Puheenaihe

Maahanmuuttajan sosiaalituet kuohuttavat – poliitikosta tehtiin rikosilmoitus

Pauli Vahtera (ps.) arvostelee korkeita sosiaalitukia. Hänen Facebook-kirjoituksestaan on tehty rikosilmoitus.

Vesa Marttinen

Vantaalaisesta kaupunginvaltuutetusta Pauli Vahterasta (ps.) on tehty rikosilmoitus. Vahteraa epäillään yksityiselämän loukkaamisesta ja henkilörekisteririkoksesta.

Taustalla on Vahteran Facebook-kirjoitus, jossa hän vertailee maahanmuuttajataustaisen henkilön ja tämän perheen saamaa sosiaaliturvaa suomalaisten reaalipalkkoihin.

Kirjoituksensa oheen Vahtera on liittänyt MV-lehden sivuilta kaappaamansa kuvan kyseisen henkilön sosiaalietuuksia koskevasta asiakirjasta.

Rikosilmoituksessa Vahteran epäillään rikkoneen henkilötietolakia. Hänen väitetään julkaisseen nettisivuillaan asianomistajan yksityiselämään liittyviä tietoja, muun muassa tämän nimen.

Vahtera kiistää epäilyt.

–Ei pidä paikkaansa. Kenenkään nimiä en ole maininnut, Vahtera toteaa.

–Ensinnäkin vain laskin kyseisen taulukon pohjalta, kuinka paljon etuuksia oli ja mikä olisi vastaava palkkasumma. Kuvan lisäsin todistaakseni, että tiedot ovat aitoja, hän sanoo.

Vantaan poliisi vahvistaa rikosilmoituksen tulleen perille. Rikoskomisario Juha Juurisen mukaan rikosilmoitus on tehty anonyymisti.

– Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kuka tahansa voi tehdä anonyymin ilmoituksen poliisille, hän sanoo.

Vahtera pitää nimettömyyttä tarkoituksellisena.

– Tuollainen salaaminen on tehty vain siksi, ettei joudu tutkittavaksi kunnianloukkauksesta.

Rikosilmoituksessa väitetään, että epäillyllä on teossaan "selkeä viharikosmotiivi, jota voidaan pitää rangaistusta koventavana seikkana".

Alkuperäinen Vahteran kirjoitus käsittelee maahanmuuttajataustaisen äidin ja tämän lapsen saamia sosiaalitukia.

Päivityksessä lasketaan palkkasumma, joka pitää tienata saavuttaakseen myönnettyä perusturvaa vastaavat nettotulot.

Kirjoituksessa mainitaan tuensaajan etninen tausta, ikä, sukupuoli sekä hänen lapsensa ikä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (15)

Kommentit

Voi hyvä luoja tätä Suomen

Voi hyvä luoja tätä Suomen touhua, eikö nykyään saa enää esittää faktoja? Lapsellista touhua politikoilta, jotka ovat valehtelevia luusereita, kieltäessään suomalaisilta totuuden. Hyvä että on joku, joka selvittää totuuden, vaikka onhan tämä tiedetty, että matut ovat erikoisasemassa sosiaaliturvan suhteen.

Kiitos MV-lehti ja Pauli

Kiitos MV-lehti ja Pauli Vahtera! Kyllä kai tukien maksamisperusteiden tulisi olla julkisia, vai miksi niitä muka pitäisi salata?

Näistä asioista EI saa puhua,

Näistä asioista EI saa puhua, sosiaalietuudet ovat tismalleen samat kantasuomalaisille, hohohoho. Jos maahanmuuttaja saa käteen saman kuin koulunpenkiltä valmistunut insinööri töihin mennessään niin jokin tässä systeemissä mättää.

Miksi kaikki maahanmuuttajat

Miksi kaikki maahanmuuttajat haluaa Suomeen miettikää sitä.

Hyvien kelien ja vapaiden

Hyvien kelien ja vapaiden duunipaikkojen vuoksi.

Kyllä.

Kyllä. Työnäkymät, hyvät ja kattavat opiskelumahdollisuudet, kaunis ja turmelematon luonto, kauniit naiset, reilu meininki, nousukausi ja liberaali arvomaailma toimivat ensisijaisina vetonauloina.

Rikosilmoituksen sanallinen

Rikosilmoituksen sanallinen muoto uutisessa viittaa kiusaamistarkoituksessa tehtyyn aiheettomaan rikosilmoitukseen. Aiheettoman rikosilmoituksen tekokin on rikos ja rikosilmoituksen tekijä ei ehkä ajatellut saavansa itse linnaa vaikka nyt voisi olla syytäkin rangaista kunnolla. Rikosilmoituksen tekijä ei myöskään näytä seisovan sanojensa takana piileskellessään anonyyminä. Onko poliisilla oikeasti aikaa tämmöiseen p...n? Erilaisia nettikirjoittelijoita jahdataan mielivaltaisesti kun ei jakseta lähteä kentälle hoitamaan oikeita asioita. Myyrmäessä ja Martinlaaksossa julkijuopotellaan jatkuvasti eikä siihen riitä resursseja kun jotkut tehtailevat aiheettomia rikosilmoituksia "väärien" mielipiteiden takia.

Mitä väärää siinä on , jos 6

Mitä väärää siinä on , jos 6 lapsen yksinhuoltaja äiti saa enemmän käteen palkkaa kuin ministeri.

Kumpikaan noista ei saa

Kumpikaan noista ei saa palkkaa.

maha54

Roskajulkaisu MV yllytti

Roskajulkaisu MV yllytti tällä viikolla juuri näitä etuuksilla elämään joutuvia kertomalla yhden maahanmuuttajan saamista etuuksisista jostain käsiinsä saamiensa oikeiden asiakirjojen kanssa. Mukana oli toimeentulotukilaskelmia, joiden mukaan maahanmuuttaja oli saanut toimeentulotukea yhtenä kuukautena 29,18 euroa, toisena pyöreät nolla euroa ja kolmantena 62,85 euroa. Tämä riitti nostattamaan hillittömän raivon, koska MV enempää kuin lukijatkaan eivät osanneet lukea toimeentulotukilaskelmia. He pitivät kaikkia laskelman tulo- ja menopuolelle merkittyjä summia myönnettynä tukena. He eivät tajunneet, että laskelman viivan alle jäävä miinusmerkkinen summa eli vaje on se myönnettävä tuki. Sitä MV ei tiennyt tai ei välittänyt kertoa.

Olen aivan samaa mieltä

Olen aivan samaa mieltä noiden rasistien typeryydestä. Kyllä ihmisen täytyy olla todella tyhmä, jos pitää laskelmassa tulopuolella olleita asumistukea, lapsilisää, elatustukea, kodinhoidotukea tai äitiyspäivärahaa myönnettyinä tukina. Myönnettyä tukea on tietystikin vain toimeentulotuki, ja on melkoista rasismia, jos väittää maahanmuuttajan elävän tukien varassa, kun suuri osa tuloista kuitenkin muodostui noista ihan aidoista tuloeristä.

Siinä oli erikoisia

Siinä oli erikoisia tukimuotoja satoja euroja kuussa esim. perhetapaamisiin.

Aivan oikein.

Aivan oikein. Harkinnanvaraista tukea oli myönnetty melkein 1000€ ! Tapaamisiin jne...Eipä myönnetä suomalaisille: olen nähnyt päätöksiä mm. talvikengistä ja vaatteista, myönnetään harkinnanvaraista 20€, hautajaisvaatteisiin ja kukkiin 30€, siis yhteensä. Vaatteet kirpputorilta ja kukat marketista ? Virkistysmenoihin ei mitään, ei edes uimalippua saatika matkalippua Hgin sisäiseen liikenteeseen, että pääsisi menemään myönnettyyn fysikaaliseen hoitoon, hammaslääkäriin ym...

Mitä rasismia on väittää,

Mitä rasismia on väittää, että tämä maahanmuuttaja elää pelkästään tukien varassa? AsumisTUKI, elatusTUKI, kotihoidonTUKI, toimeentuloTUKI jne. Jos ihmisellä ei ole muita tuloja kuin yhteiskunnalta saamansa erilaiset sosiaaliset edut - nimikkeet ovat tässä tapauksessa yhdentekevää saivartelua - niin kyllä hän varsin tuettua elämää viettää.

Tunnen Paulin

Tunnen Paulin henkilökohtaisesti. Hän on tarkka kaveri, eikä varmasti ole tehnyt virheitä eikä henkilörekisteririkosta. Olen kovasti vähäosaisten puolella, eikä minusta ihonväriä, etnistä taustaa tai muutakaan saa käyttää perusteena poikkeavaan kohteluun. Siksi asioista pitää jakaa oikeata tietoa, jotta ihmiset voivat luottaa viranomaisiin. Sillä aivan samalla tavalla rasismia on se, että vaaleanaamaisen kristityn harkinnanvaraisia tukia evätään, mutta jonkin toisen ryhmän tukia ei. Tsemppiä, Pauli, faktat pöytään!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu