Paikalliset

Tikkurilan uusi tori palkittiin – "Vetovoimainen kokonaisuus"

Tikkurilantoria komistaa myös betoninen istutusallas. Altaaseen on istutettu erilaisia heiniä ja rusokirsikkapuu, jonka kukinta on pian käsillä.

Armi Suojanen

Vantaan kaupungintalon vieressä sijaitseva Tikkurilantori on palkittu Suomen Kuntatekniikan yhdistyksen palkinnolla.

Tuomaristo mielestä "alue on pystytty luomaan vetovoimaiseksi ja omaleimaiseksi kokonaisuudeksi yhdistäen kulttuuria ja taidetta suomalaiseen luonnonmateriaaliin".

Taiteeseen onkin torilla satsattu. Suunnitelmat nojaavat Tikkurilan keskustan maisema-arkkitehtuurikilpailuun, jonka voitti Maisemasuunnittelu Hemgård ehdotuksellaan Tik´kuja.

Vuoden 2017 Kuntatekniikan saavutus -tunnustus jaettiin Tikkurilantorin ja Turun kaupungin Hyvä arkiympäristö -hankkeen kesken.

Palkitun torin persoonalliset ratkaisut ovat herättäneet kaupunkilaisissa myös hämmästystä. Torilla sijaitsevan betonisen istutusaltaan kasvit näyttävät monen silmiin vaatimattomilta rikkaruohoilta, vaikka ne ovat todellisuudessa erilaisia koristeheiniä.

– Koristeheinät ovat kovassa nosteessa, kommentoi projektisuunnittelija Seija Tulonen Vantaan kaupungin katutekniikasta aiemmin tällä viikolla.

Tikkurilan paraatipaikalla sijaitsevaa toria visioitiin rakennusvaiheessa varsinaisena mahdollisuuksien torina, mutta kauppiaita on saanut houkutella torille jopa ilmaisin myyntipaikoin. Samaan aikaan torikauppa on jatkunut myös Peltolan torilla, jossa moni vantaalainen on tottunut asioimaan. Myös Myyrmäen Paalutorista on sukeutunut vilkas kauppapaikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kuvat: Tikkurilan uuden torin "pöpelikkö" hämmentää – "Se ei ole nyt kauneimmillaan"10.5.2017 10.11
Villi visio: Tällainen keidas uusi Tikkurilan tori voisi olla1.10.2014 06.00
Yrittäjät ihmettelevät: Miksi Tikkurilan uusi tori ammottaa tyhjänä?10.12.2014 11.00
Vihdoinkin! Tikkurilan uusi tori aukeaa vapuksi16.4.2015 11.00
Tikkurilan uudesta torista tuli luvaton parkkipaikka2.1.2015 15.02
Kesäkeli toi vihdoin elämää Tikkurilan toriaukiolle – "Viime kesä oli ihan..."11.5.2016 07.05
Kalastajatyttö vartioi nyt Vantaan kaupungintaloa – bongaa hauska yksityiskohta!3.8.2016 13.50
Tikkurilan vesiallas viivästyy – ”Täysin valmis elokuun avajaisiin”12.7.2016 06.05

Kommentit (5)

Kommentit

Tori jossa kukaan kuntalainen

Tori jossa kukaan kuntalainen ei viihdy... Taas ostettu palkinto..Kuten KJ Nenoselle kaupunkineuvos titteli jossa ei ole totuuden häivää tekemisen ja aikaan saannosten kanssa

Missähän saunaillassa on

Missähän saunaillassa on sovittu, että toi rikkaruoho viljelmä palkitaan. Taas on veronmaksajien piikkiin vedetty 3 promillen kännit jossakin kylpylähotellissa. Taas on hyväveli järjestelmän-kultapossukerhon-sisäpiirin porukka ollut asialla. Lopuksi laulaa Kårson SosDem työväenyhdistyksen laulukööri, kappaleen,käyn tikkurilan torinlaitaa ilman paitaa.

Kyllä minun mielestäni uusi

Kyllä minun mielestäni uusi tori on houkuttelevampi kuin ränsistynyt Peltolan tori. Kaupungin pitäisi todella ottaa kantaa asiaan ja järjestää torikauppiaille parkkipaikat uudelle torille. Vantaa on kehittänyt länttä paljon enemmän kuin tätä itäpuolta. Ystäväni pohjanmaalta kerran erääseen tilaisuuteen tullessaan hämmästyi Tikkurilan tarjontaa vaikka kaupunki on neljänneksi suurin, myös hesalaiset ihmiset ihmettelevät kaupungin maalaismaista ilmettä. Täältä on viety kaikki kaupunkimaisuus esim. Jumboon ja meillä Tikkurilassa ei ole paljonkaan tarjottavaa matkailijoille. Esim. uusi Dixi on täynnä erilaisia burgeripaikkoja, joihin ei ehkä riitä porukkaa - siis palvelu on todella yksipuolista. Mielestäni kaupunginjohtaja Nenonen on saanut paljon petrattua Vantaan asioita, mutta jotenkin on jäänyt tämä pääkallopaikka vähän huonolle suunnittelulle.

Vähän samaa mieltä..kyllähän

Vähän samaa mieltä..kyllähän tuonne aseman läheisyyteen toivoisi jotain laadukasta tavarataloa tai vaatekauppaa, mistä on pula Tikkurilassa. Samoin jos miljoonat ihmiset käyttävät vuosittain Dixiä mm. lentoasema turistit, niin luulisi jonkun matkalaukkuja myyvän yrityksen ryntäävän parhaalle myyntipaikalle??

Siinä olet oikeassa että

Siinä olet oikeassa että Dixin laajennusosan palvelutarjonta täydellinen pettymys.Nyt jo ammottaa tyhjyttään pikaruokapaikat ja muutama liikeyritys Tikkuraitilta siirtyneet.Ihan yhtä tyhjän kanssa mutta saahan kakarat juosta rullaportaissa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu