Puheenaihe

Ministeri vaatii tiukkuutta lasten seksuaalirikosten rangaistuksiin – Lapsenraiskaajille jopa 12 vuotta vankeutta?

Oikeusministeri Antti Häkkänen haluaa kiristää muun muassa lapsen törkeään raiskaukseen syyllistyneiden saamia rangaistuksia. Kuvituskuva.

ESM arkisto

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) haluaa kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikollisten saamia rangaistuksia. Ministeriössä laaditun arviomuistion mukaan rikoslakiin voitaisiin lisätä uusi säännös törkeästä lapsen raiskauksesta sekä korottaa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta. 

– Seksuaalirikokset ovat mielestäni äärimmäisen vakavia tekoja. Erityisen tuomittavina pidän lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Lapsia täytyy kaikin mahdollisin keinoin suojella väkivalta- ja seksuaalirikoksilta, Häkkänen kertoo.

– Pidän näitä ehdotettuja kiristyksiä kannatettavina ja aion viedä niitä eteenpäin, sanoo oikeusministeri Antti Häkkänen.

Uutta säännöstä on esitetty koskemaan törkeimpiä tapauksia, joissa on samanaikaisesti kyse raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosnimike voisi olla esimerkiksi törkeä lapsen raiskaus ja rangaistusasteikoksi voitaisiin säätää 4–12 vuotta vankeutta. 

Tämän lisäksi arviomuistiossa on pohdittu lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistuksen korottamista neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta.

Ehdotukset sisältyvät arviomuistioon rikoslain viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista kehitystarpeista. Muistio on lähetetty lausuntokierrokselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Nyt lapsen pitää osata sanoa

Nyt lapsen pitää osata sanoa ei 42 eri kielellä.

Vähintääkin 50 vuotta pyttyä

Vähintääkin 50 vuotta pyttyä kaikille raiskaajille.

Ja muiden vankien kanssa

Ja muiden vankien kanssa samalle osastolle,eikä mitään erikoiskohtelua. Eipä niiltä lapsiltakaan kysytty teon aikana,että mihinkä haluat...

Koskee vain suomalaisia.

Koskee vain suomalaisia.

Häkkäsen kanssa aivan samaa

Häkkäsen kanssa aivan samaa mieltä . Lisäksi haluan , että kaikkien raiskaajien , uhrin iästä tai sukupuolesta riippumatta , tulee saada aina ehdoton useamman vuoden mittainen tuomio , Jos rikokseen syyllistyneellä henkilöllä ei ole turvapaikkaa Suomessa jos hän vasta odottaa sen käsittelyä , tai jos on laittomasti Suomessa olipa perhettä tai ei on hänet välittömästi palautettava kotimaahansa olipa siellä sota tai tuho tai ihan minkä laatuinen tilanne tahansa . Jos ulkomaalaistaustainen syyllistyy Suomessa raiskaukseen hän itse tieten tahtoisesti valitsee samalla karkotuksen heti kun on asia saatu varmistettua. Varmistusta odottaa suljetussa tilassa josta ei pääse piileksimään sen kummemmin kirkon kuin tuhtien naikkostenkaan helmaan.

Soili Nurminen

Puhut täyttä asiaa.

Puhut täyttä asiaa.

4 vuotta...? 6 vuotta..? ja

4 vuotta...? 6 vuotta..? ja vaikka 12 vuotta. ei se riitä... 30 vuotta vankeutta ja jakokamaksi muille vangeille. Lapsen koko elämä voi olla pilalla raiskaajan takia. Miksi näitä petoja pitää suojella !!!!! CALWX9 on hyvillä jäljillä. Ministeriainesta !!!

Velkavankeus on 20 vuotta

Velkavankeus on 20 vuotta niin voi sanoa että oikeista rikoksista naurettavat rangaistukset.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat