Puheenaihe

HK lopetti tämän klassikkotuotteen valmistuksen – jäätkö kaipaamaan?

Lihistä voi tuunata lisukkeilla, kuten kuvassa. Aivan kevyitä herkkuja eineslihapiirakat eivät ole, sillä verkosta vielä löytyvät tuotetiedot kertovat, että HK:n lihiksessä oli 420 kilokaloria yhdessä 200 gramman piirakassa.

ESM arkisto

Ruokatalo HK on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut perinteisen lihapiirakan valmistuksen. Tuote oli valikoimissa vuosikaudet.

– HK Lihapiirakka jouduttiin lopettamaan laskeneen kysynnän vuoksi, kertoo HKScan Finlandin kategoriapäällikkö Tom Tapper.

Sen kummemmin ei Tapper syitä erittele, mutta jauheliha–riisitäytteisen, mikrossa lämmitettävän eineksen myynti on saattanut kärsiä yleistyneestä terveellisyystrendistä ja vaihtoehtoisen tarjonnan lisääntymisestä. 

HK:ssakin uusina välipaloina on markkinoille tuotu muun muassa feta-pinaatti-pannukakku ja kasvisburrito.

Eineslihapiirakat joutuivat kohun keskiöön 13 vuotta sitten, kun Ylen Kuningaskuluttaja kertoi, ettei niissä juuri ole lihaa. Tuolloin HK:n piirakassa oli Ylen testin mukaan lihaa 5,5, prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Meno muuttuu yhä vegaanimmaksi – jopa lihatalo ryhtyi tekemään kasviseineksiä5.2.2017 18.15
Jättisuosittu ruoka mullistuu Suomessa – aiotko kokeilla tätä?18.1.2017 10.39
Lihatalo vakuuttaa: "Jääkinkku paistuu yhtä herkulliseksi kuin oikeaoppisesti sulatettu" – Katso valmistusohjeet ja vastaukset kuluttajien kysymyksiin20.12.2017 11.15

Kommentit (7)

Kommentit

En jää

Kyllä jään. Ihan koukussa

Kyllä jään. Ihan koukussa noihin.

Olenkin aina ihmetellyt että

Olenkin aina ihmetellyt että kuka tuota shittiä edes kykenee syömään? On niitä parempiakin piirakoita kuin eines =teollinenjäte lihikset.

Katsoin kuvasta ensin, että

Katsoin kuvasta ensin, että lihapiirakan sisällä olisi ollut banaania :D. Mietin, että miksi sitä siellä on. Sitten mietin miksi edes kuva, että sisällä on jotain, koska ei kuoan tuotteissa ole. Kuvilla ei kuulu johdattaa harhaan lukijoita..

Oikeampi nimitys

Oikeampi nimitys lihapiirakoille olisi puuroa rasvakuoressa. Aseman lihikset takaisin !

En kaipaa, mutta nuo ovat

En kaipaa, mutta nuo ovat ensiluokkaisia paistettuna voissa pannulla ja suolaa sekä pekonia sisään - paketti pekonia ja ruokalusikallinen merisuolaa...ai ai ai! Kuvaan kuuluu toki puoli pulloa vodkaa ja kahdeksan isoa olutta, sitten sohvalle piereskelemään ja arvostelemaan tyhmiä kanssakansalaisia!

Yhdentekevää bulkkia. Ikävä

Yhdentekevää bulkkia. Ikävä jää?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu