Puheenaihe

Epäily: Vantaan kaupungintalossa sisäilmaongelmia –  Osa työntekijöistä ja vieraista oireilee

Tuleeko kaupungintalosta uusi murheenkryyni tilakeskukselle?

Armi Suojanen/arkisto

Vantaan kaupungintalossa työskentelevistä ja säännöllisesti asioivista muutama on ilmoittanut oireista, joiden aiheuttajaksi epäillään sisäilmaa, kertoo Vantaan kaupungin tiedote.

Tilakeskus aloitti viime viikolla kaupungintalon sisäilmaan liittyvät selvitykset. Talossa tehdään sisäilmatutkimuksia, kosteusmittauksia sekä lämmönjakelun ja ilmastoinnin säätöjen tutkimuksia.

Tilakeskus teetti viime viikolla myös kartoituksen valtuustosalin ulkokaton kunnosta. Kaupungintalon henkilöstölle ja kaupunginvaltuutetuille tehdään myös käyttäjäkysely.

Raportit selvityksistä saadaan helmikuun aikana. Tutkimustuloksista ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan kaupungintalon käyttäjiä mahdollisimman pian tulosten valmistuttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Vantaan malliin..Elämme kovia

Vantaan malliin..Elämme kovia aikoja..

Vantaa rakentaa, Vantaa

Vantaa rakentaa, Vantaa valvoo, mutta mikä on lopputulos. Kaupunki on täynnä tarhoja, kouluja, virastoja ja urheilutiloja, joissa on kosteusongelmia. Kukaan ei ole kuitenkaan joutunut vastuuseen tähän mennessä. Miksi ei?

Näin saa kaverit uutta

Näin saa kaverit uutta keikkaa loputtomiin kun susi jo syntyessään rakennuksia , uimahalleja , kouluja ja vaikka mitä rempataan ja uudelleen rakennetaan vuodesta toiseen . Vantaalla tämä on "päivä murmelina" ihan omana versiona . ' Vastuuseenko , Vantaallako . No huh huh , ei nyt sentään . EI ole ollut tapana eikä ennenkään kukaan Vantaalla mistään vastaa . Kahlailkaa ihan pelotta uusissa siltojen pyörä- ja jalankulunväylissä , vaikka päät kattoon kolkkaan ja jalat kastuu . Ai niin , eihän se käy kun nehän on käyttökiellossa . Mitään virhettä ei ole kyllä tehty todellakaan .

Soili Nurminen

Johan tuli Tilakeskukseenkin

Johan tuli Tilakeskukseenkin vipinää kun kyse on kaupungintalosta. Kyselyistä alkaen nyt tehdään kovalla tohinalla kaikkea mahdollista kartoitusta, selvitystä ja mittausta. Eihän siitä kauan ole, kun kaupungintaloon vasta tehtiin jättimäinen 13 miljoonan euron remontti. Mutta Vantaan malliin sutta ja sekundaa siitäkin taas tuli. Nyt kun on oma lehmä ojassa, ei kuulu edes Nenosen inttämistä (niin kuin koulujen kohdalla kuului), että rakennus on "teknisesti kunnossa".

Ja sitten tämä hometönö menee

Ja sitten tämä hometönö menee korjausjonossa kaikkien Vantaan päiväkotien ja koulujen jälkeen viimeiseksi! Niin kauan, kun lapsiamme rääkätään tieten tahtoen sairaissa tiloissa, ei löydy sympatiaa eikä lanttiakaan tämän talon korjauksiin. Jos tämän korjaus ponkaisee jonossa ensimmäiseksi, niin kuntalaisten on syytä kiivetä barrikaadeille! Ensimmäiseksi vaihtoon kunnanvaltuusto, sitten joka ikinen kunnan virkamies. Silloin läpimätä on syöpynyt myös ihmisiin, talojen lisäksi.

Taas tilakeskuksen idiootit

Taas tilakeskuksen idiootit asialla.Kukas kaveri oli konsulttina valitsemassa urakoitsijat,kukas valitsi materiaalit,kuka teki työt,kuka valvoi. Tais olla samaa porukkaa,kun tähänkin asti,jäljet sen mukaisia. Olikos taas nämä tutun hyvävelijärjestön kultapossukerhon sisäpiirin kunniajäsenet. Jotka tähänkin asti ovat hääräilleet näissä rakennus ja kunnostus hommissa. Tekijöinä sitten perinteinen rakennusfirma sotku & sekasotku. Työntekijät tietenkin aktivoitu näistä halpahallimaista 3,men euron tuntipalkalla. Valvonnnat ja tarkastukset taas puuttuivat,vai tehtiinkö nekin perinteisesti, siellä jossakin kylpylähotellin saunanlauteilla 4,jän promillen kaatokännissä. Tehtiinkös taas tätä perinteistä vantaalaista laaturakentamista. Sutta & sekundaa muutamien miljoonien edestä. Taas alkaa korjaukset korjausten päälle.Niistäkään ei tietenkään tule valmista. Tehdään uutta,tai korjataan vanhaa,niin aina on lopputulos samaa. Täyttä paskaa ja kukaan ei tietenkään myönnä tehneensä virheitä, missään asiassa.

Sitä SDP Demari Matti

Sitä SDP Demari Matti Aittakallio puhui jo 2012 KJ Nenonen vikavalinta kaupungin johtajaksi,,Kiitos Lindtman taas rekry onnistu.Vantaan rekrymestarit Mäkinen ja Lindtman ??

Juu remonttiin vaan tutuille

Juu remonttiin vaan tutuille urakoitsijoille ja siksi aikaa arabianrannasta vuokratilat. Kaikki voittaa kun voi kuitata matkakorvauksetkin. Nää hemmot oireilee avolaavussakin...

Teknisesti kunnossa, ei hätää

Teknisesti kunnossa, ei hätää. Vähä teippiä muutamaan kohtaan ja vähä maalia päälle -'niillähän nämä ongelmat kouluissakin ratkaistaan. Ja ainahan aikuiset voi vaihtaa työpaikkaa ja tehdä etänä - näinhän sitä koululaisille on sanottu. Mikä on ongelma? Ehkä joku, toivottavasti hiljoilleen oikeesti ymmärtää mistä kyse. Olkoon kuinka on niin voisin lyödä vetoa, että cityhallia ryhdytään kaikessa hiljaisuudessa korjaamaan eikä rahanpuutteesta tai IV:n säästöistä puhuta puolta sanaa.

on ihan mielenkiintoista

on ihan mielenkiintoista lukea näitä kommentteja. mutta tuntuu että viisaus on ainoastaan arvostelioilla. niin varmaan joku päättäjistä ottaa teidät vastaan niin kertokaa heille huolet. näin saamme varmaankin Vantaasta hyvän kotikaupungin

On tehty, on kerrottu, on

On tehty, on kerrottu, on pidetty palavereita ja päättäjät ovat jo osoittaneetkin asennetta oikeaan suuntaan. Sen sijaan tietyillä tahoilla virkavaltaa pitävien osalta meillä on edelleen erittäin vakava asenneongelma. Ja mikäli siihen ei saa muutosta niin vaikeudet jatkuu. Yksi ajankohtainen esimerkki: Koulurakennuksessa pörrää kymmeniä ja kymmeniä ilmanputsareita, ne helpottavat oireilijoiden tilannetta mutta eivät poista rakenteissa piileviä ongelmia. Tuonne vastuujohtajat esittävät huomattavaa oppilasmäärän lisäystä, jota järkevät päättäjät onneksi jarruttavat. Konkreettiset korjaustoimet keskitetään rehtorinkanslian remontointiin ja samalla selitetään, että ei voida aukottomasti todistaa oireilujen johtuvan rakennuksista. Huomautan tähän, että ei myöskään pystytä osoittamaan, että ne eivät johtuisi rakenteissa piilevistä ongelmista. Lomien aikana oireet helpottavat mutta palaatuvat kun oppilaat ja henkilökunta tulevat kouluun. Onko lisättävää, voin kertoa aika paljon.

Olisko tästä tullut vaan uusi

Olisko tästä tullut vaan uusi meetoo ilmiö ? Ihqua olla kun muutkin. Samat ihmiset oireilee koulusta toiseen. Mitäs sitten tapahtuu kun ensimmäiset luotettavat mittalaitteet kertovat että mitään ei ilmassa ollutkaan :) Nythän sitä ei pysty kukaan todistamaan, väitetään vaan.

Meetoon ongelmat on korvien

Meetoon ongelmat on korvien välissä. Sisäilmasta sairastuneet lapset ja aikuiset kokevat fyysisiä oireita, joita ei pois saa. Nämä "mittalaitteet" ovat koneita, ja mittaavat vääriä asioita. Eivät pysty reagoimaan niin, kuin herkistyneen ihmisen elimistö tekee. Törkeetä ja tyhmää syyttää ihmisiä siitä, että sairastuvat kroonisesti loppuiäkseen muka pelkän "ihqua olla kuten muutkin" asenteen vuoksi! Ota sinäkin törppö ensin asioista selvää, ja inise sitten vasta palstoilla.

Luotettavia mittalaitteita

Luotettavia mittalaitteita odotellaan. Epäilijöille suosittelisin, että meette vaikka sairastuneen mukaan ongelmaiseen rakennukseen, silmien turpoamista tai hengityksen vinkumista ei tartte kyseenalaistaa. Itselläni tai perheelläni ei ongelmia ole eli oli järkytys nähdä mitä tapahtuu. Ja kaikkihan ei tokikaan näy, esim suolisto- tai neurologisista oireista kärsivät.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu