Paikalliset

Vantaan johtajavalinnasta syntyi poliittinen riita

Vantaan konserni- ja asukaspalveluiden apulaiskaupunginjohtajaksi on tarjolla enää kaksi ehdokasta: Viran nykyinen haltija Heidi Nygren ja perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jaakko Niinistö.

Valtuustoryhmien edustajista koostuva nimitystoimikunta haastatteli neljä ehdokasta ja valitsi jatkoon Nygrenin ja Niinistön.

Kaksi muuta haastatteluissa ollutta olivat kaupungin kehittämisjohtaja Tarja Lumijärvi ja Kelan vakuutuspiirijohtaja Timo Saari .

Valinnasta tulee poliittinen riita. Ainakin vasemmistoliitto aikoo riitauttaa valinnan, jos enemmistö valtuustosta asettuu Niinistön taakse.

– Maahanmuuttoasioista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi ollaan valitsemassa henkilöä puolueesta, jonka näkyvin poliittinen teema on maahanmuuton vastustaminen ja muuttajien leimaaminen, vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Antero Eerola perustelee Niinistön vastaista kantaansa.

Asukaspalveluiden johtajavirka on ollut pitkään vihreiden mandaatti. Perussuomalaisten noustua vihreitä suuremmaksi valtuustoryhmäksi, puolue vaatii paikkaa itselleen.

Muut suuret valtuustoryhmät eivät ole aiemmissa kannanotoissaan asettuneet Niinistön valintaa vastaan.

Molemmat jatkoon valitut ehdokkaat ovat valtuustoryhmien haastattelussa 22. tammikuuta. Valtuusto valitsee uuden apulaiskaupunginjohtajan maanantaina 26. tammikuuta.

Valittava johtaja vastaa maahanmuuttajien asioista, työllisyys- ja asukaspalveluasioista sekä kuntalaispalveluista. Palkkaa hän saa 9 940 euroa ja autoedun.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Niinistö tuplaisi tulonsa kaupunginjohtajana Vantaalla5.11.2014 15.23
He hakivat Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi8.12.2014 16.45
Apulaiskaupunginjohtajan paikka tulossa julkiseen hakuun31.10.2014 13.16
Persujen johtaja tavoittelee apulaiskaupunginjohtajuutta3.9.2014 13.24
Persujen pomohaaveet elävät - demarit ja kokoomus eivät tyrmää5.11.2014 15.55

Kommentit (2)

Kommentit

Hyvä Vantaan poliittinen

Hyvä Vantaan poliittinen kenttä on sekaisin..Vantaan porvaridemarit ovat tyytyneet kokoomuksen ja persujen apupuolueeksi..Nyt on vantaan porvaridemari valtuustoryhmä löytänyt kotinsa äärioikeussiivestä....Kun vasemiston kanta ei kelvannut..Ilmankos porvaridemari valtuustoryhmä löysi yhteisen sävelen myös Myyrinkodin fyssarin laittomassa irtisanomisessa sosterin porvari äärioikeisto virkamiesten kanssa.. Mutta kannattaa kertoa toreilla edustavan kokoomusta ei demareita..se on ihmisten juksaamista.. punikki kyllä tietää

Tärkeintä on valita tehtävään

Tärkeintä on valita tehtävään ihminen jolla on valmius mobilisoida äärimmäiset voimat monikulttisen rikollisuuden kuriin saamiseksi. Jokainen kultti on epäilty rikollinen eikä näin ansaitse minkäänlaisia oikeuksia, muuta kuini päästä Petikon kuopalle kertomaan ja perustelemaan, miksi tätä ei pitäisi palauttaa laatikossa Syyriaan ISIS-taistelijana hoideltavaksi. "Minuutti aikaa, kerro miksi et tunne Osama Bin-Ladenia. Ahaa, ei vastausta, siispä Abu-Turbaanille otsaan leima ISIS ja sitten postiin paketissa Syyriaan." Monikulttia ei ole tarpeen leimata, Pariisin teurastajat tekivät sen juuri. Minun silmissäni jokainen kultti on osallinen Pariisin tragedioihin ja ansaitsee siitä hyvästä rangaistuksen kovimman kautta, äärimmäisene kovimman.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu