Paikalliset

Myyrmäen keskustaan tulee suunnittelukilpailu

Myyrmäen keskusta-alueen suunnittelukilpailu alkanee syksyllä. Asema remontoidaan jo kesällä.

Päivi Tuovinen
Myyrmäen keskusta-alueella järjestetään suunnittelukilpailu.

– Nyt kun Prismaa ei Myyrmäkeen tule, niin kehitämme keskustaa asuntopainotteisesti ja järjestämme suunnittelukilpailun saadaksemme ideoita kaavoitustyöhön, kertoo Vantaan maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen .

Nikulaisen mukaan kilpailuissa on tarkoitus selvittää kerrostaloasuntojen määrää ja hintaa, koska Myyrmäen keskusta on hyvää aluetta.

– Ajatus on se, että yhden ison hypermarketin sijasta Myyrmäen keskustaan tulee asuinkerrostaloja, joiden alakerroissa on liiketiloja. Viime viikolla järjestetyssä asukastilaisuudessa Myyrmäen kehittyvään keskustaan toivottiin ravintolaa tai kahvilaa, joka voisi olla myös ilta-aikaan auki.

Kilpailu tulee ajankohtaiseksi tämänhetkisten suunnitelmien mukaan ensi syksynä.

– Määrittelemme nyt reunaehtoja ja lähtökohtia kilpailulle. Kilpailuohjelman julistaminen menee varmaankin elokuulle. Tarjouksien jättämiseen annamme varmaan syksyn aikaa.

Nikulainen arvioi, että Myyrmäen keskustan tuntumaan nousee noin 500 uutta asuntoa.

Autopaikat joudutaan Nikulaisen mukaan todennäköisesti rakentamaan maan alle.

Asema kuntoon kesällä

Myyrmäen asema on tarkoitus remontoida tänä kesänä.

Suunnitelmissa on kunnostaa asemarakennus, bussiterminaali ja liityntäpysäköinti.

Asemalle tulee myös lisää pyöräpysäköintiä sekä parempi valaistus.

Uudistuksen yhteydessä taksitolppa siirtyy terveysaseman viereen.

Näiden uudistusten lisäksi asemarakennuksen ilmettä kohennetaan uusimalla materiaaleja, pintoja, ovia ja lasiseiniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Suunnittelu alkakoon siitä

Suunnittelu alkakoon siitä että ihmisjäte (koto- tai vierasperäinen) siivotaan alueelta vaikka äärimmäisin pakkokeinoin. Esim. kaikki kaupungin vuokrakämpissä asuvat ihmissaasteet pellolle, niille löytyy kyllä asunnoksi puolityhjiä vuokrakasarmeja ja tyhjilleen jääneitä teollisuushalleja Pohjois-Vantaalle. Koska nämä arvottomuudet eivät maksa omaa elämistään, on vain oikeudenmukaista että siirtyvät asumaan Riipilän perukoilta löytyvään tyhjentyneeseen halliin.

Kädet syvästi ristissä toivon

Kädet syvästi ristissä toivon, että vihdoin ja viimein aletaan rakentamaan Vantaalle sitä aitoa kaupunkimaista ympäristöä. Ei enään lähiörakentamista! Jos taitoa ei ole, tehkää opintomatka eteläisen naapurin kantakaupunkiin ja katselkaa ympärille. Sellaista-samanlaista, kiitos!

Hartaasti toivon, että

Hartaasti toivon, että Myyrmäessä säilyy nykyisen kokoinen tori eikä sitä rakenneta täyteen korkeita kerrostaloja. Emme halua muutaman neliön plänttiä, jota markkinoidaan asukkaiden olohuoneena. Meillä on olohuone kotona. Kaipaamme oikeaa toria, jossa voidaan järjestää erilaisia tapahtumia ja tehdä torikauppaa. Asuintalojen alakertaan rakennetut liikkeet eivät korvaa Prismaa. Myyrmäessä on City marketin ruokaostosten monopoli ja hinnat sen mukaiset. Ehkäpä Lidl olisi kiinnostunut? Kivijalkakauppojen kannattavuus jää nähtäväksi. Kaupunkimaista keskusrakennetta pitää vahvistaa eikä rakentaa keskustaa korkeita asuintaloa täyteen.

Kun Prisma on kerran perunut

Kun Prisma on kerran perunut tulonsa, niin voisi olla aiheellista houkutella Lidl jonkin kerrostalon alakertaan rakennettaviin tiloihin. Se hyvä puoli tuossa varmaan on, että ilman Prismaa torille ole enää pakottavaa tarvetta rakentaa, vaan uudet talot voidaan laittaa nykyisten parkkipaikkojen tilalle sekä Myyrmannin lähellä että myös toivottavasti radan itäpuolella. Isomyyrin törkyisen parkkitalonkin voisi samala korvata asunnoilla ja esimerkiksi valvotummalla maanalaisella parkkiluolalla.

Toivon Myyrmäkeen katutasoon

Toivon Myyrmäkeen katutasoon tasokasta ravintolaa terasseineen ja rottinkituoleineen sekä pihalle paljon värikkäitä istutuksia. Kasvilajeja olisi paljon erilaisia. Kerrostalot olisivat kauniita syvine parvekkeineen. Asunnoiksi myös saunattomia kaksioita, joissa kaksi alkovea, jotta 1 aikuinen ja lapsi tai pieni perhe mahtuu. Isomyyrin etupiha voitaisiin laittaa myös kauniiksi, koska se lisää alueen viihtyisyyttä. Muutoin Myyrinpuhoksen julkisivu on huonossa kunnossa ja rakennus kehityskelpoinen. Isomyyrin parkkihallin tilalla voisi olla hotelli (autot maan alle tai kerroksiin 0-2). Myyrmäen keskusta tulisi kehittää kokonaisuutena nykyaikaan ja olla ideoiltaan edelläkävijä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu