A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Lahjonta, kiristys ja uhkailu

Lahjonta, kiristys ja uhkailu ovat olleet perinteisiä lastenkasvatustapoja, jotka nyt hallitsevat politiikkaa.

Alle puolet suomalaisista äänestää eduskuntavaaleissa puolueideologisin perustein. Poliitikkojen perinteinen valta on liudentunut.

Vaalit ratkaistaan elämäntapoihin, kulutukseen ja yksittäisiin asioihin liittyvillä kysymyksillä. Mikäli poliitikko lupaa äänestäjälle henkilökohtaisia etuja, ääni vilahtaa uurnaan kuin entisajan anekaupassa. Siksi Touko Aalto haluaa palauttaa vihreät perinteisiksi ympäristönsuojelijoiksi. Suojelu yhdistää ihmisiä yli puoluerajojen.

Sote-uudistuksessa äänestäjiä ei voi lahjoa, sillä kansalaiset eivät ymmärrä uudistusta.

Enemmistö kansasta puoluekannatuksesta riippumatta haluaisi valita itse lääkärinsä, mutta tämä potilasnäkökulma on jo aikaa sitten pilattu. Poliitikot keskittyvät hallintohimmeleihin, joita alun perin oli tarkoitus purkaa.

Kansalaisia ei voi kiristää maakuntauudistuksella, jonka perimmäisenä tarkoituksena on keskittää aluevaltaa pääministeri Juha Sipilän omalle puolueelle.

Maakuntavaalit eivät kiinnosta kansaa, sillä ihmisten usko äänestämisen merkitykseen hiipuu kaiken aikaa. Äänestysprosentit laskevat vaali vaalilta.

Uusilla vaaleilla uhkailu on ollut Sipilän tapa hiljentää keskustan sisäinen oppositio ja pitää kokoomus nöyränä hallituskumppanina. Tämä ei enää toimi. Keskustan kannatus jatkaa laskuaan ja oppositiopuolue demarit ohitti kokoomuksen kannatusluvut.

Demokratiaan kuuluu, että kansa pakotetaan vaaleissa ratkaisemaan suurten uudistusten kohtalo."

Olemme siirtyneet vaaleja edeltävään aikaan. Uudet vaalit tarvitaan sote- ja maakuntauudistuksen ratkaisemiseksi. Demokratiaan kuuluu, että kansa pakotetaan vaaleissa ratkaisemaan suurten uudistusten kohtalo.

Katsokaa Saksaan, jossa Suomen kokoomusta vastaavat kristillisdemokraatit muodostavat hallituksen sosialidemokraattien kanssa. Vaalien alla demarien johtaja Martin Schulz haukkui kristillisdemokraattien Angela Merkelin maan rakoon.

Tilanne laukesi, kun Saksan demarit vaihtoivat johtajaa. Kun asioista voidaan sopia, ihmiset ovat pelkkiä pelinappuloita.

A-P. Pietilä

Kommentit (6)

Kommentit

Totuus on se että kukaan ei

Totuus on se että kukaan ei ymmärrä sotesta mitään varsinkaan ei päättäjät.Olemme luomassa himmelin joka maksaa puolet enemmän kuin vanha järjestelmä .

Saksassa äänestäjien

Saksassa äänestäjien mielipide ei ratkaissut mitään. Suomessakaan uudet vaalit eivät ratkaise sosiaali- ja terveyshallinnon, eikä paikallishallinnon ongelmia. Koko rumba vain aloitetaan alusta. Ees taas ees taas tiellä taistojen, kuten pakinoitsija aikoinaan kirjoitti.

Parempi olla tekemättä kuin

Parempi olla tekemättä kuin tehdä huonompia ratkaisuja ja moni ongelma ratkea jopa itsestään.

Kyllä tämä Sote keskustelu

Kyllä tämä Sote keskustelu vain jatkuu. Kuinka ihmeen kauna tätä on jo kestänyt? https://www.lainaaheti.com

Tämäkin on sitten kiinni

Tämäkin on sitten kiinni,millaisia byrokraatteja työttömyystoimistoissa on himmissa. Mielivalta ja työttömien kusetus-kyykytys-uhkailu-kiristys,ym.. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803092200791381_u0.shtml

Kokoomus antaa keskustalle

Kokoomus antaa keskustalle maakuntauudistuksen, jos keskusta antaa kokoomukselle valinnanvapauden. Näinhän tämä menee. Kokoomus on se sopan hämmentäjä. Yksityisten lääkäriketjujen johtoasemiin on nostettu kokoomuksen edustajat. Tarkoitus on ollut koko ajan pumpata paljon rahaa yksityisille terveysyrittäjille. Mitä säästöä se on? Sote alkoi siitä, että 90-luvulla ihmiset ei päässeet hoitoon terveysasemalle, koska lääkäreitä oli liian vähän. Nyt, 20-vuotta myöhemmin ollaan edelleen samassa tilanteessa. Terveysasemille pyrkivien potilaiden on oltava erittäin hyvässä kunnossa, että jaksavat jonottaa nauhalla, joka heittää aina takas keskukseen, kukaan ei vastaa, aikoja ei ole. Ja jos ajan saa, niin se on niin lyhyt, että koko asiaa ei ehditä käsitellä! Ihan maalaisjärjellä (ei Sipilän insinöörijärjellä) ajateltuna tilanne korjaantuisi sillä, että terveysasemille palkattaisi enemmän lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa. Ja lopun sotesopan maakuntauudistuksineen voi vetää viemäristä alas.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet