Paikalliset

Yrittäjät ihmettelevät: Miksi Tikkurilan uusi tori ammottaa tyhjänä?

TORI Uuden torin reunalla toimii yrityksiä, mutta torikauppiaat tulevat vasta keväällä.

Sipoolainen Toini Vainikka perusti Vaateliike Helman Tikkurilanaukiolle. Toinen samanniminen liike hänellä on Keravalla.

Armi Suojanen

Pari asiakasta pyörii Vaateliike Helmassa. On varhainen iltapäivä ja hiljaista. Vaan eipä kauppa juuri vilkastu myöhemminkään.

– Vielä on hiljaista. Tämä on liian uusi alue, pohtii yrittäjä Toini Vainikka .

Vainikka avasi naisten vaatteita myyvän Helman Tikkurilanaukiolle kaupungintalon kylkeen syyskuussa. Hän kuvitteli, että Tikkurilaan, upouuteen liiketilaan, jo pelkästään uteliaisuus tuo asiakkaita. Mutta niin ei käynyt.

– Myyntiä on sen verran, että saan vuokran maksettua. Mutta on meille ehtinyt tulla jo vakiasiakkaitakin.

Tikkurilan uusi tori ammottaa tyhjänä.”

 

 

Vainikka ihmettelee, että aukio eli Tikkurilan uusi tori ammottaa tyhjänä eikä sitä ole otettu käyttöön.

 

Jos Vainikka saisi päättää, Tikkurilanaukiolla olisi kuhinaa tuovat joulumarkkinat. Nyt sen reunalla komeilee yksinäinen joulukuusi. Silloin tällöin aukiolle kurvaa auto ja jättää matkustajan kyydistä. Maksullinen pysäköintihalli on maan alla.

Pia Pirtamo muutti Unikstudio -parturi-kampaamonsa Kielotieltä Tikkurilanaukiolle jo helmikuussa. Samoihin aikoihin sinne tuli Huoneistokeskus.

Silloin tori oli vielä rakennusvaiheessa.

– Muutimme asukkaiden kanssa samaan aikaan ja torin piti olla valmis kesällä. Sillä oletuksella me vuokrasimme tilan, Pia Pirtamo kertoo.

Aika vaikeaa on ollut.”

 

 

Torin valmistuminen kuitenkin viivästyi muun muassa siksi, että materiaalien hankinnassa oli ongelmia. Parturi-kampaamo joutui kärvistelemään piilossa, koska liikkeen edusta oli yhtä työmaata.

 

– Aika vaikeaa on ollut, Pirtamo myöntää.

Tikkurilanaukion kulmauksessa aukesi Kahvila Merja marraskuun alkupuolella. Merja Lindqvist on kohtuullisen tyytyväinen kahvilansa ensimmäisiin viikkoihin.

– Yllättävän hyvin ihmiset ovat löytäneet tämän. Ehkä se on tämä kulmapaikka ja isot ikkunat.

Kahvila menee arkisin kiinni jo neljältä iltapäivällä, joten sinne ei mennä iltakahville. Lindqvist lupaa pohtia aukioloaikoja, jos kyselyjä tulee.

Hän ei vielä tiedä, jatkaako hän toista kahvilaansa Tikkurilan Peltolan torilla, kun toritoiminta siellä jossain vaiheessa lakkaa.

Tikkurilanaukiolla on vielä kaksi liiketilaa tyhjillään. Niissä on tilaa 100 ja 130 neliötä, mutta ne ovat muunneltavissa, sanoo Heikki Haverila YIT:ltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Villi visio: Tällainen keidas uusi Tikkurilan tori voisi olla1.10.2014 06.00
Tikkurilan Chinatownissa käydään tiukkaa ravintolakisaa21.11.2014 06.00
Pian Dixistä saa ruokaa ja juomaa – nämä ravintolat avaavat12.11.2014 10.00
Nyt se vihdoin saatiin – Vantaalle tulee tasokas viskiravintola26.11.2014 15.33
Vantaa hamuaa kymmeniä uusia kivijalkakauppoja – mallia otetaan Melbournesta25.2.2014 09.10
Yrittäjät uskovat, että kivijalkakauppoihin riittää asiakkaita4.3.2014 08.50

Kommentit (2)

Kommentit

se tori ihan perseestä siihen

se tori ihan perseestä siihen pitää rakentaa asuntoja

Eikö asianomaiset henkilöt

Eikö asianomaiset henkilöt ole tietoisia, että kulutus kysyntää/ostovoimaa on leikattu, Stubb/Rinteen hallituksen toimin, eli jatkaa siitä mihin Katainen/Urpelainen kehitti. Köyhyys ja työttömyys vain kasvaa, ja mitä nämä syylliset puolueet puuhaa? Lisää "kuntouttavaa" ilmaistyötä tehtäväksi (9€ päiväpalkalla) työttömille, ja henkilökuntaa "lisätään" sosiaalipalveluihin, joka ei ratkaise itse ongelmaa. Kun valtion veropohjaa on leikattu yrityksiltä/rikkailta liki 9 miljardia euroa, on selvää se, että oikeisto (myös sdp) leikkaa kaikkea saavutettuja oikeuksia/parannuksia tavalliselta kansalta. Rikkaat ja suuryritykset ovat kaiken hallituksen tuen piirissä, "työllisyyden" nimissä, joka ei parane näillä väärillä hallituspuolueiden teoilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu