Puheenaihe

Outlet-buumi jyllää nyt Suomessa – Uusi jättikeskus houkuttaa varakkaita turisteja pois Helsingin seudulta

Kotka Old Port on jättimäinen outlet-keskus, jonka arvioidaan vetävät magneetin tavoin varakkaita kiinalaisia, englantilaisia ja venäläisiä turisteja pois Helsingin seudulta. Havainnekuva.

Kotka Old Port

Suomen outlet-kaupantekoa laitetaan nyt kokonaan uusiin kehyksiin. Kun aiemmin valtaosa suurimmista outlet-keskuksista on sijainnut pääkaupunkiseudulla, lähitulevaisuudessa näitä kaupanteon magneetteja rakentuu myös maakuntakaupunkeihin.

Yksi tuoreimmista tapauksista on Kymenlaaksoon rakennettava Kotka Old Port. Mainittu hanke on valinnut operaattorikseen Freeportin, joka on yksi maailman merkittävimmistä alan toimijoista.

Kotka Old Port tarjoaa valmistuessaan enemmän kuin kansainvälisen outlet-konseptin mukaisia ostosmahdollisuuksia. Keskukseen tulee ennen näkemätön tarjonta ruokaa, kulttuuria, museoita ja viihdettä. Myös tapahtuma-areena tarjoaa kalenterin täydeltä erilaisia mielenkiintoisia tilaisuuksia.

Valmistuttuaan syksyllä 2019 Kotka Old Port on kotimaan matkailijoille ainutlaatuinen viikonloppukohde. Ulkomaista ryhmistä sen odotetaan kiinnostavan erityisesti kiinalaisia, venäläisiä ja brittejä.

Kiinalaiset myös enenevissä määrin laajentavat mielellään matkaansa Venäjän-käynnillä, jolloin Kotkan suunta on luonteva. 

Freeport-operaattori on muissa maissa marssittanut outlet-keskuksiinsa eri alojen johtavia vuokralaisia. Tanskassa esimerkkeinä johtavista brändeistä ovat Hugo Boss, Nike, Gant, Lacoste, Levis, Puma, Superdry ja Guess. 

Ranskaan pian aukeavassa keskuksessa taas vuokralaisina ovat muun muassa Polo Ralph Lauren, Galerie Lafayette, The Kooples, Zadig & Voltaire ja Ted Baker.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi käytettyjen autojen outlet myy 1000–2000 euron ajokkeja – "Kauneusvirheet saavat näkyä"9.6.2017 09.10

Kommentit (7)

Kommentit

Muutkin isot kauppakeskukset

Muutkin isot kauppakeskukset kannattaa rakentaa Helsingin ulkopuolelle, koska Helsinki tehnyt omalla autolla liikkumisen todella vaikeaksi.

Juurikin näin. Helsinki

Juurikin näin. Helsinki viestittää kaikin tavoin muualla asuville, etteivät he ole tervetulleita ja ihmettelee miksi business keskittyy muualle.

Kymenlaaksosta tulee suomen

Kymenlaaksosta tulee suomen merkittävin outlet maakunta kun vaalimaan ja kotkan halpis keskukset avaavat ovensa. Riehakas meno on päällä kun väkijoukot ryntäävät ostoksille. Täytyy toivoa että kaikille riittää ostettavaa.

Suomessa harvoin varakkaita

Suomessa harvoin varakkaita turisteja ovat kyllä kaikkea muuta.

Olivat eilen varmaan niitä

Olivat eilen varmaan niitä kaikkia muita Vantaalla Iittalan myymälässä. Kiersivät myyjän kanssa myymälässä näyttäen sormella, että tuollaisia 12 kappaletta ja sitten tuollaisia 12 kappaletta ja vielä tuollaisia 12 kappaletta. Saanko toimituksen suoraan Kiinaan, maksan tässä ja nyt. Kätevää, ei tarvitse kannella. Niitä kiinalaisia asiakkaita oli kymmenkunta. Kertoivat hyvällä englannin kielellä että kävivät juuri Lapissakin. Uutta kiinalaista keskiluokkaa.

Helsingin seutu houkuttaa

Helsingin seutu houkuttaa elätettäviä pakolais- muslimeja ja kerjäläisiä . . Kaupunki maksaa asumisen ja palvelut. On kauppakeskuksien edessä norkoilevaa päihteiden käyttäjää, kerjäläistä, ulkomaalaista kulkuria ja pakolaisia . Ei houkuta ostoksille .

Eikös Kuninkaanporttiin

Eikös Kuninkaanporttiin kaavailtu myös vastaavia myymälöitä. Porvoossa käy paljon kiinalaisia ja muitakin turisteja, joten nyt kun uutta maakuntakaavaa suunnitellaan kaupungin ei kannata enää jahkailla otetaanko kaavaan mukaan megaostoskeskukset vai ei. Alueelle helppo mennä myös moottoritieltä. Luulis rahan kelpaavan myös Porvoolle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu