Puheenaihe

Kaupunginjohtaja Nenonen lähtee – "Aika miettiä asioita ja arvoja toisesta näkökulmasta"

Kari Nenosella ovat edessään eläkepäivät.

Juha Salonen

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen aikoo jättää pestinsä tammikuussa 2018. Nenonen ilmoitti asiasta kesken maanantaisen kaupunginvaltuuston kokouksen.

– Minulla tulee eläkeikä vastaan marraskuussa ja lupasin hoitaa tätä virkaa eläkeikään asti. Olen luvannut perheelle, että kun tulee eläke niin papalla on enemmän aikaa olla ja leikkiä lasten kanssa, Nenonen sanoo.

Nenonen ei halua olla virassa "kovin paljon pidempään" kuin tammikuuhun asti, joten hän toivookin että uutta kaupunginjohtajaa lähdetään etsimään heti. Hän kertoo sopineensa jo alustavasti kaupunginhallituksen uuden puheenjohtajan Sari Multalan (kok.) kanssa, että eroilmoitus käsitellään hallituksen ensimmäisessä kokouksessa elokuussa.

Nenonen toivoo, että uusi kaupunginjohtaja valitaan pian ja Nenonen voisi työskennellä ja opettaa uutta johtajaa ylimenokauden ajan.

– Tämä on ollut kuluttavaa, raastavaa, palkitsevaa ja antavaa, mutta nyt on aika miettiä muita asioita ja arvoja toisesta näkökulmasta. Teen päätöksen nyt, jotta hakuprosessi voisi käynnistyä, Nenonen summaa.

Kaupunginjohtaja aikoo työskennellä virassaan täysipainoisesti aina eroonsa saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (16)

Kommentit

Vantaan Kaupungin

Vantaan Kaupungin heikoinjohtaja kauttaaikojen ymmärsi itse lähteä... Maa alkoi vissiin polttaa ,..Muistamme myyrinkodin fyssarin tapauksen..

Noh Noh. Pidät siis

Noh Noh. Pidät siis Peltomäkeäkin parempana johtajana? Jotain rajaa sentään...

Peltomäki niin rehellinen ,

Peltomäki niin rehellinen , kuin demari voi olla.. Nenosen aikana ..Myyrmäen fyssarin terveysasiakirja hävisi, laitonirtisanominen, käräjäoikeuteen virheellisillä tiedoilla työsuhdetiedot.. Fyssarilla vain huonoa tuuria ..Vai hyvin johdettua hyväveli verkoston toimia...Vantaan kaupunki ei ole tutkinut , mitään näistä edelleä olevista asioista.. Miksiköhän. Virkamies on päällikkö..ohi lakien Vantaalla..

Vika on sinussa. Olit todella

Vika on sinussa. Olit todella ammattitaidoton fysioterapeutti.

Tämä on ehdottomasti hyvä

Tämä on ehdottomasti hyvä uutinen. Kun Nenonen ja Mäkinen siirtyvät takavasemmalle, voivat veronmaksajat, lapset ja vanhukset hiukan hengähtää. Toivottavasti jo eläkeiän ylittäneet apulaiskaupunginjohtajat ymmärtäisivät tehdä samoin. Näin saataisiin vähennettyä Vantaalla rehottavaa korruptiota merkittävästi. Kun opetuslautakunta uudistui, olisi välttämätöntä, että myös sivistysviraston johto vaihtuisi. Jonkun on otettava vastuu oppilasmääräennusteiden suurista virheistä ja niiden tarkoitushakuisesta alimitoituksesta. Eläköitymisten ja hallintouudistuksen myötä Vantaalla olisi nyt erinomainen mahdollisuus siirtyä pormestarimalliin. Se on tehokas keino päästä eroon virkamiesylivallasta Vantaalla. Me olemme saaneet tarpeeksemme Vantaan kaupunginjohtajista.

Sari Multala olisi voinut

Sari Multala olisi voinut myöntää .eron heti..Nenonen kävellyt kassan kautta,, En olisi yhtään ollut pahoillaan ,,vaikka olisi lähtenyt heti virastaan..

Miksi niitä asioita ja arvoja

Miksi niitä asioita ja arvoja ei voinut miettiä jo silloin, kun oli vielä kaupunginjohtajana? Olisipa Vantaankin lapset saanet saman huomion, mitä nyt omille hehkutetaan. Mitkähän arvot Nenosella oli mielessään silloin, kun vantaalaisten veronmaksajien rahoja jaettiin körttiläisille Vantaan herättäjäjuhlilla? Eilen oli viimeinen päivä, jolloin ehdokkaiden piti jättää vaalirahailmoitus. Sieltä paljastui mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mm. se, että Nenosen apupojat ja -tytöt joutivat käyttämään rutkasti rahaa päästäkseen uuteen valtuustoon. Tässä ylivoimainen ykkönen oli Nenosen ja demarien juoksupoika Lauri Kaira (kok.), joka käytti ainoana ehdokkaana Lindtmannin ohella yli 10 000 euroa vaalipropakandaan. Suhdeluvuksi tuli surkea 22,6 euroa/ääni (10 890 euroa ja 481 ääntä). Toiseksi ylsi toinen Nenosen hyvä kaveri Anitta Orpana (kok.) 15,9 euroa/ääni (8032 euroa ja 506 ääntä). Vertailun vuoksi mainittakoon, että esim. Jussi Saramo ja Siru Kauppinen tarvitsivat vain 1,6 euroa yhtä ääntä kohti. Kaira ja Orpana joutuivat demokratian onneksi maksamaan kovan hinnan pyrkyryydestään ja vallanhimostaan.

Toivotan Kari Nenoselle

Toivotan Kari Nenoselle oikein hyviä eläkepäiviä. Kaupunginjohtajana hän on ollut hyvin selkeästi virkamiesten ylimmäinen virkamies ja siinä tehokas - mutta se mitä Vantaa oikeasti kaipaa, on kaupunkilaisten kaupunginjohtaja. Eikö pormestarimalli olisi oikeasti hyvä ajatus?

Ville mitä tehokkuus on ???En

Ville mitä tehokkuus on ???En ole sitä huomannut..Kuten fyssarin case ?? Oliko sattuma Fyssarin terveysasiakirja hävisi joka lähetettiin Vantaan työterveyshuollosta sosteriin..tämän jälkeen laiton irtisanomisen .Käräjäoikeuteen toimitettiin virheellisillä tiedoilla työsuhdetiedot.. Kaikki vai huonoa tuuria fyssarilla vai hyvin organisoitu...KJ Lähetti Fyssari fimaan 3 kirjettä ..Jossa viesti oli poliisi puuttuu asiaan..Jos kysellään näitä niin ihmeellisiä Sattumia fyssarille sattui...

Tehokkuus on tarkoittanut,

Tehokkuus on tarkoittanut, että virkamiehielle on järjestetty täydellinen vapaus toimia ja virkamiesten asema on ollut täysin turvattu riippumatta kaupungin rahatilanteesta. Tätä vapautta voi tietysti käyttää oikein, väärin tai oikein erinomaisen väärin.

Ville mitä luulet tästä

Ville mitä luulet tästä fyssarin casessa terveysasiakirja hävisi..Vantaan työterveyshuollon ja sosterin välillä..sitten tuli laiton irtisanominen..käräjäoikeuteen toimitettiin työsuhteista virheelliset tiedot...sitten kotiin lähettettää kolmekirjettä , jossa poliisilla uhkaillaan.. Allekirjoitajat Kari Nenonen ja Kai Ketelimäki..Tästä koko casessa ei löydy yhtään selvitystä asiaa ei ole saatu kuntakyselynä lautakuntaa ei vantaan kaupungin hallitukseen..Fyssarilla vai huono tuuri ???Kun yhdelle henkilölle kaikki sattui.. vai organisoitiikko tämä tapahtuvaksi.

Ville voisiko Stadin puolella

Ville voisiko Stadin puolella näin hyvä tuuri käydä jollekin Kuin Myyrinkodin fyssarille ???Ville luuletko tämä oli hyvin organisoittu hyvävelikerholta VANTAAN MALLIIN

Vantaan ongelmien suurin syy

Vantaan ongelmien suurin syy on tämä periaate: virkamiehille on annettava työrauha. Ja tätä työrauhaa on tulkittu niin, että mitään virheitä ja väärinkäytöksiä ei tutkita, vaan ne lakaistaan pois näkyvistä. Toki Helsingin puolella on havaittavissa samoja ongelmia, uutisissa on ollut miten Helsingin kaupungin korkea virkamies saa vapaasti riehua ja kiusta alaisia, eikä poliittinen johto uskalla tehdä mitään. Helsingissä tosin asioita tutkimaan on palkattu ulkopuolinen konsultti - mutta vaikea sanoa mitä hyötyä niistä salaisista raporteista tähän asti on ollut.

Mitä luulet Ville kävikö

Mitä luulet Ville kävikö fyssarilla huono tuuri vai hyvävelikerho hoito hommat. vantaan malliin .Kun terveysasia kirja hävisi, laiton irtisanominen, käräjäoikeuteen toimitettiin työsuhteista väärät tiedot..Oliko ville vain huonoa tuuria.. Samat henkiöt jotka sai Terveys asiaikirjan sosterissa .. Hoiti laittoman irtisanomisen ja käräjäoikeuteen virheellisillä työsuhde asikirjan..Aika hyvin Vantaan sosteri toimi..Fyssarilla oli oikeusturva ja yhdenvertaisuus turvattu .. Vantaan malliin Mutta onhan Vantaan sosterissa ammattijohtaja Jukka T Salminen joka esittäytyi uudellevaltuustolle näin..Ville pidätkö sinä Salmisen valvonta vastuuna virkamiehenä minkälaisen tässä fyssari casessa..Itse ainakin katson tällainen sotku tulisi tutkia..Liian paljon yhteensattumia..

Voi jee sentään! Taas tämä

Voi jee sentään! Taas tämä sama dorka on aktivoitunut. Hae nyt ihmeessä lisää lääkkeitä, että saat rauhan edes Juhannuksena.

Jos KJ Nenonen olisi mies

Jos KJ Nenonen olisi mies jättäisi paikkansa heti..Sen verran heikosti meni tämäkin pesti Vantaalla ..Kuten HUS ei jäänyt pohjosen pojalle paljon kerrottavaa ..Pohjoisen tuliaisiksi...Jättää virheessä muiden maksettavaksi..Kuten Myyrinkodin fyssarin casen..

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu