Puheenaihe

Markkinointikikka Verkkokauppa.comin avajaisissa? – Yle: Kireää pinnaa, härskiä kiilausta ja kymmeniä vartijoita

Päivi Tuovinen / Arkisto

Turun lähellä Raisiossa avattiin tänään Verkkokauppa.comin jättimyymälä, jonka avajaiset eivät sujuneet kaikkein rauhallisimmissa merkeissä. Ongelmista kertoi Yle.

Sisälle jonottaneista sadoista ihmisistä kaikki eivät viitsineet seistä jonossa, vaan osa aikuisista kiilasi nuorten ohi. Kymmenet vartijat yrittivät pitää paikalla järjestystä, mutta he eivät nuorten mielestä puuttuneet asiaan riittävästi.

Osa kiilaajista puhui paikalla olleiden mukaan venäjää.

Aiemmin sekä Pirkkalan että Helsingin myymälöiden avajaisiin on täytynyt kutsua jopa poliiseja selvittämään tilannetta. Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kiistää luulon siitä, että käsirysyn aiheuttaminen olisi markkinointikikka.

– Emme todellakaan halua, että ihmiset siellä riitelee. Meidän tavoitteena on se, että asiakkaat saavat toivomansa tuotteet oikeassa järjestyksessä, Seppälä muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Venäjältä ei tule kuin

Venäjältä ei tule kuin sekasortoa.

Miten "kiilaajien" etnisyys

Miten "kiilaajien" etnisyys liittyy mitenkään asiaan?

Siten, että venäläiset on

Siten, että venäläiset on monesti tollaisia jonossa etuileviä röyhkimyksiä. Se on siellä vähän niinkuin kulttuurissa. Tämä yleistys varmaan saa olla tässä, ei joudu ylläpidon sensuurilistalle, kun en ota nyt puheeksi muslimeja..kyse on vain venäläisistä... Olen monesti ruokakaupassa joutunut kassajonossa mainitsemaan asiasta venäläisille, kun ovat yrittäneeet kiilata vaan törkeästi jonon ohi. Ovat jostain syystä ihan Suomea ymmärtäneet, kai se on äänenpaino ja kehonkieli se avain onneen?

Monessa kulttuurissa on

Monessa kulttuurissa on erilainen jonottamiskulttuuri kuin Suomessa; on maita, joissa kyynärpäätaktiikka on ihan hyväksyttyä eli vahvat jyräävät heikot. On myös maita, joissa useampaan jonoon jokaiseen voi lähettää kaverin ja sen jonon kaveri joka lopulta on ensimmäisenä kassalla, päästää eteensä kaikki muissa jonoissa olleet kaverinsa. Molemmat tavat ovat vieläkin tätä päivää niin Venäjällä kuin kuolleen Neuvostoliiton alusmaissa.

Jäipä sanomatta: miksi te

Jäipä sanomatta: miksi te etuilemisesta kirjoittaneet päästätte muita etuilemaan? Pitäkää puolenne ja huolehtikaa heikommistakinne.

>Yleen otti yhteyttä äiti,

>Yleen otti yhteyttä äiti, jonka teini-ikäinen tytär oli joutunut jonossa aikuisten kiilaamaksi. Tunteja jonossa seisseet nuoret eivät uskaltaneet vastustaa heitä ohittaneita aikuisia. >Paikalla on ollut kaupan vartijoita, joiden tehtävänä on ylläpitää järjestystä. Heidän seuranaan avajaisjonossa on käynyt paikalla myös tulkki tilanteita selvittämässä, sillä osa paikalle saapuneista ei ole puhunut suomea.

Normaalia järjenkäyttöä, joka

Normaalia järjenkäyttöä, joka näköjään puuttuu suomalaisilta. Tytär toiseen jonoon, itse toiseen, sille kassalle mikä ensin vapautuu. Useimmissa paikoissa onneksi onkin jonotusnumerot.

Tuon liikkeen kauppatapa on

Tuon liikkeen kauppatapa on pers**stä, muutama kappale myyntiin ja kauhea ryysis....!!

Tarvitaan lakimuutos, että

Tarvitaan lakimuutos, että jos joku kauppa mainostaa jotain tuotetta houkutellakseen asiakkaita, niin tuotteita pitää riittää kaikille. Jos tuote loppuu, niin kauppias on velvollinen tilaamaan lisää ja myymään asiakkaalle sen myöhemmin samaan hintaan tai antamaan joku vastaava tuote myös samaan hintaan. Eikä mitään sellaista kuin nykyään, että mainostetaan kaikissa lehdissä että joku iPadit saa 99€ hintaan, mutta todellisuudessa niitä iPadeja on yksi kappale, jos ylipäätänsä yhtään.

Huijaustahan nämä ovat että

Huijaustahan nämä ovat että muutama kappale ensimmäisille tosi halvalla. En muista minkä puljun avajaiset oli kyseessä, kun huippuhalpoja tuotteita ei riittänyt edes ensimmäisille, henkilökunta oli ostanut kaikki sukulaistensa ja tuttujen nimiin. Jonotus kulttuuri on Suomessa oman laisensa, nauravat kuville Suomen bussipysäkki jonoissa, joissa on harvat välit. Kotimaassaan ovat yhdessä nipussa ja kaikki yrittävät ehtiä ensimmäisenä. Tämä juttu että kaikille ei riitä pilaa kohta suomalaisen jonotuskulttuurin.

Ei pilaa, vaan rikastuttaa!

Ei pilaa, vaan rikastuttaa!

Ollaan täällä Malmilla jo

Ollaan täällä Malmilla jo upporikkaita.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu