Paikalliset

Länsimäen terveysaseman palveluja aiotaan leikata – "Tämä voi tuntua palvelujen heikennykseltä..."

TERVEYDENHUOLTO Länsimäessä hoidetut kiireelliset sairastapaukset hoidetaan pian Hakunilassa.

Länsimäen terveysaseman poliklinikkapalvelut aiotaan siirtää Hakunilaan. Terveyskeskuslääkäri Mirja Hänninen (oik.) valmistautui tiistaina yhdessä sairaanhoitaja Minna Tommisen kanssa hoitamaan ajanvarauspotilasta.

Juha Salonen

Länsimäen terveysaseman tarjoamia palveluita leikataan. Poliklinikkapalvelut on tarkoitus siirtää käytännössä kokonaan Hakunilan terveysaseman yhteyteen ensi vuoden alusta lähtien.

Kiireellisissä sairastapauksissa Länsimäessä asuvan potilaan on tulevaisuudessa siirryttävä 5–6 kilometrin matka Hakunilaan saamaan hoitoa.

Kyseessä on sormiharjoitus, jolla valmistaudutaan edessä olevaan mylläykseen."

Länsimäen terveysaseman lähipalveluksi jää ajanvarauksella toimiva lääkärivastaanotto.

Asiaa käsitellään sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa marraskuussa. Terveysaseman henkilökunta kuuli asiasta ensimmäisen kerran lokakuussa.

– Tämä ei ole hyvä juttu, terveysasemalle Teemu-poikansa tiistaina tuonut Joni Taavola arvelee.

Pääosin yksityisiä työterveyspalveluita käyttävä Taavola pitää muutosta heikennyksenä nykyiseen tilanteeseen.

– Jos Hakunilassa on jo nyt omat poliklinikkapalvelut, sellaiset pitäisi säilyttää täälläkin, hän arvelee.

Vantaan terveyspalvelujen johtaja Jarmo Kantonen kertoo, että ratkaisuun vaikuttavat edessä häämöttävät sote- ja maakuntauudistukset.

– Tämä voi tuntua palveluiden heikennykseltä, kyllä. Kyseessä on kuitenkin sormiharjoitus, jolla valmistaudutaan edessä olevaan vielä suurempaan mylläykseen, hän toteaa.

Kantosen mukaan kyse on hoitohenkilökunnan ja voimavarojen keskittämisestä.

– Länsimäen poliklinikka on erittäin haavoittuva. Homma seisahtaa hyvin äkkiä, jos kahdesta hoitajasta ja yhdestä lääkäristä joku tulee kipeäksi.

Hakunilassa on hänen mukaansa paremmat edellytykset pikaista hoitoa edellyttävien palveluiden toteuttamiseen.

– Länsimäkeen verrattuna Hakunilan terveysasemalla on isommat toimenpidehuoneet, parempi kalusto ja enemmän hoitohenkilökuntaa.

Hän vetoaa myös kaupungin talous- ja velkaohjelmaan.

– Meillä on velvoite sujuvoittaa palvelutuotantoa ja tehdä rakenteellisia muutoksia terveyspalveluissa. Niitä ei ole riittävästi tehty ja tämä liittyy tähän harjoitukseen.

Hakunilaan 2017 alussa

Länsimäen päiväpoliklinikka siirretään Hakunilaan 1. tammikuuta 2017.

Terveysasemien välinen etäisyys on 5–6 kilometriä.

Puhelinpalvelua, ajanvarauksia ja potilaiden palveluohjausta Hakunilan ja Länsimäen asukkaille toteutetaan molemmilta terveysasemilta.

Länsimäen terveysasemalle jää lääkäreiden ja hoitajien ajanvaraukselliset vastaanotot.

Terveysasemat ovat kokeilleet yhteistä päiväpoliklinikkamallia kesäkausien aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Influenssa-aalto hyydytti terveysaseman toiminnan – "Jopa puolet henkilökunnasta pois töistä"2.4.2016 08.10
Myyrmäen terveysasemalla muutoksia – näin toimit jatkossa2.11.2016 08.10
Vaaralassa asuvat hoidetaan jatkossa Länsimäen terveysasemalla24.12.2015 09.05

Kommentit (5)

Kommentit

Tämä on selvä heikennys eikä

Tämä on selvä heikennys eikä mikään pikku "sormiharjoitus" kansalaisten tärkeimmässä peruspalvelussa. Nyt kun ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, astuu talous- ja velkaohjelma voimaan kaikessa ankaruudessaan. Miksi näihin asiallisiin asioihin, vain kahden viran täyttämiseen tai siirtämiseen, ei millään löydy Vantaan budjetista rahaa? Nämä ovat arvovalintoja. Politikkojen palkankorotukset, kapungintalon kahluuallas, ulkopuolisten massiivinen tukeminen (esim. Herättäjäjuhlat) löytyy helposti rahaa, mutta ei näihin kansalaisille elintärkeisiin palveluihin. Apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salmisen riman alitus asiaa kysyneelle Kimmo Kiljuselle valtuuston budjetti-infossa: "Poliklinikkapalvelut ei häviä mihinkään, nehän vain siirtyy"!!! Monelle vanhukselle ylimielinen ja vähättelevä vastaus.

Ennen kuin aletaan valittaa,

Ennen kuin aletaan valittaa, muistutetaan Länsimäen asukkaita heidän sosiaalisesta asemastaan. Länsimäki kuuluu Mellunmäen, Vesalan ja Kontulan vaikutuspiiriin. Sieltä ei edes ole pitkä matka Itäkeskukseen tai Vuosaareen, Suureen itäslummiin. Miten te slummissa asuvat kehtaatte valittaa palvelujen "heikennyksestä"? Teillehän ei pitäisi tarjota terveyspalveluita laisinkaan kun piikitätte itseänne, olette alkoholisteja, poltatte tupakkaa ja käyttäydytte hyvinkin epäasiallisesti.

Rahaa tarvitaan

Rahaa tarvitaan maahanmuuttajien terveydenhuoltoon ja paras tiehän ottaa se köyhimmältä kansanosalta.

Eikä pidä unohtaa,kaupungin

Eikä pidä unohtaa,kaupungin pomojen,hallituksen jäsenten,valtuustojen jäsenten palkkojen & palkkioiden korotuksia. Köyhiltä pois ja herroille ja narreille lisää.

Ei tällä leikkauksella

Ei tällä leikkauksella saadaan KOK Tapani Mäkiselle 8000 kk palkka ja auto etu..Ja hyville ystäville tarjoilut seuraville taiteiden yöhön..Ja mini Baarin tyhjennus valtuusto seminaarissa..

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu