Puheenaihe

Nyt kirjastossa voi lämmittää eväät: Pointtiin Vantaan ensimmäinen kirjastokeittiö

Pointin kirjastossa Kartanonkoskella saa syödä luvan kanssa keittiöpisteen luona. Minikeittiö rakentuu tällä viikolla ja sieltä löytyy mikro eväiden lämmitykseen.

Marika Lumme/Arkisto

Kartanonkoskella sijaitsevaan Pointin kirjastoon rakentuu tällä viikolla keittiöpiste. Kirjaston ovensuuhun tulee asiakkaiden käyttöön mikro ja vesipiste. Keittiöpiste on osa Pointin kirjaston uudistustyötä.

Pointin kirjaston palveluesimies Marjo Perälän mukaan kyseessä on "riisuttu keittiö", jolla halutaan vastata asiakkailta tulleeseen toiveeseen.

– Kirjaston lähellä ei ole kahvilaa tai kauppaa. Moni on toivonut, että täällä olisi paikka, jossa voisi lämmittää ruokaa ja syödä eväät. Moni viettää täällä pidemmän ajan, jopa koko päivän. Keittiön luona on nyt pöytä ja tuolit, jossa eväitä saa nauttia, Perälä kertoo.

Perälän mukaan keittiöpisteet kirjaston luona ovat yleisiä muissa Pohjoismaissa. Suomessakin keittiöitä jo löytyy muun muassa Espoosta Sellon kirjastosta. Pointissa on Vantaan ensimmäinen keittiö.

Vantaan kirjastopalveluiden kustantaman keittiöpisteen kokonaishinta on noin 7000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Kuka palauttaisi rauhan

Kuka palauttaisi rauhan kirjastoihin. Ennen kirjastossa voi hiljentyä kuten kirkossa. Nyt paikka on täynnä toimintaa kiljuvia lapsia, eväitä mussuttavia nuoria... Eivätkö ylipainoiset suomalaiset voisi olla hetken syömättä?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat