Paikalliset

Sisäilmaongelmat sulkivat lastenkirkon

Osa jumalanpalveluksista ja kastetilaisuuksista järjestetään jatkossa Hakunilan kirkossa.

Armi Suojanen
Pyhän Annan lastenkirkko Vantaalla suljetaan väliaikaisesti sisäilmaongelmien vuoksi.

Jumalanpalvelukset ja kasteet järjestetään jatkossa Hakunilan ja Länsimäen kirkoilla. Koululaisten iltapäiväkerhon toimipaikka on Itä-Hakkilan koulu ja kirkon pihamaa. Päiväkerhojen paikka on Hakunilan kirkolla.

Vuonna 1968 rakennetun ja vuonna 2004 peruskorjatun kirkon sisäilmassa on ollut ongelmia syksystä 2013 lähtien. Toukokuussa otettujen sisäilmamittausten ja kuntotutkimusselosteen mukaan kirkon pohjakerroksen eteistilassa, takkahuoneessa ja yläkerran sähköpääkeskuksen edessä on havaittu kohonneita mikrobipitoisuuksia. Myös joissakin pohjakerroksen huoneissa mitattiin kohonneita bakteeripitoisuuksia.

Vantaan kaupungin terveystarkastajan tarkastusraportin mukaan on todennäköistä, että tiloista aiheutuu terveyshaittaa ja tilojen käyttöä pitäisi välttää.

– Palaamme lastenkirkkoon vasta, kun sen tilat on korjattu ja todettu turvallisiksi käyttää, kertoo Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen Vantaan seurakuntien tiedotteessa.

Vantaan seurakuntien täytyy toimittaa 15. lokakuuta mennessä selvitykset tarvittavista korjauksista ja niiden aikatauluista Vantaan kaupungille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Saisi Vantaan kaupungin

Saisi Vantaan kaupungin tilakeskus ja sivistystoimi tehdä yhdessä opintomatkan Hakunilan kirkkoon, jossa esimerkillistä ja nopeaa toimintaa. Entistä enemmän joutuu ihmettelemään, miksi kukaan ei suojele Vantaan koululaisia vaaralliselta työympäristöltä. Miten lasten sairastuttaminen saa vaan jatkua ilman, että kukaan viheltäisi pelin poikki?

"Vantaan seurakunnan tulee

"Vantaan seurakunnan tulee toimittaa 15.lokakuuta selvitykset tarvittavista korjauksista ja aikatauluista Vantaan kaupungille." Kaupunki on puuttunut ihailtavalla tarmolla kirkon tilojen sisäilmaongelmiin. Seurakunta kantaa vastuunsa tilojen käyttäjien terveydestä. Vastaavia uutisia on odoteltu Vantaan kaupungin omien tilojen osalta. Monenko vuoden aikataululla kaupunki hoitaa omien kiinteistöjensä sisäilmaongelmat kuntoon?

Vantaan kaupungin

Vantaan kaupungin terveystarkastaja ei vaikuta puoluettomalta virkamieheltä: kirkon sisätilaongelmiin puututaan rivakasti, mutta kaupungin koulut saavat sairastuttaa ihmisiä täysin vapaasti. Esimerkkinä "teknisesti kunnossa oleva" Hämeenkylän koulu, jossa 55 opettajasta oireita on 50:llä. Onko Vantaan kaupungin terveystarkastaja tietoinen tästä? Ja jos on, niin miksi mitään ei ole tehty?

Miksei kukaan puutu siihen,

Miksei kukaan puutu siihen, että seurakuntien tiloissa tartutetaan lapsiin todellisuuskuvaa saastuttavia ajatuksia?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu