Paikalliset

Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa nyt päättäjiin – "Osa meistä on jo menettänyt terveytensä"

Mikkolan koulussa on tehty korjauksia sisäilmaan liittyen, mutta osa oppilaista ja opettajista oireilee yhä. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa eri puolueiden edustajiin koulun sisäilmaongelmiin liittyen. Kaupungin päättäjille osoittamassaan avoimessa kirjeessä opettajat vetoavat, että koulun tilanteeseen puututtaisiin nopeasti.

Mikkolan koulussa on tehty niin sanottua oireseurantaa vuodesta 2014. Sivistystoimi on asettanut koululle moniammatillisen sisäilmatyöryhmän. Koulua on vuosien aikana korjattu eri tavoin useaan otteeseen.

Opettajien mukaan heidän terveytensä ja työkykynsä on vaarantunut koulun sisäilmaongelmien takia.

– Osa meistä on jo menettänyt terveytensä, kirjeessä todetaan.

Kirjeessään opettajat kertovat, että he ovat vedonneet asiassa esimieheen ja työsuojeluun jo maaliskuussa 2016. Riittävää muutosta parempaa ei heidän mukaansa ole kuitenkaan tapahtunut.

Opettajat kirjoittavat 26. tammikuuta allekirjoitetussa vetoomuksessaan, että "ratkaisuina voisivat olla johdon tukeminen sisäilmaongelmien ratkaisuissa, välittömästi riittävä määrä nano-tason ilmanpuhdistimia koululle ja tarvittavan väistötilan saaminen nopeasti eniten oireileville työntekijöille ja oppilaille."

Opetuslautakunnan jäsen Jari Jääskeläinen (vas.) on jättänyt aiheesta tutkintapyynnön aluehallintoviraston työsuojelulle.

Vantaan Sanomat kirjoitti opettajien ahdingosta viime jo lokakuussa.

Tämän jälkeen osa koulun opettajista kirjoitti vastineessaan, että he ovat eri linjoilla liittyen sisäilma-asioista tiedottamiseen ja koulun painostavaksi koettuun ilmapiiriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mikkolan koulun sisäilmamysteeri jatkuu14.10.2016 19.35
Vastine: Emme tunnista väitteitä koulumme viestinnästä31.10.2016 17.05
Kymmeniä kouluja korjataan kesän aikana21.5.2016 07.10
Puolet Vantaan kouluista kärsii sisäilmaongelmista23.8.2014 06.00

Kommentit (4)

Kommentit

Hyvät Mikkolan koulun

Hyvät Mikkolan koulun opettajat (Maria Haapalainen, Pirjo Korhonen, Pekka Airaksinen, Jari Hatakka, Mika Pellikka, Sara Horstia-Niemi, Noora Syrjäläinen, Hanna Lankinen, Minna Kolehmainen, Kristiina Timonen, Mari Grönholm ja Tuula Puntari) Missä viipyy vähättelevä, ylenkatsova ja kollegoitanne halventava vastine? Mitään ongelmaahan ei ole ja esimies sekä Sivin johto ovat toimineet esimerkillisesti. Nythän olisi taas hyvä sauma kerätä irtopisteitä tulevia Vantaan koulujen rehtorinvaaleja ajatellen.

Tätäkin hoidettu Vantaan

Tätäkin hoidettu Vantaan malliin !!!!

Tätäkin hoidettu Vantaan

Tätäkin hoidettu Vantaan malliin !!!!

Ihme, ettei lasten vanhemmat

Ihme, ettei lasten vanhemmat pidä älämölöä asiasta. Lapset altistuvat joka ikinen päivä lähes jokaisessa Vantaan päiväkodissa ja koulussa huonolle sisäilmalle. Jatkossa seuraa sitten monenlaisia terveysongelmia. Rehtorit yrittävät olla hissukseen, ettei vaan mikään taho vaadi tutkimuksia, korjauksia, puhdistuksia, säätöjä, kaikkihan maksaa. Koululle paras herkkä/allerginen oppilas on sellainen, jonka saa lähtemään johonkin muualle kouluun. Tervettä taloa ei vaan Vantaan kouluista löydy!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat