Puheenaihe

Bond-fanien kissanpäivät alkavat jälleen – Kuka Bondeista on sinun suosikkisi?

Bondin näyttelijät ovat päässeet myös pelikortteihin.

Anne Koski

Ei kesää ilman James Bondia.

Charmantti brittivakooja hiippailee jälleen Suomen televisioon, kun Nelonen näyttää maanantaista alkaen kaikki julkaistut Bond-elokuvat.

Sarjan aloittaa vuoden 1962 Salainen agentti 007 ja Tohtori No. Ian Flemingin vuonna 1958 julkaistuun kirjaan perustuvan leffan pääosassa nähdään Sean Connery, jota monet pitävät edelleen oikeana ja alkuperäisenä Bondina.

Sarja huipentuu vuonna 2015 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan 007 Spectre, jossa Bondina pahiksia räiskii Daniel Craig.

Bondit ovat keränneet vuosittain hillittömän määrän katsojia.

Viime heinäkuussa Nelosen kymmenen kuukauden katsotuinta ohjelmaa oli Finnpanelin mukaan Bond-elokuvia. Korkeimman katsojaluvun, 887 000 silmäparia, keräsi Roger Mooren007 – rakastettuni.

Suosio jatkui elokuussa. Pierce Brosnanin viimeinen Bond-raina, 007 – Kuolema saa odottaa, tavoitti yhteensä 939 000 katsojaa. Elokuvaa katsoi samanaikaisesti keskiarvolta 372 000 katsojaa.

Kuukauden suurimman keskikatsojamäärän keräsi Suomen huutokauppakeisarin tuotantokauden avausjakso (553 000 katsojaa).

Bond-näyttelijät ovat kautta aikain herättäneet suomalaisissa vahvoja mielipiteitä. Osa tykkää Conneryn pilke silmäkulmassa heitetyistä – mutta aina yhtä toimivista – one-linereista, osa nauttii Mooren humoristisemmasta ja menevämmästä otteesta.

80- ja 90-luvulla syntyneistä monelle Brosnan on ainoa oikea James Bond. Irlantilaisnäyttelijä ja viimeisimpänä agenttia näytellyt Daniel Craig muovasivat rakastettuja elokuvia toiminnallisempaan suuntaan. Craig onkin kerännyt vankan kannattajakunnan synkemmällä, aikuisemmalla ja inhimillisemmällä Bondillaan.

Myös vähemmän tunnettu Timothy Dalton ja yhden hitin ihmeeksi jäänyt George Lazenby nauttivat kulttimainetta, ovathan herrasmiehet päässeet esittämään aikamme merkittävintä fiktiivistä vakoojaa.

Kuka on sinun suosikki Bondisi? Vastaa jutun alta löytyvään äänestykseen. Voit myös kertoa perusteet valinnallesi sekä suosikki Bond-elokuvasi kommenttikentässä.

Kuka on paras James Bond?

Roger Moore
31% (161 ääntä)
Sean Connery
29% (150 ääntä)
Daniel Craig
22% (116 ääntä)
Pierce Brosnan
8% (42 ääntä)
Timothy Dalton
6% (30 ääntä)
George Lazenby
5% (27 ääntä)
Ääniä yhteensä: 526

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Tuhannetta kertaa...ei helv.

Tuhannetta kertaa...ei helv.

Oli sitten fani tai ei, niin

Oli sitten fani tai ei, niin kuka jaksaa aina katsoa samoja leffoja? Uudestaan ja uudestaan? Sama juttu näiden yltiöällöjen Uuno Turhapuro -elokuvien kanssa. Laitetaanko laitoksissa huonossa kunnossa olevat ihmiset pakkokatsomaan näitä sadatta kertaa pyöriviä leffoja? Ihmisparat. Mieluiten tuijottaisin vaikka umpiseinää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu