Puheenaihe

Poliisilla huumeita ja luvaton pistooli – kolaroi autollaan kaiteeseen valtatiellä

Arkisto/Sanna Jompero

Espoon käräjäoikeudessa alkoi tällä viikolla oikeudenkäynti, jossa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia syytetään huumausaineen vaikutuksen alaisena työskentelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rikokset ovat tapahtuneet syytteen mukaan viime kevään ja kesän aikana. Toukokuussa poliisien aamukokouksessa kollega havaitsi vanhemman konstaapelin näyttävän väsyneeltä ja nuokkuvan.

Kävi ilmi, että tämä oli fenantsepaamin ja oksatsepaamin vaikutuksen alaisena. Kyse on rauhoittavista lääkeaineista.

Poliisinaisella ei ollut reseptiä lääkeaineisiin. Hänen hallustaan löytyi myöhemmin viime kesänä fenatsipaamia pakkauksissa, joissa oli venäjänkieliset tekstit.

Syytetty on myöntänyt syytteet fenantsepaamin osalta. Hän kertoi ottaneensa sitä edellisenä iltana nukahtamistarkoituksessa. Oksatsepaamia hän piti vain toisen lääkeaineen aineenvaihduntatuotteena.

Puolustus kertoi naisen pitkään jatkuneesta sairaudesta, jonka vuoksi häneltä on amputoitu jalka viime syksynä.

Toinen syyte huumausainerikoksesta sekä syytteet rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tulivat ilmi Vihdissä tapahtuneen kolarin seurauksena.

24. päivä heinäkuuta 2017 naispoliisi suistui Porintiellä Nummelassa kaidetta päin. Syytetty oli liikkeellä vapaa-ajallaan henkilöautolla. Silminnäkijän mukaan auto oli ennen törmäystä seilannut eri kaistoilla.

Todistajan mukaan nainen oli ollut sekavassa tilassa kolarin jälkeen. Naisen verestä löytyi rauhoittavia lääkeaineita.

Syyte ampuma-aserikoksesta liittyy niin ikään tapahtumiin Vihdissä. Naiselta löytyi luvaton Walther-pistooli ja 43 siihen sopivaa patruunaa.

Oikeudenkäynnistä ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan kyse oli puolustuksen mukaan naisen haltuun päätyneestä ”sukuaseesta”, joka olisi pitänyt deaktivoida, mutta sitä ei ollut ehditty tehdä.

Syytteessä oleva konstaapeli on ollut sivussa virantoimituksesta rikosepäilyjen paljastumisen jälkeen. Syyttäjä vaatii häntä viralta pantavaksi.

Tuomio annetaan kansliaratkaisuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Eikös se ollut niin että

Eikös se ollut niin että poliisi ei voi valehdella oikeudessa, ainakaan silloin kun todistaa siviiliä vastaan.

saattaisi joku yllättyä jos

saattaisi joku yllättyä jos tietäisi.. minulle on poliisi yrittänyt kaupata jätesäkillistä marihuanaa kännipäissään. yllättäen en uskaltanut kaupoille lähteä.. aarnion puuhista kiertäätietoa jo 80-luvulta. eräs konstan alku uhkaili exänsä perhettä tuliasekostolla. en uskaltanut tehdä rikosilmoitusta- kaveri holtiton ja kuitenkin sillä on pistooli työnsä puolesta.. eräs kyttä haukkui minut narkiksi lapseni kuullen ja tikutuksen osoitettua faktat kyttäraukka poistui autoon ja vanhempi konsta pyysi ja aneli että en nosta juttua.. lupasin että kun nähdään siviilissä niin maksan korkojen kera nuoremmalle pellelle. mulkvisteja löytyy kaikista ammateista, poliisin ammattiin hakeutuu ihmisiä keitä kiinnostaa pyssyt ja rosvoilu. ja vaikka poliisi suomessa on lahjomaton (heh heeh) niin toivon että nämä tosielämän kokemukset lehti uskaltaa julkaista. kertomani rikokset ovat kaikki vanhentuneet joten nyt uskalsin minäkin avautua. tässä on murto osa kuullusta ja koetusta. eräs ystävä sanookin näin: "rosvoa ja poliisia ei erota kuin virkamerkki". ja te ketkä ette usko.. odottakaapa jos joku keksii kiusata teitä vaikka perättömällä ilmiannolla.. esim huumepaljastus.. kytät tulevat työpaikallesi, lyövät sinut rautoihin. kukaan ei kerro mistä on kysymys, paitsi pomollesi kerrotaan että "nyt on saatu suurrikollinen kiinni". saat potkut tämän johdosta ja joudut putkaan vuorokausiksi jos et tunnusta. verikokeessa sitten selviää että olet syytön. tosin joudut odottamaan 4kk testin tulosta, ja sen aikaa ajokorttisi on otettu pois. olet tämän 4kk ilman tuloja ja autoa, ja lopulta saat vapauttavan tuomion. kukaan ei pyydä anteeksi, mutta maksat huumetestit siitä huolimatta. ajokortin saat takaisin mutta koska olet narkki sinut tikutetaan 10 kertaa, ja 7 kertaa tikku näyttää väärin, jolloin uusi verikoe ja uusi odottaminen 4kk ajan. mitä tästä opimme: älä anna naapurin kateuden kasvaa, koska sinut ja elämäsi on helppo tuhota poliisia käyttäen. ja tätä tapahtuu suomessa- tietenkin, mitä luulit.

Nuorempana luotin poliisiin,

Nuorempana luotin poliisiin, se luottamus on viime vuosina karissut. Syitä riittää kyllä mm. juurikin epärehelliset rikolliset poliisit joita riittää, sitten poliittisen agendan levittäminen virkansa takaa, epäreilu kansalaisten kohtelu yms. Nykyisin en ole nähnyt enkä kuullut mitään, jos poliisi kysyy, kaikki yhteistyöhalu on kadonnut. Hoidan oman tonttini, poliisi ei apuani saa.

Poliisikouluun on nykyisin

Poliisikouluun on nykyisin niin tiukat testit, että rehellinen kansalainen ei niitä läpäise.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat