Puheenaihe

Räjähteitä ja ammuksia verkossa kaupitellut sotilas sai 1,5 vuotta ehdollista – varasti Puolustusvoimilta 6 000 euron arvosta

Mies työskenteli Merisotakoululla Suomenlinnassa.

Anu Vertanen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina käydyn oikeudenkäynnin päätteeksi Puolustusvoimien entisen työntekijän syyttäjän vaatimuksen mukaisesti 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen Puolustusvoimien räjähdeaineiden ja ammusten varastamisesta. Mies oli myös myynyt niitä internetin Tor-verkossa.

Syyttäjä vaati Merisotakoulussa työskennelleelle nelikymppiselle miehelle tuomiota törkeästä kavalluksesta, törkeästä palvelusrikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Opistoupseerina työskennellyt, vuonna 1978 syntynyt yliluutnantti anasti Puolustusvoimilta 2 793 erilaisia patruunaa, kranaatinheittimen peruspanoksen, 15 harjoitusrakettia, noin 13 kiloa räjähdysainetta, 120 kappaletta sytyttimiä, aikatulilankaa, räjähtävää tulilankaa, sytytysvälinesarjan sekä muuta vähempiarvoista omaisuutta.

– Palvelusrikoksessa on tavoiteltu huomattavaa hyötyä. Rikos on tehty erityisen vastuunalaista tehtävää suoritettaessa ja palvelusrikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkia totesi.

Anastetun omaisuuden arvo oli noin 6 000 euroa, jonka hän joutuu korvaamaan.

Ylen mukaan puolustus tyytyy tuomioon eikä aio valittaa hovioikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Valtion hommissa on työsuhde-

Valtion hommissa on työsuhde- etunsa... :-)

Jysäyksiä ja muita iskuja

Jysäyksiä ja muita iskuja odotellessa...

Näimpä, vaikka uudistuneiden

Näimpä, vaikka uudistuneiden verkkosivujen säännöissä keskustelut on kiellettyjä... :-) -samassa huoneessa (maanne Käräjäoikeuden istuntosalissa) Asianajaja puhuu ettei räjähteitä ollut varastettu, vaan niitä ei ollut ehditty palauttaa niiden ollessa vielä nk.Varuskunta- alueella, osa kumminkin jo salaisesssa Tor- verkossa myytynä, mutta kunniallisen Suomalaisen Upseeriin luottaen vastuullisille asiakkaille, netissä pyörivien kaikenlaisten hörhöjen sijaan. Suomi on hieno maa, missä on hieno meininki. Erään mainitsemattoma Länsi- maan Pääkaupungin Metrossa tehty Pommi- isku vaati Oikeus- salissa olleen kotimaisen asiantuntijan mukaan ainakin kuusi kiloa kyseistä räjähdysainetta. Venäjällä on sentään onneksi kaikki aivan toisin, täällä maanne Virkamiesten ja Viranomaisten, sen Sotilaiden lisäksi ollessa maanne ylivoimaisesti suurin turvallisuusuhka.

Käykää nämä

Käykää nämä Sotilasoikeudenkäynnit myös suljetuin ovin, niin kuin Trevoc Oikeuden osuus Poliisin taktisesta ja teknisestä toiminnasta, sen ollen kansalaisille kuulumatonta Ulko- ja Sisäministeriön ollessa kumminkin maanne muidenkin Viranomaisten kanssa sen Teknologian täytteisessä maailmassa rikokseen tuomittujen Aarnion ja Paataman asiakkaina. Susien kasvava populaatio nostattaa koko maan uutis tarjonnan myös sen kaupunkialueilla olevien Perheiden huolista, heidän lapsiinsa lähtien aivan mielettömiin mittasuhteisiin, viimeisimmän tiedossa olleen ihmis kuolemaan johtaneessa tapahtumassa heidän kanssaan olleen kumminkin 1800 luvun lopulla. Ihminen on sen jälkeisellä ajanjaksolla tappanut ja murhanut kymmeniä tuhansia kansalaisia maassanne toimillaan... :-) - Ajan henki joka haisee...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu