Paikalliset

Synkkä tunneli sai värikylvyn Myyrmäessä – katso kuvat

TAIDE Vaskivuoren lukion opiskelijat loihtivat alikulkutunneliin musiikkiaiheisia maalauksia ja tekstejä.

Sami Klemetti maalaa punaista hevihirviötä. Hän sai innoituksen taideteokseensa jenkkibändi Suicide Silencen biisistä You only live once.

Tuomas Massinen

Sami Klemetti sutii alikulkutunnelin seinään maalia Myyrmäessä. Hän on loihtinut sinisen värikerroksen päälle punaisen hirviön, nuotin ja Live Life Hard -tekstin.

– Se on sitaatti jenkkibändi Suicide Silencen hevibiisistä You only live once . Tämä on iloinen kuva, johon saa käyttää värejä. Hirviön alle tulevat vielä koskettimet, myyrmäkeläinen Klemetti kertoo.

Joukko Vaskivuoren lukion opiskelijoita ja muita nuoria katutaiteen ystäviä on kokoontunut Virtapolun alikulkutunneliin taiteilemaan suunnittelemiaan maalauksia ja tekstejä. Näitä inspiroivat nuorten omat suosikkibiisit.

Maalaustyö on osa Street Art Vantaa -hanketta, jossa vantaalaislukiolaisille tarjotaan mahdollisuus tehdä omasta lähiympäristöstään kauniimpi taiteen keinoin.

– Tämä on ryhmätyö, jolla elävöitetään asuinympäristöä ja aktivoidaan nuoria ruohonjuuritason toimintaan, selvittää luomuksen yhtenäisyydestä huolehtiva ”art director”, graafinen suunnittelija Jesse Pasanen.

Pasanen ja ohjaaja Jenni Väisänen pyörittävät työpajaa freelancer-pohjalta ja opettavat siinä nuorille maalaustekniikkaa ja graafista suunnittelua. Nyt ollaan viisi viikkoa jatkuneen hankkeen viimeisellä rastilla, Vaskivuoren lukion läheisessä alikulkutunnelissa.

Ilmassa tuoksuu tuore maali, ja ennen niin ankea tunneli alkaa jo näyttää valoisalta ulkoilmagallerialta.

– Kuin värikylpyyn menisi, Pasanen kuvailee.

Pasasen mukaan katutaide on uusi nouseva ilmaisun muoto, joka innostaa yhä useampia. Aiemmissa hankkeen työpajoissa taiteillut tunnelimaalaukset ovat saaneet lähes yksinomaan myönteistä palautetta.

– Korsossa mummo pidätteli liikuttuneena itkuaan, kun hänestä teimme tunnelista niin hienon, Pasanen kertoo.

Väriä tunneleihin

Vuonna 2013 syntynyt Street Art Vantaa on hanke, jonka tarkoituksena on aktivoida nuoria ja yhteisöä ympäristönsä kehittämiseen, tukea yritteliäisyyttä ja luoda yhdessä tekemisen ilmapiiriä.

Freelancer-pohjalta toimivat työpajavetäjät Jesse Pasanen ja Jenni Väisänen ovat kiertäneet viisi lukiota, joissa nuoret ovat voineet hakea nelipäiväisiin työpajoihin. Vetäjien opastuksella nuoret ovat tehneet seinämaalauksiaan alikulkutunneleihin.

Street Art Vantaan väki on aktiivisesti mukana Myyrmäki-liikkeessä. Yksi liikkeen tavoitteista on lisätä katutaidetta Myyrmäkeen.

Työpajat on toteutettu Martinlaakson, Sotungin, Tikkurilan, Lumon ja Vaskivuoren lukioiden kanssa. Kiertuetta ovat rahoittaneet Taiteen edistämiskeskus ja Myyrmäen aluetoimikunta. Pääyhteistyökumppani Tikkurila Oyj on tarjonnut maalit ja tarvikkeet yhteisöllisen sosiaalisen vastuun ohjelmansa Kestävä kauneus myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Hienoa,upeeta ja

Hienoa,upeeta ja kansainvälisestikin arvostettavaa. Kyllä vantaalaiset osaavat kun joukkojen vetäjät ovat ajantasalla ja toteuttajat huippuluokkaa. Tästä on hyvä jatkaa ja saada Vantaasta "Taiteilijiden kaupungiosa,katutaiteilijoiden", kuten vanhassa rakkaassa "kesä kotikaupungissakin" Berliinissä on tapana.

Hieno ja piristää ympäristöä

Hieno ja piristää ympäristöä =)

Tosi hienoa, että saadaan

Tosi hienoa, että saadaan väriä näihin ankeisiin " ryssä " tunneleihin...... Lisää väriä ja taidetta........ KIITOS !!!!!!! Ps. Ja perkele, ette mene muuten mene maalaamaan niiden päälle mitään töheryksiä..........

Voe, voe, miks pitää tuhlata

Voe, voe, miks pitää tuhlata ja tuhrata, aikaa ja rahaa. Voih! Turhuutta kaikki!!!

Hyvä ja pienen kulkijan

Hyvä ja pienen kulkijan mieltä ilahduttava jos vaikka esikuvana olikin suicide :)

Maalilla ja pensselillä

Maalilla ja pensselillä maalattuja kuvia saa kyllä tunneleihin maalata, kun on ensin sopinut siitä kaupungin kanssa. Myyrmäessä on ollut jo iät ajat tällä tavalla maalattuja alikulkuja, mutta spray-sotkuja ei kukaan kaipaa. Jos näette nuorten miesten sotkevan spray-pullojen kanssa iltaisin, ottakaa kuvat vaikka kännykkäkameralla ja soittakaa numeroon 112. Sen jälkeen vain töhrijöiden kuvat jakoon nettiin, niin saavat aikanaan rangaistuksensa joka ei tule olemaan lievä.

Palstojen virallinen mr Yrmy

Palstojen virallinen mr Yrmy latelee taas tuomioitaan. Poliisilla on tärkeämpää tekemistä, kuin jahdata lapsia ja nuoria. Mikäköhän se sinun jakelema "ei lievä" rangaistus mahtaisi olla? Rikesakko maksimissaan. Meinaatko ihan tosissasi, että poliisilla on joku keino tunnistaa takaapäin kuvattuja ihmisiä? Oikein hienoa Vaskislaiset! Jokaiseen tympeään betoni-alikulkuun vaan sivellin ja värit heilumaan. Piristävät mieltä ja pikkumuksutkin saavat ihmeteltävää ohi kulkiessaan. Näin luodaan tätä Myyr York -tunnelmaa.

Kaikenlaista haahuilijaa sitä

Kaikenlaista haahuilijaa sitä Myyrmäessäkin asuu, mutta se ei ihmetytä yhtään kun kyllä aseman seudulla näkee pohjasakan kirjon. Käypäs katsomassa vaikka Louhelan juuri remontoitua asemaa, sielläkin ihannoimasi nuoret ovat jo hajottaneet ja töhrineet seinät. Vai onko omat nuoresi olleet asialla ja siksi puolustele vandalismia? Kyllä tuonkin hienon seinämaalauksen jokin ihannoimistasi töhrijöistä ja narkomaaneista vielä pilaa.

Kyllä siellä on spray

Kyllä siellä on spray-maaleillakin tehty erittäin näyttävän näköisiä luvallisia taideteoksia. Kannattaa mennä oikein paikan päälle katsomaan. Myyrmannin vieressä sijaitsevassa vapaassa katutaide aidassakin on nähty upeita jopa päivittäin vaihtuvia teoksia. Myyrmäestä on tulossa jopa euroopan mittakaavassa merkittävä katutaiteen mekka. Asemastakin on tulossa todella upea.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu