Paikalliset

Tikkurilan terveysasemalle aiotaan antaa tekohengitystä

REMONTTI Täysremontin sijaan asemalle halutaan tehdä osittain perusparannus, jonka avulla toiminta voisi jatkua 3–4 vuotta. Hyvinvointikeskus korvaisi nykyisen terveysaseman 2021.

Suunnitelman mukaan Tikkurilan terveysasemalla tehdään vain välttämättömimpiä korjaus- ja muutostöitä.

Arkisto/Päivi tuovinen

Tikkurilan sosiaali- ja terveysasemalle halutaan tehdä osittainen perusparannus kattavan täysremontin sijaan.

Syynä on se, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala esitti vime keväänä uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista Tikkurilan keskustaan vuonna 2021. Hyvinvointikeskus korvaisi nykyisen terveysaseman.

Suunnitelman mukaan ei ole perusteltua tehdä kattavaa peruskorjausta tiloihin, joissa toiminta jatkuu enää 3–4 vuotta.

Osittain perusparannus käynnistyy esityksen mukaan syksyllä 2017 ja päättyy syksyllä 2018. Remontin odotetaan maksavan 1,5 miljoonaa euroa.

Osakorjauksessa toteutetaan vain välttämättömimmät korjaus- ja muutostyöt.

Vastaanottotiloja lisätään muuttamalla toimisto- ja toimenpidehuoneita vastaanhuoneiksi. Viihtyvyyttä parannetaan kunnostamalla rapistuneet käytävä- ja odotustilat. Sisäilmaongelmista kärsivissä huoneissa tehdään tiivistystöitä.

Remontti tuo terveysaseman väelle väliaikaistilojen tarvetta. Väistötila aiotaan etsiä joustavasti sisäisin järjestelyin tai muilta sosiaali- ja terveysasemilta.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan on tarkoitus päättää korjauksista maanantaina. Jos asia hyväksytään, se etenee teknisen lautakunnan käsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Sote uhkaa jähmettää Vantaan palvelurakentamiseen – "Hankkeita ei saada riittävän rivakasti eteenpäin"17.11.2016 06.25
Länsimäen terveysaseman toiminta jatkuukin nykyisellään14.11.2016 14.37
Länsimäen terveysaseman palveluja aiotaan leikata – "Tämä voi tuntua palvelujen heikennykseltä..."6.11.2016 06.40
Terveyskeskusten asiakasmaksuissa isoja eroja – "Osa maksaa palvelusta, joka on muualla ilmaista"20.10.2016 14.23
Infektiolääkäri: Influenssarokote kannattaa ottaa13.11.2016 08.15

Kommentit (4)

Kommentit

Tikkurilan terveysasema on

Tikkurilan terveysasema on hirveä paikka, kammobunkkeri! Onkin aika jo lyödä se lyttyyn, ja rakentaa tilalle jotakin ilmavampaa, valoisempaa ja toimivampaa. Kai kansa jaksaa sinne hinautua vielä 2021 saakka, mutta uuden suunnittelussa pitäisi ottaa myös toimivuus huomioon. Varsinkin pitkät jonotusajat pitäisi ottaa huomioon. Tuntihotelli? Makuupaikkoja, joihin voi kuolla ja pölyyntyä rauhassa? Hyvinvointikeskus sanana kuulostaa siltä, että tarjolla on myös kylpylä, hierontaa ja hieman kasvohoitoja. Luultavasti se tulee kuitenkin olemaan narkkien, spurgujen, kirkuvien lasten ja vanhusten jonotuspaikka, niinkuin nykyinenkin terveysasema.

Onko kuntalaisille ja

Onko kuntalaisille ja päättäjille kerrottu, että uuden, 73 miljoonaa euroa maksavan Tikkurilan Hyvinvointikeskuksen myötä on tarkoitus lakkauttaa Hakunilan ja Länsimäen terveyskeskukset? Hakunilassa ja Länsimäessä ei ole edes yksityisiä lääkäriasemia. Tuleekohan sinne soten myötä yksityisiä, jos kaupunki lakkauttaa omansa? Lääkäripalvelussa tärkeintä ei ole hienot tilat, vaan että lääkäriin pääsee ja että se on lähellä. Niin sairaanakin jaksaa mennä sinne. Monet yksityisetkin lääkäriasemat toimivat vanhoissa tiloissa, esim. Mehiläinen ja Diacor Tikkurilassa. Aikooko Vantaa siis investoida velkarahalla 73 miljoonaa euroa rakennukseen, jota summaa eivät sote-alueen maksamat vuokrat 73 vuodessakaan tule takaisin? Yksi Vantaan kaupungin perusarvoista on avoimuus. Pyydän avointa valmistelua ja kuntalaisten mielipiteen kysymistä tässä asiassa.

Mitä se Vaula avoimuudesta

Mitä se Vaula avoimuudesta hörisee..Mäkinen ja Lindtman toteuttaa KJ Kari Nenosen tahtoa,,, Eikö Vaula saanut Fyssarin casesta postia..Vantaan kaupungin työsuhderekisteri on eri tiedot , kuin vantaan sosteri toimitti käräjäoikeuteen.. Vakanssit ovat Vantaalla ihmeelliset samalla vakanssinumerolla voi olla kolme henkeä..Ja 2011 Vielä nimet vaihtui jopa sukupuoli.. Mutta Vantaan malliin..Avoimuutta

"Annetaan tekohengitystä" ...

"Annetaan tekohengitystä" .... Samoja toimenpiteitä koulujen kohdalla nimitetään korjaamiseksi...... Mites tää nyt menikään?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu