Puheenaihe

Auramon vastaanottokeskus siirtyy Helsinkiin

Vuonna 2015 Auramon tiloja valmisteltiin turvapaikanhakijoita varten. Nyt turvapaikanhakijat joutuvat muuttamaan pois, koska tilojen sisäilmassa on ongelmia.

Päivi Tuovinen/Arkisto

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä Auramon vastaanottokeskus Vantaan Veromiehessä suljetaan ja sen toiminnot muuttavat Helsingin Metsälässä sijaitsevaan kiinteistöön.

Muutto johtuu Auramon kiinteistön sisäilmaongelmista. Vantaan Sanomat kertoi huonosta sisäilmasta jo kesällä 2016.

Auramon vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 200 asiakaspaikkaa, joista käytössä on noin 170. Lisäksi keskuksessa on kirjoilla noin 200 yksityismajoituksessa asuvaa turvapaikanhakijaa.

Keskuksen asukkaista suurin osa siirtyy Metsälään, jossa on runsaat 100 asiakaspaikkaa. Lisäksi vastaanottokeskus tarjoaa palveluita 250 yksityismajoituksessa asuvalle turvapaikanhakijalle.

Loput asukkaat majoitetaan muihin vastaanottokeskuksiin.

Turvapaikanhakijat muuttavat pois Veromiehestä niin pian kuin mahdollista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Maahanmuuttajat kyllästyivät

Maahanmuuttajat kyllästyivät paskapuheisiin ja lupauksiin..Vantaa kaupunki kusetti näitäkin..

Auramon kulut olivat 100e

Auramon kulut olivat 100e/vrk/turvapaikanhakija . Heitä lienee n.300 ihmistä joista suurin osa yksityismajoituksessa saaden kuitenkin rahansa kuluihin veronmaksajien pussista. Mitä tuolla rahalla ihmiset saivat ei ole tiedossa , mutta tämäkin pakolaiskeskus tuotti kyllä runsaasti voitto eilisen MOT ohjelman mukaan . Pakolaiskeskusten perustaminen ei pitänyt olla voittoa tuottavaa koska kyseessä on veronmaksajien rahoilla kustannettavat toiminta . Ketä syyttelemään veronmaksajien rahojen avokätisyydestä eli suoranaisesta tuhlaamisesta ? Maahanmuuttovirasto on hyväksynyt nämäkin SPR :n kulut ja siihen päälle vielä ne runsaat bonukset . Yhtään asiasta päättänyttä ei eroteta eikä he näe mitään syytä erota . Se ei ole tapana Suomessa . Väärintekijät , yhteisen omaisuuden hukkaajat ja ilman ostajat palkitaan runsailla eläkkeillä . Jos oikeutta vaativaa jutuntynkää joku yrittää niin jo kipaisee syytetty kohde pitkälle sairauslomalle ja palkka juoksee ja asia painuu pikkuhiljaa median siunaamana unholaa. Kun on ollut pakolaisten tullessa kamala kiire , piti mukamas tehdä pitkiä päätöksiä , mikä on todella outoa ??? Tajuammehan sen että keskuksen pyörittäjä halusivat varmistaa rahan tulon jatkumisenvuosikausien ajan . Kyllä täytyy sanoa , että hyvinkin monessa asiassa ovat päättäjämme olleet niin oikeassa sanoessaan :me tienataan tällä . Ilmankos, kirkon parissa , politiikassa ja EU:ssa työskentelee runsaasti suomalaisiakin ihmisiä jotka "hyväntekijöinä" piispoina ja muina nauttii ja kukkaroaan sekä pankkitilejään täyttää pakolaiskeskusten osakkaina ja toimijoina heille anteliaasti kohdistettuja veronmaksajien rahoja . Mikä tässä vatuttaa eniten ? No se , ettei tällä Ylen MOT jutulla ole mitään vaikutusta mihinkään , emmekä usko , että käytännöt muuttuu vaikka minkälaisia rahastuksia ja niiden sallimisia paljastuisi . Ei ole ennenkään muuttunut .

Soili Nurminen

Miksi hakea edes turvapaikkaa

Miksi hakea edes turvapaikkaa kun laittomasti maassa olevana saa kelalta täydet tuet? Vain tyhmä tekee suomessa töitä taikka hakee oleskelulupaa.

Nyt vaan kunnon korvaukset

Nyt vaan kunnon korvaukset poloisille, vähintään 400€/vrk huonossa sisäilmassa pötkötellyistä vuorokausista. Ties millaisia traumoja siitäkin on aiheutunut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu