Puheenaihe

Näin iso lasku ulkomaalaisista vangeista kertyy päivässä – määrä räjähti 10 vuodessa

Ulkomaalaisista vangeista kertyy Suomessa joka päivä noin 35 000 euron lasku. Ulkomaalaisista vangeista iso osa istuu tuomiota huumausainerikoksesta.

Eniten ulkomaalaisia vankeja Suomessa on Riihimäen vankilassa. Suljetun vankilan vangeista viidennes on ulkomaalaisia.

Arkistokuva

Ulkomaalaisista vangeista kertyy Suomessa joka päivä noin 35 000 euron lasku. Suomessa oli viime keväänä 176 ulkomaalaista vankia. Vankeuspäivän hinta vuonna 2017 oli noin 200 euroa suljetussa vankilassa, Rikosseuraamuslaitoksesta kerrotaan.

Ulkomaalaisten vankien määrä on kasvanut Suomessa kymmenessä vuodessa räjähdysmäiset 75 prosenttia. Vuonna 2016 ulkomaalaisten vankien päivittäinen keskimäärä oli 537. Se on 17 prosenttia kaikista vangeista.

Osassa vankiloita joka viides vanki on ulkomaalainen.

Lähes joka toisen vangin ennakoitu laitoksessa oloaika oli vähintään kaksi vuotta keväällä 2017. Vuosi vankilassa maksaa yhdeltä vangilta yli 78 200 euroa.

Eniten ulkomaalaisia vankeja on Riihimäen vankilassa, jossa viidennes vangeista on ulkomaalaisia. Myös Mikkelin vankilassa lähes viidesosa vangeista on ulkomaalaisia. Molemmat ovat suljettuja laitoksia. Jokelan vankilassa 16 prosenttia vangeista oli ulkomaalaisia 2017.

Tutkintavankeudessa ulkomaalaisia oli vuoden 2017 keväällä 163. Se on vajaa kolmannes kaikista tutkintavangeista. Tutkintavankeudessa oli viime keväänä yhtä paljon ulkomailla asuvia kuin Uudellamaalla asuvia vankeja.

Tutkintavankeudessa oli viime keväänä yhtä paljon ulkomailla asuvia kuin Uudellamaalla asuvia vankeja.

Riihimäen ja Jokelan vankiloissa tutkintavangeista lähes puolet oli ulkomaalaisia. Vantaan vankilassa tutkintavangeista yli kolmannes oli ulkomaalaisia.

Ulkomaalaisista vangeista joka neljäs oli virolainen keväällä 2016. Toiseksi eniten oli irakilaisia vankeja, noin 10 prosenttia. Seuraavaksi eniten oli venäläisiä, liettualaisia, romanialaisia, ruotsalaisia ja somalialaisia. Kaikkiaan eri kansalaisuuksia oli 65.

Ulkomaalaisista vangeista puolet istui tuomiota huumausainerikoksesta keväällä 2016.

Helsingissä tuomittiin marraskuussa kymmenen romanialaisen huumerinki törkeistä huumausainerikoksista. Kaikki tekijät tuomittiin vuosiksi vankeuteen. Yksi tuomituista valitti tuomiosta hovioikeuteen mutta perui valituksensa myöhemmin, kertoi Helsingin Sanomat lauantaina.

1980-luvulla ulkomaalaisia vankeja oli 10, nyt yli 500

Ulkomaalaisten vankien määrä on kasvanut Suomessa kymmenessä vuodessa 75 prosenttia.

Vuonna 2016 ulkomaalaisten vankien päivittäinen keskimäärä oli Suomen vankiloissa 537.

1980-luvulla ulkomaalaisten vankien päivittäinen keskimäärä oli noin kymmenen.

Ulkomaalaisten vankien päivittäinen keskimäärä oli alle neljä sataa vielä vuonna 2010.

Vankeuspäivän hinta vuonna 2017 oli noin 200 euroa suljetussa vankilassa.

Avovankilassa vankeuspäivä maksaa vähemmän, noin 150 euroa vuonna 2016.

Rikosseuraamuslaitos

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisten rötöstely: Jo yli 200 pidätystä tai vangitsemista ulkomailla19.1.2018 06.30
Kuva: Suomalais-virolainen liiga salakuljetti huippuvahvaa huumetta – Poliisin epäilys heräsi ajokortista2.2.2018 09.33
Rikoskopla on tehtaillut lukuisia asuntomurtoja pk-seudulla – toistaiseksi vangittuna jo 11 tekijää23.1.2018 16.27

Kommentit (29)

Kommentit

Yksi perui valituksen kun

Yksi perui valituksen kun huomasi että vankila on hotellitasoa.

Tämänkin päättäjät kokevat

Tämänkin päättäjät kokevat rikkautena jotenkin. He luovat lisää työpaikkoja,enemmän vartijoita,pitää rakentaa isompia vankiloita,tarvitaan lisää tulkkeja ja rukoushuoneita...

Miksi näitä vankeja ei

Miksi näitä vankeja ei siirretä kotimaihinsa kärsimään rangaistusta. Ei meidän tarvitse niitä elättää täällä ja ehdottomasti karkoitus maasta.

Kotimaahan missä on sota? Ja

Kotimaahan missä on sota? Ja luuletko tosissasi, että jotain somaliaa kiinnostaa, että sen asukas teki rikoksen jossain suomessa? Monissa maissa esim vääräuskoiselta varastaminen tai raiskaaminen ei ole edes rikos. Joten yhtä hyvin vois päästä ne vapaaksi.

Tai viedä ne "saunan taakse..

Tai viedä ne "saunan taakse...." Loppu hyvin, kaikki hyvin! t, P.Ipilä & Orho

Onneksi saa yrittäjänä

Onneksi saa yrittäjänä päättää mihin maahan maksa veronsa tai maksaako ollenkaan veroja tiukka verolinja jatkuu .

Vankilapalvelut ostettava

Vankilapalvelut ostettava venäjältä,siperia opettaa.

Miksi luulet, että venäjä

Miksi luulet, että venäjä myisi sinulle jotain markkinahintaa halvemmalla? Ei venäjä ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö. Eihän venäjä myy öljyäkään tai kaasua eurooppaan muita maita halvemmalla. Vaan pyytää saman hinnan kuin Saudi-Arabia tai Irak.

Venäjä voiitaisi, koska saisi

Venäjä voiitaisi, koska saisi vankkaa työvoimaa.... Uskon että Toveri Putin ottaisi ilmaista työvoimaa vastaan ; ) Tässäkin asiassa Suomi voittaisi ( ei ainakaan aivovuoto valuisi ulkomaille)

On tämä ihan uskomatonta

On tämä ihan uskomatonta pelleilyä näiden ulkomaalaisten rikollisten ja huijareiden kanssa. Suomen vankilaolot ovat luksusta esim romaniasta tulleille, eikä siis toimi minkäänlaisena pelotteena heille. He pääsevät työsiirtoloihin suorittamaan tuomioitaan ja tienaavat niin paljon että rahaa saa lähetettyä kotimaahankin. Näitä aivan turhia kuluja pitäisi rankalla kädellä karsia.

Jep,samaa mieltä.Siperiassa

Jep,samaa mieltä.Siperiassa on vapaita työpaikkojakin, hiilikaivoksilla ja tukkisavotoilla,ei käy aika pitkäksi,on sentään jotakin tekemistä. Nyt voisi tämä uusi ulkomaankauppa ja kehitysministeri kehitellä. Vois vaikka neuvotella toveri Putinin kanssa näistä hommista.

Siperiassa on omia vankeja

Siperiassa on omia vankeja ihan tarpeeksi. Enemmin venäjä lähettää näitä "pakolaisia" suomeen, kuin ottaa niitä vastaan.

Ulkomaalaisten vankien määrä

Ulkomaalaisten vankien määrä on suoraan verrannollinen turismin kasvuun. Mitä enemmän turisteja, sitä enemmän ulkomaalaisia vankeja. Kyllä minä nyt olisin turistineuvonnassa kovasti huolissani.

Turisti-infoissa pitäisi

Turisti-infoissa pitäisi kaikille asioijlle antaa Suomen laki lukemiseksi.Heikomman lukutaidon omaaville kuvitettu versio.

Jos vielä sattuu pitämään

Jos vielä sattuu pitämään peppuseksistä niin tuohan on oikein luksusloma.

Vankiloiden ollessa jo aivan

Vankiloiden ollessa jo aivan täysiä olisi todella syytä harkita osan rangaistuksiin tuomittujen lähettämistä kotimaihinsa rangaistuksiaan kärsimään. Tai vaihtoehtoisesti ostaa vankilapalvelua venäläisiltä tai latvialaisilta palveluntarjoajilta. Hyvin halpaa palvelua ja palvelu on sitä mitä rangaistuksen tulisikin olla. Lyhyet siirtolennot ovat lisäksi niin halpoja kun kuljetetaan kerralla 50 asiakasta eikä 1-2 asiakasta kerralla kuten näitä "palautuslentoja" on toteutettu.

Kotimaihinsa rangaistuksiaan

Kotimaihinsa rangaistuksiaan kärsimään = Päästä vapaaksi ja ostaa ilmainen lentolippu. Ja ensi kuussa sama tyyppi on taas suomessa. Olisi aika luksusta, jos voisi ostaa vain menolipun, tulla suomeen vaikka varastamaan ja jos jäisi kiinni, niin ei saisi tuomiota ja pääsisi vielä ilmaiseksi kotiin. Ja venäjän omatkin vankilat ovat täpötäynnä, erityisesti näin presidenttivaalien alla. Omiakin rikollisia mielellään lähettää pakolaisina suomeen.

Vankilat voisi kilpailuttaa

Vankilat voisi kilpailuttaa ja yksityistää. Olen varmaa, että moni suvakki ottaisi komean uroksen enemmin kuin mielellään oman kämppään suorittamaan tuomiota, jos saisi siitä vielä 200€/päivä eli 6000€/kk. Yksi vanki, eikä enää tarvitsisi käydä edes töissä. Samalla vangit oppisivat kieltä ja sopeutuisivat suomalaiseen elämään.

Mutta mutta... onhan meillä

Mutta mutta... onhan meillä Ahvenanmaa. Ulkoistetaan sinne tämä porukka, etanoiden, punkkien ja ylimielisten asukkaiden kaveriksi. Siellä ei tarvitse edes osata suomea, se kun on paikallisten mielestä tarpeeton kieli. Ja mitä tulee uutiseen mahdollisesta kansalaisuuden peruuttamisesta rikollisilta kaksoiskansalaisilta, otetaan tuo "mahdollisuus"-lievike pois ja tehdään tästä sääntö.

Tänne hölmölään tullaan

Tänne hölmölään tullaan "Luksus Lomalle"....

Moni Suomessa vankilassa

Moni Suomessa vankilassa ollut kehuu oloja aivan ihanteelliseksi . Monin verroin on parempaa kuin ihmisellä ikinä kotimaassaan . Hyvä ruoka ja monta kertaa päivässä . On mukavuudet , lämmintä , oma WC /suihku ja telkkarit , netit , kännykät , terveydenhoito ja ohjelmaa jos jonkunlaista . Voi opiskella jos haluaa ja tehdä jotain muuta vaan ei ole pakko . Jos ei ole vielä saanut turvapaikkaa niin jokunen vuosi vankilassa ja kyllä se sen jälkeen tulee kun on jo niin Suomeen kotoutunut . No vaikka se kotoutuminen on tapahtunut pääasiassa vankilaoloihin niin so what ? Kadehtii häntä yksi kotonaan riutuva vanhus jota moikkaa kodinhoito minuutin kaksi ovelta sanoen syö ruokaa , ehkä se on jo kylmää mutta koeta pärjäillä mulla on kiire ja kiitää toiseen kohteeseen . Toivotaan vain etteivät vanhukset ymmärtää omia olojaan , hoivan ja huollon runsautta monikulttuurivangin oloihin verrata ? Saattaa tulla paha mieli ikänsä työssä raataneelle ja ehkä nousee ihmetys oikeudenmukaisesta ja inhimillisestä kohtelusta lain kirjaimen mukaan kun tajuaa ettei se häntä ole koskenut koskaan eikä tule koskemaan .

Soili Nurminen

Ulkomaalaisten vankien määrä

Ulkomaalaisten vankien määrä ilmeisesti romahtanut. 2016 keskimäärin 537, 2017 enää176? Kustannukset todennäköisesti ainakin kolminkertaiset otsikon summaan?

Ulkomaalaisten vankien määrä

Ulkomaalaisten vankien määrä ilmeisesti romahtanut. 2016 keskimäärin 537, 2017 enää176? Kustannukset todennäköisesti ainakin kolminkertaiset otsikon summaan?

Ei hätää, huomasit varmaan

Ei hätää, huomasit varmaan tämänpäiväiväisen uutisen Oulusta, sieltä tuli kertaheitolla ainakin yhdeksän (9) uutta Irakilaista vankia huumeiden takia, jipiiii! Ja samoin oli uutisissa, jotta sinne Ouluun on suunnitteilla uusi vankila, toki varmaan entisiä isompi? Sopii sitten kaikki uudet, tulevat maamme rikastuttajat sinne!

Vangit otetaan ihan varmasti

Vangit otetaan ihan varmasti vastaan heidän isiensä maassa. Nyt on jo pitemmän aikaa esim somalialaisia kutsuttu kotimaataan rakentamaan. Korvat suljetaan koska puurokattila ja seinän raha-aukko ovat täällä. Mitäpä jos säädetään laki että parikin vuotta vankeutta oikeuttaa paluulippuun ja maahantulokieltoon.

Tämä Siperia on tosi hyvä

Tämä Siperia on tosi hyvä idea.

Noh , noh ja eipä nyt

Noh , noh ja eipä nyt unohdeta solidaarisuutta, ihmisoikeuksia ja humaania toimintaa sanovat päättäjämme . Niin suureksi mikään ulkomaalaisiin kohdistuva kustannus, rahan meno tai mikään muukaan ei tule ikinä nousemaan että siihen puututtaisiin pienentämällä kuluja tai että se jopa lopetettaisiin . Humaanit päättäjämme ottavat lisää meille materiaalia johon rahamme uppoaa . Siksi on kaikki työttömät saatava nyt tienaamaan veroäyrejä jotta kukaan ulkomaalainen , ulkomaalaistaustainen , Suomessa oleileva luvatta tai luvalla ei joutuisi kokemaa epäinhimillistä kohtelua . Orpo totesi jo viime vuonna että lakia, ihmisoikeuksia ja humaaniutta on noudatettava pilkulleen heidän kohdallaan . Sitä ihan valvottaa ja seurataan samalla tavalla kuin vihapuhetta . Omista kantasuomalaisista yksin kodeissa kyvyttöminä elävistä ja uutisten mukaan yhä useammin kaduille sukkasillaan talvellakin haahuilemaan menevistä dementti -mummuista ja papoista ei niin ole väliä eikä muistakaan koska se nyt vain on niin . On päättäjillemme tärkeämpää esittää Suomi maana joka ainakin ulkomaalaisista huolehtii niin Suomen rajojen sisä kuin ulkopuolellakin ykköstasolla .

Soili Nurminen

"Onneksi" meillä on sellaisia

"Onneksi" meillä on sellaisia "suoraselkäisiä" ministereitä kuin: sipilä, orpo, soini, mykkänen mm. Kokoomus: "koti, uskonto ja Isänmaa" . Kun lukee tai kuuntelee ministeri orpon puheita, niin rupeaa verenpaine nousemaan ja huolella. Noitten ministereitten (lue= VÄTYSTEN) nimet ovat pienellä, koska en kunnioita heitä tippaakaan....

Jaahas! Kaikki oheinen fyrkka

Jaahas! Kaikki oheinen fyrkka on ehdottomasti vastaisuudessa osoitettava meidän VEIKKO HURSTIN LAUPEUDENTYÖLLE; OIKEESTI !!! Rajansa kaikella...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu