Paikalliset

Dixin laajentaminen viivästyy edelleen

Tässä havainnekuvassa näkyy kakkosvaiheen pääsisäänkäynti.

YIT

Liike- ja toimistokeskus Dixin kakkosvaiheen rakentamisen aloittaminen venyy edelleen. Rakennuttaja YIT ei ole tehnyt vielä rakennustöiden käynnistämispäätöstä.

– Töitä hankkeen käyntiin saamiseksi on tehty koko alkuvuosi. Tavoite on, että kakkosvaihe saadaan mahdollisimman pian vauhtiin, sanoo YIT:n projektipäällikkö Janna Nieminen .

Alun perin laajennuksen rakentamisen piti alkaa jo heti alkuvuodesta, mutta rakennuttaja ei ole pysynyt tavoiteaikataulussaan.

– Kakkosvaihe on iso hanke liikenteellisesti vilkkaalla paikalla, ja siihen liittyy useita osapuolia ja paljon sovittavaa ja esivalmisteltavaa. Jos olisimme aloittaneet heti alkuvuonna, olisi tullut todella kiire muun muassa suunnittelun kanssa. Nyt olemme päässeet valmistelemaan laajennusta ja siihen liittyviä järjestelyjä pidemmälle, Nieminen perustelee viivästymistä.

YIT neuvottelee parhaillaan kakkosvaiheen yritystilojen mahdollisten vuokraajien kanssa.

– Tiloille on ollut riittävästi kysyntää: varauksien puute ei ole este rakentamisen aloittamiselle, Nieminen painottaa.

Laajennus sijoittuu Tikkurilan entisen asemarakennuksen kohdalle. Alueella on jo tehty paljon valmistelutöitä: purettavassa asematalossa on katkaistu taloteknisiä järjestelmiä ja opastejärjestelmiä on muutettu.

Laajennus tuplaa liiketilamäärän

Kakkosvaiheen myötä Dixi laajenee Sokos Hotel Vantaan suuntaan.

Laajennuksen 1.–3. kerroksiin tulee noin 4 000 neliötä uutta liiketilaa, eli Dixin nykyinen liiketilojen määrä suunnilleen tuplaantuu.

Liikekerrosten yläpuolelle kohoaa kaksi yhdeksänkerroksista toimistotornia.

– Liiketiloihin sijoittuu nopeaa päivittäistä asiointia tukevia yrityksiä. Ne palvelevat lähiseudun asukkaita ja junamatkustajia. Mitään muotipainotteista keskittymää sinne ei tule, kertoo YIT:n projektipäällikkö Janna Nieminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Dixin italialaisessa ravintolassa kokataan isöäidin resepteillä15.4.2015 16.00
Häirikkönuoret Dixin ongelma? – Näin vastaa nuorisopomo25.3.2015 15.31
Huumepoliisi: En haluaisi lapseni oleilevan Dixissä21.3.2015 06.00
Yli 200 auton pysäköintilaitos auennut Dixin tuntumassa20.3.2015 09.55
Kauppakeskus Dixille ympäristötunnustus17.3.2015 16.59
Dixiin yritetään mahduttaa pankkiautomaatti16.3.2015 10.11
Dixistä puuttuu matkatavaroiden säilytys – ”Ei ole meidän asia järjestää”21.2.2015 11.00

Kommentit (2)

Kommentit

Dixin laajennuksen

Dixin laajennuksen myöhästyminen noin vuodella kertoo, että YITn osalta maineriski on toteutunut. Vastoin propakandapuheita tunkua hyvistä ja toivotuista isoista tulijoista ei ole ollut. Lisäksi rakentamisen laatu huolestuttaa.

Se on hyvä puhua kuinka

Se on hyvä puhua kuinka tulijoita/vuokralaisia riittää kun puheista ei tarvitse ottaa mitään vastuuta. Puhutaan mitä puhutaan, kyllä vantaalla tyhjää liike/toimistotilaa on useamman dixin verran jo nyt. Hyvä että rakennetaan lisää, saa ainakin virolaiset töitä rakentamisen ajaksi. Laatu on juuri sitä mitä halutaan ja mistä ollaan valmis maksamaan. Takuuaika loppuu kun rakentajien tallinnanlautta irtoaa satamasta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu