Puheenaihe

Kisa kaupungin ykköspaikasta ratkeaa – Näin hakijat kommentoivat Vantaata

VALINTA Johtajaehdokkaat tietävät, että heillä on Vantaalla opittavaa.

Ritva Viljanen tahtoo nähdä Vantaan jatkossakin yhtenä metropolialueen vetureista. Jukka-Pekka Ujula kehuu Vantaan luonnonläheisyyttä ja hyviä joukkoliikenneyhteyksiä. – Siinä on aineksia maineenhallintaan, hän sanoo.

Viljasen kuva: Pertti Nisonen, Helsingin kaupungin aineistopankki/Ujulan kuva: Ulla Mether

Vantaan kaupunginjohtaja valitaan ensi viikolla. Virkaan astuu joko kokoomuslainen Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula tai Helsingin apulaiskaupunginjohtajanakin toiminut demari Ritva Viljanen.

Hakijat listaavat sujuvasti meriittinsä, mutta suostuvat myöntämään, että heillä olisi Vantaalla myös opittavaa.

– Vihreässä taloudessa ja älyteknologian hyödyntämisessä julkisissa palveluissa on paljon pohdittavaa, vastaa Viljanen.

Ujula uskoo Vantaan nopean kasvun hallinnan olevan asia, jossa johtaja saa näyttää kyntensä ja jota varten kynsiä on teroitettava.

Jos on johtajalla oppimista, niin on kaupungissa kehitettävää.

Kaupunki saa Vantaan vetovoimaan uskovan johtajan."

Ujula haluaisi nähdä uusia innovaatioita kaupungin palveluissa ja asukkaiden osallisuudessa. Hän toivoo, että Vantaalla olisi jatkossa vähemmän velkaa ja vähemmän ongelmia kaupungin kiinteistöissä.

– Toisaalta velka on hyvä asia, jos se on syötetty oikeisiin kohteisiin, toteaa Ujula.

Viljanen toivoo, että talouden ryhtiliike ja lähiöiden yhdenvertainen kehittäminen jatkuvat edelleen.

hakijat mainitsevat yhdeksi Vantaan pulmaksi sen, että kaupungilla on monta keskusta.

– Esimerkiksi Porvoo on yhden keskuksen kaupunki ja se on selkeä ero Vantaaseen. Vantaalla on monta pientä Porvoota, pohtii Ujula.

Viljanen muotoilee, että "monikeskuksisuus tuo kaupunkikehitykselle erityisen haasteen".

Päätyi valtuusto kumpaan tahansa, kaupunki saa Vantaan vetovoimaan uskovan johtajan.

– Vantaa on yksi metropolialueen vetureista. Vantaalla on paljon myönteistä kehitystä, jota ei välttämättä edes tunneta: Suomen kaupungeista toiseksi eniten hotelleita ja laajimmat omakotialueet, muistuttaa Viljanen.

Vantaalla pitäisi oppia vieläkin enemmän nostamaan omaa häntää, kannustaa Ujula.

– Vantaa on luonnonläheinen kaupunki hyvillä joukkoliikenneyhteyksillä. Siinä on aineksia maineenhallintaan.

Uusi kaupunginjohtaja on tarkoitus valita kaupunginvaltuustossa 13. marraskuuta.

Jukka-Pekka Ujula

Syntynyt Raumalla vuonna 1973.

Valtiotieteiden maisteri, kauppatieteiden maisteri, MBA.

Toiminut Porvoon kaupunginjohtajana vuodesta 2009 ja sitä ennen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2008. Aiemmin työskennellyt muun muassa Huittisissa vs. kaupunginjohtajana ja elinkeinojohtajana.

Naimisissa, kaksi poikaa.

Ritva Viljanen

Syntynyt Karkkilassa vuonna 1958.

Valtiotieteen maisteri ja oikeustieteen kandidaatti.

Toiminut muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana, sisäministeriön kansliapäällikkönä ja Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana sekä lisäksi eri tehtävissä eri ministeriöissä.

Asunut Vantaalla vuodesta 1982.

Naimisissa, kaksi tytärtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kari Nenonen kasvatti kuritonta Vantaata – "Perattavaa riittää vieläkin"28.10.2017 07.20
Jännitys tiivistyy: Heistä toinen valitaan Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi26.10.2017 08.29
Vantaan kaupunginjohtajan valinta selkeytyy – nämä ehdokkaat haastatellaan20.10.2017 20.06
Valtuustopomo kommentoi kaupunginjohtajaksi haluavien joukkoa – "Vantaan tuntemus on yksi tekijä valinnassa"22.9.2017 18.07

Kommentit (11)

Kommentit

demareiden Viljanen olisi

demareiden Viljanen olisi jatketta Nenosen menneisyyteen ..pelottelulla ja härskeydellä johdettaisia kaupungia..onko Kukaan kuulut KJ lähettää yksittäiselle entiselle kaupungin työntekijälle kirjeitä jolla oli oikeusprosettia Vantaan kaupungia vastaan kesken.. uhkaus kirjeitä poliisista..Jos haluaa selvittää omia oikeuksiaan..Mennääkkö näillä vai millä.. KOK on hyvä ehdokas aika vaihtaa Demareiden hyvätoveri perinettä..Jota puoluetoimistossa ohjattaan..vantaalaisten veroeurot on suunnattava tulevaisuuteen ei menneisyyden vangeille.

Kiinnostava valinta. Molemmat

Kiinnostava valinta. Molemmat ovat päteviä ja osaavia, kokemusta löytyy. Mutta kiinnittäisin huomiota kahteen asiaan. Vantaan pahin ongelma on ollut jo vuosikausia talous ja taitamaton kiinteistöjen hallinta. Ujula osasi heti tässäkin haastattelussa nostaa tämän esille. Eikä sekään ole paha, että miehellä on kauppatieteiden maisterin paperit.

Saakohan demarit järjestettyä

Saakohan demarit järjestettyä Viljasen tähän virkaan? Halonenhan hommasi Viljaselle kansliapäällikön jatkopaikan 2008.

Molemmat varmasti päteviä,

Molemmat varmasti päteviä, mutta.. Viljanen tuki mm. moskeijaa Helsinkiin. Viljanen edustaa ystävänsä presidentti Halosen näkemystä mm. maahanmuutosta. Vantaalle emme kaipaa moskeijaa. Hänen edustamansa aatesuunta vasemistodemarius. Se toisi Vantaalle onnettoman hallintokulttuurin, johon kuuluu esim. puolisoa suosiva asiantuntijatyö (Sisäministeriössä onneton aselakiuudistus). Mielestäni emme kaipaa Vantaalle eläkevirkoja.Vasemmistosiipi ja vihreät olivat napit vastakkain Hgissä, kun Viljasta viimeksi valittiin apulaiskaupunginjohtajaksi. Mitä mieltä mahtaa olla Vantaalaiset ja valtuusto? Kaipaamme Vantaalle nuorennusta myös johtajistoon. Uljula on nelikymppinen, nuorekas ja digitalisti. Hänellä hyvä talouspuolen koulutus ja mm kokemusta kuntakentästä. Kumpaakohan Vantaa enempi tarvitsee? Ilolan porvari

"" – Vihreässä taloudessa ja

"" – Vihreässä taloudessa ja älyteknologian hyödyntämisessä julkisissa palveluissa on paljon pohdittavaa, vastaa Viljanen."" Vihreässä taloudessa , vink vink... Sanon minä! Vantaa ei pärjää vihreällä taloudella. Vantaa pärjää tulevaisuudessa taloudella, missä vihreät arvot ovat myös tärkeitä. Jo nyt roskaenergian ja kaasun käyttö on Vantaalla ennätyssuurta. Miten Helsingissä, siellä Hiilikasojen keskellä? Taitaa olla niin, että kukkahattutätien aika meni jo. Tosiaankaan emme halua hänen kannattamaansa ja Helsingin onneksi torppaamaa suurmoskeijjaa Vantaalle. Nenonen on demari, mutta monessa asiassa meni oikealta ohi kokoomuksestakin. Hän on ollut hyvä kaupunginjohtaja. Ei olla enää nöyristelty. Kehitetty omaa kaupunkia. Kaupunki on uusiutumassa ja saanut boostia. Valtuutetuissakin näkyy nuorennusleikkaus ja uusi draivi. Nyt on aika ulottaa sama myös kaupunginjohtajaan. Uskon, että Jukka-Pekka ja Jan + Jukka muodostavat yhdessä hyvän troikan, millä koko seutua kehitettäisiin yhdessä koko pääkaupunkiseudun eduksi. Kaikkien Vantaalaisten, Helsinkiläisten ja Espoolaisten hyväksi. Äänioikeutetut! Pyydän soittamaan Porvooseen ja Helsinkiin , kyselemään henkilöistä. Päätöksenteon pitäisi olla tämän jälkeen helppoa. Vastakkain menneisyys ja tulevaisuus. Vähän kärjistettynä, mutta tämä on asetelma.

Sillälailla

Paskapuhetta KJ Nenonen olisi

Paskapuhetta KJ Nenonen olisi saanut jotakin aikaisin..kaikki nyt tulleet ruiskeet Peltomäen aikaan saannoksia..Nenonen ratsasti niillä.koko 6 vuoden jakson..Täysin epäpätevä henkilöjontaja .niin kuin asiajohtaja..Kuten SDP Matti Aittakallio totesi Nenosesta vituiksi meni valinta...Johon moni demari yhtyy

Viljanen valitaan koska

Viljanen valitaan koska demareiden hyväveli toiminnalle ei löydy mitään estettä. Vantaalle rakennetaan suomen ensimmäinen suur-moskeeja sekä talous romuttuu totaalisesti.

Viljasen 'ansiot' punnittu

Viljasen 'ansiot' punnittu huolellisesti kahteen kertaan: maan hallitus esitti yksimielisesti kansliapäällikön virkaan Ilkka Laitista, mutta Halonen nimitti demarin. Samoin Helsinki nimitti kaupungin kansliapäälliköksi Viljasen sijaan pätevämmän Sarvilinnan. Kannattaa lukea henkilöarvioinnit.

Demarihan Vantaalle aina

Demarihan Vantaalle aina valitaan, ei pätevin hakija. Muistamme hyvin kun Lindtman puski katastrofaalisen Peltomäen kaupunginjohtajaksi oha paljon pätevämmän Lipposen (kok). Vantaalaisena veronmaksana toivoisi eniten Vantaan liittämistä Helsinkiin, näin saisimme veroja ja kuluja alas, velkasuhdekin laskisi mukavasti.

Näin veronmaksajana toivoisi,

Näin veronmaksajana toivoisi, ettei todellakaan liitettäisi Helsinkiin. Helsingillä on kaikki rakenteet paljon kalliimpia kuin Vantaalla. Monessa suhteessa Helsingin politiikka esim. asumisen ja liikenteen suhteen on niin totaalisen järkijättöistä, ettei todellakaan halua missään nimessä Vantaata liitettävän Helsinkiin. Helsinki tuhlaa järjettömiä määriä rahojaan mm. johonkin satojen miljoonien fillarisiltaan Kruununhaassa, maksakoot sitä ihan itse. Ja noista hakijoista ihan se ja sama. Jos tuon parempia ei löydy...

tuliko KOK Jukka T Salmisesta

tuliko KOK Jukka T Salmisesta musta hevonen vielä..Eilinen Kaupunki INFO oli Jukkiksen taidon näyte..Valtuuston puheenjohtaja SDP Lindtman joutui neuvomaan .Jukkis ei sennannut nousta ylös puhuessa ..Onko sosterilla ollut hieman yt neuvotteluissa ongelmia..Muistamme myyrinkodin fyssari casen jossa Jukkiksen sosterin unohti kaikki yt menettelyt ja vielä SDP Matti Aittakallio miniään kohdistettut selvittelyt..Josta tehtiin Ilmoitus Kirsi-Marja Lievoselle..

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat