Paikalliset

Hämeenkylän koulu valittiin Vuoden kouluksi

Hämeenkylän koulussa on myös oma kuntosali, jossa oppilaat ja opettajat voivat treenata. Kuvassa Jimi Juvonen, Maria Hintikka ja Totti Renvall.

Johanna Erjonsalo

Hämeenkylän koulu on valittu Vuoden kouluksi. Valinnan teki opetusalan ammattijärjestö OAJ.

Koulun toiminnassa korostuu yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Oppilaat osallistuvat esimerkiksi erilaisiin kerhoihin ja muuhun toimintaan aktiivisesti. Hämeenkylän koulussa voi koulupäivän aikana ja sen jälkeen voi käydä vaikkapa kuntosalilla. Välitunneilla pelataan yhdessä korista ja jalkapalloa.

Musiikista pitävillä oppilailla on kuoroja, bänditoimintaa ja instrumenttiopetusta.

Kouluterveyskyselyn mukaan koulussa on hyvin vähän kiusaamista.

Hämeenkylässä muistetaan myös oppilaiden hyvät teot. Rehtori palkitsee joka viikko jonkun oppilaan kunniamaininnalla ja Brunbergin pusulla.

Myös koulun opetus on joustavaa, eikä aina tarvitse opiskella pulpetin ääressä. Rauhattomat opiskelijat voivat treenata Paussiluokissa rauhallista työskentelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hämeenkylän koulussa satsataan liikuntaan – oppilaatkin treenaavat salilla13.3.2014 15.34

Kommentit (11)

Kommentit

Hyvä, että tunnustusta tuli,

Hyvä, että tunnustusta tuli, ennen kun tämäkin koulu menee piloille. Kalon / Sainion saatanallisten suunnitelmien mukaan yli 750 oppilasta pitää saada mahtumaan tähänkin kiinteistöön. Koulussa on muistini mukaan joskus kauan sitten ollut naapurikoulun tilapäisen evakkoreissun takia tilapäisesti tuon verran lapsia. Silloin useita luokkia opiskeli käytävissä ja auloissa. Vastoin paloviranomaisen määräyksiä. Sitä tuo ammattitaidoton amatööriarkkitehti lienee käyttänyt laskelmiensa pohjalta. Nyt Vantaan "sivistystoimi" tekee tästä pysyvän käytännön. Ja kuin kirsikkana kakun päällä on alati paheneva sisäilmatilanne, joka varmasi takaa sen, että tuolla täyttöasteella yksi tai kaksi lasta päivässä pyörtyy hapen puutteen takia.

Onnittelut Hämeenkylän koulun

Onnittelut Hämeenkylän koulun koko väelle ja erityisesti rehtori Majasaarelle hyvästä johtamisesta. Toivottavasti tämän kaupungin päättäjät ymmärtävät tekemänne työn arvon ja tekevät järkevän suunnitelman myös jatkoa ajatellen, että pystytte jatkamaan samalla linjalla. Hyvä, turvallinen ja kannustava ilmapiiri on yksi niitä parhaimpia asioita mitä lapset ja nuoret tarvitsevat, varsinkin kun napakka kuri on samalla pystytty säilyttämään.

Hienoa! Onneksi olkoon hienon

Hienoa! Onneksi olkoon hienon työn tekemisestä!

aivan mainio koulu, ko.

aivan mainio koulu, ko. koulua käyvien lasten vanhempina olemme olleet todella tyytyväisiä. Iso kiitos ja onnittelut kaikille opettajille, rehtorille ja koko henkilökunnalle.

Ja kaiken lisäksi Hämiksessä

Ja kaiken lisäksi Hämiksessä on maailman paras koulusihteeri, hyvä Pipa <3

Onneksi ovat ajat muuttuneet

Onneksi ovat ajat muuttuneet tuossakin koulussa. 80-luvulla vielä oli luokanvalvojani viinalta haiseva mies.

Onnea Hämikselle - hyvää

Onnea Hämikselle - hyvää työtä on tehty!

Kyllä Hämeenkylän koulussakin

Kyllä Hämeenkylän koulussakin oireillaan. Minunkin tuttavapiirissäni löytyy kaksi tapausta. Toinen vakavampi. Lääkärintodistukset on. Ongelmana on tiedon puute. Olen yrittänyt kysellä, paljonko vastaavia tapauksia on yhteensä. Turhaan. Tässä pelon ilmapiirissä sekin on salaisuus. En todellakaan halua tietää, ketkä oppilaat ja opettajat oireilevat, ainoastaan kokonaislukumäärän, mutta sitäkään ei kerrota. Myöskään koulun kuntokartoituksesta ei anneta mitään tietoja. Miksi? Alan epäillä, onko sellaista edes Hämeenkylän koulussa tehtykään.

On valitettava totuus, että

On valitettava totuus, että myös siellä sisäilmaongelmia on ja sen on Tilakeskus jopa myöntänyt. On tutkittu ja korjattu ja jälleen tutkittu, mutta syytä ei ole pystytty paikallistamaan. Tämä oli ainakin yksi Tilakeskuksen antama vastaus. Toivottavasti kaupunki ottaisi homekoiran paikalle tutkimaan. Koira pystyy tutkimaan myös ns ilmavuotoja alapohjasta ja paikantamaan ne huomattavasti nopeammin ja tarkemmin kuin mitkään mittarit. Ymmärtääkseni ongelma on vain tietyissä kohdissa rakennusta eli ei missään nimessä koko koulu.

Mutta eihän se tarkoita sitä,

Mutta eihän se tarkoita sitä, etteikö opetus ja ilmapiiri muuten olisi kohdallaan. Päin vastoin! Sen suhteen pelkkää hyvää sieltä kuultu.

Onnea Hämeenkylä!

Onnea Hämeenkylä! Kuntokartoitukset tulisi antaa, niitä ei saa salata. Mutta näitä lukeneena: mikrobilähdettä ei ole löydetty ja korjattu, vaikka se siellä on, ja aiheuttaa osalle henkilökunnasta ja oppilaista terveyshaittaa. Täyttöasteen nostaminen edellyttää seinien siirtelyä eli lisäluokkien rakentamista. Voi olla, että se vaatii myös muinaisen oppilashuippuvuoden tapaan sitä, että osa oppilaista opiskelevat käytävillä. Tämän muistavat vanhemmat vanhemmat. Tämän lisäksi ilmanvaihto saattaa tarvita päivityksen uudelle oppilasmäärällä. Olisi mielenkiitoista tietää miten remontit maksavat.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu