Paikalliset

Hämeenkylän koululle purkutuomio – Tuomelan koulun tilat sittenkin väistötiloiksi

Tuomelan koulu sai jatkoaikaa väistötilakouluna.

Johanna Erjonsalo

Huonokuntoinen, sisäilmaongelmista kärsivä Hämeenkylän koulu sai tänään purkutuomion, kun kaupunginhallitus hyväksyi vanhan koulurakennuksen purkamisen ja uuden rakentamisen tilalle.

Syyslukukauden alkaessa Hämeenkylän koulun oppilaat ovat evakossa alueen muissa kouluissa ja erikseen vuokrattavissa tiloissa. Koulussa on yhteensä 653 oppilasta. Lähitulevaisuudessa alueen oppilasmäärän on ennustettu kasvavan.

Kaupunginhallitus päätti myös, että jo lakkautettavaksi päätettyä Tuomelan koulua voidaan käyttää tarvittavan ajan Hämeenkylän koulun oppilaiden väistötilana. Koulun ylläpitoon sallitaan vain välttämättömät tilapäiskäytön edellyttämät kustannukset.

Hämeenkylän uusi koulu tulee todennäköisesti nykyiselle paikalle. Kustannusarvio on 21,6 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Ilman muuta järjen voitto.

Ilman muuta järjen voitto. Sain viestiä tuttavalta, joka halusi muistuttaa hallitusta ja valtuustoa siitä, "...että Tuomelan koulun suojelustatus edellyttää jatkuvaa kunnossapitoa ja rakennuksen kunnossapidon vastuu kuuluu sen omistajalle. Suojellun rakennuksen kunnossapidosta tulee huolehtia riippumatta käyttötarkoituksesta, eli vuotava katto yms. rakennuksen kuntoa heikentävät korjaukset tulee tehdä mahdollisimman nopeasti. Rakennusvalvonta valvoo rakennetun ympäristön ja rakennusten kunnossapitoa ja hoitoa (MRA 4 §). Mahdolliset välttämättömät korjaukset tulee siis rakennukseen tehdä riippumatta tästä päätöksestä, siksi on vähintäänkin järkevää tiloja mahdollisimman paljon hyödyntää. Siten tekstissä oleva lause "sallitaan vain välttämättömät tilapäiskäytön edellyttämät kustannukset" on... ei niin valistunut?" Ja edelleen minua kiinnostaa tietää, miten oikeastaan nämä väistöt organisoidaan? Sillä oikeasti olisi järkevintä, että ne jotka asuvat lähellä Tuomelaa, voisivat siellä myös opiskella. Ja Tuomela on varustettu ala-asteeksi ja sellaisena toimii hyvin. Toivottavasti sivistystoimessa on joku järkevä ihminen, joka osaa järjestää nämä asiat oikein ja kohtuullisesti. Hyvä että KH osoittaa, että poliitikkojen on huolehdittava arvoista ja tarvittaessa he sen osaavat. Virkamiesvetoiset ratkaisut ovatkin olleet tähän asti aika arvotonta puuhaa. Pitäisikö kaupunginjohtajan oikeasti arvioida, onko hänellä sopivat alaiset hoitamassa asukkaille tärkeitä asioita?

Kaksi asiaa:

Kaksi asiaa: 1. Mitä Hämeenkylän koulun casesta opittiin? Kesti 10 vuotta jolloin sadat ja taas sadat lapset altistuivat toksiineille ja opettajat olivat työssä terveytensä kustannuksella ennen kuin koulun ongelmiin puuttuttiin todella. Terveysriskit olivat tiedossa jo 2007 kuntoraportissa. Koulujen sisäilmaongelmiin on puututtava paljon nopeammin. Korson, Kaivokselan, Kartanonkosken jne koulujen sisäilmaongelmat ovat myös otettava agendalle. 2. Hämeenkylän lasten simputus on loputtava: Tuomelan lähialueen lasten on päästävä aloittamaan koulutiensä lähikoulussaan eli Tuomelan koulussa. Pähkinärinteen remontin väistön aikana Tuomelan läheltä lapset ovat kulkeneet Pähkinärinteeseen parakeihin, ja Pähkinärinteestä taas Tuomelan kouluun (tosin kaupungin kustantamalla koulukyydillä).

Miksi Tuomelan koulu ei voisi

Miksi Tuomelan koulu ei voisi jatkaa Hkylän koulun osana, ala-asteena? Esim. ekaluokkalaiset tarvitsevat turvallista ja lyhyttä koulumatkaa aivan toisella tavalla kuin vanhemmat lapset. Tänne nousee taloja kuin sieniä sateella, Hämeenkyläntien varteen ym.

Edelleen kysyn: Miten

Edelleen kysyn: Miten ihmeessä yhden, isonkin, koulun rakentaminen voi maksaa yli 20 miljoonaa euroa???? Joku, jolla on järki päässä ja taskulaskin kourassa voisi laskea sen, millä hintaa saadaan tehdyksi iso pakettiratkaisu "omakotitalo". Ja se Helsinkiin suunnitteilla oleva Guggenhaimin museo on ihan turha. Jonkun jo olemassa olevan museon oven päälle voi laittaa kyltin "Kukkeli-museo". Sitten valtio voi osoittaa rahat johonkin järjelliseen toimintaan, esim homekoulujen rakennuskuluihin!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu