Puheenaihe

"Tolpalla sanottiin, että tästäkin jonosta joka toinen kuski lopettaa" – IS: Taksipomo lyttää hanskat tiskiin -puheet

Uusi taksilaki astuu voimaan heinäkuun alussa.

Esko Artell

Moni taksikuski uhoaa lopettavansa taksiuransa heinäkuussa voimaan astuvan uuden taksilain myötä. Suomen taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen kuitenkin toppuuttelee lopettamisuhkaa Ilta-Sanomissa.

– Jäsenkunnassamme, joka edustaa 80 prosenttia liikenneluvan haltijoista, tällaisia merkkejä lopettamisista ei ole, Koskinen kertoo IS:lle.

Koskisen mukaan erityisesti vanhemmat kuljettajat lopettavat ja eläköityvät nyt normaalia useammin. Lopettajia Koskinen arvioi tänä vuonna olevan vain hieman enemmän kuin normaalisti.

Taksikuskien keskuudessa lopettamispuheita kuulee kuitenkin usein. IS:n haastattelema taksiyrittäjä aikoo itse arvioida ajan kanssa, miten lakiuudistus vaikuttaa ansioihin.

– Lopettamispuheita kuulee paljon. Juuri toissa päivänä tolpalla sanottiin, että tästäkin jonosta joka toinen meinaa lopettaa, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uber-kuskeista kymmenien valitusten suma oikeuteen – "Rikollista toimintaa, jos raha vaihtaa omistajaa"8.12.2017 07.20

Kommentit (1)

Kommentit

Lopettajia olisi varmaan

Lopettajia olisi varmaan paljon jos löytyisi sellainen paikka missä on pulaa 50 vuotiaasta ensiasteen koulun käyneestä autonkuljettajasta. Maailmalla taksiala on maahanmuuttajien käsissä ja siihen se tulee menemään suomessakin ja se lienee ollut hallituksen tarkoitus, työllistää 30000 maahan kävellyttä sotalasta. Onnea vaan naiset taksin valintaan, kohta on intian malliin naisten taksit.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu