Puheenaihe

Hämeenkylän koulua tutkittu kuuden yrityksen ja yliopiston voimin – Ensimmäiset sisäilmatulokset lähiviikkoina

Hämeenkylän koulun tiloja pääsee katsomaan pintoja syvemmältä kaikille avoimessa tilaisuudessa 10. maaliskuuta.

Juha Salonen

Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmia tutkitaan edelleen laajasti. Koulun rakenteita on alkuvuoden aikana tutkinut kuusi alan asiantuntijayritystä. Lisäksi Helsingin yliopiston tutkijat ovat tutkineet koulua uusilla, kehitteillä olevilla tutkimusmenetelmillä.

Käytössä ovat olleet muun muassa toksisuus- ja rikkivetymittaukset, joiden odotetaan antavan tarkempaa tietoa mahdollisista oireilun aiheuttajista.

– Varsinaisia tuloksia ei vielä ole, mutta ensimmäisten tulosten odotetaan valmistuvan lähiviikkoina,kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius kertoo.

Kaupunki järjestää lähiaikoina kaksi kaikille avointa tilaisuutta tutkimusten kohteina oleviin kouluihin liittyen. Ensimmäinen niistä pidetään Hämeenkylän koululla 10. maaliskuuta. Koulun tilanteesta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua tutkimuskohteeseen ja esillä oleviin rakenteisiin. Kello 18 alkavassa tilaisuudessa on paikalla tilakeskuksen edustajia.

Laajempi, Lounais-Vantaan koulutilannetta käsittelevä tilaisuus järjestetään Kilterin koululla 7. huhtikuuta. Asukasillassa esitellään Hämeenkylän koulun tutkimustilannetta ja mahdollisia väistötilavaihtoehtoja tulevalle syksylle.

Tilaisuudessa kerrotaan myös Pähkinärinteen koulun peruskorjauksen tilanteesta sekä Rajatorpan koulun ajankohtaisista korjauksista.

Kello 18 alkavassa asukasillassa ovat paikallaPekka Wallenius, perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo sekä talous- ja hallintojohtaja Eila Tanninen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hämeenkylän koulun oppilaiden evakko alkoi – opetusta nyt kirkon suojissa 9.12.2015 06.11
Hämeenkylän koulun sisäilmaongelmille halutaan piste – ”Koulun jatko voi olla vaakalaudalla”7.11.2015 06.00
Mikä Hämeenkylän koulua vaivaa? – Vuosikausien korjailu ei poista ongelmia24.1.2015 13.00
Hämeenkylän koulu valittiin Vuoden kouluksi30.5.2014 11.00

Kommentit (9)

Kommentit

Ihan mielenkiintoista nähdä,

Ihan mielenkiintoista nähdä, saadaanko julkisuuteen ihan oikeat, rehelliset tulokset. Niitä toisenlaisia on nähty vuosien varrella aika monta. Ehkä viimein olisi aika tehdä oikeita päätöksiä lasten terveyttä ajatellen? Eikä vain painaa villasella ja tehdä pintalääppäsyjä monella miljoonalla?

Kuntalaisilla on jo valmiina

Kuntalaisilla on jo valmiina ratkaisu ja se luovutetaan tänään 7.3. valtuustolle. Terveen Tuomelan koulun säilyttäminen. Se ei poista muiden koulujen ongelmia, mutta helpottaa suuresti, kun 200 lasta voidaan pitää omassa koulussaan. Se auttaa minkä tahansa ratkaisun tekemiseen. Vaikka edelleenkin ihmettelen, miten virkamiehet ovat voineet kuvitella, että kasvavasta kaupungista voitaisiin vähentää kouluja? Järjen vastaista toimintaa. Kuntalaisaloitteen kannattaja kertoi Tikkurilan markkinoilla, että kun jo Tikkurilassa on havaittu, että lakkautuksilla ei tule säästöjä, mutta harmeja enemmän kuin laki sallii, niin miksi ihmeessä jo valmiiksi huonoilla resepteillä ryhdytään sähläämään?

Hölynpaskat! Te siellä

Hölynpaskat! Te siellä Tuomelassa ette ole kiinnostuneita, kuin omista lapsistanne. Mökä jatkuu vielä muutaman vuoden, ja sitten lapsenne kasvavat koulusta ulos jokatapauksessa. Tuomela ei ole Vantaa. Ongelmia on jokapuolella, ja huomattavasti suurempaa joukkoa koskien! Pieni syli sillä, jonka syliin vain oma lapsi mahtuu!

Arvoisa rouva Ränni on kovin

Arvoisa rouva Ränni on kovin epäkohtelias ja täysin väärässä. Hän ei tiedä, miten paljon hämeenkylän ihmiset ovat osallistuneet koko Vantaan ongelmien selvittelyyn. Hän ei ymmärrä, että jos Hämeenkylässä asuu 2100 asukasta, niin yli 4950 äänioikeutettua vantaalaista nimeä ehkä on tullut muualtakin. Ongelmat ovat tosia ja laajoja. Tähän asti ne eivät ole juuri virkamiehiä kiinnostaneet. Eikä valtuutettujakaan kovin paljoa. Muutos on lähtenyt ehkä liikkeelle yksittäisestä paikasta, mutta asia on meille kaikille tärkeä. Onhan, arvoisa rouva?

Nyt on tehtävä kaikki, että

Nyt on tehtävä kaikki, että torstain infotilaisuudesta ei tule tyypillistä Vantaan kaupungin järjestämää propakandatilaisuutta. Yleensä kaava on ollut sama kuin Tuntemattomassa sotilaassa: "eteesi lyödään sellaiset rätingit että sulla ei voi olla nälkä". Jo tämä koko asetelma on epätasapainoinen. Majasaari on jäävi Vantaan kaupungin virkamies eikä voi toimia tilaisuuden puheenjohtajana. Opetuksen kikkailulla ja erilaisilla jipoilla tapahtuva irtopisteiden keruu julkisuudessa on nyt jätettävä taka-alalle ja keskityttävä kaikkein olennaisimpaan: opettajien ja oppilaiden terveyden turvaamiseen ja vahinkojen korjaamiseen. Nyt näyttää siltä, että raskailla virkamiesten pitämillä kalvosulkeisilla täytetään koko aika, jotta keskustelulle ei jäisi aikaa. Lopputuloskin on jo etukäteen tiedossa. Kalvosulkeisilla todistetaan, että koulu on "teknisesti täysin kunnossa". Tilaisuudelle tarvittaisiin ehdottomasti puolueeton puheenjohtaja koululaisten vanhemmista. Kaupungille riittää yksi varsinainen puheenvuoro, ei kolmea erillistä todistelua samasta asiasta (Wallenius, Kalo, Tanninen). Koululaisten vanhemmille pitäisi varata oma valmisteltu puheenvuoronsa. Tämän Hämeenkylän koulun farssin aikana on tullut jo selväksi, että oppilaiden vanhemmat ovat paremmin perillä koulun kunnosta kuin Vantaan virkamiehet ja koulun rehtori. Tuskin saamme edes vastausta siihen, mitä järkeä oli pyytää kuutta erillistä konsulttia selvittämään samaa asiaa! Eikö vähemmän olisi riittänyt. Nyt konsultit ovat joutuneet rahastamaan päällekäisistä töistä. Eikä tämä koulu ole missään nimessä sellainen paikka, missä Helsingin yliopiston tutkijat saavat kokeilla uusia kehitteillä olevia tutkimusmenetelmiä.

Jäsenkirjavirkamies ..oletko

Jäsenkirjavirkamies ..oletko kuulut mitään korson laulavien veljesten..laskutuksesta vantaan kaupungilta. Olen yrittänyt selvittää mutta onnistumatta siinä..olen törmänyt uuteen vantaan virkamiesten filosofiaan vai johtosääntöön.. Vastailemme kun jakselemme....onko jotakin suosittu..hyvät ystävät saanut erityiskohtelua..muihin vantaan alueella toimiviin Laulu veljiin nähden ..onko tietoa mikä juttu jäsenkirjavirkamies

Vantaan kaupingin hallitus

Vantaan kaupingin hallitus .onko tullut johtosääntöihin muutoksia..kun vantaan lakimiehet lähteneet noudattamaan ..kuntalaisten esittämiin kysymyksiin ..vastaillaan kun jaksettaan..vai onko kj kari nenonen tehnyt virkamiespäätöksiä asiassa kuntalaisten kysymyksiin ei tarvitse vastata kunta ja hallintolain hengen mukaisesti..korson hyvä veli laulajat esiintyy kaikissa vantaan kaupungin gaalimaa kekkereissä..kuinka gaalimaan kekkereiden laskutushoidettu..epätietoinen kysyy ..hyvät ystävät ja rattikka ajelut firman piikkiin lempijuomat taitaa olla salmiakki kossu..laskuista päätellen jotka eksynyt ihmeellisesti vantaan kaupungin kirjanpitoon

Tuomelan säilyttäminen ei

Tuomelan säilyttäminen ei tietenkään ratkaise muiden koulurakennusten sisäilmaongelmia - se on selvä, mutta tässä tilanteessa Tuomelan toiminnan jatkaminen on välttämättömyys koko alueen tilanteen näkökulmasta. On selvääkin selvempi, että vuoden 2013 selvitys tilaverkon tiivistämisestä on monin tavoin ollut puutteellinen eikä valtuutetuille ole annettu relevanttia tietoa, tai ainakaan riittävästi esim koulurakennusten kuntoa ja oppilasmääriä koskien. Sisäilmaongelmat ovat asia sinänsä, mutta ongelmia ei ainakaan helpota se, että erinäisistä ongelmista kärsivät tilat tungetaan entistä täydemmiksi ja jopa ylitäyteen. Päin vastoin; ylitäyttö vain pahentaa jo rakennuksessa olevien tilannetta ja kaikki tilat ja nurkat täytetään huolimatta siitä riittääkö talotekniikka vai ei. Mutta eiköhän nyt aika ole kypsä faktoilla käytävään keskusteluun ja siihen, että tosiasiat vähitellen myönnetään. En halua tällä viikolla kuulla Hämeenkylän koululla rakennuksen olevan teknisesti kunnossa kun kaikki varmasti tässä vaiheessa tietävät, että näin asia ei todellakaan ole. Kiitän kaikkia tahoja; erityisesti luottamushenkilöitä yli puoluerajojen siitä, että asiallinen keskustelu on lähtenyt käyntiin sillä vakavuudella millä näihin terveyttä vaarantaviin asioihin on suhtauduttava.

Annalla puhuu etuajassa

Annalla puhuu etuajassa aprilli juttuja..politikot noudattaa käsikirjoitusta ..jonka nenonen on kirjoittanut..demarit ovat uskollisia vankkurinkuljettajia..menihän jopa demari rautarouva kähärä taipumaan nenosen .vaateseen ettei myyrinkodin fyssarin asiaa tutkittu..vaikka nenonen itse kertoi vantaan sanomissa kaikki väärin käytökset tutkitaan..digtatuuri saapui vantaalle ..kuten uusijohtosääntö kuuluu vantaan virkamiehille..vastaillaan kuin jaksellaan

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu