Puheenaihe

Jari Tervo tylyttää presidentti Niinistöä – Yle: ”Suomessa 700 000 rasistia”

Kirjailija Jari Tervon  mielestä presidentti Sauli Niinistö syyllistyy mittakaavavirheeseen arvioidessaan turvapaikkakriisiä.

Veikko Somerpuro / Lehdistökuva

Kirjailija Jari Tervo arvostelee presidentti Sauli Niinistön arvioita turvapaikanhakijakriisistä sekä hämmästelee tuoretta arviota, jonka mukaan joka seitsemäs suomalainen on rasisti.

Tervo ottaa turvapaikanhakijakriisiin räväkästi kantaa verkkokolumnissaan Yleisradiossa. Hän hyökkää etenkin perussuomalaisia vastaan, mutta arvostelusta saa osansa myös presidentti Niinistön viime viikkoinen puhe suurlähettiläspäiviltä.

Puheessaan Niinistö sanoi, että sivistysmaan pitää auttaa hädässä olevia, mutta kriisi ei ratkea siirtämällä Afrikan ja Lähi-idän väestöä massiivisin määrin Eurooppaan.

Niinistö varoitti myös siitä, että ”Eurooppaan tulijoiden joukossa on myös valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään”.

Tervon mielestä Niinistön arvio ei voi johtaa siihen, ettei hädänalaisille annettaisi turvaa. Tätä presidentti ei Tervon mukaan esitäkään, mutta syyllistyy silti ”mittakaavavirheeseen”.

– Jos Isis soluttaa tuhannen pakolaisen joukkoon esimerkiksi yhden oman miehensä ja jos Suomeen saapuu tänä vuonna viisitoistatuhatta turvapaikanhakijaa, joista kymmenelletuhannelle myönnetään turvapaikka, niin täällä saattaisi olla siis vuoden kuluttua kymmenen Isisin nukkuvaa solua, pahat mielessään. Saattaisi, Tervo kirjoittaa.

– Mittakaavan vuoksi kannattaa muistaa, että Suomessa oleskelee jo nyt vakituisesti noin seitsemänsataatuhatta ihmistä, pahat mielessään, Tervo kirjoittaa.

Hän viittaa Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, jonka mukaan joka seitsemäs suomalainen uskoo, että eri ihmisroduilla on vaikutusta älykkyyteen.

– Se on selvästi enemmän kuin Suomen suurin puolue sai ääniä viime eduskuntavaaleissa. Tämä määrä hirvittää ja hävettää.

Kumpi on arviossaan oikeassa?

Sauli Niinistö
71% (930 ääntä)
Jari Tervo
18% (231 ääntä)
Ei kumpikaan
12% (157 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1303

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (66)

Kommentit

Tervo saanee seuraavan

Tervo saanee seuraavan Freudenthal-palkinnon?

Jari Tervo on myös

Jari Tervo on myös kansallisvaltioiden tuhoajien puolella.

Mistä Tervo nosti esiin oman

Mistä Tervo nosti esiin oman mittakaavansa, tuhannen joukossa on ehkä yksi? Mittakaavaa tuskin onkaan. Voi olla, että nuori mies integroituu hyvin. Siitä on näyttöä. Voi myös olla, että tulija kokee länsimaisen yhteiskunnan arvoillensa ristiriitaisena. Jos hän ei löydä töitä, kokee itsensä ulkopuoliseksi, tai turhautuu, hän saattaa radikalisoitua. Siitäkin on näyttöä. Jokainen tulija on ihminen oman arvomaailmansa kanssa, ja siihen voi vaikuttaa. Voi olla, että siihen on vaikutettu jo lähtiessä. Jari Tervo tuskin haluaakaan ymmärtää suomalaisten varautuneisuutta. Äärimmäisen harva suomalainen vannoo eugenetiikan puolesta. Islamin usko ja jihadistit saattaa silti tulijoiden arvomaailmassa vähän arveluttaa.

Ja kyllähän "roduilla" on

Ja kyllähän "roduilla" on eroja älykkyydessä, mitenkään muuten ei voi selittää että tietyt maat on vuosikymmenten kehitysavun pumppaamisesta huolimatta tunkioita jossa ei osata muuta kuin lisääntyä. Toki sillä keskiaikaisella uskonnolla on osansa.

1/7 osa kansasta eurostatin

1/7 osa kansasta eurostatin mukaan elää myös köyhyysrajan alapuolella. Sattumaako? Köyhät nuo suomen viholliset, hyi hyi

Jari Tervolla on ollut

Jari Tervolla on ollut realismi hukassa pahasti viime vuosina. Tai ainakin se on tullut suuresti esille nyt. Jos ihminen pitää älykkyyseroja todellisina eri ihmisryhmien/rotujen välillä, se ei tee siitä automaattisesti pahaa. Moraalisesti arvelluttavaa taas on se, että väännetään muiden mielipiteet vääriksi, koska ne eivät ole oman mukaisia. Kaipaisin Tervolta parempaa argumentaatiota, nyt se on todella köyhää.

Olen koko elämäni ollut

Olen koko elämäni ollut yleensä oikeassa kaikissa asioissa. Olen aina pitänyt Jari Tervoa fiksuna miehenä. Katos vaan, olinkin näköjään pahemman kerran väärässä. Kaikkea sitä oppii.

Miksi ottaisin tosissani

Miksi ottaisin tosissani kolumnin...jonka laatija ansaitsee elantonsa nimenomaan kirjoittamalla satukirjoja aikuisille?

Törmäsin muuten AIVAN

Törmäsin muuten AIVAN KÄSITTÄMÄTTÖMÄÄN rasismiin. Kävelin kadulla ja siinä oli jalkakäytävän merkissä valkoinen mies ja valkoinen lapsi, vaikka kadun käyttäjistä 90 % on mamuja! S-tanan suomalaiset rasistisiat.

Tämä suomalaisten harjoittama

Tämä suomalaisten harjoittama rasismi todellakin ylittää ihmisen ymmärryksen! Liikennemerkkien valkoiset hahmot sekä keltapohjaisissa varoitusmerkeissä seikkailevat mustat hahmot on viipymättä muutettava neutraaleiksi ennenkuin ulkomaalaiset huomaavat että Suomessa harjoitetaan apartheid-politiikkaa liikenteessä. Oi tätä häpeän määrää! Eihän näin avoimesti rasistisen valtion passilla kehtaa enää liikkua maailmalla! Mitähän ne meistä oikein ajattelee?

Kaikille näyttää olevan

Kaikille näyttää olevan helppoa tunnustaa toisen olevan väärässä, enempi perustelematta omaa väitettänsä.

Jari Tervon algoritmi 1.

Jari Tervon algoritmi 1. Asetu muiden yläpuolelle (olet suuri suunnannäyttäjä). Lähes koko muu kansa on nonsensus-idiootteja. 2. Lisää Nokkela letkautus (ei tarvitse olla itse keksitty).

Sitten on vielä yksi quisling

Sitten on vielä yksi quisling, nimittäin uutisartikkelin tylyttäjä. Mutta ehkä hänen on hyvä muistaa, ettei islamilaiset kaipaa moniarvoisuutta päästyään valtaan, esim. Iranin vallankumous vuonna 1979.

Meni Tervolla itsellään

Meni Tervolla itsellään mittakaavat vähän väärin! Libanonin presidentin mukaan vähintään 2% "pakolaisista" on ISIS-terroristeja. Se tekee Suomeen jo 300 terroristia, tähän mennessä, vähintään. Ilman papereita, ilman tietoa missä nämä ovat...huhhuh, mitä touhua!

En muuta odottanutkaan

En muuta odottanutkaan tylsien turkulaisvitsien suoltajalta ja Raamatun paiskojalta.

...mutta kuinka sujuisi

...mutta kuinka sujuisi Tervolta Koraanin paiskaaminen lattialle TV-lähetyksessä? - Tasapuolisuuteenhan kai kaikki pyrimme.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu