Puheenaihe

Pojat ryöstivät teinipojan Kampissa – poliisi harkitsee kuvien julkaisemista

POLIISI TUTKII   Teinipoika joutui luovuttamaan kaverinsa uhkaajalle rahaa lauantaina Kampin kauppakeskuksen edustalla. Ryöstöstä epäilty tallentui valvontakameran nauhalle.

Poliisi etsii lauantaina kauppakeskus Kampin edustalla kolmea teinipojan ryöstänytä poikaa.

Sirpa Repo

Kolmen nuoren miehen epäillään uhkailleen ja ryöstäneen teinipojan Kampin kauppakeskuksessa viime lauantaina.

Kaksi 15-vuotiasta poikaa asioi ostoskeskuksessa sijaitsevassa kaupassa, jonka ulkopuolella oli kolme hieman vanhempaa poikaa. Kaksikon tultua kaupasta ulos, vanhemmat nuoret lähtivät seuraamaan kaupasta poistuvia poikia.

Narinkkatorilla yksi heistä pysäytti toisen kaupassa asioineista pojista ja otti häntä takaapäin kiinni takinkauluksesta. Poika myös uhkasi toista poikaa väkivallalla, ellei tämä antaisi rahaa.

Pojalla ei ollut antaa rahaa, joten apuun riensi pojan seurassa ollut kaveri ja antoi uhkaajalle vähäisen summan rahaa.

Poliisilla on tilanteesta valvontakameran kuvaa, jonka perusteella pojat ovat tunnistettavissa. Poliisi pyrkii alkuun selvittämään omin keinoin nuorten henkilöllisyydet.

– Meidän ensisijainen keinomme on selvittää epäiltyjen henkilöllisyyttä julkaisemalla tekijöistä kuvia omissa kanavissamme. Jos tämä ei kohtuullisen ajan sisällä tuota tulosta, alamme pohtia, julkaisemmeko kuvat julkisessa mediassa, sanoo rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi käyttää kuvien julkaisemisessa aina harkintaa. Muutama viikko sitten Albertinkadulla tapahtuneen kaupan ryöstämisen jälkeen poliisi julkaisi kuvia epäillyistä heti teon jälkeen.

– Harkitsemme asiaa aina tapauskohtaisesti.

Epäillyt ilmoittautuvat harvemmin itse poliisille, vaikka sellaisiakin ihmeitä on nähty.

– Rikoksia 40 vuotta tutkineena, aina välillä käy niinkin. Ei olisi ensimmäinen kerta. Harvemmin näin toki käy, Halme toteaa.

 Meidän ensisijainen keinomme on selvittää epäiltyjen henkilöllisyyttä julkaisemalla tekijöistä kuvia omissa kanavissamme. 

Poliisi tutkii Kampissa lauantaina tapahtunutta ryöstönä, josta minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta. Halme korostaakin, että kyseessä vakavasti otettava rikos, koska omaisuutta vaadittiin väkivallalla uhaten.

– Nuoret eivät aina ymmärrä, kuinka vakavasta rikoksesta on kysymys, jos omaisuuden anastamisen yhteydessä käytetään väkivaltaa tai edes uhataan käyttää väkivaltaa.

Halme korostaa myös, että epäiltyjen kuvien julkaisemisesta saattaa olla epäillyille haittaa pitkäksi aikaa.

– Nuoret eivät myöskään ymmärrä sitä, että rikostapauksen yhteydessä poliisin julkisuuteen antama tunnistuskuva saattaa tulla internetissä vastaan vuosia myöhemmin ja haitata esimerkiksi työuraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (16)

Kommentit

Pertsa ja Kilu, myöhemmät

Pertsa ja Kilu, myöhemmät vaiheet. Pellavapäitä?

Siis pyöritä, lennätä

Siis pyöritä, lennätä pellavapäätä Kun silmissä leikkivät ryöstöjen sarjat Niin kaunista muuall´ei löytyä saata Kuin Suomenmaan poliisin tarjoama yö

Ehkäpä ihan suomalaisia,jos

Ehkäpä ihan suomalaisia,jos meinaavat julkaista.muuten tästä oltaisiin erittäin hiljaa koko jutusta,ettei ala vihanlietsonta.

Julkiseksi kaikki vaan, oli

Julkiseksi kaikki vaan, oli musta tai valkolainen Säästyy Poliisinkin työaikaa kun vasikoidaan heti

Miten musta tuntuu, ettei

Miten musta tuntuu, ettei kuvien julkaisun aiheuttamat ongelmat työelämässä kosketa näitä juippeja.

Sama maahanmuuttajajengi

Sama maahanmuuttajajengi kyseessä kuin jokaisella edellisellä kerralla ilmeisesti.

Ihan suomalaisia 10

Ihan suomalaisia 10 -18vuotiaita! Hävetkää vanhemmat! Lasten hankitakielto sellaisille!

Ei tarvitse miettiä millaisia

Ei tarvitse miettiä millaisia tai minkävärisiä on syylliset, kun ei kehdata mitään tuntomerkkejä antaa ja pohditaan kuvien julkaisua ääneen. Kai tämä on sitä nykypäivän poliittista korrektiutta ja antirasismia. Kaikki tiedetään, että "virtasten ja lahtisten" lapset siellä ei ole ryöstelleet....

Munkkiniemi ja Kamppi ovat

Munkkiniemi ja Kamppi ovat pahemmat paikat. Näitä pelätään todella paljon. Munkkivuoren S Marketin edessä on arkiiltana klo. 21.00 20 lasten jengejä jotka terrorisoi ihmisiä. Anteeksi nyt vain mutta missä vanhemmat ja mikä pakkomielle on hengailla kauppojen edessä?

"poliisi harkitsee kuvien

"poliisi harkitsee kuvien julkaisemista" 'nuff said :)

Eihän kuvia uskalleta

Eihän kuvia uskalleta julkaista koska saisi rasisti leiman...?

Poliisin työ on pohdiskella

Poliisin työ on pohdiskella saattaako rikollinen joutua hankalaan tilanteeseen kun ja jos hänen kuvansa julkaistaan . Poliisin tehtävä ei siis ole suojella kansalaisia eikä heidän turvallisuuttaan ? Poliisi ei mieti eikä vaivaa päätään uhrin mahdollista ahdistumista tai pitkäänkin kestäviä pelkotiloja kun ei enää voi olla varmaa milloin saattaa uudesta joutua ryöstön kohteeksi . Poliisilla on isoin homma miettiä mitä seuraa rikoksen tekijälle jos hänen kuvansa julkistetaan . Hänhän sentään on vain rikokseen syyllistynyt eikä häntä pidä siitä oikeastaan rangaista ? Millaisessa maailmassa me täällä Suomessa elämme ?

Soili Nurminen

Toisissa lööpeissä

Toisissa lööpeissä ihmetellään Huhtasaaren suosiota vaalikoneissa...

Vai että poliisi oikein

Vai että poliisi oikein "harkitsee"? Häkellyttävän rohkeaa toimintaa poliisilta. "Harkitseminen" ei edistä rikoksesta epäiltyjen kiinnisaamista yhtään, mutta kuvien julkaiseminen edistäisi. Mitä virkaa on hankkia kalliita valvontakameroita, jos niistä saatua materiaalia ei käytetä?

Totta, pelotevaikutus

Totta, pelotevaikutus joihinkin ihmisryhmiin on olematon. Nyt pitäisi vaan rohkeasti alkaa julkaisemaan rötöstelijöiden kuvia ja nimet kiinni jäädessä.

Uutinen kertoi ihan äskettäin

Uutinen kertoi ihan äskettäin , että tutkinta on erääseen ryöstö juttuun lopetettu koska ryöstäjä ja uhkailija on 13v ja on palauttanut rahat . Näin tämä rikollisen alku sai nähdä, ettei rangaistuksia tule ja hän voi hyvinkin jatkaa valitsemalla ryöstelyn ja uhkailun tiellä ainakin siihen saakka kun täyttää , no ehkäpä hänelle ryöstely on aina sallittua ?

Soili Nurminen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu