Puheenaihe

Kulttuurijohtaja suhtautuu ymmärtäväisesti Rockfestin poislähtöön: "En pidä sitä loikkana"

ROCK Annukka Larkio huomauttaa, että Vantaa ja järjestäjät tiesivät jo alun perin, että rockfestivaalille pitää etsiä uusi paikka. Vehkalaan rakennetaan työpaikkakeskittymää eikä se ole tarkoitettu pysyväksi festarialueeksi.

Vehkalan festivaalialue kävi ahtaaksi viime kesänä, kun sinne saapui yli 50 000 kävijää.

Arkisto/Don Lehtinen

Viime kesänä Vantaalla järjestetty Rockfest siirtyy pidettäväksi Hyvinkäälle. Yli 50 000 kävijää Vehkalaan kerännyt jättifestivaali toteutetaan ensi kesäkuussa Hyvinkään lentokentän uudella konserttialueella.

Vantaan kaupunki suhtautuu jättifestivaalin poislähtöön tyynesti ja ymmärtäväisesti.

– En pidä sitä loikkana. Tietysti toimijat voivat viedä tapahtumansa, mihin vain haluavat, Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio toteaa VS:lle.

Larkio huomauttaa, että sekä kaupunki että festivaalijärjestäjä olivat hyvin tietoisia siitä, että Rockfestin järjestäminen Vehkalassa on vain tilapäinen ratkaisu. Syynä on se, että Vehkalaan rakennetaan lähivuosina suuri työpaikkakeskittymä, joka on suunniteltu varsinkin pienten ja keskisuurten toimijoiden tarpeisiin.

–  Järjestäjät tiesivät, että Vehkalan festivaali on pop up -tapahtuma ja että heidän on etsittävä Rockfestille toinen paikka, jos he haluavat Vantaalla jatkaa. Nyt he löysivät kuitenkin sille paikan Hyvinkäältä, Larkio sanoo.

Vehkalassa nähtiin viime kesänä, että sateella maanpinta oli kuravelliä ja paikat kävivät ahtaiksi, kun yli 50 000 kävijää tuli alueelle."

Larkio on järjestäjien kanssa samoilla linjoilla siitä, ettei Vehkala sovellu kovin hyvin jättitapahtumien näyttämöksi.

– Vehkalassa nähtiin viime kesänä, että sateella maanpinta oli kuravelliä ja paikat kävivät ahtaiksi, kun yli 50 000 kävijää tuli alueelle.

Hyvinkään Rockfestistä tulee nelipäiväinen festivaali, jonka jokaiselle päivälle on luvassa maailmanluokan supertähti. Mukana on myös lukuisia muita koti- ja ulkomaisia artisteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Nyt se varmistui: Yli 50 000 ihmistä kerännyt rockfestari jättää pääkaupunkiseudun16.10.2017 13.08
Loikkaako Rockfest pois Vantaalta? – Suomen festarikartalla muhii mullistus10.10.2017 09.00
Pyörätuolissa ollut katsoja tylyttää Rockfestia: "Farssi, amatöörien puuhastelua" – näin järjestäjä vastaa10.6.2017 15.00
Rockfest 2017 kuvina: Liekkejä Vantaan yössä – Rammstein pelasti Rockfestin perjantain10.6.2017 07.34
Rockfestin ihmisille kiitosta, järjestelyille tyrmäys – "Jos on tosi humalassa, voi pyörtyä ennen kuin löytää vesipisteen"9.6.2017 23.32

Kommentit (2)

Kommentit

Kusettikko Vantaan kaupunki

Kusettikko Vantaan kaupunki tapahtuman järjestäjää..Kuten teki Myyrinkodin fyssarin casessa fyssaria..väärillä tiedoilla työsuhteet käräjäoikeuteen, kadonneet terveysasiakirjat.. Vantaan malliin taas järkevä yrittäjä lähtee pois...

Vantaan virkamiehet osaavat

Vantaan virkamiehet osaavat kääntää takkinsa nopeammin kuin kameleontti. Näin totaalisesti sanomiset muuttuu vuoden sisällä: " Kulttuurijohtaja Annukka Larkio sanoo olevansa "hyvin innostunut" yhteistyöstä järjestäjän WKND Festival Oy:n kanssa. – Tämänkaltaiset bändit tuovat väkeä myös ulkomailta, joten kulttuurin ohella elinkeinopoliittiset näkökulmat korostuvat. Eri tapahtumien merkitys on valtavan suuri myös Vantaan imagolle ja tunnettuudelle. Myös Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta on innoissaan Rockfestistä: tapahtuma voi vahvistaa huomattavasti Vantaan elinvoimaa ja kiinnostavuutta ja tuoda kaupunkiin MUHKEITA RAHASUMMIA yleisön mukana." Puoluepoliittisin perustein nimitetyillä virkamiehillä ei ole minkäänlaista realistista käsitystä todellisuudesta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu