Paikalliset

Pähkinärinteen kirjasto suljetaan – syynä sisäilmaongelmat

Pähkinärinteen kirjaston sisäilmaongelmia pyritään kartoittamaan kuluvan kesän aikana. Kirjasto on toistaiseksi suljettu. Varaukset voi noutaa Myyrmäen kirjastosta.

Armi Suojanen
Pähkinärinteen kirjasto suljetaan toistaiseksi sisäilmaongelmien vuoksi.

Kirjasto on suljettuna kunnes sisäilmatilanne on saatu selvitettyä. Olosuhteita tutkitaan kesän aikana. Jatkotoimenpiteet ja aikataulu selviävät tutkimusten valmistuttua.

Pähkinärinteen kirjaston asiakkaat voivat noutaa varauksensa Myyrmäen kirjastosta osoitteesta Paalutori 3.

Myyrmäen kirjasto palvelee kesällä maanantaista torstaihin kello 9–20, perjantaisin kello 9–16 ja lauantaisin kello 10–16.

Myös Martinlaakson kirjasto on avoinna koko kesän maanantaista torstaihin kello 9–20 ja perjantaisin kello 9–16. Kirjaston osoite on Laajaniityntie 3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Eipä siitä ole pitkää aikaa,

Eipä siitä ole pitkää aikaa, kun paikallinen kokoomuspolitikko kehui eduskuntavaaliehdokkaana olessaan "pelastaneensa" kirjasto/nuorisotilan, vaikka tiesi jo silloin, että kirjastossa on samanlaisia sisäilmaongelmia kuin viereisessä Pähkinärinteen koulussakin. Henkilökunta on oireillut jo pitkään, mutta kukaan ei ole aikaisemmin mitenkään reagoinut asiaan.

Mielenkiintoista olisi myös

Mielenkiintoista olisi myös tietää, miten viereinen tila, Pähkinärinteen hammaslääkäriasema ja neuvola, oireilevat?

Taas yksi Vantaan julkinen

Taas yksi Vantaan julkinen tila mikä mätänee pystyyn. Mikä helvetin firma tällaisia on alun perin rakentanut? Joku Tsernobylin ydinvoimalarakennus Oy?

Ei voi kuin ihmetellä tätä

Ei voi kuin ihmetellä tätä Vantaan kaupungin kujanjuoksua ongelmasta toiseen. Mikä on Vantaan kaupungilla rakentamisen laatu ja miten laatua valvotaan? Ei mitenkään? Veronmaksajilla on oikeus tietää ja kaupunginjohtajan on tähän virkavastuulla puututtava. Tilakeskus on organisoitava uudelleen ja vastuuhenkilöitä on vaihdettava. Kirjastossa tehtiin juuri äskettäin remontti ja viime syksystä siinä on toiminut myös iltapäiväkerho ja nuorisotila. Lasten vanhemmat ovat aivan kauhuissaan, eikä syyttä. TVO on Länsi-Vantaalla kirosana. Tuntuu siltä, että koko TVO on demarien kokoomukselle virittämä ansa. Demarit vievät kokoomuspolitikkoja TVOn nimissä kuin pässiä narusta. Myös kokoomuksen johto on Vantaalla vaihdettava.

Kirjasto suljetaan

Kirjasto suljetaan sisäilmaongelmien takia kunnes tilanne on saatu selvitettyä mutta esimerkiksi Hämeenkylän koulussa opettajat ja oppilaat ovat jo vuosia kärsineet terveydelle vakavasti haitallisista ongelmista. Miksi Hämeenkylän koulua ei suljeta kunnes ongelma on selvitetty ja korjattu?

Eipä ihme, kun sadevedet

Eipä ihme, kun sadevedet seisoo katolla.

Jos kirjastossa on hometta,

Jos kirjastossa on hometta, niin siellä eivät sairastu kirjojen lainaajat, koska he vain pistäytyvät kirjastossa. Henkilökunta on toinen juttu. Heille syntyy altistus, koska he työskentelevät tiloissa koko työpäivänsä kuukaudesta toiseen. Homeisissa kouluissa oppilaat ja henkilökunta altistuvat molemmat, koska he ovat tiloissa kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen. Kun kerran altistus syntyy, syntyy elinikäinen ongelma. Länsi-Vantaalla on todella suuria kosteusongelmia monissa rakennuksissa, mutta niitä ei ole suljettu. Onko oikeasti olemassa kaksi rakennustapaa: kunnollinen ja kunnallinen, kuten joku täällä aiemmin totesi.

Hyvin on kansaan saatu

Hyvin on kansaan saatu gryndereiden teemat menemään läpi: hometta on kaikkialla! Mutta onneksi on rakennusyhtiö lähellä joka korjaa isosta rahasta ongelman (jota ei oikeasti edes ole). Suomalaiset ovat hulluja: missään muualla maailmassa ei ole tätä homeongelmaa havaittu tässä mittakaavassa. Missään ei myöskään asu näin allergista kansaa, näin monille asioille rajoitteista. Mutta kiva on maksaa kun täppiä on.

Kyllä sitä hometta on, sen

Kyllä sitä hometta on, sen takaan. Se on aivan varma, kun grynderit ovat rakentaneet Vantaan kaupungin rakennukset sillä olettamuksella, että "rakennuksen tekninen elinikä on 30 vuotta". Vesieristyksiin käytetyt ratkaisut tiedettiin jo silloin 70-80 luvulla sellaisiksi, että ne oli halpa rakentaa, kalliita ylläpitää ja riittävän vanhoina ne on pakko purkaa ja rakentaa uudestaan. Tuo lainausmerkeissä oleva elinikäkommentti on aidoista rakennuspiirrustuksista peräisin. Me voimme olla ikuisesti kiitollisia kokoomus- ja demaripolitiikoille, jotka silloin eivät turhaan halunneet heikentää rakentajan katetta - olihan rakennusfirmojen ja kaupungin etu yhteinen.

Oven kyltissä kaunista

Oven kyltissä kaunista suomenkieltä: "VANTAAN KAUPUNI" ...

Niin Vantaata!

Niin Vantaata!

Kuvassahan se ei näy, mutta

Kuvassahan se ei näy, mutta siitä on rapsutettu pois jonkun tylsistyneen toimesta k:n sakarat ja viimeinen i.

Vastaavanlaista remonttia

Vastaavanlaista remonttia kaavaillaan nyt Pähkinärinteen koulurakennukseen kuin tehtiin kirjastolle viime kesänä....

Varmaa kuitenkin on että jos

Varmaa kuitenkin on että jos samat ongelmat kuin kirjastossa toistuvat koulussa, koulua ei tulla sulkemaan. Todennäköisempää on että käyttöastetta siinä tapauksessa lisättäisiin Vantaan tavan mukaisesti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu