Puheenaihe

Mikkolan koulu saa yli 50 uutta ilmanpuhdistinta

Vega-rakennuksessa sijaitsevassa 1. luokan tilassa tehtiin tiivistyskorjauksia ennen hiihtolomaa.

Marika Lumme/Arkisto

Mikkolan kouluun hankitaan 55 uutta ilmanpuhdistinta helpottamaan sisäilmaoireiluja. Vantaan kaupungin mukaan kyseessä ovat tehokkaat ilmanpuhdistimet, joiden asennus alkaa tällä jo viikolla.

Vantaan kaupunginhallitus käsitteli Mikkolan koulun tilannetta maanantaina.

Kouluun tehdään lisäksi uusia tarkastuksia. Ympäristökeskus tekee kattavan tarkastuksen koulun molempien koulurakennusten, Vegan ja Lyyran, tilojen terveellisyydestä tällä viikolla. Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki kouluun työsuojelutarkastuksen maanantaina.

Mahdollisten ongelmakohtien löytämiseksi koulussa käytetään myös niin sanottujen homekoirien apua.

Tällä viikolla koulussa tehdään järjestelyjä myös sisäilmaoireista kärsivien oppilaiden ja opettajien osalta.

Koulun yksi neljättä luokkaa opettava opettaja ja osa luokan oppilaista siirtyi Rekolanmäen kouluun. Osa luokan oppilaista jäi Mikkolan kouluun ja heille on palkattu sijainen. Yksi oireiluista kärsinyt 7.–9. luokan aineopettaja siirtyy opettamaan Mikkolan nuorisotilaan ja seurakuntakoti Mikaeliin.

Muille oireileville oppilaille ja työntekijöille etsitään kaupungin mukaan tarvittaessa soveltuvat tilat alueelta.

Vantaan tilakeskuksen mukaan kiinteistöön kohdistuneista tutkimustuloksista ei toistaiseksi ole löytynyt yksiselitteistä oireilua aiheuttavaa tekijää. Mikkolan koulu on mukana Aalto yliopiston tutkimuksessa, jossa selvitetään sisäilmaongelmien syitä. Tutkimus valmistunee ensi vuoden puolella.

Vantaan kaupunginhallitus saa väliraportin tehdyistä toimenpiteistä ja niiden vaikutuksista 24. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mikkolan kouluun kaksi tarkastusta ensi viikolla – homekoiratkin avuksi tutkimuksiin23.2.2017 10.10
Opettaja ja lapsia evakkoon toiseen kouluun – "Mikkolaan jääville palkataan sijainen"17.2.2017 14.02
Osa Mikkolan koulun opettajista vetoaa nyt päättäjiin – "Osa meistä on jo menettänyt terveytensä"31.1.2017 19.30
Mikkolan koulun sisäilmamysteeri jatkuu14.10.2016 19.35

Kommentit (8)

Kommentit

Mikä Kustannus..Mutta ongelma

Mikä Kustannus..Mutta ongelma jää. Mistä huono ilma johtuu.. Nenolandiaa..

Esimerkki rautalangasta: Jos

Esimerkki rautalangasta: Jos koulun edessä on risteys jossa joka viides tien ylittävä lapsi vammautuu, pian koulussa moni istuu pyörätuolissa. Hoidetaanko ongelma siirtämällä jo vammautuneet toiseen kouluun? Sisäilmangelmaa epäiltäessä ammattimaiseen sisäilma-asioiden hoitamiseen kuuluu heti alussa tilan terveelllisyyden varmistaminen, jotta nähdään aiheuttaako tila terveyshaitan riskin käyttäjille. Tämä onnistuu oirekyselyllä. Nyt myös e-keräin on uusi metodi tähän. Perinteisin teknisin mittauksin ei voi varmistaa tilan terveellisyyttä, sillä erilaisia toksiineja, kemikaaleja, kuituja ym on paljon. Sisäilmaongelman syiden selvittäminen voi kestää pitkäänkin. Hämeenkylän koulussa siihen meni vuosikymmeniä. Jos vakava terveysriski on olemassa, etsitään viipymättä korvaavat tilat. Tutkimus e-keräimellä tehtiin jo syksyllä, ja tulokset tulevat tällaisesta viikossa. Avoin tiedotus kuuluu myös kaikkiin sisäilmatutkimusten ohjeisiin. Onko lehdistölle annettu tuloksia? Entä henkilökunnalle? Tällaiset asiakirjat ovat julkisia. Vega on syytä tutkia e-keräimellä - hinta on muutaman tonnin, ja tuloksethan tulevat viikossa. On outoa, jos tätä ei haluta tehdä. E-keräimen luottettavuudesta saatiin hyvää tutkimustietoa hiljattain Helsingin koulujen laajassa tutkimuksessa. Helsingissähän kaikkien koulujen terveellisyys tarkistetaan parhaillaan oirekyselyllä. Ensiapuna sairastuneiden siirtäminen puhtaisiin tiloihin on tärkeää, samoin ilmanpuhdistinten hankinta. Syvä kiitos siitä - kunhan varmistetaan, että tilat joihin altistuneet pääsevät, ovat puhtaita. Mutta se ei poista sisäilmaongelmaa, ja yhä sadat lapset vaarantavat terveytensä päivittäin.

Muutos voidaan tehdä vain

Muutos voidaan tehdä vain vaihtamalla pois kelvottomat ihmiset ja hommaamalla tilalle sellaiset, jotka osaavat. Valta vaihtoon Vantaalla 2017. Onneksi vaihtoa ollaan jo aloittamassa, koska toisaalla oli julkaistu että koko Vantaan johto olisi menossa eläkkeelle. Niin kannattaakin.

Entä ne muut lapset, jotka

Entä ne muut lapset, jotka muut Vantaan homekoulut on sairastuttaneet, ja jotka on koulusta pois potkittu fyysisen sairauden vuoksi? Millon he saavat apua ja missä muodossa?

älä sinä ville enää sekaannu

älä sinä ville enää sekaannu asioihin mistä et mitään ymmärrä,vantaalle muuttaa joka päivä ihmisiä jotka ovat tyytyväisiä uuteen koti paikkakuntaan,mene sinäkin ville töihin jonnekkin,saat sisältöä elämääsi

Uusia ilmanpuhdistima

Uusia ilmanpuhdistima tungetaan joka nurkkaan. Se ei mitenkään poista alkutilaa,eli sitä rakenteissa on muhinut, ja muhii edelleenkin. Homeitiöitä kierrätetään laitteiden välillä ja muka puhdistetaan ilmatilaa. Homeisista kosteista rakenteista tulee jatkuvasti uutta paskaa lisää.Että näin taas kaupungin viisaat insinöörit pesevät kätensä tästäkin paskasta. Miksi ei puututa alkuperäisiin ongelmiin,rakenteisiin,missä paskat ja homeet elävät.

Monenlaista asiantuntemusta

Monenlaista asiantuntemusta betonin kosteudesta tuntuu olevan. Yleisesti käytetyn K30-betonin kosteus paino-% kuivapainosta laskettuna on noin 6, kun välillisessä ilman kosteuteen (RH) perustuvassa mittauksessa tulokseksi saadaan 98-100 %. Joidenkin kirjoittelijoiden mukaan tämä 6 % vettä on niin sanotusti umpimärkää. Vastaava betonin kosteus ilman kosteudella 78-80 % on 2,6 eli karkeasti ottaen kosteusprosentti kuivapainosta (eli oikea veden määrä) puolittuu, kun RHmittauksesta saatu tulos pienenee 80:stä 100:aan. . Betoni on hyvä rakennusmateriaali, joka ei homehdu sisäpuolelta kuin aivan poikkeuksellisissa olosuhteissa. Betonin pi nnalla voi hometta esiintyä, mikä voi johtua siitä, että pinnalla on orgaanista ainesta eli homeille sopivia ravinteita. Pintahomeen voi yksinkertaisesti pestä pois. O tempora, o mores

Eikös ton koulun lattioiden

Eikös ton koulun lattioiden alla vesi lorissut. Nyt kuvitellaan,että kun vähän puhallellaan homeitiöitä paikasta toiseen,niin ongelma katoaa. Näinhän ne kaupungin mistään mitään tietämättömät tunarit ajattelevat,että näin saadaan tämäkin ongelma pois pyyhittyä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu