Puheenaihe

Koiranomistajan painajainen Vantaalla – Yle: Iines-koira joutui rottweilerin suuhun ja kuoli

Kuvan koira ei liity Vantaan Rajakylän tapaukseen.

Anton Soinne

Vantaan Rajakylässä kahta pientä pomeranian koiraa ulkoiluttanut Jasmine Inkinen joutui maaliskuun alussa painajaismaiseen tilanteeseen, kun suurempi rottweiler hyökkäsi pystykorvan kimppuun. Ylen uutisten mukaan rottweiler riistäytyi koirapuistossa olleen omistajan hallinnasta ja tarrasi voimakkaasti kiinni Iinekseen, toiseen Inkisen koirista.

– Teimme kaikkemme, että saimme Iineksen pois rottweilerin suusta ja että koira ei pääsisi ravistelemaan Iinestä. Siinä meni noin minuutti, että saimme pikkukoiran irti, Inkinen sanoi Ylen uutisille.

Paikalla olleet ihmiset riensivät avuksi, ja koira kuljetettiin eläinsairaalaan Tammistoon. Usean tunnin elvytyksistä ja leikkauksista huolimatta Iines-koira kuoli leikkauspöydälle.

Ylen haastattelussa Jasmine Inkinen kertoo, että nyt hän joutuu totuttelemaan elämää vain yhden koiran kanssa. Hän kiittelee rottweilerin omistajaa asiallisesta suhtautumisesta ja yhteistyöstä.

– Tilannehan ei ole kummallekaan koiranomistajalle helppo, mutta vastuut ovat meidän tapauksessamme hyvin yksiselitteiset ja asia etenee sovitellen muun muassa vakuutusyhtiön kanssa, hän sanoi Ylelle.

LUE MYÖS: Poliisi ojentaa koiranomistajia poikkeuksellisen suoraan: "Hoivavietti suunnattava hamstereihin" 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Voivoi miten ikävä tapaus..

Voivoi miten ikävä tapaus.. Tosi hankala tilanne molemmille koiranomistajille, toivottavasti ei ikinä itse (tai kukaan muukaan) joudu samaan tilanteeseen. Onko ollut koirat irti vai miten edes päässyt rottweiler niin lähelle pikkukoiraa? Olisiko hyvät valjaat voineet estää tapauksen? https://koiranvaljaat.fi/

Ihmeellistä että tällaisilla

Ihmeellistä että tällaisilla otsikoilla saa töitä. Taitaa olla totta mitä kirjoittavat äidinkielen osaamisesta.

Pieni koira JOUTUI suuren

Pieni koira JOUTUI suuren koiran suuhun ja kuoli... idioottimainen lause. Mutta kamala tapaus kuitenkin molemmille koirien omistajille . Usein pienirotuiset koirat hyökkäävät isomman kimppuun joka vastaa ärsytykseen tavallaan... koiria ovat molemmat.

Koirat pitää sosiaalistaa

Koirat pitää sosiaalistaa pennusta lähtien tulemaan muiden koirien kanssa rauhassa toimeen. Jos omistaja ei ole kouluttanut koiraa , ei koiran paikka ole koirapuistossa.

Koirat pitää sosiaalistaa

Koirat pitää sosiaalistaa pennusta lähtien tulemaan muiden koirien kanssa rauhassa toimeen. Jos omistaja ei ole kouluttanut koiraa , ei koiran paikka ole koirapuistossa. Eläimet ovat joka tapauksessa aina arvaamattomia. Sata prosenttista takuuta koiran käyttäytymisestä ? Pienen koiran ja ison koiran kohtaaminen ? Omistaja on vastuussa koirasta , mihin vie ja kenen seuraan?

Olen ollut tilanteessa, jossa

Olen ollut tilanteessa, jossa alle 60 kiloinen henkilö korkokengissä selittää kirkkain silmin, että kyllä hän jaksaa pidätellä yli 80 kiloista raivoaa koiraansa?

Rottwailer ei ole puistokoira

Rottwailer ei ole puistokoira niin kuin ei Saksanpaimenkoirakaan ja koskee muitakin samantapaisia rotuja .On harrastettava omien joukoissa ja muutenkin etäällä muista koirista ihmisistä lähes aina.Täysin ei onnettomuuksista vältytä koska ihmisiä ja koiria liian tiivisti monella alueella ehkä jopa pitäisi olla rotukiintiöt mitä saa pitää ja miten paljon milläkin alueella.

Kouluttamisen pesusohje.

Kouluttamisen pesusohje. Koiran täytyy tulla toimeen muiden kanssa. Usrimmiten pienet koira hyökkäävät isojen koirien kimppuun. Isot koirat tarvitsevat enemmän liikuntaa eli jätetään koirapuistot niille. Pikkukoirat kun saavat kulkea mukana vaikka ostoskeskuksissa. Useissa puistoissa on erilliset aitaukset isoille ja pienille.

Lisäisin vielä senkin että

Lisäisin vielä senkin että monen hankalan rodun koulutus ei mene niin kuin haluaa vaikka olisi mikä koulutustausta kaikista koirista ei tule sosiaalisia .Itse omistan suojelu ja vartio hullun koiran missä mikään ei ole auttanut muutokseen mutta eletään sen mukaisesti.

Mielenkiintoinen yhdistelmä

Mielenkiintoinen yhdistelmä ollut samaan aikaan koirapuistossa. Ensi kerralla molemmat varmaan ajattelee ensin.

Voitteko olla jatkossa

Voitteko olla jatkossa uutisoimasta asioita niin, että lietsotte vihaa isoja koirarouja kohtaan. Varsinkin Rottwailereita. Ovat saaneet turhaa lokaa jo liikaa niskaa ja sen hyöndytäminen uutisoinnissa on ala-arvoista. Suurin osa lukijoista on kuitenkin niiiiiin tyhmiä, että ei tajua muutakuin otsikon luovan kamaluuden isoa rotua kohtaan. Ei järkevä pikku puudelin omistaja tuo pikku koiraansa samaan häkkiin vapaana olevan ison koiran kanssa. Vahinko oli molemmin puoleinen ja teidän uutisointi saa Rottwailerin näyttämään pahalta AIVAN TURHAAN. Luokatonta tomintaa HELSINGINUUTISET!!

Rotu rasismia. !

Rotu rasismia. !

Rotuja ei ole olemassa.

Rotuja ei ole olemassa.

Näin on tosi! Tämähän on

Näin on tosi! Tämähän on vihapuhetta. "Koiraryhmää kohtaan " ja vaati vihapoliisin puuttuvan asiaan?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu