Paikalliset

Attendo oudoksuu Vantaan puheita Hakunilan terveysaseman jonoista

HOITO Lääkäriyhtiössä ihmetellään kaupungin perusteluja pitkittyneille odotusajoille.

Hakunilan terveysaseman odotusajat ovat pidentyneet sen jälkeen, kun vastuu asemasta on siirtynyt Attendolta kaupungille. Tällä hetkellä lääkärille pääsee siellä noin 3–4 viikossa.

Vesa Marttinen

Attendo kummeksuu Vantaan kaupungin näkemyksiä Hakunilan terveysaseman lääkärijonojen syistä.

Sen jälkeen kun vastuu terveysasemasta siirtyi Attendolta kaupungille vuodenvaihteessa, aseman jonotusajat pitenivät enimmillään jopa viiteen viikkoon (VS 6.2.).

Vantaan terveyspalvelupäällikön Pertti Sopasen mukaan alkukangertelun taustalla on useita syitä, joista osa liittyy Attendoon.

Tässä lienee väärinkäsitys.”

”Odottamattomia ongelmia” ovat tuottaneet muun muassa lääkäriaikojen odotettua suurempi kysyntä ja pitkäaikaiskontrollipotilaiden ennakoitua isompi määrä.

Attendon terveydenhuollon johtaja Kirsi Pitkälä ihmettelee puheita.

– Hakunilan terveysasema oli suljettuna remontin vuoksi kaksi viikkoa vuoden alusta. Väistämättä tällöin kysyntä kasaantuu, hän huomauttaa.

– Hakunilassa ei ollut meidän aikanamme tavallista enempää pitkäaikaispotilaita.

Yllätyksiä koitui Sopasen mukaan myös siksi, että ajanvarauksia koskeva tieto ei kulkenut Attendolta kaupungille.

Sopanen totesi, että ”potilaita oli neuvottu loppusyksystä varaamaan aika tammikuussa, ja tätä emme ihan odottaneet”.

– Tässä lienee väärinkäsitys, asiassa on toimittu Vantaan ohjeiden mukaisesti, Pitkälä kommentoi asiaa.

– Potilaiden kontrolliajat on sovittu heidän hoitosuunnitelmiensa mukaisesti, eli heitä on neuvottu varaamaan aika, kun kontrolli lähestyy, Pitkälä tähdentää.

Hän oudoksuu myös Sopasen väitteitä siitä, että terveysaseman toimintaa ovat haitanneet osin vajavaiset tilat ja puutteellinen työvälineistö.

– Hakunilan vanhat tilat ovat siinä kunnossa, missä ne olivat, kun ne siirtyivät meille.

– Kaupunki kävi useasti katsomassa tiloja sopimuskauden aikana, etenkin toiminnan siirtovaiheessa. Siivouksen järjesti kaupunki, ja sen kanssa oli ajoittain ongelmia. Reklamoimme siitä useaan otteeseen, Pitkälä kertoo.

Hän huomauttaa, että Attendon sopimuskaudella 2012–14 hoitajien vaihtuvuus pysyi pienenä ja odotusajat olivat koko ajan sopimuksen mukaisia – vaikka potilaita oli enemmän kuin kaupungilla nyt.

– Meidän aikanamme potilaita kävi vastaanotolla noin 150 päivässä.

Sopasen mukaan alkuvuoden odotusaikoja selittää osin se, että asiakkaita on hakeutunut terveysasemalle tavallista enemmän, enimmillään yli sata päivässä.

Hakunilassa on aloitettu uudentyyppinen vastaanottomalli uudella työryhmällä.

– Ymmärrän toki sen, että kestää hetken, ennen kuin toiminta alkaa sujua, Pitkälä toteaa.

Kaikesta huolimatta Pitkälä lisää, että ”yhteistyö Vantaan kanssa on ollut hyvää ja Vantaa on edelläkävijä terveyspalvelujen kehittämisessä”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Viisi viikkoa lääkärille – näin Hakunilassa selitetään6.2.2015 16.09
Vertailu: Täällä pääsee nopeimmin lääkäriin Vantaalla12.2.2015 06.00
Hakunilan terveysasema siirtyy Attendolta kaupungille11.12.2014 13.13
Peijaksen potilasmäärät kasvoivat rajusti vuodenvaihteessa7.1.2015 16.08
Peijaksen ylilääkäri: Kolmannes tulee päivystykseen turhaan5.11.2014 06.00

Kommentit (12)

Kommentit

muistamme myyrinkodin

muistamme myyrinkodin fyssarin tapauksen myyrinkodissa..sitten ymmärrämme tämänkin.. vantaa on täynnä osaamattomia johtajia..vielä kun on suurijoukko niitä..niin sosteri on tässä tilassa..aina syytellään toisia ja vika on muissa..onko tuttua vantaan kaupungin..tietysti kun katsoo laulavaa kaupunginjohtajaa..esim.. megarekry famingossa 12.2,2015 kun tullaa edistämään omaan esiintyvää laulava kaupungin johtajan uraa työttömien kustanuksella on maunonta..tuli mieleen vuosien takaa talonmies kumpulainen..toivoisi kari nenosen palkkaan vastaan keskittyvän kaupungin asukkaiden hyvin voinnin edistämiseen ja työllisyyden parantamiseen kuin pelleilyyn , kuten famingossa kävi..ei ollut valmiskeskustelemaan työllistämisessä ja kaupungin tilasta. vaan toivottaa työttömille hyvää kevään jatkoa..nenonen vantaan kaupungin johtajan paikka ei ole edustuksellinen.. jos ollaan vantaan kaupungin järjestämässä tilaisuudessa kuten megarekry oli,siihen liittyy myös viranhoidon velvollisuus , johon liittyy myös kuntalaisten tapaamista ja kuuntelemista.. ei hyvältä näytä..

Jälleen kerran raukkamaista

Jälleen kerran raukkamaista Attendon syyttelyä. Vantaan virkamieet eivät koskaan myönnä tehneensä yhtäkään virhettä. Vika on AINA joissakin muissa. Käsittämätöntä vastuunpakoilua. On itsestään selvää, että kun Hakunilan terveysasema oli suljettuna remontin vuoksi kaksi viikkoa vuoden alusta, niin kysyntä kasvaa. Se ei ole Attendon vika. Vantaan virkamies itse asiassa hakkuu työnantajaansa Vantaan kaupunkia, kun hän väittää, että terveysaseman toimintaa ovat haitanneet osin vajavaiset tilat ja puutteellinen työvälineistö. Todellisuudessa Hakunilan vanhat tilat olivat siinä kunnossa, missä ne olivat, kun ne siirtyivät Attendolle. Jällen kerran kävi niin, että homma ei alkuunkaan toimi, kun Vantti ryhtyy "siivoamaan": "Siivouksen järjesti kaupunki, ja sen kanssa oli ajoittain ongelmia. Reklamoimme siitä useaan otteeseen." Mihin tällaista johtajai ja päälliköitä täynnä olevaa Vanttia oikein tarvitaan, kun mikään ei onnistu? Tätä Vantaan elättiä pidetään väkisin ja kalliisti veronmaksajien rahoilla pystyssä. Se ei pärjäisi alkuunkaan vapailla markkinoilla. Attendon sopimuskaudella 2012–14 hoitajien vaihtuvuus pysyi pienenä ja odotusajat olivat koko ajan sopimuksen mukaisia, vaikka potilaita oli enemmän (150 potilasta päivässä) kuin kaupungilla nyt (100 potilasta/päivä). Nyt hoitajien vaihtuvuus on karannut pilviin. Kun kaupungintalolla on kaikki kalleinta luksusta, niin sinne voisi alakerraan aulaan hankkia seinän kokoinen peili, josta Vantaan virkamiehet ja pikkupolitikot voisivat käydä välillä katsomassa omaa kuvaansa.

Nenonen ja populaationsa oli

Nenonen ja populaationsa oli työttömien megarekry tapahtumassa he olivat järjestäneet Katajan sinne heitä itseään varten..Kun itse yritin Nenoselta kysellä kaupungin työllistämis hankeista tai muutenkin työllistämisen visioista..Nenosen vastaus oli hän ei neuvottele tai halua..Oliko tarkoitus Nenosen populaatio vai yrittäjät olisivat olleet tapahtuman keskipisteennä..Vai menikö tämä taas sarjaa Vantaan imagon nostaminen ???? työttömien ja vähäosaisten kustannuksella.. Voisiko nenonen kertoa , kuinka monta työpaikkaa syntyi kyseisessä tapahtumalla ..Jos kaupungin ylinjohto paistattelee päivää..

Oletteko tietoisia, että

Oletteko tietoisia, että Hakunilan terveyskeskus tiimitoimistot suljetaan tunniksi puolen päivän aikoihin. Näin minulle vastasi Pertti Sopanen, kun ihmettelin asiaa. Odotin nimittäin A-tiimitoimiston edessä, kun hoitaja tuli ja ilmoitti toiselle henkilölle lähtevänsä syömään. Toinen henkilö käsi minun vain odottaa. Tämmöinen on uusi ihana Vantaan ylläpitämä terveyskeskus.

Voi kultapieni, jos

Voi kultapieni, jos terveysasemalla on jatkuva jono niin jossain vaiheessa työpäivän aikana sen hoitajankin on pakko syödä.

Joo minäkin olisin halunut

Joo minäkin olisin halunut keskustella Megarekry nenosen kanssa ,,työllisyydestä mitä kaupunki tarjoaa pitkäaikaistyöttömille..nenonen toivotti hyvää kevään jatkoa..kiitos Vantaan kaupunki huolehtii kuntalaisistaan viimeisen päälle ???

Sopanen on Mäntsäläläinen

Sopanen on Mäntsäläläinen demaripoliitikko ja tekee omaa uraa vantaalaisten kustannuksella. Ulkoistuksessa pienemmällä porukalla hoidettiin puoltoistakertainen määrä potilaita Vantaan huonoimmalla alueella. Sosiaalidemokratia kusee omille kintuilleen kieltämällä tämän.

Silloin kuin Vantaan

Silloin kuin Vantaan kaupungilta ulkoistettiin terveyspalveluita yksityisille palveluntuottajille, oli täällä kova haloo asiasta. Nyt kun kaupunki on päättänyt järjestää ne itse, on jälleen haloo asiasta. Huvittavaa, että nyt yksityinen palveluntuottaja itkee perään ja hakee huomiota asialle paikallislehdessä. Katkeraa?

Järkyttävää, että demareilla

Järkyttävää, että demareilla ei ole tarjolla päteviä ja osaavia virkamiehiä Vantaan kaupungin jäsekirjan perusteella valittaviin virkoihin. Lehto-Häggrotheista ja sopasista joutuu kärsimään koko Vantaa. Tästä koulut ja lapset sekä terveyskeskukset ja potilaat on hyvä esimerkki.

Vantaan kaupungin virkamiehet

Vantaan kaupungin virkamiehet ampuivat omaan nilkkaansa, kun yrittivät vaikeuttaa Attendon toimintaa ohjaamalla terveyskeskuksista Peijakseen potilaita, jotka eivät sinne kuuluneet. Hakunilan terveyskeskuksen osalta asenteita kuvaa hyvin se, että Vantaan virkamies on aivan kauhuissaan, kun terveyskeskukseen on hakeutunut jopa 100 potilasta! Attendon ollessa vastuussa terveysasemasta, siellä pystyttiin hoitamaan ongelmitta 150 potilasta päivässä! Tämä on iso ero tehokkuudessa yksityisen toimijan hyväksi.

muistamme myyrinkodin

muistamme myyrinkodin fyssarin laittoman irtisanomisen,henkisenlahtaamisen,vuosia jatkuneen syrjivän kurssi käytönnön...nyt Vantaan kaupunki on kieltäytynyt käyttämään raide hankettä fyssarin työllistymisen tukeemisen,,Tehneet kaikkensa jottei henkilötyöllistyisi uudelleen Koville ottaa virkamiehille , heidän nöyryyttäminen..haa haa mutta homma jatkuu

Hakunilan terveysasemalla on

Hakunilan terveysasemalla on jonotettu viikkoja lääkäriaikaa ennenkin Attendoa. On siis turvauduttava yksityisiin lääkäreihin. Menneenä kesä uskaltauduin valtavien selkäkipujen kanssa Hakunilan terkkariin ja sehän kannatti. Pääsin lääkärille heti seuraavana päivänä. Lääkäri oli asiallinen tutki ja keskusteli antoi lääkettä ja sanoi ellei kivut hävi niin, kahden viikon kuluttua takaisin. Kivut eivät hävinneet ja taas olin vastaanotolla. Seuraavaksi lähetettiin röntgeniin Tikkurilaan, Lääkäri soitti ystävällisesti tulokset kotiin ja sain lähetteen fysioterapiaan, mutta yllätys, yllätys fysioterapiassa Tikkurilassa oli monen sadan potilaan jono, eikä jonon jatkoksi enää otettu. Sain röntgenlausunnon liitteeksi lähetteen yksityiselle terapeutille. Kuten ylläolevasta näkyy lääkäripalvelu Attendossa oli hyvää ja asiallista, Vantaan omat toiminnot eivät sensijaan toimineet. Kiittäen potilas Hakunilasta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu