Puheenaihe

Sisäilmaongelmat ajavat Peltolan koululaiset evakkoon

Ilmanpuhdistimia oli keväällä käytössä muun muassa Peltolan koulussa.

Marika Lumme

Osa Peltolan koulun oppilaista siirtyy väistötiloihin tammikuusta alkaen. Syynä ovat koulun sisäilmaongelmat, jotka ovat aiheuttaneet joillekin oppilaille ja opettajille erilaisia oireita.

Viime kesänä koulussa remontoitiin osa luokista ja yleisistä tiloista. Rehtorin vanhemmille lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että koulun remontti jatkuu tammikuussa ja kymmenen luokkatilaa on pois käytöstä koko kevään.

Tämän vuoksi osa oppilaista siirretään väistötiloihin Metropolia Ammattikorkeakoulun entisiin tiloihin Tikkurilaan (Lummetie 2). Väistotiloihin on tarkoitus siirtää etenkin 8. ja 9. luokan oppitunteja.

Vantaan Sanomat kertoi Peltolan koulun sisäilmaongelmista viimeksi huhtikuussa. Tuolloin koulun opettajat Tiina Kiviluoto ja Heidi Sillanpää kertoivat, että tilanne on kestämätön.

– Aloitan kurssit nykyään lähes aina kysymällä onko jollain astma, migreeni tai voiko hän pahoin tietyistä hajuista. Sen mukaan päätän mitä voimme tunnilla tehdä, totesi Kiviluoto tuolloin.

Heidi Sillanpää kertoi haastattelussa, että ei voi tehdä työtään ilman jatkivaa lääkitystä.

– 5–6 antibioottikuuria vuodessa, hengenahdistusta, silmäoireita, poskiontelo- ja korvatulehduksia ja ääni lähtee, hän listasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Peltolan koulun opettajat: Tilanne on kestämätön – "Oireilijoiden määrä kasvaa koko ajan"12.4.2017 06.15
Vantaa antaa sisäilmaongelmaisille kouluille pika-apua ilmanpuhdistimilla – "Tulokset eivät ole kovin lupaavia"9.4.2017 07.50
Kokeilu päättyi kouluissa: Ilmanpuhdistimilla pieni helpotus, ei ratkaisua26.6.2017 15.30

Kommentit (6)

Kommentit

Tehtiinkö taas kallis

Tehtiinkö taas kallis pikaremontti. Pistettiin paskanpäälle uutta pintaa. Että näin taas osattiin ryssiä ja sössiä tämäkin homma. Kuka oli urakoitsijat & työntekijät valinnut,ketkä valvoivat hommia. Olikos taas asialla se hyvävelijärjestön sulle,mulle ja kaverille kanssa. Remonttiliike Sotku & Sekasotku. Mutta ei ole mitään uutta,kun kysymyksessä on Vantaankaupungin tilojen kunnostukset.

Tässä on esimakua tulevan KJ

Tässä on esimakua tulevan KJ Viljasen talous ei pysy raameissa..KJ Nenosen kumpa alkaa puhkeemaan , jo ennen lähtöä..Tässä ollaan säästetty ??? nyt me Vantaalaisen veronmaksajat maksamme Nenolandia laskua ,,Jota Demarit pyöritti 2012-2017 ..Jossa Ihminen ja Kuntalainen ei ollut keskiössä Vaan Kj Nenonen..

Ei yllätä. Mutta tietenkään

Ei yllätä. Mutta tietenkään tämäkään ei vielä merkitse sitä, että epäpätevä Tilakeskuksen johto vaihdettaisiin. Kun on oikea jäsenkirja, niin Vantaalla on turvassa. Nenonen teki vielä viime metreillä karhunpalveluksen Vantaan lapsille ja koululaisille. Jotta voi uran huipentumana ("Kiitos Kari") näyttävästi kehua muutaman miljoonan euron velan lyhennyksellä, lisättiin samanaikaisesti pokkana korjausvelkaa väittämällä, että koulut ja päiväkodit ovat "teknisesti kunnossa". Ja mitä virkamiehet edellä, sitä demarit perässä. Vantaan demarit tekivät suloäänisen Kähärän johdolla oikein urakalla propakandaa teemalla "Päivähoito-oikeus on lapsen oikeus". Mutta huoli ei enää riittänyt huolehtimaan, mitä se käytännössä tarkoittaa. Se tarkoittaa ankaraa työvoimapulaa, henkilökuntavajausta ja tilan ahtautta. Nämä pikku yksityiskohdat eivät enää kiinnosta. Laadukkaasta varhaiskasvatuksesta voi haikailla vain juhlapuheissa. Mutta vielä pahempi on tilanne Vantaan lastensuojelussa. Pelkään pahoin, että seuraava Vilja Eerikan kohtalotoveri löytyy Vantaalta.

Itä-Vantaalla laastaroidaan

Itä-Vantaalla laastaroidaan homekouluja. Länsi-Vantaa saa uudet koulut? Onpahan edes lännessä jotain järkeä. Menee opettajan voimavarat vääriin asioihin, kun joutuu kamppailemaan terveytensä puolesta ja puolikuntoisena käymään töissä.

Eiköhän ne uudetkin

Eiköhän ne uudetkin koulurakennukset ole homeella kyllästettyjä muutamanvuoden jälkeen valmistuttuaan. Kiire,hosuminen väärät materiaalit,valvonta,työntekijät. Että sutta & sekundaa tulossa koko rahan edestä Näin vantaan malliin tehdään. No uusi kaupunginjohtaja sitten hoitelee loppulaskun.

No milloin tulee faktaa tästä

No milloin tulee faktaa tästä mystisestä sisäilmaongelmasta jolla saikutetaan ja haetaan huomiota ? Ihme juttu kun ei näy mittareilla eikä tutkimuksilla. Tuntuu jokainen astma ja nuha olevan jo siitä johtuvaa jos on käynytkään eteläsuomen kouluissa. Ennen ei edes flunssa levinnyt kun oli luokat, nyt koulut muutetaan halleiksi ja kaikki samoissa tiloissa.....säästöä eli "avoin oppimisympäristö" aka 60 oppilaan sirkus.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu