (s. 14. syyskuuta 1977) aloitti elokuussa 2011 Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana, johon tehtävään hänet valittiin saman vuoden kesäkuussa. Räty on toiminut vuodesta 2010 alkaen kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajana. Hän aloitti kaupunginvaltuutettuna kunnallisvaalien 2004 jälkeen, ja elokuussa 2009 hänet valittiin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Räty on ammatiltaan lääkäri. Hän aloitti lääketieteen opinnot vuonna 2000 ja valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2006. Hän on työskennellyt muun muassa anestesiologian ja tehohoidon vs. erikoislääkärinä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Hyvinkään sairaalassa vuosina 2007–2011 sekä yksityisenä yleislääkärinä Helsingin Töölön lääkärikeskus Mehiläisessä samoina vuosina. – Yhteensä Rädyllä oli lääkärivuosia 2006 – 2011 ja kesätöissä lääkärinä 2004 ja 2005. CV:n arviointia: Räty hankki lääkärivuosinaan käytännön työn kokemuksen ja lattiatason toimijoitten näkökulman hallintoon terveysalalla. Mutta hallinto-osaaminen on vähäistä (liittyy politiikkaan) eikä se liity sosiaali- ja terveysalaan. Nuorena ihmisenä Rädyllä olisi ollut hyvin aikaa kerätä hallinto-osaamista, mutta hän ei malttanut. Pekka Sauri (s. 31. toukokuuta 1954 Helsinki) valittiin vuonna 2003 rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavaksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, ensimmäisenä vihreänä poliitikkona Suomessa. Sauri on osallistunut Helsingin kunnallispolitiikkaan 1980-luvun puolestavälistä lähtien. Hän oli Helsingin valtuuston varsinainen jäsen vuosina 1993–2003 ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja vuosina 2001–2003. Sauri oli Vihreän liiton puoluesihteeri 1990–1991 ja puheenjohtaja 1991–1993. Häntä ei ole valittu kansanedustajaksi useista ehdokkuuksista huolimatta. Sauri on opiskellut psykologiaa, josta hän valmistui tohtoriksi 1990. Sauri toimi Yölinja –ohjelman juontajana vuosina 1987 – 2002. Lisätietoa (http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Kaupunginjohtajat/Apulaiskaupunginjohtaja+Pekka+Sauri/Curriculum+vitae): Psykologiaan liittyviä erilaisia töitä ja tehtäviä. Kielenkääntäjä ja tekstittäjä 1969 – 1976. Päätoimittaja, Suomi –lehdessä 1982 – 83, 1985 – 87. CV:n arviointia: Saurilta puuttuu koulutus ja työkokemus rakennusalalta ja ympäristöalalta. Saurilta puuttuu hallinto-osaaminen, jota tarvitaan virastopäällikön ammatissa.

Helsingin kaupungin sivuilta

Helsingin kaupungin sivuilta voi laittaa palautetta valtuustoryhmille. Mutta epäilen suuresti, meneekö se rivi-valtuutetuille tiedoksi. Yllättäen siihen palautelomakkeeseen ei voinut laittaa linkkiä tänne? Helsingin Uutiset tulkitsi viestin roskapostiksi. YLLÄTTÄEN?

Pidetään kiinni ja kehitetään

Pidetään kiinni ja kehitetään Stadin omista museoista sekä kulttuurilaitoksista ja kehitetään niitä. Oman kulttuuriperintömme tuntemus ja vaaliminen tuottaa todellista design'ia. Pajusen mukaan 5 miljoonaa pelkästään Gukkelin alkvalmisteluihin ei tuntuisi missään, vaikka mm. kirjastoihin ei ole muka varaa. Alle 100 000 euron vuosikustannusten Kulosaaren kirjasto lakkautettiin: viidellä miljoonalla sitä olisi pyörittänyt 50 vuotta!

Älkää nyt hesalaiset

Älkää nyt hesalaiset valtuutetut--äänestäjät hyväksykö tätä rahasyöppöä-- ei valtiokaan =me veronmaksajat emme halua edes kepilläkään koskea tässä =veronmaksajien=duunareitten=työttömien=vanhuksien jne..tilanteessa kyseiseen hankkeeseen.

Kyllä oikea nimi olisi

Kyllä oikea nimi olisi Giggelheim, sen verran kusetuksen makua, ja budjetti on aivan hihasta, musiikkitalon piti maksaa 97, maksoi melkein 170, siis miljoonaa, eikä edes saatu 10.000 e maksavia valvontakameroita. Musiikkitalon rahoilla olisi rakennettu 2000 kpl kaksioita Stadin huutavaan asuntopulaan. Sirkka Hämäläinen sen hyvin sanoi, jos on niin hyvä business kuin uskotellaan, miksei yksityinen raha sitten tule mukaan, jokainen tietää, miksei ?

Ei tossa Giggelissä ole

Ei tossa Giggelissä ole mitään kusetuksen makua. Vaan se on täyttä kusetusta. Tässä tehdään taas tämä perinteinen kusetus. 200 milj..€ -- 300 milj..€ kusetetaan oikein tyylikkäästi. Persaukisen Giggelisäätiön hämärille tileille. Bisnes to Bisnes

Näinhän siinä käy. Berliinin

Näinhän siinä käy. Berliinin Guggeinheim museo suljetaan vähäisen kävijämäärän takia. Viimevuosina on kävijämäärät huvenneet. Huippuvuosina kävijöitä kävi n 147 000,sitten on pudonnut. Rahat loppu.??? Haloo.Helsinki ja Pajunen & kaverit & muut intoilijat. Mistä te kuvittelette,että jos tämä 150 miljoonaa tai totuuden-nimissä 300 miljoonaa maksava monumentti rakennetaan Helsinkiin,niin mistä te revitte ne 500 000 kävijää vuosittain.Taitaa olla utopiaa ja märkiä unelmia osastolta. http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/2012/02/1490260/guggenheim-suljetaan-berliinissa

Berliini: asukkaita 3,5milj.,

Berliini: asukkaita 3,5milj., museon sijainti paras mahdollinen, kävijöitä vuodessa keskim. 128500, pääsylippu 4 euroa, museota ei tueta verovaroilla Helsinki: asukkaita 0.5milj., museon sijainti Helsingin umpisuolessa Katajanokalla, kävijätavoite vuodessa 500000, pääsylippu 12 euroa, museota tuettaisiin verovaroilla? Berliinin tiedot päivän Metro-lehdestä.

Koko kaameus alkaa tulla

Koko kaameus alkaa tulla näkyviin yhä selkeämmin. Guggenheim (G) sai kenkää Berliinistä, joten G:n tuli etsiä uusi 'uhri' Helsingistä. HS ei ole käsitellyt kunnolla G-projektiin liittyvää päivänselvää esteellisyysongelmaa. Herää kysymyksiä. Yksi koskee Sanoma Oy:n pääomistajia. Rafaela Seppälä on galleristi Kaj Forsblomin aviopuoliso ja myös Kiasma-säätiön entinen puheenjohtaja. Kysymyksessä on sama Kiasma-säätiö, jota Carl Enrnrooth on ollut perustamassa. HS:n innostus Guggenheim-hankkeeseen on(kin) nyt monen mielestä täysin selvä. Onkohan Seppälään linkittyvä Forsblomin galleria saamassa hyötyä Guggenheimin museosta? Tietenkin galleria hyötyy museosta välillisesti taideturistien lisääntyvänä kiinnostuksena Helsinkiä kohtaan, mutta onko mahdollisesti gallerialla ja tulevalla museolla suunnitteilla joitakin yhteistyöhankkeita? Rafaela Seppälä on julkisesti kertonut innokkuudesta lahjoittaa rahaa Guggenheim-hankkeelle ja myös toivovansa lainmuutosta, joka mahdollistaisi lahjoituksille verovähennysoikeuden. Miksi meillä valtamedia ei kerro Guggenheimiin liittyvistä skandaaleista? Museum Board Member Caught in Russian Intrigue Published: April 27, 2010 Since joining the board of the Solomon R. Guggenheim Foundation three years ago, Janna Bullock, a Russian-born real estate developer, has been a frequent and glamorous presence on the circuit of art fairs, galas and biennials. She has sponsored art exhibitions in Venice and Miami, socialized with artists and collectors and even taken a motorcycle trip from St. Petersburg to Moscow with the actors Dennis Hopper and Jeremy Irons and Thomas Krens, the former Guggenheim director. But two weeks ago, Ms. Bullock abruptly left the board of the foundation, which oversees the Guggenheim Museum in New York and its satellites abroad. Her lawyer said she was taking a leave of absence to deal with a nasty business dispute in Russia — a conflict involving her husband, who was once a regional finance official there, and a company connected to Prime Minister Vladimir V. Putin’s former judo coach. The lawyer, Robert Wolf, said Ms. Bullock wanted to defend herself against a “a malicious, vindictive and defamatory” media campaign in Russia that has resulted from the dispute. The president of the Guggenheim, Jennifer Blei Stockman, confirmed that the board had granted Ms. Bullock a leave for personal reasons. “Clearly it’s a very difficult time that she’s going through,” she said. “We didn’t get into any of the gossip or the allegations,” she said, adding that “we have no idea what’s true or false.” Ms. Bullock’s departure from the Guggenheim board is the latest twist in an operatic life. An immigrant from St. Petersburg, she worked as a nanny in Brooklyn before starting a New York real estate business. She expanded the business, turning it into what she described as a $2 billion company, by developing malls and summer homes near Moscow. She met her husband, Aleksei Kuznetsov, who was then an executive at a Moscow bank, in 1994, while he was visiting New York. (In the years since, she has lived in New York, where she has a penthouse apartment on East 87th Street, and in Russia. He lived in Russia until 2008 and now lives in France.) (...) The Guggenheim was the first among New York museums to seriously cultivate relationships with rich Russian collectors, beginning in 2002 with the election to the board of the businessman Vladimir Potanin, and continuing with its 2005 exhibition “Russia!” for which Ms. Bullock helped raise money. But Ms. Bullock’s sudden withdrawal may be a reminder to the museum of the risks of relying too much on Russian fortunes — what Mr. Wolf called, in another context, “the danger of doing business” there. 2010-03-08 Janna Bullock, Owner of the group of companies RIGroup The scandal in the Guggenheim Foundation The Guggenheim Foundation’s board found out that Nick Il’in, the former foundation’s project coordinator in Europe and Russia, had received a large... Read dossier The Guggenheim Foundation’s board found out that Nick Il’in, the former foundation’s project coordinator in Europe and Russia, had received a large bribe (half million US dollars) from Janna Bullock (the wife of Alexey Kuznetsov, the head of one of Russian mobs) to include her in the Board of Trustees of Guggenheim Foundation. Under the pretense of charity and contemporary art projects’ support Russian mob launders its money in the USA. It had also appeared that Nick Il’in had repeatedly taken Russian mafia’s money from Janna Bullock to help her to participate in different exhibitions like Miami Basel, Biennale in Venice and others. In order to avoid a scandal Janna Bullock was excluded from the Board of Trustees. Nick Il’in was not fired immediately – from Europe he was moved to the Middle East in the UAE to watch the construction of a contemporary art museum of the Guggenheim Foundation in Saadiyat island, which is situated 500 meters to the East from Abu Dhabi. Miksi meillä valtamedia ei kerro seuraavasta: Miksi HS rakastaa Guggenheim-hanketta? Vastaus on jo ilmiselvä. Muutama päivä sitten yksi median edustaja tiesi kertoa, että Guggenheim-museo -hanketta ehdotti Erkko jo vuonna 2007 (jos oikein vuosiluvun muistan). Toisin sanoen, totta kai Erkon dynastian lehti HS tukee ja vie eteenpäin Erkon hanketta. Äitinsä syntyperän johdosta juutalaisena pidettävällä Aatos Erkolla oli 'luonnollisia' yhteyksiä USA:n juutalaispiireihin. (Moni tiennee myös AE:n ja juutalaisen isän omaavan Max Jakobsonin välisestä syvästä ystävyydestä.) "58,4 percent of Sanoma WSOY is owned by Aatos Erkko, the richest person in Finland. The mother of Aatos Erkko was Violet Sutcliffe, a well kept secret, a Jewess from England who moved to Finland during the Bolshevik revolution of Russia. (Aatos Erkko is also connected to the US Jewish Sulzbergers and participated in the Bilderberg Conference of 1991)" Juutalaissyntyinen Peggy Guggenheim (1898—1979) lahjoitti ennen kuolemaansa kaikki omistamansa taudeteokset sukulaismiehensä Solomon R. Guggenheimin säätiölle. Guggenheimin suvun tarina on tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -voittokulku. (Rutiköyhä juutalaisperhe saapui Amerikkaan ja neuvokkuudellaan ja ahkeruudellaan loi valtavan omaisuuden.) "Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta pitää mahdollisena, että Guggenheim - Helsinki-museohankkeen puuhamies, Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén on syyllistynyt lahjuksen vastaanottamiseen ja Guggenheim-säätiön suomalaisjäsen Carl Gustaf Ehrnrooth lahjuksen antamiseen. Tolvasen mukaan poliisin tulisi selvittää Gallen-Kallela-Sirénin jäsenyys Ehrnroothin Ekoport-nimisessä yhtiössä. Tolvasen mielestä Janne Gallen-Kallela-Sirénin ja Carl Gustaf Ehrnroothin kytkennät toisiinsa olisi syytä selvittää. - Tämmöisessä tilanteessa aina herää kysymys, miksi joku tietty henkilö on otettu toisen henkilön hallitseman osakeyhtiön hallituksen jäseneksi. Jos motiivina on Gallen-Kallela-Sirénin jonkinasteinen palkitseminen, niin silloinhan se olisi ilman muuta lahjuksen antamista. Minä nyt en sano, että näin on, mutta minusta se olisi kaikkien osapuolten oikeusturvan nimissä syytä selvittää, sanoo Matti Tolvanen." "Eduskunnan apulaisoikeusasiamies alkaa selvittää Helsingin taidemuseon johtajan Janne Gallen-Kallela-Sirénin mahdollista jääviyttä Guggenheim-taidemuseohankkeessa. Yksityishenkilö on tehnyt asiasta kantelun oikeusasiamiehelle." "Helsingin taidemuseon johtajan ja Guggenheim-hankkeen puuhamiehen Janne Gallen-Kallela-Sirénin puoliso työskentelee tiedottajan äitiyslomasijaisena Ekoport-yrityksessä, jonka omistajiin kuuluu Guggenheimin säätiön hallituksen suomalaisjäsen Carl Gustaf Ehrnrooth. Gallen-Kallela-Sirén itse kuuluu polttoainetta laivojen öljypilssivesistä valmistavan Ekoportin hallitukseen. HS kertoi asiasta sunnuntaina. (...) [Hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpää:] "Sillä voi olla merkitystä, että Gallen-Kallela-Sirénin ja hänen vaimonsa yhteydet Guggenheimin hallituksen jäseneen ovat ilmeisesti aika läheiset. Siitä on vain yhtenä viitteenä Ekoport ja siihen liittyvät kytkennät." Ekoportin liikevaihto on noin miljoona euroa. Ehrnrooth omistaa yrityksestä noin kolmanneksen."

Berliinin museo suljetaan

Berliinin museo suljetaan siksi, että tilat omistava Deutsche Bank haluaa tilat omaan käyttöönsä eikä uusi museon vuokrasopimusta - ei mitenkään poikkeuksellinen järjestely. Asiasta voi lukea myös sellaista tietoa joka on oikeata: http://www.db.com/medien/en/content/3862_3983.htm Toki helpompaa on levitellä tietoja jotka eivät välttämättä ole oikeita tai niissä käsitellään jotain muuta asiaa. Kun Berliini joutuu ainakin toistaiseksi luopumaan museostaan kannattaa ehdottomasti satsata Helsinkii - tulijoita on, myös minä itse tulen

"Solomon R. Guggenheim

"Solomon R. Guggenheim -säätiön ja Deutsche Bankin 1997 perustamaa museota (...). Parhaasta mahdollisesta sijainnistaan huolimatta sen kävijämäärä on ollut laskusuunnassa. Huippuvuonna 2007 kävijöitä oli 147 000, viime vuonna enää 124 000." - "Suosituin kaupungin taidemuseoista on eurooppalaisia mestarimaalareita esittelevä Gemäldegallerie, jossa käy vuosittain yli 350 000 ihmistä. Lähes yhtä suosittu on nykytaidetta esittelevä Neue Nationalgallerie." "Raportti olettaa museon [= Guggenheim-museo, Helsinki] houkuttelevan puoli miljoonaa kävijää vuodessa. Heistä noin 300 000 tulisi kotimaasta." Jokainen järki-ihminen ymmärtää, että Guggenheim-raportti on tuulesta temmattu. Sellaisia kävijämääriä ei milloinkaan tulisi olemaan.

Ihmettelen sitä, miksi

Ihmettelen sitä, miksi Helsinkiin pitäisi Guggenheimia varten rakentaa 150 milj. euroa maksava uudisrakennus, kun Berliinissäkin kelpasi tilaksi Deutsche Bankin omistaman 4-kerroksisen toimistotalon alakerroksessa yhteensä 510 neliötä käsittävä huoneisto (näyttelytilaa 350 neliötä). Käydessäni siellä pari vuotta sitten se vaikutti aika vaatimattomalta paikalta . Maanantaisin sinne on vapaa pääsy, joten säästyi 4 euroa. Museo sijaitsee vajaan kilometrin päässä Brandenburger Torilta Unter der Lindenin ja Charlottenstrasssen kulmauksessa. http://www.deutsche-guggenheim.de/deutsche_guggenheim_full.php

Museoprojekti.Guggenheim sai

Museoprojekti.Guggenheim sai lisää kannatusta. Helsingin kiinteistölautakunta on suopea kaupunkiin kaavaillulle Guggenheim museolle.Lautakunta päätti torstaina antaa asiasta lausunnon kaupunginhallitukselle. Museon rakentamisen sanotaan olevan perusteltua,koska Katajanokan kaupunginosan Kanavaterminaalin alue on vajaakäytössä. Metro-Lehti. 10.2.2012. Jos tämä Giggelheim romukaupan näyteikkuna rakennetaan,niin siitä tulee samanlainen hukkaputki,kun vuosaaren satamaradasta. Siihen 19 km tunneliin upotettiin 200 miljoonaa € sillä verukkeella että 16-20 junaa päivittäin käyttää rataosuutta.Todellisuudessa radalla liikkuu korkeintaan 6 junaa päivässä, aina ei sitäkään,koska suurin osa sataman tavaraliikenteestä hoidetaan kumipyörien päällä. http://www.hel.fi/hki/kv/fi/P__t_ksenteko/Kiinteist_lautakunta/Jasenet http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/93095-satamarata-on-parinsadan-miljoonan-hukkaputki Kyllä näihin jo ennakolta tuhoon tuomittiuhin hankkeisiin & persläpiin löytyy varoja miljarditolkulla. Mitä kalliimpi ja turhempi hanke,niin sen läpimeno on varmempaa. Pääasia on ,että sellainen pitää saada,kun muillakin on.

hesarissa luki että hankken

hesarissa luki että hankken ajajat uskovat valtion rahoitukseen,millä perusteella?

On hyvin vaikea ymmätää, että

On hyvin vaikea ymmätää, että joku uskoo tosissaan että Guggenheim olisi taloudellisesti hyvä hanke.

Jos kerran Saksan Guggenheim

Jos kerran <a href="http://www.nelonen.fi/uutiset/kulttuuri/uutinen/guggenheim-museo-suljetaan-berliiniss%C3%A4">Saksan Guggenheim suljetaan</a>, miksi ihmeessä meille halutaan moista menoerää väkisin?

Jos pihalla oleva

Jos pihalla oleva puutarhatonttu päättäisi miten taloutesi hoidetaan, niin mikä luulet että olisi lopputulos?

Kuka tänne PAJUSEN

Kuka tänne PAJUSEN takapajulaan oikein tulee,ei turisteja ainakaan. Helsinki on yksi aliarvostetuimmista turistikohteista. Jos tänne vielä joku Giggelheimi vielä pukataan pystyyn,niin kyllä katoaa ne loputkin turistien korvikkeet jotka tänne ovat vahingossa eksyneet. http://www.omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lonely_planet_helsinki_yksi_aliarvostetuimmista/

Suomeksi sanottu kusetusta

Suomeksi sanottu kusetusta koko hanke rahat pois snopeilta, mutta kun sen joutuu viime kädessä veronmaksajat maksamaan.

Kun eliitin

Kun eliitin "kulttuurivaikuttajapellet" toimivat stadin valtapuolueiden tuella ja suojeluksella, tulos on kallista tavalliselle stadilaiselle - siis kuntalaisille. Siinä tanner tömisee ja kirjastot ja kaupungin museot kaatuu, kun eliitti naittaa rahat ja kaupalliset edut - "kulttuuriksi" Ei niin kallista olekkaan, mille ei Pajusen "hovi" ei paikkaa stadista löydä.

Provokaattori Jussi Lähde

Provokaattori Jussi Lähde ehdotti kelluvaa Guggenheimia, jolloin sen kustannuksiin osallistuisivat kaikki Itämeren rantavaltiot ja suomalainen telakkateollisuus saisi töitä. Syytä tutkia ja hutkia.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet