Paikalliset

Mikkolan kouluun kaksi tarkastusta ensi viikolla – homekoiratkin avuksi tutkimuksiin

Mikkolan koulun uudempi Lyyra-rakennus.

Marika Lumme

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee Mikkolan kouluun työsuojelutarkastuksen ensi maanantaina.

Myös Vantaan Ympäristökeskus tekee osaltaan tarkastuksen Mikkolan koulun molempiin koulurakennuksiin ensi viikolla. Mahdollisten ongelmakohtien löytämiseksi koulussa käytetään myös niin sanottujen homekoirien apua.

Tilakeskus aikoo myös hankkia kouluun lisää tehokkaita ilmanpuhdistimia.

Koulun sisäilmaongelmia on tutkittu eri tavoin jo pitkään. Ympäristökeskus teki Lyyra-rakennukseen tarkastuksen marraskuussa, jonka jälkeen tiloihin on tehty muun muassa kosteuskartoitus ja vesivuotoselvitys. Niihin liittyvä tutkimusraportti valmistuu helmikuun aikana. Tämän jälkeen tehdään uudet korjaussuunnitelmat kosteusongelmien korjaamiseksi.

Muitakin korjauksia on suunnitteilla. Esimerkiksi Vega-rakennukseen tehdään liikuntasalin rakenteiden tiivistyskorjauksia ensi kesänä.

Kaupunginhallitus käsittelee Mikkolan koulun selvitystä kokouksessaan maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Opettaja ja lapsia evakkoon toiseen kouluun – "Mikkolaan jääville palkataan sijainen"17.2.2017 14.02
Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa nyt päättäjiin – "Osa meistä on jo menettänyt terveytensä"31.1.2017 19.30
Mikkolan koulun sisäilmamysteeri jatkuu14.10.2016 19.35
Vastine: Emme tunnista väitteitä koulumme viestinnästä31.10.2016 17.05

Kommentit (6)

Kommentit

Näiden "tarkastusten"

Näiden "tarkastusten" tulokset tietää jo etukäteen. Ihmetystä herätttää, että jostain syystä Suomen parasta asiantuntijaa, mikrobiologia, professori Mirja Salkinoja-Salosta ei ole pyydetty tutkimaan Mikkolan koulua. Hämeenkylän koulun tutkimustulokset taisivat yllätttää epämieluisalla tavalla kaupunginjohtaja Kari Nenosen, tilaskeskusjohtaja Pekka Walleniuksen ja rehtori Pasi Majasaareen. Miehethän olivat kivenkovaan väittäneet, myös julkisuudessa yleisönosastokorjoituksissa, että Hämeenkylänkin koulu oli täysin "teknisesti kunnossa".

Olemme joutuneet näin

Olemme joutuneet näin pitkälle, eikä kaupungin omat päättäjät suostu ottamaan mitään vastuuta mistään. Ihmisiltä viedään terveys ja elämä, eikä vieläkään suostuta myöntämään mitään. Virkavastuu tarkoittaa, että mitään vastuuta ei ole. Paitsi poliittista - ja nukuvat äänestäjät sen vastuun aina antavat valtaapitäville.

Väittääkkö Ville Vantaalla on

Väittääkkö Ville Vantaalla on vastuuttomia virkamiehiä..Muistamme myyrinkodin fyssarin casen ..Vantaan sosterin virkamiehet yrittävät kierrättää vastuita. Asianajajalle jonka palkkasivat viemään värillä tiedoilla työsuhderekisteri tiedot käräjäoikeuteen..Mutta Kiitos vantaan kaupungin lakimiehen joka toimitti kaikki tiedot fyssarin työsuhteista ..Jotka erosi täysin sosterin asiakirjasta..Ville 4 v duunia..Faijan vihje virkamiehet tekee aina jossakin virheen..Tässä oli se ongelma kukaan ei tiennyt , mitä kukin oli satuillut tässä casessa .tässä oli heikkoin lenkki kaupungin lakimies.. Joka antoi asiakirjan ..Nyt odotellaan huhtikuuhun sitten viedä valmispaletti..

Pahin virhe, mitä voi tehdä,

Pahin virhe, mitä voi tehdä, oli etukäteen kertoa tulevista tarkastuksista. Juuri saamani tiedon mukaaan tilakeskus on käynnyt käynnistämässä kaikki tyhjän koulun ilmanputsarit. Niitä aiotaan pyörittää viikonlopunkin läpi aina tarkastuksiin asti.

Tutkimuksista: "Viimeisin

Tutkimuksista: "Viimeisin Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:n tekemä tutkimus paljasti betonilattian kosteuden olevan koholla fysiikan ja kemian luokassa sekä kahdessa varastotilassa" Taidetaan olla jo oikeilla jäljillä. Vastaavissa tapauksissa on löytynyt lattian tasoitteesta ja liimasta hajoavaa ainesta joka hajoaa/märkänee ja tekee kaasuja, jotka aiheuttavat silmien kirvelyä, hajuhaittaa ym oireita. Näitä lattioita on sitten tehopesty ja puhdistettu aiheuttaen vielä prosessin kiihtymistä. Prosessin alettua sitä ei voi kuivaamallakaan saada loppumaan. Kyseessä ei ole välttämättä home vaan muunlaiset kaasut. Kaasut eivät joka tilanteessa aine edes siirry huoneilmaan vaan tulevat sinne ajoittain vähäisempinä ja joskus taas sitten huomattavasti enempänä. Tästä ongelmasta ei päästä ilmanpuhdistimilla ja satunnaisilla tarkastuksilla vaan lattiasta tulee ottaa kunnolliset näytteet. Olen näihin törmännyt töissäni useammassa kohteessa. Myöskin hometta on näissä syntynyt kun on tarpeeksi pitkään muhinut. Jos hometta ei ole päässyt syntymään niin homekoira ei tätä välttämättä aisti. Tarvitaan siis kunnollinen rakenteiden tutkiminen ja oikeanlaista asiantuntemusta sekä kokemusta.

Työsuojelutarkastus? Jälleen

Työsuojelutarkastus? Jälleen ollaan aikuisten terveydestä huolissaan. Missä on se laki, mikä on LASTEN turva ongelmallisissa koulutiloissa? Mihin voi vedota? Vai eikö sellaista lakia ole vielä ollut tarpeen kehittää? Jos lapsi vaikka loukkaantuu pahasti liikenteessä, ja palaa kouluun pyörätuolissa, on avut paikalla ensimmäisestä päivästä lähtien. Luokkatilat järjestetään ensimmäiseen kerrokseen ja ruokalaan työnnetään avustajajoukon hurratessa. Kun lapsi fyysisesti sairastutetaan, täysin tietoisena koulun myrkkyjä päästelevästä sisäilmasta, potkaistaan lapsi ulos yhteisöstään ja ollaan sen tyytyväisempiä, mitä kauemmas lentää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu