Puheenaihe

Ritva Viljanen on Vantaan uusi kaupunginjohtaja

Ritva Viljanen on Vantaan uusi kaupunginjohtaja.

Maija Aistikainen

Ritva Viljanen on Vantaan uusi kaupunginjohtaja. Viljanen valittiin virkaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 13. marraskuuta kymmenen äänen enemmistöllä. Viljanen sai suljetussa lippuäänestyksessä 38 ääntä ja loppumetreillä kilpakumppanina ollut kokoomuslainen Jukka-Pekka Ujula 28 ääntä. Vihreiden Anniina Kostilainen sai yhden äänen.

Jo ennen äänestystä demariryhmän lisäksi myös vihreiden ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät ilmoittivat kannattavansa Viljasta.

Tällä hetkellä Viljanen toimii osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana Sitran Julkisen sektorin johtaminen -avainalueella. Hän on myös Helsingin kaupungilla johdon osa-aikaisena asiantuntijana ja Kuntatyönantajien puheenjohtaja.

Aiemmin Viljanen on toiminut muun muassa Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana, sisäministeriön kansliapäällikkönä ja Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana sekä lisäksi eri tehtävissä valtiovarainministeriössä, oikeusministeriössä ja sisäministeriössä.

Viime viikolla Viljanen totesi Vantaan Sanomien haastattelussa toivovansa, että talouden ryhtiliike ja lähiöiden yhdenvertainen kehittäminen jatkuvat Vantaalla edelleen.

59-vuotias Viljanen on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja oikeustieteen kandidaatti.

Viljanen on asunut Vantaalla Koivukylässä 1982–1986. Ja sen jälkeen kahdessa eri osoitteessa Rajakylässä.

– Asuimme ensin rivitalossa nelisen vuotta ja sitten ostimme Rajakylästä omakotitalon, kertoo Viljanen.

Viljanen on naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä.

Kaupunginjohtajan kokonaispalkaksi vahvistettiin 14 495 euroa. Sen lisäksi hänellä on autoetu ja 20 euron puhelinetu.

Kaupunginjohtaja valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Virkaan valitulla on kuuden kuukauden koeaika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kisa kaupungin ykköspaikasta ratkeaa – Näin hakijat kommentoivat Vantaata8.11.2017 07.05
Valtuustoryhmiltä ei irtoa kantaa kaupunginjohtajan johtajavalintaan – "Valinnassa ratkaisee kokonaisuus"11.11.2017 07.40
Jännitys tiivistyy: Heistä toinen valitaan Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi26.10.2017 08.29
Kari Nenonen kasvatti kuritonta Vantaata – "Perattavaa riittää vieläkin"28.10.2017 07.20

Kommentit (11)

Kommentit

Voi meitä vantaalaisia

Voi meitä vantaalaisia kurjimuksemme jatkuu..viljasen tultua valittua..nenonen oli demareiden pohjakosketus nyt ollaan ihan pohjalla..

Varo Vantaa, Guggenheim tulee

Varo Vantaa, Guggenheim tulee.....

Äläkä unohda suurmoskeijaa!

Äläkä unohda suurmoskeijaa! Viljasen valinta oli alun perinkin selviö kun valtuustossa on viher-vasemmisto-enemmistö. Tässä järjestettiin Viljaselle mukava eläkevirka. Toivottavasti ei ehdi saamaan kovin paljon vahinkoa aikaiseksi kautensa aikana.

Tosi surkea valinta, ylijäämä

Tosi surkea valinta, ylijäämä demaripolitiikko. Ei kelvannut Hesaan, piti änkeä tänne meille. Kas kun eivät valinneet taas Peltomäkeä! Hävetkää valtuusto!

Vantaalle tulee.Guggenheim

Vantaalle tulee.Guggenheim.Suurmoskeija.Oma vantaamallin sote. 25 000 pakolaista,siirretään muualta suomesta vantaalle. Kaupungin homekoulut ja kiinteistöt jää pystyyn,hyväkuntoiset rakennukset puretaan. Kaupunkilaisten kurjistuminen jatkuu entiseen malliin.

Lindmanin mahtava valinta.

Lindmanin mahtava valinta. Peltomäestä seuraava demari Kaupunginjohtajaksi... Vantaalaiselle veronmaksajalle ihana valinta... taas. Voi v...u

Bemari on demari ja kaikkien

Bemari on demari ja kaikkien gryndereiden kaveri. Peltomäki-Lindman saaga jatkuu... Vantaalaiselle veronmaksajalle toki olisi parhaaksi liittyminen Helsinkiin, verot ja velkasuhteet pienenisivät. Toki samalla pääsisi mahdollisesti eroon LIdtmaneista ja muista demari-bemareista.

Miksi ei laitettu Demareiden

Miksi ei laitettu Demareiden presidentti ehdokkaaksi..Jos Demari Viljanen on niin yli ihminen..Kuten Demar iryhmyri Kähärä ylisti ..Yleensä Vantaalle tulee pahnanjohjimmaiset .Josta Viljasesta on kysymys..Ei kelvannut muille..Niin Lindtman tarjoaa puoluetoimiston masinoinua ehdokasta .Taas vantaalle.. Kuten Matti Aittakallio totesi hän teki yhdenvirteen yli 25 luottamustoimessa..Tukemalla Nenosta kaupunginjohtajaksi..2011..

Otan osaa Vantaa. https:/

Otan osaa Vantaa. https://mvlehti.net/2017/11/13/onnea-vantaa-ritva-viljanen-on-vantaan-uusi-kaupunginjohtaja/

Vihreät saivat demaria

Vihreät saivat demaria äänestämällä 'painotettua pääkaupunkiseudun poliittisen ja viranhaltijajohdon välistä dynamiikkaa'. Eli aina demarikaupunginjohtaja Vantaalle. Ujula joutui Vapaavuoren sijaiskärsijäksi. Voi meitä veronmaksajia.

Vihreisiin, persuihin, kepuun

Vihreisiin, persuihin, kepuun tai "sinisiin" ei ole luottamista. Kaikki ne ovat valmiita veljeilemään demarien kanssa Vantaalla pienestäkin "suupalasta". Tosin liitos Helsinkiin veisi kaiken päätäntävallan ja palvelut pois (vain keskusta-alueiden kehitys kiinnostaa) eli lopputulos olisi vielä karmivampi. Kai tämäkin on vain kestettävä, kuten ne edellisetkin demarikekkulit...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu