Puheenaihe

Vantaa kielsi omatekoiset luistinradat leikkipuistoista – kävelijät voivat liukastua

Tästä kiistellään. Asukkaiden useana talvena talkootöinä tekemä luistinrata ei kaupungin mukaan täytä turvallisuusnormeja.

Lukijan kuva

Kaupungin virkamiesten tiukaksi moitittu linja lapsiperheiden talkootöinä jäädyttämään luistelurataan hämmästyttää asukkaita Vantaan Myyrmäessä.

Paikalliset asukkaat ovat turhaan yrittäneet saada lupaa omalle pienelle luistinradalle kerrostalojen likeiseen leikkipuistoon. Puisto sijaitsee kaupungin maalla, ja vielä viime talvena sitä ylläpidettiin talkoovoimin.

Kaupunki kuitenkin kielsi kentän teon tältä talvelta, koska rata katsotaan turvallisuusriskiksi. Viherkunnossapitopäällikkö Pirjo Kosonen sanoo, että taustalla ovat kuluttajansuojalakeihin liittyvät turvallisuusnormit, joiden rikkomista kaupunki ei voi katsoa läpi sormien.

– Kenttää on jäädytetty leikkipuiston alueelle, jota ei ole tarkoitettu yleiseksi luistelukentäksi. Emme voi valitettavasti ottaa sellaista riskiä, että joku liukastuisi puistossa. Vahingoista koituu helposti tuhansien eurojen kulut, Kosonen selittää.

Kososen mukaan liukastumisriskiä lisää se, ettei omatekoisen kentän puhtaanapito ole ollut säännöllistä.

Kososen mukaan tilanne olisi toinen, jos luistinrataa jäädytettäisiin esimerkiksi taloyhtiön omalle tontille.

– Silloin vastuu ei olisi kaupungilla. Nykyiset säädökset sanovat selvästi, ettei leikkipuiston alueelle voi tahallaan aiheuttaa liukastumisriskiä.

Kosonen korostaa, ettei kaupungin haluna ole estää asukkaiden aktiivisuutta, vaan toiveita kuunnellaan.

– Mikäli asukkaat haluavat alueelle luistinradan, heidän pitäisi tehdä aloite uuden kentän perustamisesta kaupungille. Kuuntelemme kyllä toiveita, Kosonen sanoo.

Kososen mukaan kielto ei koske vain Myyrmäkeä, vaan kaikkia kaupungin leikkipuistoja.

Lapsiperheille sopivia luistinratoja Vantaalta löytyy Kososen mukaan kolmisenkymmentä. Lisäksi liikuntatoimi ylläpitää omia kenttiä ja kaukaloitaan.

Luistinratakiellon nosti esiin Vantaan Sanomien blogisti ja myyrmäkeläinen asukasaktiivi Petteri Niskanen. Niskasen mielestä kaupungin toiminta kielii siitä, etteivät virkamiehet ole perehtyneet paikallisiin liikuntamahdollisuuksiin.

Niskasen mukaan omatekoinen kenttä on lapsiperheille tärkeä, eikä perheitä voi ohjata esimerkiksi kilometrin päässä sijaitseville Myyrmäen urheilupuiston jäille, kuten kaupunki on neuvonut.

– Urheilupuistosta ei löydy perheiden ja pikkulasten vapaaluisteluun soveltuvaa kenttää. Jäähallien vuorot on jaettu seuroille ja ainoa ulkojää on yleisurheilukentälle viime talvena ensimmäistä kertaa jäädytetty matkaluistelurata, jota kuntoilijat kiertävät vauhdilla, Niskanen huomauttaa.

Niskanen ratkoisi pattitilannetta purkamalla byrokratiaa.

– Rajanveto puiston ja leikkipuiston välillä on yhden virkamiehen hallinnollinen päätös. Useampien urheilukenttien välittömässä yhteydessä sijaitsee nykyisinkin myös leikkipuisto. Mikään ei myöskään estä päättämästä, että jokin kohde on kesällä leikkipuisto ja talvella urheilukenttä, Niskanen esittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

Petteri Niskasen blogi "Myyrmäki tänään"

Kommentit (75)

Kommentit

Nyt kaupungilla on turhan

Nyt kaupungilla on turhan tarkkaa touhua: kaikissa kaupungeissa omatekoiset luistoinradat eivät ole kielletty. Voihan ne merkitvä vaikkapa väliaikaisella kyltillä. Eivätkä ne ole suoraan polulla. Toinen esimerkki puisto-osaston tiukasta linjasta on keinujen lukitseminen ylös talvella. Tätä ei kaikki tee, mutta Vantaa tekee. Ja lapset jäävät itkemään keinujen alle. Vantaata tulisi katsoa lapsen silmin, hekin ovat pieniä asukkaita, ja miettiä, miten viihtyvyyttä lisätään.

Itä-Hakkilassa, Kolohongan

Itä-Hakkilassa, Kolohongan puistossa on samankokoinen kaupungin hoitama luisteluläntti aivan ulkoilureitin varrella, siellä riekiuu nuoria ja lapsia pitkin päivää ja yötä, ihan ilman valvojia, eikä kaupungiltakaan ole näkynyt ketään liukastumisia vahtimaan. Silti montavuotta jo pidetty jäädytettynä paikallisten terveyden uhallakin. Järkyttävää edesvastuuttomuutta.

Onhan noita kenttiä. Ja 2

Onhan noita kenttiä. Ja 2 käytössä.

Tarkoitin siis, että vain 2

Tarkoitin siis, että vain 2 luistelukunnossa. En ymmärrä Vantaan nipottamista .

No niin... Kuka kävelee

No niin... Kuka kävelee "huomaamattaan" tähän uima-altaa näköiseen jäädytettyyn kuoppaan, liukastuu ja vaatii korvauksia kaupungilta? Eikö kaupungin vastuu tästäkin hoitamattomasta alueesta kuittaannu sillä, että pistää kentän viereen kyltin "ei talvikunnossapitoa"? Olisko ihan liian yksinkertainen ratkaisu? Hienoahan se on, jos asukkailla olisi jotain yhteistoimintaa ja harrastamista talvisin penskojensa kanssa, vaikkakin kaupungin alueella.

Onko vantaalainen

Onko vantaalainen päätöksenteko muutenkaan lasten ja nuorten huomioonottamista. "Ei säästetä seinistä vaan sisällöstä" kuten opetuslautakunnan pj taannoin on todennut. Nyt liikuntjohtaja asialle!

Ehdotan, että hiekoitetaan

Ehdotan, että hiekoitetaan luistinkenttä, ettei kukaan vaan liukastu.

Kielletään meren sekä järvien

Kielletään meren sekä järvien jäät tai ne täytyy vähintäänkin hiekoittaa. Joku voi mennä jäälle ja taittaa niskansa.

Ettekö nyt jo hyvät ihmiset

Ettekö nyt jo hyvät ihmiset ymmärrä, että Suomessa on kaikki kiellettyä. Ainoa mikä ei ole on verojen maksu. Hyvää ja onnellista elämää siitä huolimatta kaikille täällä kieltojen maassa. Lentolippu vaan plakkariin ja menoksi.

Mikä hitto tätä kaupunkia

Mikä hitto tätä kaupunkia vaivaa?! Ihan sairaalloisen nipotuksen puolelle tää virkamiesvalvonta on menny. Istuuko siellä pallilla päättämässä joku sellainen henkilö, joka ei kotonaan saa päättää mitään, niin pitää sitte sekin paikata tällaisilla päätöksillä, mikä ei tuo kun närää ja pahaa mieltä aikaan. Tuo luistinkenttä tuskin on keskellä kenenkään kävelyreittiä. Tuollaisen kieltäminen on ihan täyttä saivartelua Pienille on hyvä saada oma pieni luistelujää, missä ei kiekot lennä ja vauhti kasva pelottavaksi kuten usein kaupungin hoitamilla ulkojäillä. Enkä siis halua sitä kritisoida, että isot pelaavat ja liikkuvat nopeasti - hyvä vaan, että isotkin liikuvat ja suosittelen erittäin isosti niin tekemäänkin!

Ihan normaalia

Ihan normaalia sosialidemokratiaa. Kansalaisia pidetään kielloilla ja säännöillä ohjattavina robotteina jotka asuttavat yhteiskunnaksi kutsuttua kolhoosia ja jonka toimintaa säädellään kuin konetta.

Kun Sipilä ehdotti turhan

Kun Sipilä ehdotti turhan byrokratian karsimista, niin tässä on siitä turhasta byrokratiasta esimerkki. Ja kaupungit on täynnä byrokraatteja valvomassa tätä byrokratiaansa.

Upeeta että vantaalaiset ovat

Upeeta että vantaalaiset ovat yhtä perhettä. Lasten ja nuorten asiat eivät valitettavasti ole pelkästään yhden luistinradan varassa. Huomion tulisi kääntyä myös moneen muuhun epäkohtaan, joita meillä on. Myyrmäki on paikkana loistava ja toivottavasti paranee. Hienoa että on ihmisiä, jotka haluavat ja tekevät alueen kehittämisen suhteen vapaaehtoisesti paljonkin. Liikunnallisesti alue on hyvä. Meillä on futishalli, jäähalleja ja hieno Energia Areena sekä maan paras jalkapallostadion. Mutta jotakin silti jää kaipaamaan ja kysymään. Onko kaikille niillekin, joita ei saavuteta yhteisöllisyyden kautta, mahdollisuus tehdä jotakin kiinnostavaa? Puhutaan rauhattomuudesta Myrtsissä öisin.Varmaan totta. Rauhattomuutta on jokapuolella jossa ei ole yhteisöllisyyttä. Tämä pieni esimerkki pläntistä, jossa on jäätä ja joka on vaarallista, osoittaa ettei mistään ongelmista selvitä, jos joku niihin ei puutu. Kirjoitus saa aikaan yhteenkuuluvuuden. Sitä tarvitaan Vantaalla, Myyrmäessä ja koko Suomessa. Vuosi on hienoa aloittaa ehdottamalla hyviä asioita ja puuttua pieniinkin epäkohtiin, joiden korjaamiseen tuskin on ylitsepääsemättömiä esteitä. Ehdotan maljaa kaikille vantaalaisille!

Kaupungin maalle ja

Kaupungin maalle ja puistoihin asukkaat eivät saa mennä omin päin tekemään minkäänlaisia rakennelmia, ja niin kuuluu ollakin. Naurettava ajatus, että kaupunkilaiset ovat menneet jäädyttämään leikkikentälle luisteluradan! Kaupungin alueet ovat kaupungin, eivätkä lähiseutujen asukkaiden. Kiitos virkamiehelle suoraselkäisyydestä ja asiallisesta päätöksestä.

Ilman muuta! Asukkailta

Ilman muuta! Asukkailta tulisi kieltää liikkuminen kaupungin mailla, jotka on varattu vain kaupungin käyttöön!

Ei liikkumista ole kielletty

Ei liikkumista ole kielletty vaan rakentaminen.

Poistetaanko myös lumiukot,

Poistetaanko myös lumiukot, joita asukkaat kaupungin maille rakentavat? Niissähän käytetään samaa rakennusainetta, vettä sen eri muodoissa, kuin luistinradalla.

Lumiukko ei ole varsinainen

Lumiukko ei ole varsinainen rakennelma siinä mielessä, että sitä ei käytetä mihinkään, sitä vain katsellaan - se on eräänlainen tilapäinen patsas; rakennusmateriaali ei ole tässä oleellinen. Jos se on jotenkin vaaralliseen paikkaan näköesteeksi tehty, sopimaton tai häiritsevä, niin tietenkin se poistetaan.

Siis oikeesti MITÄ v***** ja

Siis oikeesti MITÄ v***** ja ihmetellää miks nykynuoriso tykkää vetää kamaa ja ryypätä sekä masentuu kotona kaikki kieletää ei ole enää nuorilla mitään tekemistä ja jos on niin se maksaa t: nuori sälli vantaalta.

Mikä helvetti näitä Vantaan

Mikä helvetti näitä Vantaan virkamiehiä oikein vaivaa? Kaikenlainen asukkaiden huomioiminen ja palvelumentaliteetti puuttuu kokonaan. Eikä tämä pelleily luistelukentän kanssa ole ensimmäinen kerta. Vasta pari viikkoa sitten Vantaan virkamiehet "kaupunkitasoisesti" päätivät, että vanhempainyhdistysten edustajat erotetaan Vantaan koulujen sisäilmatyöryhmistä. Että silleen. Tällainen moukkamaisuus ja yhteistyöhaluttomuus, joka oli naamioitu lapsellisen tekosyyn piikkiin, ei anakaan lisää asukkaiden halukkuutta minkäänlaiseen yhteistyöhön Vantaan osaamattoien ja ymmärtämättömien virkamisten kanssa. Mutta edestäpähän löytävät... Vetoomus: Hyvät kutsun saaneet, boikotoikaa huomista Vantaan kaupungin järjestämää ja veronmaksajien maksamaa ällöttävää mielistelytilaisuutta.

Parantaa kannattaa syysteemiä

Parantaa kannattaa syysteemiä.Usein ne mielistelytkin ovat itsejollekin tärkeitä.Ei tiedä mitä helmiä kuorista avutuu?

Yhtä lailla voisi kieltää

Yhtä lailla voisi kieltää bussipysäkkien umpeenauraaminen lumitöiden yhteydessä. Siitä olisi enemmän hyötyä.

Ja ihmetellään miksi ihmiset

Ja ihmetellään miksi ihmiset erakoituvat, kun ryhmä ihmisiä tekee jotain yhdessä kaupunki tekee kaikkensa, ettei näin kävisi. Ehdottaisin, että nykyisillekin luistinradoille otettaisiin ryhmä vapaaehtoisia jotka voisivat jäädyttää yleisiäkin kenttiä kun kaupunki ei saa aikaiseksi. Sehän on vain kylmää vettä, ei isoa mokaa voi syntyä.

Kaupungin pitäisi

Kaupungin pitäisi mahdollistaa asukkaiden viitseliäisyys mitä tulee jääkenttiin ja minigolfratoihin. Ai niin mutta ensin pitää palkata virkamiehiä selvittämään asiaa, suunnittella yhteistyö- ja toimintamalli työpajassa ja laatia nettiin uusi sähköinen lomake. Menee kolme vuotta ja kolkyttonnia ennen kuin on päästy asiaan.

Onneksi en asu Vantaalla....

Onneksi en asu Vantaalla....

Ihan samat säännöt on

Ihan samat säännöt on muissakin kaupungeissa.

Ei ole. Tästä kahden

Ei ole. Tästä kahden kilometrin päässä on Espoo ja heti huomaa eri meiningin. Ja mitä kirjoittaa Lapin Kansa: "Rovaniemen liikunta- ja vapaa-ajan palveluesimies Tapio Pahtaja kertoo, että hiihto- ja luistinratojen tekijät ovat iso apu. - Kyllä on äärimmäisen tärkeä asia, että tällaisia henkilöitä löytyy...". Vantaa on ihan omaa luokkaansa! Onneksi koulut ovat niin homeessa, että astmaisia lapsia ei voi päästää ulos liukastumaan. Ihan Vantaasta, kiitos DEKOOMUS.

Kunta-analyysi: Vantaan

Kunta-analyysi: Vantaan kunnallispolitiikka on sairasta. Virkamiehet piiloutuvat tarvittaessa pykälien taakse. Silloin kun heiltä jotain pyytää, ei takuuvarmasti saa edes vastausta. Sitten kun toivoo, että eivät puuttuisi aivan pikkumaisiin lillukan varsiin, silloin noustaan tomerasti asukkaita vastaan Vantaalla on liian kauan ollut demari/kokoomus-diktatuuri. Pienetkin virat kaupungilla on täytetty pelkästään jäsenkirjan perusteella. Vantaalla onkin eniten jäsenkirjavirkamiehiä ja se näkyy ammattitaidon ja osaamisen puutteena. Kansanedustaja-politikot toimivat sekavasti ja epäjohdonmukaisesti. Arkadian mäellä ei pystytä nousemaan kunnallispolitiikan yläpuolelle, joilloin metropolin kehittäminen ei etene mihinkään. Sitten taas valtuustossa ollaan niin "valtiomiestä" ja pelotellaan rivivaltuutetut pysymään muutaman demari- ja yhden kokoomuspolitikon nyrkin alla. Lautakunnat ovat Vantaalla täysin turha organisaatio. Esim. opetuslautakunta ei ole tällä valtuustokaudella vielä kertaakaan päättänyt yhtäkään virkamiesesitystä vastaan. Opla on täysin kumileimasin, jota lautakunnan puheenjohtajat ylimielisinä johtavat laumansa kurissa pitäen. Kaupunginjohtaja teki TVOn, mutta liian myöhään. Raju ylivelkaantuminen ei ole enää kaupungin kulurakenteella mitenkään hallittavissa. Sen jälkeen kaupunginjohtajan ote alaisiinsa on irronnut. Mitään ei tapahtunut, vaikka niin tilakeskuksessa kuin sivistystoimessakin olisi ollut henkilövaihdosten paikka. Sen seurauksena apulaiskaupunginjohtajat huomasivat tilaisuutensa ja käyttävät nyt valtaa surutta omien taustajoukkojensa, ei "kaipunkitasoisesti" koko kaupungin, hyväksi. Valtuustossa demarit sanelevat päätökset. Kokoomus ei edes sitä huomaa, vaan luulee vielä olevansa vallan keskiössä. Mitähän Rkp:lle ja kristillisille on luvattu demarien ja kokoomuksen aisankannattajana toimimisesta? Vantaan tauti on parannettavissa vain kuntaliitoksella Helsinkiin.

Ihan turhaa naputtamista taas

Ihan turhaa naputtamista taas. Kaupungilta on ilmoitettu, että luistinrata saa siinä olla, kun sille haetaan lupa ja kaupunki osallistuu radan aitaamiseen tai vastaavaan niin, että Heikki Humalainen ja Katja Känninen eivät saa päähänsä oikaista radan läpi ja katkaista raajojaan pään halkaisuista puhumatikaan. Vähänkö kaupunki joutuu maksamaan korvauksia, kun ihmiset eivät noudata normaalia varovaisuutta liikkumisessaan.

Täällä ei kävelijät liukastu.

Täällä ei kävelijät liukastu. Näin tuusulassa,ottaako Vantaa mallia. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420442506457.html

Kaupungille tulee

Kaupungille tulee kustannuksia aivan turhasta. Virkamiehet ja luottamushenkilöt johtavat ja päättävät kunnassa, kansalaisten suora toiminta on anarkiaa. Lasten luistelumahdollisuuksien parantamiseen pitäisi kansalaisaloitteiden johdosta kaupungin puuttua. Nyt ympäri Vantaata mietitään miksei meillä ole oman alueen lasten luistelumahdollisuutta. Kansalaisten olisi pitänyt vaatia lapsille luistelumahdollisuus kaikkialla Vantaalla ja asiaa pohtimaan oli pitänyt perustaa työryhmä. Nyt vain yhden pienen alueen asukkaat saivat oman radan. Pitäisikö kaikki asiat hoitaa ensin suoran kansalaistoiminnan kautta. Samalla sysättäisiin ulos kaikki, jotka eivät kykene ajamaan asiaansa suoralla omavaltaisella toiminnalla. Luistelumahdollisuus kaikille Vantaan lapsille, eikä vain niille joilla on röyhkeimmät vanhemmat! Joka kentältä on rajattava alue pienille lapsille.

Kauheeta, hirveetä! Tämä

Kauheeta, hirveetä! Tämä kustannus ajaa kaupungin konkurssiin. Onneksi ruskeakielisten loppiaisvastaanotto ja lautakunnan huvittelumatka Köpikseen eivät aiheuta kaupungille turhia kustannuksia. Voisiko muuten kaupunki maksaa joitakin muitakin valtiolle kuuluvia teiden ja siltojen rakentamista? Voitaisiin sen jälkeen tehdä TVO 2. Jos Vantaalla halutaan jotakin hyvää kaupunkilaisille, ainoa mahdollisuss on hoitaa asia kansalaistoiminnan kautta. Nyt on koululaisten vanhempien aika siirtyä suoraan kansalaistoimintaan aloittamalla koululakko homekouluissa.

Kun kaupungilta pyydetään jos

Kun kaupungilta pyydetään jos jotakin, niin pyyntöihin ei voida suostua, kun on TVO eikä ole rahaa. Mutta kun toivotaan, ettei kaupunki tekisi mitään, niin siihen ei voi mitenkään suostua, koska laki, EU ja ties mikä paikka kieltää. Ei ole rahaa tehdä eikä ole valtuuksia olla tekemättä, joten suma seisoo.

Ihmeelistä älämölöä itsestään

Ihmeelistä älämölöä itsestään selvästä asiasta. Virkamies noudattaa lakeja, jotka on aikanaan Eduskunnassa kansanedustajien toimesta päätetty. Ei niitä voi virkamies mielivaltaisesti olla noudattamatta tai edes kovin väljästi tulkita. Aika yleinen periaate, jonka varmaan kuka tahansa ymmärtää on, että naapurin tontille kun rakentaa niin kannattaa sopia sen naapurin kanssa luvista ja vastuista. Tässähän naapuri on todennut, ettei oikein sovi koska vastuut jäävät naapurille. Nyt sitten kiukutellaan, kun luvatta ei saada tehdä mitä huvittaa -"Tyhmä virkamies kun noudattaa lakia, ja mekin joudutaan sitä noudattamaan!" Vähän älyllistä rehellisyyttä tähänkin keskusteluun ja erityisesti toimittajien työskentelyyn kaipaan.

Kuten sanottu ei voi olla

Kuten sanottu ei voi olla tekemättä, kun laki kieltää eikä voi tehdä, kun ei ole rahaa. Missään muualla kuin Suomessa ei noudateta niin piirun tarkasti EU säädöksiä kuin Suomessa ja jos jossain on vielä jonkinlaista ajattelun vapautta, niin suomalainen säätää itse lisää lakeja. En kehota ketään rikkomaan lakeja, mutta älylliltä rehellisyyttä käyttäen, näyttää syntyvän tilanteita, jotka ovat lain mukaisia, mutteivät järkeviä. Katsotaanpa tuleeko tästä Vantaan turvallisin pläntti, kunhan siihen nyt ryhdytään panostamaan. Ainakin paljon huomiota Vantaa on saanut toiminnastaan ympäri Suomea, mutta " laki ennen mua syntynyt myös jälkeheni jää".

Päivän vitsi: "Virkamies

Päivän vitsi: "Virkamies noudattaa lakeja". Vantaallako? Hah, hah. "Naapurin tontille kun rakentaa niin kannattaa sopia sen naapurin kanssa luvista ja vastuista." Naapurin? Se maa on meidän, veronmaksajien! Kaikkein vähiten se on Vantaan virkamiesten maata.

Maanomistaja vastaa, tässä

Maanomistaja vastaa, tässä tapauksessa kaupunki. Kaupunki on palkannut virkamiehen katsomaan maankäytönsä perään, tässä tapauksessa puistoalueen. Tätä virkamiestä sitoo ja velvoittaa laki, tänne kirjoittelijoita ei mikää laki velvoita harrastamaan älyllistä rehellisyyttä. Virkamiehellä tätä vapautta ei ole, vaan hoitaa tehtäväänsä virkavastuulla, ts. voi menettää virkansa (työnsä) ellei hoida sitä lain aja asetuksen vaatimalla tavalla. Oikea kiukutteluosoite tässä tapauksessa on Eduskunta, joka näitä lakeja säätää -erityisesti niitä kansanedustajille valmistelevat lainsäädäntövirkamiehet. Sieltä nämä aivopierut oikeasti tulevat. Tilanne olisi täysin sama, mikäli kenttä olisi jäädytetty jonkun taloyhtiön maalle, tällöin taloyhtiö ja sen isännöitsijä vastaisivat kaikesta alueella tapahtuvasta.

Vähän älyllistä toimintaa

Vähän älyllistä toimintaa nimenomaan pikkuvirkamiesten puolelta. Nyt kun Vantaan pikkunilkit ovat jo päässeet valtakunnalliseen julkisuuteen pitäisi miettiä miten virkamiesten palkkauksessa on onnistuttu. Vai onko tämä vain jatkoa olemassa olevalle kaaokselle.

Jos tällainen toimintatapa

Jos tällainen toimintatapa sallitaan, niin kohta kaupunkilaiset voivat parannella leikkikenttiä rakentelemalla niille omia leikkivälinekyhäelmiään. Puistoihin voi tehdä lapsille omatoimisesti leikkimajoja, jne, jne. Vastuut kantaa tietysti kaupungin organisaatio. Ei kehittyneissä maissa toimita tuolla tavalla.

Nimenomaan, ei kehittyneissä

Nimenomaan, ei kehittyneissä maissa toimita näin. Siellä käytetään järkeä. Nyt on kysymys pienestä luistinradasta joutomaalla.

Periaatteessa kaupungin

Periaatteessa kaupungin maille ei rakennella omatoimisesti lupia kysymättä yhtään mitään (ei edes jäädytetä luisteluratoja), eikä sieltä oteta yhtään mitään: ei edes kiviä kotipihan koristukseksi. Suomessa kaiken maan omistaa joku: kunta, valtio tai yksityinen. Ei toisen tontille saa rakentaa lupia kysymättä.

Tämä koskee varmaan myös

Tämä koskee varmaan myös lumilinnoja?

Joo, kyllä. Et saa mennä

Joo, kyllä. Et saa mennä rakentamaan lumilinnoja puistoihin. Niissä on tukehtumisvaara. Miksei lumilinnaa voisi rakentaa omalle pihalle?

Saammeko partiolippukuntana

Saammeko partiolippukuntana avata kaupungin metsään umpihankeen hiihtämällä ladun josta voi tulla niin pitkä että joku toinen saattaa väsähtää kesken matkan ja paleltua? Vai pitääkö meidän hiihtää vain liikuntatoimen avaamia virallisia latuja myöten?

Saa hiihtää umpihangessa.

Saa hiihtää umpihangessa. Miksi sellainen olisi kiellettyä?

Siinä syntyy latu, joka voi

Siinä syntyy latu, joka voi viedä jyrkkiin mäkiin, vaarallisiin käännöksiin sekä olla niin pitkä että joku latua seuraamaan lähtevä voi väsähtää ja paleltua. Tämän jälkeen maanomistajalle eli kaupungille voidaan esittää korvausvaatimus.

Latua ei voi lähteä

Latua ei voi lähteä seuraamaan vahingossa; tai jos on ilmeistä, että voi, niin latu toki poistetaan.

Näin ollen Vantaan

Näin ollen Vantaan kaupunginhan omistaa asukkaat, eli lupa olisi pitäisi jokainen kysyä itseltään. Nyt vain kävi niin, että kukkahattutäti työsi nokkansa väärään paikkaan.

Ei voi kysyä kaikilta

Ei voi kysyä kaikilta erikseen - sitä varten meillä on edustuksellinen demokratia. Olisi pitänyt tehdä valtuustoaloite Vantaan pienten lasten luistelumahdollisuuksien edistämiseksi.

Tai voihan sen tehdä vieläkin

Tai voihan sen tehdä vieläkin: kerätkää somen kautta riittävä määrä asiasta kiinnostuneita ja pistäkää paperi vetämään, niin voitte saada kaikille luistelukentille varatuksi mahdollisuuden luisteluun myös lapsiperheille.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu