Puheenaihe

Vantaalle ei tulekaan kaupunkipyöriä kesällä – kansainvälinen yritys teki oharit

Vantaalla poljetaan jatkossakin vain "tavallisilla" pyörillä, sillä kaupunkipyörätoimintaa saadaan vielä odottaa.

Jasmin Kareinen

Vantaalaiset eivät pääse huristelemaan kaupunkipyörillä tulevanakaan kesänä. Alunperin suunnitelmissa oli, että ulkomaalaiset yritykset Urbo ja oBikes olisivat kokeilleet omaa kaupunkipyörätoimintaansa ensi kesänä Vantaalla.

Singaporelainen oBikes vetäytyi kuitenkin yllättäen kaupunkipyörien toimituksesta. Irlantilainen Urbo saattaisi sen sijaan yhä olla tietyin ehdoin valmis tuomaan kaupunkipyörät Vantaalle.

– Tämän mahdollisuuden selvittely taas vaatii jonkin verran aikaa ja työtä, joten pelkäänpä, että tämän vuoden osalta taitaa kevät olla jo liian pitkällä, Vantaan kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm sanoo.

Vantaan kaupunkipyörät olisivat eronneet Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) kaupunkipyörämallista muun muassa sillä, että järjestelmässä ei olisi ollut kiinteitä asemia. Niin sanotuissa asemattomissa kaupunkipyörissä on älylukko ja vapaita pyöriä voi paikantaa matkapuhelimen sovelluksen avulla. Yhteensä pyöriä piti tulla Vantaalle nelisensataa.

Kansainvälisten yritysten kaupunkipyörätoiminnasta ei olisi aiheutunut Vantaalle suoria kustannuksia. Kaupunki olisi esimerkiksi antanut yrityksille luvan käyttää julkisia tiloja pyörien säilyttämiseen.

Kaupunkipyöräkausi alkoi Helsingissä ja Espoossa viime viikolla, mutta Vantaalla Helsingin seudun liikenteen (HSL) keltaisia kaupunkipyöriä ei nähdä. Helsingissä on tänä vuonna 150 kaupunkipyöräasemaa ja Espoossa noin 100.

Onko Vantaalla tarvetta kaupunkipyörille?

Kyllä
62% (103 ääntä)
Ei
38% (62 ääntä)
Ääniä yhteensä: 165

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansainväliset yritykset haluavat tuoda kaupunkipyörät Vantaalle – Yllättäviä yhteydenottoja Singaporesta ja Irlannista30.9.2017 07.30
Vantaalle tulee ensi kesäksi 400 kaupunkipyörää5.12.2017 07.15
Kaupunkipyörille oli Vantaalla kysyntää – kesäfillarikampanja saa jatkoa29.8.2017 06.10

Kommentit (3)

Kommentit

Kuinkahan moni kansainvälinen

Kuinkahan moni kansainvälinen yritys tekee oharin kun SOTE uudistus ja valinnan vapaus astuu voimaan? Veronmaksajat maksavat sitten nämä oharin tehneiden aiheuttamat kustannukset ja ihmettelevät , mistä tilalle lääkäripalveluja? Britanniassa esimerkkejä kuinka julkisia palveluja myyty ulkomaisiin yhtiöihin ja nämä lopettaneet toiminnan. Kustannukset maksaa veronmaksajat.

Jep,kun sote ja maakunta

Jep,kun sote ja maakunta sekoilut alkaa,niin ohareita tulee. Joha sitä aikoinaan yritettiin jotakin tietoliikenne järjestelmän yhteensovittamista, niin siinä savotassa paloi 500 miljoonaa konsulttien taskuihin. Että näin tulee tässäkin sote-maakunta sekoiluissa käymään. Tehdään toimimattomia järjestelmiä,rahaa palaa miljarditolkulla kaikki sitten ulkoistetaan,banaanivaltioiden bulvaaneille hämäräperäisille sijoitusyhtiöille. Niin Sipilän mukaan säästetään ainaskin 3 miljardia. Eiköhän totuus ole,että vähintäänkin 6 miljardia menee. Kaikki hommat järjestetään hyväveli-verkoston-kavereiden-kultapossukerhon-sisäpiirin-kunniajäsenten yhtiöille.

Tämän kusetuskilpailun hävisi

Tämän kusetuskilpailun hävisi taas Vantaa koska sillä on amatöörijoukkue.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu