Puheenaihe

Maakuntavaalit siirretään lokakuuhun 2018 – Sote-laki teki aikataulun liian tiukaksi

Maakuntavaaleja ei pidetä suunniteltuna aikana eli ensi tammikuussa. – Kuvassa Nurmijärven vaakuna.

Riikka Laine / Arkisto

Maakuntavaalit siirretään pidettäviksi lokakuussa 2018 eli selvästi suunniteltua myöhempänä ajankohtana. Vaalit oli määrä järjestää tammikuussa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä.  Asiasta kertoi ensin STT.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi asiasta Twitter-tilillään.

– Sote- ja maakuntauudistus viedään maaliin. Tarvittavat korjaukset tehdään ja uudistus voimaan 1.1.2020, maakuntavaalit lokakuussa 2018, Sipilä vahvistaa.

Perustuslakivaliokunnan viimeviikkoisen lausunnon jälkeen soten valinnanvapauslaki vaatii täydentävän esityksen ja uuden lausuntokierroksen. Hallitus on aiemmin linjannut maakuntauudistuksen ja valinnanvapauslain käsittelemisestä yhtä aikaa.

Maakuntavaalien on tarkoitus olla Suomen ensimmäiset aluevaalit. Ne järjestetään kaikissa maakunnissa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Vuodesta 2021 alkaen maakuntavaalit järjestetään yhdessä kuntavaalien kanssa joka neljäs vuosi huhtikuussa.

LISÄYS 5.7. kello 13.50: Lisätty maakuntavaalien suunniteltu ajankohta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Mitkään äänestykset eivät saa

Mitkään äänestykset eivät saa estää kepulien/sekoomuksen kähmimisiä sote ja maakuntauudistuksen rahan keräyksissä ja bisneksissä (=lue rosvoamisissa).

Kepu haluaa maakuntahallinnon

Kepu haluaa maakuntahallinnon ja Kokoomus valinnanvapauden. Ne on koplattu yhteen. Jos toinen viivästyy, siirretään toistakin. Näin varmistetaan, että kumpikin saa haluamansa.

Kyllähän SekoomusKokoomus

Kyllähän SekoomusKokoomus-Maalaisliittolais-Ketku-Retku-Kepulaiset, on jo sopineet keskenään,kuka saa mitäkin. Koplaus-Kähmintä-Rähmintä kannattaa. Ensiks ehtiville rosvoille eniten.

Saammekohan ikinä tietää

Saammekohan ikinä tietää miten kalliiksi tämä Sote sekoilu on tullut suomalaisille veronmaksajille ? Vuosikausia monet kallispalkkaiset virkamiehet ja ministerit puuhastelleet asian parissa ja sutta ja sekundaa tuloksena ? Näyttää meillä olevan todellakin kyvyttömiä ja osaamattomia virkamiehiä ja hallituksen ministereitä ? Onko ja miten he ovat vastuussa tästä jatkuvasta epäonnistumisesta jonka kansa joutuu maksamaan ?

Soili Nurminen

Jos vaalit on sotesta kiinni

Jos vaalit on sotesta kiinni niin vaaleja ei taida tulla koskaan.Sipilä lupasi että eroaa jos tulosta ei tule niin nyt olisi jo aika erota.

Luvattiin 3-4 miljardin

Luvattiin 3-4 miljardin säästöjä. Taitaa käydä toisinpäin,rahaa palaa pitkässä juoksussa, näiden politrukkien kokouksiin,virkamiestyöryhmien,asiantuntijoiden, konsulttien palkkioihin.Mitä pidemmälle venytetään,niin paremman tilin tekevät.

Säästöt hallituksen mukaan

Säästöt hallituksen mukaan syntyy kun kustannuskehitystä pystytään uudistuksen jälkeen hidastamaan nykymenoon verrrttuna ja hoitoon pääsyä parantamaan/nopettamaan Uudistusten vastustajat olette sen kääntäneet omiin tarkoituksiin paremmin sopivaksi?Viime vuosikymmeninä kustannusnousu on ollut nopeaa ja yleisyä kustannuskehitystä nopeampaa ja rahat tällä menolla ei riitä ,siksi uudistukset on tarpeen, vaikka vastustus on opposition- ja virkamieskunnan riveissä todella vahvaa?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu