Puheenaihe

Säilytätkö autoasi lämpimässä tallissa – Moottori: Se voi olla myös haitallista

Autoilijan ystävä ja inhokki: maantiesuola.

Anton Soinne

Huoneenlämpöiseen autoon on ihana kavuta kylmänä aamuna, mutta auton pito lämpimässä tallissa voi olla myös haitallista.

Näin on ainakin, jos autosi on kylpenyt maantiesuolassa, väittää Moottori. Suolatun auton peseminen on muutenkin ikävä tehtävä, mutta lämpimässä tallissa säilytettävän auton kanssa ongelma korostuu.

Suola tarttuu lämpöisessä kuivuessaan erittäin tiukasti kiinni auton maalipintaan. Ilmiöstä on laajasti kokemuksia erilaisten autojen ja maalipinnan suojatuotteiden kanssa kokeiltuna.

Moottorin autonhoitosarja opastaa suolatun auton pesemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Moottorin artikkeli on täyttä

Moottorin artikkeli on täyttä totta. Lian tarttumista vakavampi ongelma on auton ruostuminen tallisäilytyksessä. Tallin tulisi olla niin tuuletettu ja lämmin, että aamuisin lattialla ei ole mitään kosteata. Pisarakin lattialla aamulla tarkoittaa, että auton alustassa ja rakenteissa on koko ajan korroosiota aiheuttavaa kosteutta. Autotallin lämpötilan ollessa 10-15 asteessa auto ruostuu silmissä sillä se ei koskaan ehdi kuivua. Yhden auton ruostutin säilyttämällä sitä 15 asteisessa tallissa. Uutena hankkimani saksalainen laatuauto kaipasi 11v ikäisenä paikan helmarakenteeseen. Seuraaja on ollut tallissa vain lomasäilössä ja vahattavana. Muuten ulkona.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu